|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Mnie rozwalał ta ruska psychoza...jakby nie wiem... druga bitwa warszawska miałaby być. Wiadomo, że nie obeszłoby się bez burdy, ale to norma na takich imprezach.
Z innej beczki... rozwaliło mnie właśnie to, jak bardzo hormony rządzą naszym życiem. Mam taką masakrę, że ryczę o byle co. |
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Studiowałam zdrowie publiczne przez 3 lata. Nigdy nie powiedziałabym, że miałam więcej zajęć czy nauki niż lekarze (kolega lekarz w zasadzie nie uczył się więcej niż ja, ale miał dyżury - z tym, że to był zdolny człowiek i nie musiał się długo uczyć, żeby umieć) i pielęgniarki, ale nauki rzeczywiście było dużo, a i zajęcia zabierały praktycznie całe dnie (gdzie koleżanka studiująca prawo miała zajęcia 2 razy w tygodniu po 3 godziny - ja codziennie po 6, 8 godzin w różnych miejscach - często szpitalach)
|
|
#513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Doczytałam bloga. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości
Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 Czas edycji: 2012-06-13 o 10:41 |
|
|
|
|
#514 |
|
Konto usunięte
|
o już bejbik jest z nami
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Jest... zaraz będziemy jeść.. w sumie ona
.
|
|
|
|
#516 |
|
jestę wieszczę
|
Śliczna dziewczynka
Gratuluję i pozdrawiam ![]() Spod tego samego znaku co ja, będzie ciągle o coś pytać później
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiło mnie coś dzisiaj
![]() Widziałam jak kilka dziewczyn w szatni po intensywnym aerobiku używało perfum albo dezodorantu w kulce - to wszystko oczywiście bez umycia się. No kurde, ja wiem, że pot nie pachnie zbyt ładnie, a wiadomo, że człowiek się podczas takich ćwiczeń intensywnie poci, ale zapach perfum zmieszany z potem =
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-06-14 o 00:01 Powód: literówka ;) |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj rozwalil moj ex ehhhhhh.... koles ponad 30 lat, wstawil swoje foto na facebooka a pod spodem komentarz mamy "a co to za sliczny chlopiec....kto to? Poznajecie go" ahhhhhhh.....
|
|
|
|
#521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektóre mamusie są takie wylewne, a jej syneczkiem będzie całe życie, nie jego wina, że mama buszuje po fejsbuku i robi mu "wstyd"
|
|
#522 |
|
BAN stały
|
Co do buszowania, to dziwią mnie rodzice i ciotki zachwycające się na portalach społecznościowych swoimi dziećmi/krewnymi. Nie wiem, czy nie domyślają się, że robią obciach, czy mają to po prostu gdzieś...
|
|
|
|
#523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale my jesteśmy z kategorii niewylewnych, więc może to normalne, że mnie takie coś wzrusza, a nie jest mi to obrzydłe, bo normalnie się cukrem nie obsypujemy.Mama mojej koleżanki czasem jej coś bardzo miłego napisze, nawet umie wysłać serduszko Bardzo pozytywne moim zdaniem.Nie ma co się chwalić na facebooku, że się właśnie wyszło ze sklepu, zjadło obiad i tak dalej, ale rodzinką się pochwalić, czemu nie?
|
|
#524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W pracy mojego TŻta (produkcja i masakrycznie śmierdzący olej) też są takie osoby z nie widzą powodu, dla którego miałyby wziąć szybki prysznic po pracy i takie brudne wracają komunikacją miejską do domu. Dla mnie masakra. |
|
|
|
|
#525 |
|
ma zielone pojęcie
|
Co do mycia się po ćwiczeniach: podejrzewam, że wiele osób by bardzo chciało, ale łazienki często pozostawiają wiele do życzenia. Od razu mi się WF w szkole przypomina (wiem, to coś trochę innego niż np. fitness w klubie). Co z tego, że były w szkole prysznice, z których chciałam skorzystać, skoro zwykle nie miały nawet zasłonek? Dalej: gdzie uczeń ma trzymać klapki i ręcznik, które są potrzebne do skorzystania z prysznica? Plecak szkolny i tak jest wypchany po brzegi. Poza tym, gdzie uczeń potem ma ten mokry ręcznik wysuszyć? I jakim cudem ma to wszystko zrobić w trakcie 10-minutowej przerwy (nawet jeśli założymy, że ma tych 10 minut, że nie musi czegoś załatwić, iść do toalety itd.)? Prysznice w szkole to była dla mnie ogromna ściema.
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
Dziwią mnie sytuacje, gdy ktoś oczekuje ode mnie wykonania jakiegoś zadania, a jednocześnie nie zapewnia mi wszystkich niezbędnych do tego informacji. Potem się dziwi i oburza, że próbuję się jeszcze dopytać. Z kolei jeśli zrobię coś tak, jak ja uważam za właściwe, często okazuje się, że coś jest nie tak i nieodmiennie pada argument: "Przecież mogłaś zapytać!"
Jednak z dwojga złego wolę zadać o parę pytań za dużo (nawet kosztem znoszenia czyichś fochów i zarzutu niesamodzielności) niż zadać o jedno za mało i w najlepszym wypadku tracić czas na odkręcanie czegoś, a w najgorszym ponosić poważne konsekwencje łącznie z finansowymi. |
|
|
|
#527 |
|
...
|
Moja ciocia komentuje moje zdjęcia, ale jakoś nie uważam, że to 'obciach', a często są to komentarze w stylu "moja najukochańsza/najcudowniejsza, buziaczki/całuski/tulimy". Ci co to czytają niech sobie to odbierają jak chcą. Nie przeszkadza mi to w ogóle. Nie widuję się z nią, bo nie mamy możliwości, a wcześniej miałam z nią świetny kontakt. Miło, że pamięta o mnie...
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na studiach to był jakiś śmiech na sali jeżeli chodzi o prysznic po zajęciach. Grupy liczyły około 25 osób. A prysznice były 3 (słownie: trzy). Co z tego, że toalety i łazienki były ładne, nowoczesne i zadbane skoro były tylko 3 prysznice. Po zajęciach zazwyczaj miałam 30 minut do następnych zajęć ale dopchanie się do tych pryszniców graniczyło z cudem, więc albo chodziłam na popołudniowe zajęcia (wiele osób wtedy się spieszyło do domu i nie myło się, więc była mniejsza kolejka) albo po porannych zajęciach wbijałam się do akademikowej łazienki znajomych i tam się myłam. Ale uważam, że stan pryszniców w naszych edukacyjnych przybytkach jest koszmarny, a pomyślunek ludzi którzy je zaprojektowali jeszcze gorszy (3 prysznice na 25 osób?). Jak uczyć dzieci higieny od małego, skoro ani w podstawówce, ani w gimnazjum, a potem ani w liceum ani na studiach nie można po ludzku się umyć, bo jest to uważane za jakąś burżujską fanaberię (autentyk ).
|
|
|
|
|
#529 |
|
Konto usunięte
|
Noooo popieram u mnie w szkole to była ściema... natomiast na studiach, miałam tak wf że po nim zostawało 45 minut do zajęć a często nawet 2 godziny jeżeli miałam okienko. Co prawda prysznice były otwarte bez zasłonek ale czekałyśmy aż druga grupa na fitness się przebierze i wyjdzie, w tym czasie ktoś się mył i spokojnie każda zdążyła. I to nie to co w szkole jakiś syfiasty prysznic przy oknie bez zasuwki... U nas były trzy łazienki w każdej 4 prysznice, bez zasłonek. Ale tak miałam ustawione zajęcia że to nigdy nie był problem, pomijam fakt że myło się może pięć dziewczyn łącznie ze mną
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w PL jak mieszkałam, to fitness miałam na tyle blisko domu, że nie opłacało mi się tam brać prysznica, tylko szłam do domu. Wisiało mi, że ktoś sobie coś pomyśli. Po co mam tracić czas w wątpliwych warunkach sanitarnych, skoro mogę umyć się w domu, który jest rzut kamieniem
![]() Mnie nie rozwala chwalenie się rodziną na fb, miłe wpisy, jakie to się ma słodkie dziecię itd. Ci co mają napisać coś miłego to napiszą i fajie, a ci co mają mnie gdzieś, to nic nie napiszą i też git. Jedyne, co mnie na fb rozwala, to epatowanie wszystkich dookoła swoimi poglądami politycznymi, np. mam takich znajomych co chwalą rozpiernicz, jaki zrobił się ostatnio między polskimi a ruskimi kibolami , bo to ruscy i im się należało... wstyd. A dzisiaj oglądałam w tv, jak jaka rodzinka z Rosji się wypowiadała, że jechali sobie autem i zaczęli ich atakować jacyś ludzie, bo mieli ruskie blachy... co za bydło
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w szkole są prysznice. Ładne, aż 12, z zasłonkami. Są grupy trenujące, więc po takim popołudniowym treningu, już po lekcjach, mogłyby ten prysznic brać. Ale nie mogą. Dlaczego? Dyrektor zabrania
Ostatnio myli się tam jacyś budowlańcy robiący coś w szkole, uczniowie mają zakaz Gdzie tu sens, gdzie logika? Po co robić prysznice, z których jest zakaz korzystania "bo nie"?
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż sprawdzę, czy się tym chwalą w folderze informacyjnym
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogłabym w tej szkole siedzieć do 16 gdybym miała dwie długie przerwy (obiadową i po wf, np po 30minut), szkoła zapewniłaby mi zajęcia wyrównawcze (a nie, że po 8h w szkole lecę na korki) i własną szafkę ![]() u mnie się chwalą siłownią, do której nikt nie wchodzi bo grozi to trwałym uszkodzeniem ciała
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#537 |
|
Konto usunięte
|
W moim LO w ogóle nie było pryszniców. Dobrze, że chociaż wf był ostatnią lekcją.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie zachowanie właścicielki mieszkania, które wynajmuję. Mieszkanie jest 3-pokojowe, 1 pokój jest wolny, a właścicielka bez poinformowania nas wchodzi do mieszkania, otwierając drzwi swoim kluczem, i pokazuje wolny pokój, kuchnię, łazienkę, kiedy inni lokatorzy kompletnie nic o tym nie wiedzą! To nie pierwsze mieszkanie, jakie wynajmuję, ale pierwsze, w którym są takie dziwne praktyki. Na szczęście niedługo się wyprowadzam.
|
|
|
|
#539 |
|
Konto usunięte
|
Ahahaha mnie dzisiaj moherowe babcie w lumpeksie zdziwiły. Zadziwiły. Wbiły w ziemię.
No w każdym razie przebieram te szmaty i ktoś się bez przerwy na mnie pcha i molestuje moją strefę osobistą. W końcu jakaś baba spod ręki wyjęła mi dwie identyczne bluzy adidasa różniły się rozmiarem. Tak dumała nad nimi dumała myślała chyba którą wziąć (często starsze osoby pytają się mnie o zdanie) i ja już zmęczona tym czekaniem mówię że jeśli pani którejś z nich nie kupi to ja chętnie wezmę bo miałam je pod ręką i na oku. A jej koleżanka jaki ryk, jaki pisk, jaki lament. A CO PANI SOBIE WYOBRAŻA ONA WEŹMIE DWIE OBIE OBIE, WEŹMIE OBIE. A JAK NIE TO JA BIORĘ JA, MOJE, MOJE. CO PANI SOBIE WYOBRAŻA ŻE PANI JE KUPI? I CO JA TEŻ JE CHCĘ. Ja pitole
|
|
|
|
#540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
O właśnie, dziwi mnie zachowanie ludzi w lumpeksach. No dziwi i tyle. Wyrywanie sobie ciuchów, krzyki i kłótnie, bo kobieta x wzięła bluzkę, na którą wcześniej spojrzała kobieta y. Cyrk
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Nie rozumiem i się dziwię.