|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Marylka, to będzie szał ciał
Ech, macie z siostrą wieeeeeeelki talent! A masz jakiś pomysł na ozdobę takich niziutkich ławeczek bez oparcia (też drewniany kościółek)?
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
hej, wpadłam narazie tylko na chwilkę, mam prośbę możecie mi doradzić na poczcie?
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądam fotki jakie wrzuciłaś, te wszystkie detale pięknie pięknie i jeszcze raz pięknie |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
w taki wypadku możemy odpuścić
|
|
|
|
#3756 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na pewno dobrze Ci poszło ![]() Cytat:
Cytat:
gdzie zdjęcia robiłaś?będzie foch z przytupem
|
||||||
|
|
|
#3757 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
O mamo!! Straszny ten Twój TŻ
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny wpadłam zajrzeć co tu słychać u was bo dawno nie zaglądałam,
widzę piekę zdjęcia sale i dodatki - sporo poczyniłyście ![]() a jak zamówiłam buty i rozdałam większość zaproszeń. humorek mi ostatnio nie dopisuje więc nie miałam ochoty na zajmowanie się ślubem ..ale chyba najwyższy czas zadbać o siebie - dlatego plan jest zapisać się do kosmetyczki ![]() pozdrawiam.. i postaram się chociaż trochę po nadrabiać |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
kurde z poniedziałkowego egzaminu zdałam polowę a połowę nie
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny od jutra mam napięty plan aż do poniedziałku więc mnie tu nie będzie ale za to mam nadzeję załatwić kilka bardzo ważnych spraw ślubno-weselnych
![]() jutro przyjeżdża TŻ: rano jeszcze musze iść na uczelnię, poletm do domu jechać 60km, potem jedziemy z TŻ zamówić obrączki, wybrac garnitur albo chociaz się rozejrzeć za nim, do TŻ do parafi potem do mnie do księdza, zamówić godzinę ślubu i dac na zapowiedzi( mam nadzieję że księdz da nam te wszystkie magiczne karteczki) ![]() W sobote idziemy na wesele i musimy już przed 13 byc u pana Młodego. A niedziela poprawinki ![]() poniedziałęk 9 rano egzamin ![]() trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło według mojego planu
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
o dzisiaj jest moja 100dniówka - zapomniałam.. gdybym tu nie weszła to bym przeoczyła.. nie zrobiłam zastawienia..ale może zaraz coś sklecę..
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Tak jak obiecałam mała relacja ze ślubu E87 ![]() Pogoda poprawiła się jakoś przed 12:00 Pan Młody miał jasny garnitur, a Panna Młoda piękną suknię z lekkim trenem ... Poczekałam aż goście pooglądają Parę Młodą, porobią fotki i poszłam pogadać z Młodymi i zrobić jeszcze kilka fotek dla Oli. Punkt 14:00 ksiądz wyszedł po Młodych, rozbrzmiały się organy, wszyscy zwrócili wzrok przed wejście i zaczęło się Msza była długa (w porównaniu z moją, bo my mieliśmy ok 30-40 min), bo trwała godzinę ale podobała mi się . Były piękne czytania przez znajomych, skrzypce . Cały czas uśmiechnięci i radośni , ale to już myślę, że nie ma znaczenia Teraz pewnie E. i S. bawią się w najlepsze na weselu ![]() ![]() E87 jeszcze raz życzę Wam wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! Co do fotek to musicie ścigać E87 jak się pojawi; no chyba że wyrazi zgodę to wkleję Wam coś jutro/pojutrze
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-06-14 o 19:27 |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Witam was wszystkie ![]() Na początku składam najserdeczniejsze życzenia wszystkim świeżo upieczonym żonkom wszystkiego najlepszego dziewczyny !!!a wam wszystkim chciałam podziękować za życzenia super że o mnie pamiętacie ![]() Niestety mam mało czasu buuuuu ale powoli powoli i jakoś wyskrobię trochę czasu dla was ![]() Z nowych wiadomości moja siostra jest w ciąży i będę ciocią termin 27 grudni :Pa jak wszytko pójdzie z godnie z planem(szczęśliwe zakończenie ciąży to zostanę matką chrzestną )Jak by coś to piszcie na mojego maila ![]() Pozdrawiam gorąco w ten zimny deszczowy dzień tęsknię i lovxiam ![]() PS. Widziałam Twoją fotkę kindziu boooska
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
A to Jenny, Ty prawa ręka Pani Oli?
Rany, ja to bym chciała żeby mi kurier bukiet od niej przywiózł, tak bardzo chciałabym właśnie od niej To ponad 200 km. A Jenny, skąd i za ile miałaś tą ładną klatkę w kościółku?
|
#3767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
np. noszę dywany, wieszam tiule czy ubieram pokrowce ![]() Alejko nie mam pojęcia skąd była klatka, wszystko kupowała i stroiła Ola - zdałam się w tej kwestii na nią ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-06-14 o 19:32 |
|||
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
A zapytałabyś jej? I o tą kwestię bukietu? Czy na pewno by nie wytrzymał drogi? Ile w ogóle Twój wytrzymał?
Z góry dziękuję
|
#3769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na poniedziałekCytat:
i udanej zabawy na weselu ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Mój bukiet wytrzymał upał w dniu ślubu i był ok jeszcze przez 1-2 dni. Na plenerze był już trochę oklapnięty ale na fotkach tego nie widać, a wręcz na sesji w ruinach pasował idealnie ![]() Za chwilę poszukam jakieś moje fotki ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Ponawiam pytanie, możesz napisać gdzie robiliście plener ? ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() Pochwal się potem jakimiś fotkami ![]() No i już dziś życzę Wam udanej podróży poślubnej
|
|||||
|
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, znowu do Was nie zaglądam bo nie mam kiedy.
Dziś mam kryzys... i to totalny Po prostu nie daję rady i czuję się fatalnie... psychiczne dno :|Powód? Sytuacja w pracy... Nigdy Wam o tym nie pisałam, ale w moim przedszkolu dzieje się źle.. i to od dawna. Może Wy mi jakoś doradzicie co powinnam zrobić.. Przedszkole prywatne, nie podlegam więc pod kartę nauczyciela i pracuję nie 5 lecz pełne 8 godzin, zarabiam 1400zł na rękę miesięcznie. Okej - byłoby dobrze, ale już dłużej nie mogę znieść tego co się tam dzieje. A mianowicie pani A. - dyrektorka (a właściwie założycielka): - wciąż się wtrąca - we wszystko! Rozwala mi zajęcia bo nagle wymyśli sobie, że dzieci mają robić coś innego :/ - podczas gdy rano dzieci się schodzą, nie mogę im pozwolić na swobodna zabawę bo rodzice musza widzieć, że są zajęcia w kole - to samo po południu! W ogóle mam przerąbane kiedy ona wejdzie do sali, a dzieci akurat samodzielnie się bawią - jej zdaniem wciąż powinny być zabawy zorganizowane, kołowe i zajęcia dydaktyczne ! - jak rodzicow nie ma to wydziera się na dzieciaki, szarpie, sadza na smutne krzesełka, a przy rodzicach ściska i tak włazi im w tyłek, że aż niedobrze się robi! Ale też w drugą stronę - kiedy któreś z moich dzieci coś porządnie zbroi i posadzę je do stoliczka żeby przemyślało swoje zachowanie, ona przychodzi, przytula, całuje i psuje wszystko - dziecko ma wówczas nagrodę :/ - nie pozwala dzieciom się najeść - dosłownie! Nie mogę na to patrzeć na przykład śniadanie: rozdajemy na telarzykach kanapki (połówki), najpierw po jednej, a kiedy ona zobaczy, że większość zjadła wtedy rozdaje dokładkę (drugą połówkę), ale daje ją tylko dzieciom, które zdążyły zjeść pierwszą, natomiast jeśli nie zdążyły to już dokładki nie dostaną!! Maksymalnie mogą dostać 3 połówki chleba i więcej nie ;/ do kazdego posiłku picie rozdawane jest PO zjedzeniu, a nie DO jedzenia (jak zebrane są talerzyki, rozdawane sa kubki z piciem - picia ledwo na dnie i jeszcze sok rozcińczany z wodą! żadnych dolewek!); inny przykład OBIAD: mamy catering więc rano zamawiamy ilośc porcji, zupy jest nalewane tylko troche na dnie (nie ma dokładek), kiedy w menu są kotlety schabowe - dziecko nie dostanie całego kotleta, ale ćwiartkę (gdy są większe) lub maksymalnie połowę (gdy są mniejsze), do tego łyżkę puree i pół widelca surówki! I picie znowu jak już będzie zjedzone i talerze zebrane. Czasem dzieciaki jak są głośno przy stoliku albo sa niegrzeczne to "za karę" nie dostaną II dania albo picia :/ PODWIECZOREK: kilka kostek galaretki/ jabłka/ jedno małe ciastko/poł drpzdzoweczki/ pół pączka i troszkę soku w kubeczku (oczywiście już po zjedzeniu). Jakby tego było mało - dzieci nie mają czasu zjeść nawet tej małej porcji i tej jednej kanapeczki bo zwyczajnie je pogania, zabiera telarze z tekstem "trzeba było jesc szybciej"... Nie mogę na to patrzeć, kocham te dzieciaki i to okropnie ciężkie - nie moge nawet zdania z koleżanką z pracy zamienić bo ONA zaraz się pojawia, co chwile tylko wymaga i wciąż wymyśla nowe kolejne dziwne rzeczy, robię gazetki co kilka dni, prowadze stronę internetową, nie wyrabiam na zakrętach (zresztą koleżanka z pracy już ma problemy z zoładkiem i inne ze stresu - my nie możemy nic zjeść, a na zjedzenie swojego jedzenia nie mamy czasu...) - nie dostałam ani złotówki podwyżki - na rozmowie kwalifikacyjnej była mowa, że po okresie próbnym NA PEWNO będzie wyższa pensja - pracuję rok mam brutto 1916zł netto 1400), a koleżanka od grupy starszaków (która nie ma żadnych dodatkowych obowiązków, ma mniej dzieci w grupie i ogólnie dużo łatwiej i spokojniej) ma brutto 2650zł Fakt ona pracuje już 3 rok, ale czy to powód? Dziewczyny pracujące na pół etatu mają na rekę 800zł więc ja nie mam nawet dwukrotności tego, a chyba powinnam??? Czuję ogromną demotywację do pracy i gdyby nie moje kochane dzieciaki, chyba bym nie dała już całkiem rady psychicznie. - ona co chwilę wprowadza chaos - żaden dzień nie wygląda tak samo a przeciez powinien być stały porządek dnia! Kiedy mam jakiś pomysł i go realizuję, ona przychodzi i ma INNY - co w praktyce oznacza, że mam zrobić tak jak ona uważa. Tak samo tryb mojej pracy - na początku pracowałam od 6.30 do 14.30, a od jakiegoś czasu pracuję na zmiany i czasem mam od 10.30 do końca dnia (czyli często do 19.00) i wtedy zamykam przedszkole - nawet mnie o niczym nie informuje i nie pyta czy mi to pasuje. Ja nawet nie wiem nic o moich dzieciach, jak rodzice zadzwonią żeby powiedzieć, że ktoś jest chory albo cokolwiek innego to ona mi o tym nie powie - z kolei jak ja nie powiem jej o czymś takim wydziera się na mnie i ma pretensje... Ja nie wiem - z dziewczynami żyjemy w ciągłym strachu (no może oprócz koleżanki która ma tą wysoką pensję - z nią pani A. ma mniejszy kontakt w ciągu dnia)... głodne, przestraszone, na pełnych obrotach przez osiem godzin i psychicznie siadam. W domu wyładowuję emocje na rodzicach, ale boję się co będzie po ślubie jak zamieszkamy razem z Tż - nie chcę go ranić i się na nim wyżywać I przepraszam Was, że tak się rozpisałam, ale chyba nie mam komu się wygadać, a naprawdę nawet płakałam już dziś kilka razy... a Tżtowi nie chcę teraz glowy zawracać bo ma egzaminy w weekend i się uczyc. Możecie mnie nawet zignorować, chciałam się po prostu wygadać
Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2012-06-14 o 19:43 |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiem za Kindzie w Zakopanym m.in. nad Morskim Okiem
|
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te ladne "Także możesz podesłać jakieś zdjęcie komuś kto ma dostęp do poczty i to wrzuci ![]() Dziękujemy za relację.
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam, konkretnie o fotkę, którą wrzuciła Kindzia
wiem, że to Tatry
Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-06-14 o 19:43 |
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
a oto moje zestawienie 100dniówkowe
załatwione: - data - urząd - sala - DJ - fotograf - moja suknia się szyje - buty zamówiłam - umówiłam się z makijażystką - kupiłam kwiatek do włosów - bielizna moja - wybrani świadkowie - rozdane większość zaproszeń do załatwienia: - menu i wystrój sali - tort - kwiaty - samochód ? ( nie wiem co i jak..) - biżuteria - znaleźć fryzjera i umówić - obrączki - kupić alkohol - zrobić zawieszki na alkohol - kopić kieliszki dla młodych ? ( to trzeba mieć swoje czy tak robicie bo chcecie? ) - umówić się na próbny makijaż i fryzurę - buty na zmianę na wszelki wypadek - umówić się na paznokcie - wymyślić podziękowania dla rodziców - przygotować pierwszy taniec - kupić WSZYSTKO dla TŻ ( bo nie ma NIC) |
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
no to fajnie, że Wam się zdjęcie podoba
a zdjęcie było zrobione nad Morskim Okiem na ścieżce w stronę wodospadu (na wodospadzie też mamy zdjęcia ) nius dla warszawianek w Tarasach otworzyli jedyny sklep w Polsce z melliskami
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam Was na szybkości
sesja mnie wykończy!Dowalili mi kolosa na jutro, więc mamy 1 egz i 2 kolosy, w sobote mam 2 egzaminy i 2 kolosy, więc jak przeżyję to się chyba spiję z radości na sobotnim meczu ! ![]() Kindziu super foto, zapowiada się klimatyczny plener Melisski są też w sklepie ECHO przy rynku w KRK ale tylko wybrane modele ![]() Nena zajrzałam na pocztę- foty z panieńskiego MEEEGGAA!! ![]() Przeczytałam też o przedszkolu ale już nie pamiętam kto pisał? Madzia? To jest masakra! Ja bym to gdzieś zgłosiła, to jest łamanie podstawowych praw dziecka, a jako że mamy teraz rok Korczakowski to powinniśmy mieć to szczególnie na względzie. Uciekam do nauki.
|
#3779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy grosz jest dla mnie ważny i nie mogę sobie akurat teraz pozwolić na bezrobocie
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Ech, macie z siostrą wieeeeeeelki talent!
A masz jakiś pomysł na ozdobę takich niziutkich ławeczek bez oparcia (też drewniany kościółek)?

rozgromiłam je w godzine
na pewno dobrze Ci poszło 

Teraz pewnie E. i S. bawią się w najlepsze na weselu 

18.08.2010 - zaręczyny
i