|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
jak tylko dostanę rentę po lece na zakupki dziś byłam w dwóch lumpkach ale nic nie było ciekawego ![]() kate "Już za trzy miesiące pierwsze mamy tulić będą swoje Brzdące" mi się podoba ![]() ja wymyśliłam właśnie: "Trzeci trymestr zaczynami, więc klikamy i czekamy. Mamy wrzesień- październik 2012"
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-06-14 o 14:33 |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuje kochane za kciuki, na pewno o te wibracje zapytam bo też mnie to dziwi i ciekawi.
Mój chłop dzisiaj z masakrycznym głosem z pracy przyszedł. Grypa na całego bo i kicha mi tu. Pewnie mnie zarazi Też od trzech dni sporadycznie kicham ale jak bede mieć grype to go ![]() No to ja powoli ide się szykować do gina ![]() Oj stresuje sie znowu i oby niepotrzebnie. No to do potem kochane i pewnie w nowym wątku sie już spotkamy ![]() Tamlin super rymujesz
|
|
|
|
#4954 |
|
Zadomowienie
|
Rewelacja!oba!!!ale to drugie do mnie bardziej przemawia.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-06-14 o 14:33 |
|
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Rozeznanie
|
Ojojoj... wątek nam się kończy a mnie zostało 3 strony do nadrobienia
Codziennie chodze do rossmana, bo tam niby te promocje są... Ciekawe tylko dla kogo, skoro byłam o 9:30 a podkładów już nie było. A chciałam kupić, bo rzeczywiście się opłacało. Poluje też na ten krem AA mama i ja na rozstępy. Musze już o 9 uderzyć tam... Byłam też w Lidlu, kupiłam sobie ten termometr dla dzidziusia no i oczywiście bodziki bo takie były słodziutkie z tym Kubusiem... Wpadłam w szał wyprawkowy...
|
#4957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno to norma ze wzrastają w ciazy Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej psozukac na allegro takiego zestawu 5-6 elementowego, z wypelnieniem, posciela i ochraniaczami, wyjdzie taniej tak mysle ![]() z posciela z ikea to jest taki problem, ze oni tam maja wlasny rozmiar 125x110, wiec jak kupisz tam wypelnienie to tylko tam posciel musisz kupowac, bo w wiekszosci posciel jest 120x90, czy 140x90. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-06-14 o 14:42 |
|
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż sprawdziłam tam na stronie Ikei, to kołderka+prześcieradło+2 zestawy pościeli+ochraniacz do łóżeczka wychodzi jakoś ok. 150 zł. To chyba nieźle? Ja poduszki nie będę kupować, a Wy?
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Ojej... Daleko! Ale może warto się raz wybrać i kupić od razu więcej rzeczy, bo i ręczniki są super i tanie w miarę
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przykro mi, ale musi odpaść tytuł:
Już za trzy miesiące pierwsze mamy tulić będą swoje Brzdące - jest zdecydowanie za długi. Niestety. Tak samo ten: Nadeszło lato, połowa minęła, wyprawkę zbieramy i w kilogramach przybieramy. Więc w sumie zostanie Nam chyba tylko ten jeden, co Tamlin zaproponowała: Idzie lato, trudny czas, nasze dzieci rosną w nas. |
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Nadeszło lato wielkimi krokami, a zaraz za nim otworzą się porodówki bramy
![]()
|
|
|
|
#4963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colds zamiast wpisywać mamy wrzesień-październik, wpisz mamy IX-X i już miejsca jest więcej
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ten tytul co Tamlin dala mi sie podoba
|
|
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nawet nie pomyślałam ![]() naczy, bo nasz terazniejszy tytul ze spacjami i wszystkim, oprocz tych miesiecy, ma 52znaki. a te, co byly proponowane maja po 58 i ponad 60. Więc to chyba i tak za dużo. Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-06-14 o 14:46 |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się podoba tytuł Tamlin - ten z bramami porodówek
![]() A dziewczyny, co sądzicie o takim zestawie? Ja chcę karmić piersią, ale mam szkołę, więc muszę też nauczyć butelki... http://allegro.pl/avent-zestaw-start...397438021.html |
|
|
|
#4968 |
|
Raczkowanie
|
a mi glukozy na czczo wyszło 67,8 a po 50 glukozy 108. To dobrze, czy nie bardzo?
a mam pytanko? czy jak mam materacyk po córci do łóżeczka to czy mogę go użyć czy powinnam kupić nowy i jak tak to dlaczego? ja na sutki używałam kremu bephanten, oczywiście trzebaje przed każdym karmieniem zmyć, ale z tego co pamiętam to chyba pomagało. A tak w ogóle to ja miałam na początku problemy z karmieniem, bo miałam nawały i dopiero jak położna przyszła to nauczyła mnie prawidłowo karmić piersią i mówie Wam w takich dziwnych pozycjach karmiałm dziecko, że szok
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
cos mi przyszlo do glowy- idzie lato, trymestr trzeci, wkrotce bede na swiecie pierwsze dzieci
|
#4970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam po Pauli i zamierzam go używać teraz dla Matiego. |
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ahahaha super, tamlin genialne
|
||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Axxa witaj
Cytat:
Katarzinka ja tak przy pierwszej ciąży pracowałam, poszłam na 10 dni przed porodem na zwolnienie doslownie lekarz mnei wygonil teraz odpuscilam i powiem szczerze inaczej się czuję. Mam czas na przygotowanie psychiczne się do wszystkiego i tak na spokojnie. Cholerka, za 45 minut wychodzę z młodą na tańce a nadciągają czarne chmury
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio zgłębiałam ten temat, jakie warunki do snu powinno mieć dziecko i napisane było, że teoretycznie nie powinno się używać materaca który był używany bo może być wygnieciony itd. i dziecko będzie źle ułożone, ale jeśli Wasze są w dobrym stanie to chyba nic nie stoi na przeszkodzie.
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie w ikea o wiele taniej, właśnie na ich stronie oglądałam, chociażby samo łóżeczko drewniane + materac;/ ale + benzyna to wyniesie nas tyle co w sklepie w moim mieście. Jedynie pościel będę musiała taniej znaleśc
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
zakładając, że kiedykolwiek do mnie dotrze...
|
|
#4975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Martuś, to marsz do łóżka w podskokach!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() prawie cały dzień leje, a chcialam iść na spacer i do lumpka... w ogóle dziś dzień do d*** plecy mnie okropnie bolą. zmusiłam się do ugotowania obiadu - jak ja tego nie znoszę i w ogóle płakać mi się chce i smutno mi bez powodu i wszystko mnie wkurza. Muszę się pilnować, żeby od progu jakiejś awantury o nic nie zrobić mężowi... Bo zła jak osa jestem...
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam taki dzień do niczego,nawet na wizażu nie chciało mi się siedzieć. W środę idę na wizytę do mojego ginka to zobaczymy jak tam moja szyjka,dzisiaj cały dzień brzusio odczuwam ale mała kopie jak szalona więc myślę że wszystko dobrze,chyba osiwieję z nerwów.
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
ah
http://allegro.pl/cudny-zestaw-dla-c...416916143.html http://allegro.pl/ubrankowo-jesien-z...411644057.html nie macie w ogóle wrażenia, że ciuszki na takich aukcjach to są z lumpków? bo marki te właśnie tam można trafic w sumie dobry interes tak kompletowac wypraki, robi ładne zdjęcia i sprzedawac na all ja tak się bawiłam kiedyś z odzieżą damską, kupowałam po 2 zł lub 5 zł a sprzedawałam od 20zł wzwyż, markowe rzeczy jako używane oczuwiście ale foto + obróbka robiło swoje
|
#4978 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczniecie od siebie to wam też dobrze zrobi, ja jak mam newra na swego męża to sobie idę na spacer, do siostry do taty do psióły by mi przeszło - pomaga ![]() hmm myślę gdzie jest u mnie w mieście natura hmmmm ![]() Cytat:
heh a to dopiero pewnie jakaś 1/4 wszystkiego .. muszę jeszcze spisać swe ciuszkowe zapasy które mam i zobaczyć co jeszcze potrzeba .. uu dentysta .. ja muszę na kontrole się umówić wsio ok było w kwietniu Cytat:
O dobrze że jesteś bo na Cię czekałam hyhyhy .. zamówiłam go chociaż nie wiem czy nie za cienki bo to polarek ale w domku to ciepełko będzie Niuni może taki byłby dobry tytuł ??? Cytat:
Cytat:
gda myślę że zestawik jest fajny 4 buteleczki to cena chyba okazyjna ...Cytat:
Krzywą masz w granicach ... te 108 to po 2 h miałaś??? co do materacyka to uważam że spokojnie możesz go używać przecież wiesz kto spał i jak używany ... a ciuszki przecież też będą po rodzeństwie ... a ja robię obiadek dla męża a później na ploty jadę dzisiaj ziemniaczki z koperkiem, zrazy wołowe z czosnkiem i cebulą i kalafior z bułką w masełku mniam ! ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Bafi dobrze że odpoczywasz sobie ... a gdzie na tańce chodzicie ? do iskry ?
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-06-14 o 15:44 |
|||||||
|
|
|
#4979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one na pewno pochodzą z lumpka ... ale swoją drogą są ładne i ładnie obrobione ... zresztą tak czy tak na all większość jest używanych jeżeli chodzi o takie aukcje ... sama bym się połakomiła na taki zestaw gdybym nie miała już części ... ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
marta a Ty bierzesz jakieś tabsy ? bo nie pamiętam z tego wszystkiego co Ci przepisali .... nie denerwuj się wszystko będzie dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

jedna zmiana! bez prześcieradła!

to dobrze?

- Kalpana