Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 13:24   #3961
nettka_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

nettka_ ja próbowałam na brzuchu ale jakoś mi nie szło, no i bolało

a jaką bańką? do brzucha jest ta najmniejsza. może za mocno zassysasz?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:27   #3962
janeczka7891
Zadomowienie

Dziękujemy za gratki
Moja niunia już śpi ok godz, ja zdązyłam naszykować na obiad i będę czekać na TŻ może razem pójdziemy na spacer
Tzn ja chciałam z kijkami a on niech idzie z wózkiem, ciekawe czy się zgodzi.
Wczoraj namawiałam go na a6w bo samej mi sie nie chce a tego brzucha nie strace chyba inaczej....

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
janeczka

o bańkach napisałam pare postow wyzej
doczytałam chyba sobie zamówię bo mam taki celulit, ze wstyd w spodenkach chodzić

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
a Michał wlaśnie dostał prezent od chrzestnej

http://www.zoom360.pl/fajneceny/755.html
super bryczka mi się strasznie podobają te rowerki, fajnie zastępuje to wózek na spacery, bynajmniej moja bratanica super w tym siedziała i się cieszyła

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Wy tu wszystkie o tiru riru, a ja własnie dzisiaj powiedziałam w nerwach tż-owi że jak chce to niech sobie idzie gdzies na lewizne, bo w domu sie prędko nie doczeka
ja też tak często gadam....

Basiulasuper sukienki, no właśnie nawet przez "pomarańczową skórkę" w takich krótkich nie mogłabym chodzić chodzi mi o te rozkloszowane. Zazdroszczę
Stary 2012-06-14, 13:31   #3963
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

chrzestni mojego raczej o nim nie pamietaja
liczylam, ze chrzestny moj kuzyn chociaz maila wysle raz w 1mcu co u chrzesniaka ale nic, cisza. przykro mi troche.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
a ja mam dzisiaj mega doła jeszcze do tego sie z tż pożarłam
daj no tu tego tz zrobie z nim porzadek,nikt mi sis nie bedzie wkurzal
a dol tylko tztowy czy cos jeszcze sie stalo?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

a i kupiłam Mikołajowi dwie opaski bawełniane czarną i ciemny brąz gdzie jest napisane, że chłopak nie może w opasce chodzić no nie....szczerze nie wyobrażam go sobie hehehe
gdzie kupilas opaski?? bo tez takich szukam
gdzie sa takie tanie kiecki

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Wy tu wszystkie o tiru riru, a ja własnie dzisiaj powiedziałam w nerwach tż-owi że jak chce to niech sobie idzie gdzies na lewizne, bo w domu sie prędko nie doczeka
moj tez to uslyszal, jak stwierdzil ze nie ma zamiaru na boku to zachecilam go do uprawiania samoobslugi
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:33   #3964
dygotka8
Zakorzenienie

olka1610-a jak ćwiczysz z małą w domu?nam nie pozwolono ćwiczyć-tzn rehabilitant nie pozwolił-żeby dziecku krzywdy nei zrobić brakiem wiedzy i umiętności

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:34   #3965
saaraa_lub
Rozeznanie

Oli spójrz na swoje dwa Skarby i głowa do góry!

Baha fajny ten sprzęcik.Sporo dzieci w takim widziałam takze prezent suuper.
Basiula świetne kiecki i za taką cenę!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:36   #3966
olka1610
Rozeznanie

nettka_ - właśnie tą najmniejszą próbowałam ale jakoś tak niezbyt przyjemne to było, może dlatego że mam taki miękki brzuch. Spróbuję dzisiaj jeszcze raz. Jak się do nóg pierwszy raz dorwałam to narobiłam sobie siniaków i chyba faktycznie zasysałam bo aż bolało a teraz bardzo lubię te masaże.

Oliveira79 , Goldika- ja też czasami tak swojemu mówię jak mnie wkurzy porządnie , a nawet jak mnie nie wkurzy to i tak moje libido jest bliskie zeru...
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:41   #3967
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
No właśnie u nas zniknęły -akurat teraz jak ja ją chciałam kupić Ale nie słyszałam nic o tym, żeby miało byc z nimi coś nie tak... Będę dzisiaj w rossmanie (bo w nocy była dostawa więc idę sprawdzić, czy książeczki przyszły) to zapytam pań z obsługi czy coś wiedzą...
bede wdzieczna jak napiszesz czego sie dowiedzialas bo to ulubiona zabawka mojego synka.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o krzesełka to ja polecam takie regulowane, żeby później można było obniżyć. Ja mam beznadziejne żałuje, że nie kupiłam sobie takiego zwykłego drewnianego

Poza tym napisałam coś do tego wątku o patologii, ale boję się wysłać może któraś chce? aż taka odważna nie jestem i nie mam czasu ani ochoty później na polemikę a nie lubię jak ktoś będzie później po mnie jechał a nie mam jak odpisać.

Ja wogóle jestem w szoku w jakim kierunku ten wątek zabrnął
Zaczęło się od nieprawidłowego sadzania a skończyło (na razie) na tym, że nawet nie można na dziecko ponarzekać ani powiedzieć, że pierdło, bekło i osrało się po pachy. No cenzura, jak babcię drągiem, cenzura. Bo od razu jest się podejrzanym o brak szacunku dla swojego dziecka i że jest ono dla nas wrzodem na d. upie.

Vixen
, skoro w/w zachowania są dla Ciebie patologią to czym jest przemoc wobec dziecka, alkoholizm, narkomania rodziców, zaniedbanie itp.?

Jeśli macie "aż tak dobre" serce i jesteście takimi Samarytankami, które tylko chcą powiedzieć jakie to kolczykowanie jest złe, wczesne siadanie, kupę można nazywać tylko stolcem, siki moczem, glut glutenem to może poszukajcie sobie inne osoby do pomocy.

Dziewczyny z wymienianego tutaj wątku naprawdę nie potrzebują aż takie troski

Jest tyle wątków gdzie dzieci są potrzebujące, potrzebują pieniędzy na jakieś leczenie, rehabilitację, np. wątek o autyźmie tutaj na Wizażu: weźcie zróbcie jakąś sensowną akcję charytatywną, niech dziewczyny mają na terapię swoich dzieci.

A nie rehabilitujecie dzieci z kolczykiem czy w butkach czy w bujaczkach itp.

Tak, bo tak sobie pojeździć to najłatwiej. Nie trzeba dużo się męczyć a człowiek ma lepsze samopoczucie
Bo "pomógł".

Taką pomoc to ja mam i dziewczyny głęboko...

Któraś chce to wkleić? o ile się zgadza
fajnie to napialas ale ja nie wkleje bo nie chce miec z tamtym watkiem nic wspolnego!
Stary 2012-06-14, 13:43   #3968
elf27
Zadomowienie

NIKA no my mamy to drugie, to pierwsze mi się podobało też ale drogie no i boję się takich krzesełek- jakies niestabilne mi się wydają, a mój wiercipiętek jest

OLI nie smutaj
Stary 2012-06-14, 13:44   #3969
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym napisałam coś do tego wątku o patologii, ale boję się wysłać może któraś chce? aż taka odważna nie jestem i nie mam czasu ani ochoty później na polemikę a nie lubię jak ktoś będzie później po mnie jechał a nie mam jak odpisać.
Seonko zapodaj linka do tego wątku - tu albo w klubie (bo prosilam juz ze dwa razy i sie doczekać nie moge, wiec to może jakiś wątek zakazany czy jak?)

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:45   #3970
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Seonko zapodaj linka do tego wątku - tu albo w klubie (bo prosilam juz ze dwa razy i sie doczekać nie moge, wiec to może jakiś wątek zakazany czy jak?)
Nie do mnie ale proszę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=621625
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 13:49   #3971
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
daj no tu tego tz zrobie z nim porzadek,nikt mi sis nie bedzie wkurzal
a dol tylko tztowy czy cos jeszcze sie stalo?
w klubie sie rozpisałam troche

Cytat:
mój tez to uslyszal, jak stwierdzil ze nie ma zamiaru na boku to zachecilam go do uprawiania samoobslugi
moj na to odpowiada, że juz go ręka boli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 13:50   #3972
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
OlusiaS - właśnie o to chodzi że się przemieszcza, raczkuje po całym domu . Wczoraj tż sciąga sobie film, niewiele mu już zostało, mała podeszła do komputera i wyjęła modem, no i pościągane . Dosłownie na sekunde ją spuściłam z oka. Także wiem że teraz już nie posiedzę .
to ile ona ma,ze juz raczkuje i o ilosci zebów nie wsponnę bo wychodzi,ze ze tak jakby miała juz z 8-9 miesiecy

Stary 2012-06-14, 13:50   #3973
olka1610
Rozeznanie

dygotka8 - teraz już praktycznie nie ćwiczę bo i na rehabilitację już nie będziemy chodzić, jeszcze tylko dwa razy i koniec bo rehabilitantka stwierdziła że na razie nie ma sensu. Do tej pory rehabilitantka ćwiczyła z nią przekręcanie ( w pozycji na plecach łapała za dłonie i stopy jednoczesnie i przekręcała na boczki),
siadanie ( dziecko lezy na boczku i podnosi się je do siadu podpierając rączkami),
ćwiczenia na piłce (dziecko lezy na brzuchu i "spuszcza" się je główką w stronę podłogi, w tym ćwiczeniu chodzi o to żeby dziecko wyciągało ręce i opierało je na podłodze),
rozlużnianie rączek- w pozycji na plecach takie "strzepywanie" rączek nad ramiona
nie wiem czy coś z tego zrozumiałaś bo ciężko tak opisac. Moja młoda była rehabilitowana metodą Bobath. Teraz rehabilitantk stwierdziła że opanowała te umiejętności które były ćwiczone i mamy odczekać miesiąc i pokazać się znowu, wtedy powie czy musimy dalej ćwiczyć.
A Twoje dziecko też ma wzmożone napięcie mięśniowe?

No ma 7,5 miesiąca , ur. 2 listopada
Stary 2012-06-14, 13:53   #3974
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Oli spójrz na swoje dwa Skarby i głowa do góry!
no własnie patrze, patrze i to mnie jeszcze jakoś na powierzchni trzyma

Stary 2012-06-14, 13:59   #3975
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobra bryka

My wróciłyśmy ze spaceru. Oczywiście deszcz zagonił nas do domu, ale wiedziałam co sie szykuje i chodziłam w pobliżu domu Cwaniak ze mnie

W rozkładzie dietetycznej przeczytałam, że mogę co drugi dzień dawać małej żółtko do potraw - ugotowane do zupki?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
princessskaa ja tez nie moge jak Fifi nie spi,jakos tak glupio u nas ostatnio duzo lepiej sie dzieje...w sensie tiru riru wygrzebałam z szafy gorsety,pończochy itd... tż zachwycony...a i ja jakiś lepszy humorek mam jak już jest po w tym tygodniu już 2 razy przebieranki były muszę coś nowego zakupić...
Tak trzymaj sexy mamuśka
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 13:59   #3976
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
w klubie sie rozpisałam troche

moj na to odpowiada, że juz go ręka boli

ide do klubu
Stary 2012-06-14, 14:01   #3977
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam dzisiaj mega doła jeszcze do tego sie z tż pożarłam
Kochana z jakiego powodu ten dół?
Co do tż to cóż, czasami każda para się kłóci. U mnie też na bank jakaś avanti będzie, bo za tydzień okres

Jezu i jeszcze mam takie ssanie włączone, że bym wszystko zeżarła ze sklepu. Kupiłam batona, zjadłam i nadal mam chęc, boziu...
Stary 2012-06-14, 14:01   #3978
goldika
Zakorzenienie

pochwale sie ze bylam na 2h spacerze z kolezanka z LO mieszkamy od siebie 7km ale widujemy sie raz na ruski rok.
Fajnie bylo, pochwalila sie ze slub bierze na jesien i zaczeli starac sie o dziecko
Stary 2012-06-14, 14:02   #3979
dygotka8
Zakorzenienie

olka-tak
ale co cwiczylyscie w domu?
bbardzo mnie dziwi to,ze kazano wam cwiczyc bo samo patrzenie jak robi to rehabilitant to wg m nie mało
a jak z noszeniem-w jaki sposób nosisz mała na rekach?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 14:02   #3980
goldika
Zakorzenienie

Princ ugotowane zoltko do obiadku tylko radze moooocno skruszyc, moj nie chce jesc wiekszych kawalkow.
Stary 2012-06-14, 14:12   #3981
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Princ jeśli chodzi o te zabawki:
1. http://www.brykacze.pl/product,smoby...towy,1403.html strasznie drogie to raz. Ja bym nie kupiła, bo nie jestem zwolennikiem właśnie takich zabawek, w które wkłada się dziecko i ma "wisieć"
2. http://www.ceneo.pl/1423505 u mnie to też by się nie sprawdziło, Amelka nie usiedziałaby w tym za długo. Zanim nauczyła się siedzieć pełzała po całym pokoju. Teraz raczkuje i nie usiedzi 5 min w miejscu.

Ale pewnie dziewczyny, które mają te zabawki lepiej Ci doradzą
Bardzo dziękuję za opinię Taka mi się mądra wydała i taka profesjonalna

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
mi by bylo szkoda kasy. Dziecka zaraz i tak nie bedzie chcialo w miejscu siedziec. Ja Ola wsadzam czasami do krzeselka do karmienia, na blat daje mu zabawki i sie bawi
Może i to jest rozwiązanie?
Bo ja to tak w kwestii, że czasami trzeba by dzieciak w miejscu posiedział, jak trzeba obiad wstawić czy cuś

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
chrzestni mojego raczej o nim nie pamietaja
liczylam, ze chrzestny moj kuzyn chociaz maila wysle raz w 1mcu co u chrzesniaka ale nic, cisza. przykro mi troche.
No to przykre.. Po co ludzie podejmują się takich zobowiązań skoro nei potrafią się później zachować.. eh Ja sama mam takich chrzestnych...

Dlatego dla niuni chrzestną będzie moja najlepsza przyjaciółka - bo ona nawet jak nie ma okazji to coś małej kupi, dzwoni do nas, pyta kjak mała itd Chrzestny ma 18lat, więc na to nie liczę. Ale innego kandydata nie mamy.

Zamówiliśmy juz salę na przyjęcie z okazji chrzcin - 29 lipca imprezka Jednak po namyśle postawimy na stół w symbolicznej ilości alkohol. Do obiadu na jakiegoś kielicha czy lampke wina pewnie nie będzie brakowało chętnych. Koszt za osobę 60zł, a dzieci małe 50%. Jesteśmy zadowoleni, my we własnym zakresie ciasto i alk. A i blisko kościoła i domku

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-06-14 o 14:13
Stary 2012-06-14, 14:19   #3982
olka1610
Rozeznanie

W domu ćwiczyłyśmy tylko przekręty i rozluźnianie rączek. Nie ćwiczyłam niczego skomplikowanego bo bałam się że zrobię krzywdę, myślę że to co z nią robiłam ciężko robić niewłaściwie, to były podstawowe ćwiczenia które zaleca się profilaktycznie nawet "zdrowym" dzieciom. Noszę ją tyłem do siebie, w pozycji jak gdyby krzesełka.
Stary 2012-06-14, 14:19   #3983
janeczka7891
Zadomowienie

Dla tych co narzekaja na kg niech włączą TVN Style
Stary 2012-06-14, 14:22   #3984
Aniolina
Rozeznanie

powoli nadrabiam, moja Mala tak jak Muffinkowy dziec, motorek w dupce i super ekstra pomysly na zabawki(oderwala sobie taka zaslepke od listwy podlogowej np), niby jest stabilna, ale teraz caly czas stoi i kica o wszystko i i czasem jej sie zle kicnie, wiec musze ja supportowac non stop.
na spacerach tez juz wozek parzy, ale tylko sie gdzies zatrzymamy i ja wyciagne i moze sie ruszac to super zadowolona

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci bawia sie tymi miekkimi ksiazeczkami z Rossmana? Firmy Babydream.
Martwie sie bo nagle zostaly szybko wycofane ze sklepow, ponoc sklepy dostaly pismo zeby szybko zdjac je z regalow bez podania konkretnej przyczyny. Boje sie, ze moga byc w jakis sposob niebezpieczne
mamy taka, jedyne co zauwazylam, to ze rzep jest bardzo drapiacy, ja go nigdy nie daje do zabawy rozczepionego, bo sie podrapala kiedys

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
u nas tak pobierali jej krew,ze tylko nakluli paluszek,i mieli malutka proboweczke,nadstawili i pani naciskala ten pelc i lecialo do tej probowki,widocznie tyle im wystarczylo do badania
ale teraz jak by jej mieli pobierac to nie wiem jak,chyba normalnie?
mialam isc i co,jestescie uzalezniajace
ale jednak bol zeba wygrywa
tak ze dobranoc
jak wiecej krwi trzeba to potem idzie z zyly

elf dzieki za zdjecia i opisy robali

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ja mam rozmiar buta 37

zdarzyło Wam sie nie podać obiadku maleństwu tylko mleczko? bo kurde nie zrobiłam wczoraj zakupow
zdarzylo, czasem Mloda nie chce obiadku
i tak samo mam jak Ty, jak cyztam co juz inne dzieciatka jedza to mi tak szkoda, ze my nie mozem

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy ktora z was,mama alergika podawala kleik kukurydziany?czy mozna tylko kaszki ryzowe?
ja podawalam u nas nic nie bylo, musisz sama wyprobowac, podaje tez jaglana i niedlugo podam chyba gryczana

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja też mam i leży i się kurzy. Niby nie taki stary,ale ze dwa razy żyłam - nogi jako tako, ale jak do pachy dotknęłam - jak mnie zatelepało i wyrwało włosa to mało co nie padłam, a wrzask był na cały blok Never ever więcej! Bikini robiłam woskiem u kosmetyczki - bolało troszkę, ale efekt fajny - jednak teraz kasy brak i sama se radze z maszynka i kremem.
to tylko pierwszym razem tak boli, poitem jzu mniej, ja pachy tylko depilatorem robie, a bikini trymerem

Cytat:
Qrde, normalnie ona tak zapiernicza, że nie nadążam za nią!! A jak się tylko położy na chwilę to zaraz ręce do przodu i siada i posiedzi z 2-3 sekundy i spada no nie ma ani minuty tak, żeby poleżeć i pobawić się czymś spokojnie. Ciągle w ruchu
U Was jak jest?
tez w ciaglym ruchu, jak zyska stabilnosc w siedzeniu to wymysli inne powody, zeby upadac na tym etapie co Ty piszesz siedzialam kolo niej caly czas z rekami dookola niej w ogole pamietam jak sie martwilas, ze ona tylko lezy i ze moze ma autyzm, a teraz widzisz?

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
pytanie z innej beczki:

dziewczyny powiedzcie mi czy w salonie elegancko jest powiesić samą firankę???? myslę o takiej z dużej ilosci materiału białej ala woal z organzą......
mysle, ze mozna, ale ja ogolnie za firankami nei przepadam.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Popieram

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Ostatni raz (chyba ze trzeci) pytam Was mamusie o te siedziska dla dzieci - nie mata, nie polecata??? Jak nie mata opinii to ok, nie katuje już więcej Bo ja myślę o czymś takim:
http://www.ceneo.pl/1423505 Na fb widziałam, że jedna z nas takie ma

czy takie coś lepsze? http://www.brykacze.pl/product,smoby...towy,1403.html
pierwsze ma chyba kkasik, my nie kupujemy siedziska, to duzo od dziecka zalezy, ale Moja nie lubi siedziec w jednym miejscu, jak macie kawalerke i malo miejsca to nie ma sensu, starczy na krotko.

ide czytac dalej
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:26   #3985
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
W domu ćwiczyłyśmy tylko przekręty i rozluźnianie rączek. Nie ćwiczyłam niczego skomplikowanego bo bałam się że zrobię krzywdę, myślę że to co z nią robiłam ciężko robić niewłaściwie, to były podstawowe ćwiczenia które zaleca się profilaktycznie nawet "zdrowym" dzieciom. Noszę ją tyłem do siebie, w pozycji jak gdyby krzesełka.
a wiesz,ze w tej pozycji pupka musi odstawać od twojego brzucha,nie może przylegać bo kręgosłup nie może być w pozycji tak jakby siedzącej

Goldi,Princ a wy macie swoich chrześniaków/chrześnice??

Stary 2012-06-14, 14:27   #3986
goldika
Zakorzenienie

Dygotko ja nie mam, u mnie w rodzinie brak malych dzieci. Ja pierwsze mam dziecko najmlodsze dzieci w mojej rodzinie maja ok 10lat.
Stary 2012-06-14, 14:28   #3987
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
nettka_ - właśnie tą najmniejszą próbowałam ale jakoś tak niezbyt przyjemne to było, może dlatego że mam taki miękki brzuch. Spróbuję dzisiaj jeszcze raz. Jak się do nóg pierwszy raz dorwałam to narobiłam sobie siniaków i chyba faktycznie zasysałam bo aż bolało a teraz bardzo lubię te masaże.

Ja spróbuje dzisiaj na moim brzuszysku to dam znać

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:30   #3988
kasia_aa
Zadomowienie

czesc Dziewczyny, popędziłyscie dzisiaj, mały marudny nie daje mi zająć sie czymkolwiek innym niż sobą, a do tego pojechałam do fryzjera podciąć grzywke (wiec nic wielkiego) ale jeszcze byłam u brata i tak mi zeszlo prawie 3 godz! nie doczytalam was jeszcze, musze sie zaraz zaobiad wziąć
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
kwiat nocował na balkonie ale obawiam się to nie koniec imprezy, bo z donicy wyjęłam przedszkole młodych kumpli a rano 2 starych jełopów zapier*lało po panelach - podejrzewam, że są pod podłogą (zeszłego roku mieliśmy wilgoć), i pewnie jakas spragniona uciech para dostała się do donicy i spłodziła młode wojsko
nowiutkie mieszkanie, szok
jak pieknie i poetycko można pisac o robalach

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej hej my już pobudk o 6 także kawka już w użyciu

A miałam pytać dziewczyny, które karmią piersią jeśli dopajacie wodą, herbatką czy czym tam można to ile wasze dzieciaczki wypijają?? Bo u nas to wygląda tak, że ja daję do picia wodę po obiadku i tak z kubka nie bardzo jej idzie tzn, gryzie aż się trzęsie jak go zobaczy ale jeszcze za szybko jej z niego leci z butelki to w ogóle nie wie co z tym smoczkiem robić więc daję jej łyżeczką i tak ja wiem może z 10 łyżeczek tych dziecięcych miękkich wypija.
my tez dzis o 6, wogole te noce ostatnio to nieciekawe są;/ jakiś skok czy jaka cholera? mojemu staram sie wepchnąć 100ml rozcienczonej cherbatki nie zawsze sie uda wszystko ale staramy sie, a no i z butelki pije raczej bez problemu
Cytat:
Laski niezgadniecie co wczoraj wiecozrem zrobilam walnelam sobie depilacje brazylijska pasta cukrowa na wlasna reke to prawie wcale nie boli!

I chyba zdecyduje sie na permanentny gornej powieki ale za miesiac bo teraz nie mam za co.
wow rewela! tez bym chciała pozbyć sie stamtąd wlosków narazie walcze laserem ale to nie calkowicie, zobaczymy jakie bedą efekty i jak coś to dokoncze "dzieło" wlasnie pastą cukrową. Kiedys próbowałam zrobic ja sama ale prosze was....spalilam garnek i generalnie porazka o niczego sie to nie nadawalo a juz napewno nie do depilacji

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
będę pisać do znudzenia - a kleiku kukurydzianego próbowałaś ? Bo tak jak ryż powoduje zaparcia, tak ten poprawia trawienie

do klubu tak, ale na ogólnych forach nie można, bo traktowane jest jako spam
a jak myslicie chrupki kukurydziane też moga mieć takie wlaściwości? bo ja zaczelam ostatni podawac tak po 2-3 dziennie i mam wrazenie że jakby lepiej ta koopa idzie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 14:32   #3989
olka1610
Rozeznanie

dygotka8- tak wiem, ona w ogóle jest mało noszona bo po prostu tego nie lubi. Nasza pani od rehabilitacji jest kierownikiem dziennego oddziału rehabilitacji w szpitalu, ma kilkunastoletnie doświadczenie, jest wykładowcą na kierunku rehabilitacji więc naprawdę czułam że mala jest w dobrych rękach i ufam tej kobiecie.
Stary 2012-06-14, 14:36   #3990
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dla tych co narzekaja na kg niech włączą TVN Style
na mnie takie programy nie działaja zniechecajaco w kwestii odchudzania mi anoreksja nie grozi bo ja lubie jesc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości