|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2012-04-25 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1622 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Cytat:
![]() Mnie też ból złapał w piątek przed świętami. Spać nie mogłam, nic nie pomagało, przez tydzień wyłam. Do dentysty doszłam jak przestało boleć :P Cenowo tak samo jak u Ciebie, tyle że ja jeszcze dodatkowo wyrywałam górną ósemkę po tej samej stronie. Jeszcze czeka mnie druga strona za jakiś miesiąc - dwa. Obym przeszła to tak samo... Mi szkoda, że nie pojadłam w święta, bo uwielbiam mięso... :P Dla mnie zguba każdego kilograma to niepowodzenie i cieszę się, że dość szybko zaczęłam po tym wyrywaniu jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny, jakie przeżycia zębowe, aż mnie poty oblały, bo nawet porodu się tak nie boję jak dentysty sadysty!! Nie mówiąc już o kosztach, strasznie dużo to wyrywanie kosztuje
![]() Dana, imię jeszcze niewybrane, jakoś nie mamy czasu siąść i pomyśleć na poważnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1625 |
Zakorzenienie
|
Pumas, trzymaj się !!!
![]() Witam Was wszystkie po długiej przerwie, nie pisałam bo nie mam życia przez kombo praca/studia/języki, nie mam czasu, nie mam zdrowia. Nigdy więcej tyle na głowie na raz! Na szczęście niedługo koniec (studiów, bo resztę jako tako ogarniam). Fakt faktem że przez to do CH nie jeżdzę i kasy nie wydaję, troszkę przyoszczędziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Cześć Anka, miło Cie widzieć po takiej przerwie! Powinnas nam tu dawać przykład do oszczedzania, a nic się nie dzielisz pomysłami hehe. Rozumiem, że jedynym rozwiazaniem jest popaść w wir pracy i nauki
![]() Trzymam się, dzięki. Nie omieszkam was zawiadomić po rozwiązaniu no i może pokazać z maluchem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak serio, to ostatnimi czasy zmusilam sie do noszenia jedzenia do pracy - to jest oszczednosc, niby obiad to kilka zl ale wszystko sie zbiera grosz do grosza. Pieczolowicie wykorzystuje tez kupony znizkowe do YR ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1629 |
Konto usunięte
|
A ja w ten weekend nic nie oszczędziłam. Raczej było mega wielkie wydawanie... Mąż się obkupił w spodnie i aż wstyd przyznać, ile pieniędzy poszło... :P Ja na siebie niestety nic nie dorwałam...
Wydatki wciąż na horyzoncie, a zarobki stoją w miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1630 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie chodzę do CH, ale niestety uzależnienie od allegro robi swoje... ![]() Dziewczyny - wrócę do tematu kont oszczędnościowych/lokat... Polecicie coś? Od kilku dni przeszukuję internet, porównuję, wyliczam... Pogubic się można - a to trzeba konto zwykłe trzeba otworzyc żeby skorzystac z oszczędnościowego, a to opłata taka śmaka... U mnie na oszczędnościowym mam 3,30 % i "boli mnie", że na tym tracę... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Ja dostałam właśnie podwyżkę i dosc sporą (jak dla mnie) premię roczną, w sumie stąd pytanie o lokatę....
![]() |
![]() |
#1631 |
Zakorzenienie
|
Painka, nie pomogę, nie jestem dobra w te klocki. Zazdroszcze podwyzki i premii - u mnie podwyżka dopiero końcem roku, podobno zaklepana, ale to wiecie.... jeszcze czasu a czasu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainteresowałabym się na Twoim miejscu polisolokatami żeby uniknąć tego podatku. Najpoważniejszym (dla mnie) ich minusem jest fakt że w przeciwieństwie do lokat są gwarantowane (w razie upadłości etc.) tylko w 50%. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
BAN stały
|
ja nie zaoszczędziłam nic, bo mieliśmy remont gruntowny w połowie mieszkania, ponad 60 tyś poszło, więc nie ma mowy o oszczedzaniu. ślubu w tym roku też nie robimy przez remont i zmarł mój przyszły Teść przed ŚWIĘTAMI Wielkanocnymi, więc mamy żałobę. wakacje też w tym roku odpadają ze względu na remont i chorobę Teściowej
![]() najlepszą lokatę ma teraz KB i Deutsche Bank-internetową. ja za to wygrałam ładną sumkę na walce Burneika-Najman i jestem happy. żałuję, że nie postawiłam więcej. Edytowane przez sybilla1 Czas edycji: 2012-04-30 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1634 |
Zakorzenienie
|
Współczuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1635 |
BAN stały
|
anka_res thx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Ano. Ja mam ślub dawno za sobą z którego to faktu bardzo się cieszę
![]() Objeździłam CH i tylko się wkurzyłam. Żelu dla męża nie dostałam (Tin Tin Ziaji - jest w jednej drogerii w rzeszowie, w hipermarketach - zapomnijcie - węszę spisek - że za dobre i za tanie?? No nieważne, TŻ innego nie chce używać a w drogerii czuje się jak w obcym lesie więc zaopatrzenie na mojej głowie spoczywa). Leggi - chciałam dokupić więcej par - w wyniku końca promocji podrożały prawie dwukrotnie więc NIE kupiłam. Pieczywa nie kupiłam ze względu na dziki tłum w kolejce w Realu. I tak za każdym razem - parking, przejdź 400 m, nic nie załatw. Uch, nie znoszę CH, męczą mnie. Cosik extra zarobię w tym tygodniu bo pracuję normalnie, co prawda będę nienawistne spojrzenia rzucać - i rzucam - na koleżanki oferujące mi kilkudniowe wypady bo kto żyw (z wyjątkiem nas) wziął wolne na cały tydzień.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Rozeznanie
|
Heloł to i ja tu wpadłam na chwil parę
![]() Pamiętacie rekrutację w której brałam udział ? Badania pisma, psychologów, kilka etapów ... po prawie roku zadzwonili do mnie, widziałam się z samymi bossami i ... czeka mnie jeszcze/znowu spotkanie z psycho i testy, testy ![]() Ha ha - i podkreślam specjalista w dużej firmie, żadne tam BOR-y itp. Napiszę Wam jak to dalej się potoczy bo to ciekawa historia ![]() Za dwa i pół tygodnia mam swój ślub, w międzyczasie buduję chałpę i planuję jej urządzenie - w przeciwieństwie do Anki nie mam jak oszczędzić ![]() I ogólnie podobnie jak WY jestem zalatana nie mam czasu NA NIC Ha ha przyłączam się do nienawistnych spojrzeń Anki bo choć mam walne to siedzę z papierzyskami w domu ... Pumas - zdjęcie bejbika mile widziane, będziemy się zachwycać ![]() Wiesz, o joł jaki słudziutki bejbik, a jaki do mamusi podobny, cicicici .... ![]() ![]() pozdrowionka
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2012-04-30 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Zakorzenienie
|
Neuilly, pamietam pemiatm rekrutacje, to jeszcze ona trwa? Co za paranoja...
Z tymi życiowymi zmianami to pojechałaś, tyle na raz?? ![]() ![]() Anka, CH męczą nie tylko zwykłych śmiertelników, ale i tych pracujących w samym sercu ![]() Sybilla, normalnie Cię nie poznałam, dopiero coś mi zaświtało, że to TY. Ciężko się połapać. Przykro mi z powodu teścia. Mam nadzieję, że wam mimo wszystko się poukłada wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
BAN stały
|
pumas dziękuję bardzo i dużo zdrowia życzę Tobie i córeczce.
![]() neuilly. ładnej pogody na ślubie i udanego wesela Ci życze, bawcie się dobrze do białego rana. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, trzymajcie kciuki ! Przydadzą się. Bo po ostatniej wizycie na porodówce w celach że tak powiem zapoznawczych ogarnęło mnie lekkie zwątpienie, czy ja się do tego w ogóle nadaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Chętnie przyłączę się do waszych rozmów o wydatkach i oszczędzaniu, oraz opiszę jak to u mnie sprawa się ma. Moje, a właściwie nasze miesięczne wydatki, gdyż nie żyję już samotnie, wyglądają następująco: - ok. 100-150 zł na chemię gospodarczą oraz kosmetyki - 0k. 500 zł na jedzenie ( na dwie osoby) - 190 zł prąd ( w zimie znacznie więcej ze względu na elektryczne ogrzewanie) - 80 zł suma naszych doładowań na telefony - 90 zł telewizja - 89 zł internet - 50 zł raz na trzy miesiące na dużą butlę z gazem Przy wypłacie 2200 łatwo policzyć, że zostaje nam ok 1000 - 1100 zł, a więc źle nie ma. Możemy czasem zaszaleć na zakupach, poodkładać sobie przez kilka miesięcy na jakąś "grubszą rzecz", a i tak zostanie nam na fryzjera jakiś ciuch, czy wypad do kina/restauracji. Wszystko głównie dlatego, że oduczyłem się palić papierosy, a niektóre produkty zacząłem kupować przez internet - szukając okazji. Dzięki temu naprawdę dużo zostaje człowiekowi w portfelu. I teraz przypomniała mi się pewna kobieta, pani naczelnik wydziału w urzędzie w którym odbywałem praktyki... Uśmialiśmy się niezmiernie słysząc jej użalanie na temat tego - jak to na biedna, spłacając kredyt, nie może sobie na nic "lepszego" pozwolić, ponieważ po spłacie raty i opłaceniu wszystkich rachunków miesięcznie na życie i jedzenie zostaje jej "tylko" 3 tys. złotych..., że ona "też by sobie czasem francuski ser, albo łososia zjadła"... Tak drogie koleżanki, śmiech przez łzy i to gorzkie, bo jak można takie rzeczy wygadywać, kiedy nieraz 4 osobowa rodzina musi za 1500zł wyżyć?! Ja po opłaceniu nie mam 3 tysięcy na siebie samego ( to rozwódka była), a łososia co tydzień z TŻ jemy, dobrego francuskiego śmierdziela za 10-15 zł też nieraz sobie kupimy, więc nie wiem w jakich realiach ta kobieta żyła ( i gdzie robiła zakupy), ale od takich ludzi z daleka lepiej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
Zadomowienie
|
fajnie macie,że nie musicie płacić czynszu. u mnie to prawie 500zł za kawalerkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pani naczelnik....wiesz, niektórzy ludzie naprawdę nie umieja gospodarować pieniędzmi i faktycznie na nic im nie starcza (albo na niewiele) nawet przy niezłych dochodach. To, co mówią, może wynikać nie ze szpanu, ale z braku takiej zdolności. Ja pod tym względem jestem z siebie akurat bardzo zadowolona. Ile bym nie wydawała, zawsze wszyscy wokół myśleli że ze 2 razy tyle mi idzie - szukam okazji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anka, podziwiam za wytrwałość w poszukiwaniach dobrej ceny danej rzeczy. Ja jak się napalę na coś, to nie ma przeproś, muszę to mieć już teraz zaraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest kwestia - ile się je, to sprawa indywidualna. My wydajemy ok. 700 zł, ale w tej kwocie na mnie przypada na pewno nie więcej niż 300 zł ![]() Wydaje mi się że 10-12 zł na dzien / osobę to nie jest mało - przykładowo: Jogurt - 75 gr Jakieś owoce 1.0 200 gr fileta z kurczaka - 3 zł plus coś do tego typu ryż, kasza, ziemniaki Bułki x 2 - 1,50 Serek wiejski - 1.70 zł 100 gr razem: wędlina, ser, serek -3 zł Podejrzewam że przeciętna dziewczyna nawet tyle nie je dziennie, więc... ![]() Większe zakupy w Lidlu to 100 zł, 50 zł zostaje na drobiazgi w ciągu tygodnia. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2012-06-14 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1648 |
Konto usunięte
|
Ja też sobie nie wyobrażam wydawania 500zł na jedzenie dla dwóch osób. My kupujemy głównie w Lidlu i minimum to 150zł na tydzień, a często nawet i 200zł. Do tego w tygodniu pieczywo, ryby, owoce itp. Ja ogólnie jem dość dużo (jak na moją posturę), a i tak wiecznie głodna chodzę. Coraz bardziej się przekonuję do conajmniej 4 posiłków w pracy, bo przy 3 chodzę głodna cały dzień. Po powrocie do domu od razu łapię jakieś kabanosy, żelki czy coś w ten deseń. Potem porządny obiadek (musi być albo mięso albo ryba, inne rzeczy to nie obiad dla mnie :P ) i od razu po zabieram znowu kabanosy itp. i wcinam natychmiast przed telewizorem. I wieczorem idę spać głodna
![]() Kupiłam sobie ostatnio świetny pojemnik na sałatkę i mam zamiar częściej uskuteczniać sałatki do pracy. Tylko jakieś przepisy muszę znaleźć ![]() U mnie szykuje się niedługo większy wydatek, bo będę autka szukać - oczywiście małego starego grata, ale jednak coś to będzie kosztować. I potem trzeba będzie utrzymywać to paskudztwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas całego dnia jem o wiele więcej niż tu wymienione rzeczy. Próbowałam kupować brązowy ryż i makaron pełnoziarnisty, ale to nic nie daje! Jem dalej tak dużo ![]()
![]() |
![]() |
#1650 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.