|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro cz. III (zasady wątku w pierwszych trzech postach)
Odpowiedzi od sprzedającego do dziś nie mam. A czy ktoś może zweryfikować oryginalność Chloe?
zapach: CHLOE EDP sprzedający: 130774 aukcja: http://allegro.pl/chloe-edp-75-ml-30...413643950.html ooops, faktycznie, już poprawiłam Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2012-06-12 o 18:31 |
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro cz. III (zasady wątku w pierwszych trzech postach)
Cytat:
bo mi otwiera się lista komputery--> oprogramowanie--> pozostałe...
Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2012-06-12 o 18:25 |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
I kupiłabyś u kogoś kto nie raczy nawet odpowiedzieć na maila potencjalnemu kupujacemu?
![]() Powiem Ci tak, zdjęcie jest dziwne i wyglada jakby ktos przy zdjęciu majstrował , dna nie widać (grubości), ja bym nie brała |
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asiuuuuula bardzo Ci dziękuję wiesz co - masz dobre, fachowe oko, faktycznie podejrzanie wygląda - patrzę teraz na fotę dna, jakieś takie te boki nie są równe. Co do odpowiedzi - może poczty nie przegląda często i dlatego nie odpisuje. Chciałam się potargować, ale odpuszczę, dołoże i kupię od sprawdzonego sprzedawcy. Wiesz może jak mogę sprawdzić kod - chodzi mi o datę produkcji perfum, bo tutaj : http://checkcosmetic.net/ nie ma Chloe a chciałabym kupić wersję z 2009 roku jeśli taką znajdę. Nie wiem też gdzie sprawdzić kod Aliena T. Muglera Edytowane przez halcia211 Czas edycji: 2012-06-12 o 18:56 |
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu z 2009 r.? Myślisz, że i przy tym majstrowali?
|
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cytuję "Reformulacja może mieć charakter konieczny lub marketingowy. Reformulacja konieczna - polega na zastępowaniu składników ich odpowiednikami. Tu przyczyn może być kilka: - producenci potaniają recepturę poprzez użycie tańszych składników, często syntetycznych; - niektóre składniki - niegdyś łatwe do zdobycia - stają się nagle towarami rzadkimi lub niedostępnymi, więc zastępowane są odpowiednikami (np. jaśmin z Grasse jaśminem z - dajmy na to - Egiptu); - inne składniki - np. pochodzenia zwierzęcego - zastępowane są ich syntetycznymi odpowiednikami (np. cywet czy ambra) w związku z preferencjami konsumenckimi bądź w wyniku prawnych ograniczeń handlowych (np. obostrzenia IFRA* - organizacji zrzeszającej producentów perfum); - jeszcze inne składniki okazują się być niebezpieczne dla zdrowia (np. uczulające), więc zastępuje się je pokrewnymi (np. piżma). "Ostatnio zjawisko reformulacji perfum przybiera na sile. Wanilia, jaśmin, mech dębu, kumaryna, smoła brzozowa, olejki cytrusowe, heliotropin, styrax, opoponax to tylko kilka składników perfumiarskich, których używanie jest ograniczone/ zabronione przez IFRA bądź wobec których restrykcje są rozważane. Najnowsze postanowienie IFRA (nr 43) zostało wydane w 2008 roku. Zgodnie z nim oczekuje się, że firmy perfumiarskie poddadzą reformulacji wszystkie swoje perfumy tak, by były one zgodne ze standardami IFRA do sierpnia 2010 roku "(!). Strach pomyśleć, które z pachnideł stojących na naszych półkach już uległy "nadgorliwej" reformulacji! Oczywiście producenci perfum nie przyznają się do tego. Któż chciałby przyznać, że jego perfumy nie pachną już tak jak przedtem? Poza tym z punktu widzenia producenta, jeśli np. zastąpił on w formule dziś bardzo trudne do zdobycia indyjskie drewno sandałowe jego australijskim odpowiednikiem, reformulacja nie nastąpiła. Oczywiście czujny nos perfumomaniaka wyczuje różnicę, lecz cóż z tego?" koniec cytatu nie wiem czy w Chloe coś zmieniono ale wolę na wszelki wypadek kupić wersję z 2009 r |
|
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę o weryfikację aukcji ![]() Sprzedający silczna11 Zapach Carolina Herrera 212 VIP link do aukcji http://allegro.pl/carolina-herrera-v...392975815.html Cena wydaje mi się troszkę tania i zdjęcie raczej nie jest real (to mi się rzuciło w oczy po przeczytaniu m.in. 1 i 2 postu tego wątku). A może kojarzycie kogoś polecanego z tym zapachem ![]() Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź
A mogę prosić jeszcze o sprawdzenie wiarygodności tego użytkownika: Sprzedający kaska78ok Zapach CH 212 VIP link http://allegro.pl/carolina-herrera-2...409629797.html Już się gubię w poszukiwaniach tego zapachu. Ludzie mają przeróżne zdjęcia tego zapachu (od butelki po opakowanie), nie wiem, czy to wina światła/zdjęć? Nawet na eglamour nie jest aż tak drogo, ale jakiś czas temu śledziłam wątek o wiarygodnych perfumeriach i akurat ta przestała być polecana. |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z e-glamour jest tak, że działaja bez zarzutu, towar w 100% OK ale czasami zdarza się, że kupisz, zapłacisz a okazuje się, że towaru nie ma (szczególnie jak jest w super cenie ) no i przy reklamacjach potrafią być czasami tacy... mało uprzejmi , ale myslę, że jak ktoś grzecznie i rzeczowo rekalmuje to jest OK, najgorzej jak od razu zarzuca sie handel podróbami . Ja nigdy nie spotkałam się tam z jakimiś przeciwnościami, raz tylko dzwonili, że nie ma kupionego towaru .
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla pewności (i dlatego, że mi się nudzi) sprawdzam wiarygodnych sprzedawców allegro podanych w wątku Tulipanki, czy któryś z nich ma może w ofercie CH 212 VIP. Tak będzie chyba najlepiej poprosić o weryfikację
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.co do polecanych sprzedawcow, to Ci szczerze powiem, ze mialam z nimi rozne przeboje: a to wysylka pod nie ten adres, albo duzy obsuw w wysylce przy jednoczesnym klamaniu, ze dawno poszlo, a to wysylka listem, mimo, ze placilam za paczke... z tego wszystkiego juz wolalabym e-glamour i ewentualny brak towaru.
|
|
|
#2324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój wybór ogranicza się teraz do dwóch ofert, tzn. z allegro od kaska78ok (zweryfikowaną przez Asiuuuuula)i do eglamour ![]() |
|
|
|
|
#2325 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o weryfikację:
zapach:Nina Ricci sprzedający:ACWADOR http://allegro.pl/nina-ricci-edt-80ml-i2413310373.html Zdjęcia butelki nie może przesłać, bo musiałby rozpakować, więc towar traci na wartości. |
|
|
|
#2327 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ta woda do drogich nie należy, za ok. 130 można ją kupić u kogoś sprawdzonego, nie ma co ryzykować dla 30 zł
|
||
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę o weryfikację aukcji.
Flakon co prawda już kliknęłam na wcześniejszej aukcji tego użytkownika, wstawiałam też foto w innym wątku, ale nadal mam wątpliwości. Mam nadzieję, że nie zostanie to odebrane jako spam; liczę na to, że przestanę histeryzować jeśli ktoś mi przytaknie ![]() Zapach: Miss Dior (Cherie) Edp (tester) Sprzedający: abetkajer Link: http://allegro.pl/dior-miss-dior-edp...416622888.html |
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję !
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Signorina Ferragamo http://allegro.pl/kalaaps-salvatore-...396074549.html
sprzedajacy kalaaps, juz kliknelam na wspolne zakupy, wiem ze wiarygodny sprzedawca itp itd, ale te perfumy to nowość i normalnie kosztuja bardzo duzo. Mam nadzieje ze jakies wprawne oko upewni mnie ze to oryginal i spokojnie moge rozebrac Dzieki |
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pomocy:
BALMAIN CARBONE http://allegro.pl/balmain-carbone-ed...400138483.html SPRZEPAJĄCY adrian131192
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jest szansa, że to oryginał?
Chanel coco mademoiselle sprzedający: facility7 http://allegro.pl/chanel-coco-mademo...388530547.html |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, korek mi się nie podoba ale możesz poprosić o dokładne foty
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Po jednym zdjeciu niczego nie ocenie. Na pierwszy rzut oka, za niska cena, nie widze logo na pasku na szyjce butelki i dziwnie troche wyglada "grzybek" rurki. Potrzebne sa dodatkowe, dokladne zdjecia.
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym ja np chciala na allegro sprzedac swoja chanelke i by mi na tym zalezalo, to przede wszystkim zrobilabym zdjecia, ktore przemowią za jej oryginalnoscia.. A tu moim zdaniem, ewidentnie widac, ze ktos liczy na jelenia, ktory sie nie zna... Ja bym nie kupowala |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

bo mi otwiera się lista komputery--> oprogramowanie--> pozostałe...

. Ja nigdy nie spotkałam się tam z jakimiś przeciwnościami, raz tylko dzwonili, że nie ma kupionego towaru 

.