Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 07:12   #4081
dominej
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
musisz kliknąc ten znaczek "wielo - cytuj" przy każdej wypowiedzi którą chcesz zacytować i potem po każdym cytacie mozesz napisać jakś komentarz nie wiem czy dość jasno to napisałam
Jasno Ale zobaczymy czy ja sobe z tym poradzę w praktyce No niby wyższe wykształcenie mam, doświadczenie życiowe z racji wieku też i zawsze wydawało mi się że niegłupia jestem, ale czasami czuję się jak totalny matoł Jakieś zaćienie mózgu mam po ciąży i nie chce minąć za nic...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:18   #4082
Oliveira79
Zadomowienie

witojcie

mała na macie dokazuje, a ja z babcią się kawkujemy - piekna pogoda się dzisiaj zapowiada, więc kolo 10ej wybywamy na spacer (przy okazji zahaczymy o Real)
mam nadzieję że u Was też słoneczko dopisze i nie bedzie dużo do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

no i znalazlam przyczyne jekow i krecenia sie mlodego: Pampersy Aktive Fit
na dzien to one moze i dobre, bo cieniutkie takie, nie przeszkadzaja mlodemu chodzic, ael na noc:porazka. 2h po zasnieciu codzien byly jazdy, wczoraj ryk jak poparzony, zdjelam pieluche: kilo jak nic, zalozylam druga, nalal od razu i przestal sie drzec i zasnal. Ta druga od razu tez zmienilam, bo byla tak naompowana, ze zaraz znowu bylby ryk... to ja juz wole tanie toujuorki
a my od początku uzywamy białych Pampersów i są rewelacyjne, ale chyba tylko ja ich tutaj używam, bo nie zauważyłam, żeby któraś z Was o nich pisała? nie lubicie ich?

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:18   #4083
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Jasno Ale zobaczymy czy ja sobe z tym poradzę w praktyce No niby wyższe wykształcenie mam, doświadczenie życiowe z racji wieku też i zawsze wydawało mi się że niegłupia jestem, ale czasami czuję się jak totalny matoł Jakieś zaćienie mózgu mam po ciąży i nie chce minąć za nic...
spoko ja mam podobnie czasem, a w zasadzie to calkiem czesto musze długo szukać swoich szarych komórek...mam wrazenie ze wygineły jak dinozaury... gdyby tż mi nie pokazal to też bym nie wiedziała jak to robic
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:19   #4084
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Hm.. Wkładka z pianki? Kurcze, a jaki Ty masz Baszka ten fotelik? Przy zakupie dzięki Tobie będę wiedzieć, na co zwracać uwagę Dzięki

Byłam ostatnio w Baby Fancie i zawrotu głowy dostałam, tyle tego było. A z nóg mnie zwalił Chicco za 600zł
ale ze co? bo babcia chce mi taki kupić nie dobry?

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Co Wy zrobilyscie ze swoimi dziecmi?Tyle napisac???ponad godz czytalam.NIKA ja mam peg perego i chwale.PRINC moj by tylko hymnu wysluchal...ja jestem super chrzestna bo swoich mam ... Bez komentarza.i dlatego pamietam i daje prezenty na kazda okazje i bez.ide spac
a który dokładnie?
ja mam jednegochrześniaka i zawsze coś mu biorę jak do niego jadę... ale już ma 14lat... to chyba kasę mu zacznę dawać bo na słodycze to za dużyy się robi...a prezenty to znowu drogie- bo ja się z nim widuję tak 1x na 2 tyg. ok........

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

Moje dziecko samo zasypia już nie chcę przy cycu!
łał... ale mądra dziewczynka- wie sama co i jak

Dominej

o Kasia mnie wyprzedziłą

witamy z rańca... ciekawe jaka będzie pogoda? bo jak patrzę przez lewe ramię to chmurzyska granatowe a jak przez prawe to słońce świeci
młody ma drzemkę poranną -standardzik... powiem wam szczerze, że nie wiem jak już wyrabiać? albo młodemu daje jeść albo go usypiam albo na spacer lecimy albo zabawa ze mną w przewroty albo frida albo przewijanie aLBO PIĆ ALBO DESEREK I TAK W KÓŁKO kiedy mam znaleźć czas na posprzątanie mieszkania albo pomalowanie paznokci?...hmmm.. no może w sumie teraz bym mogła ale teraz znowu wizaz tez od życia coś mi się należy
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:20   #4085
elf27
Zadomowienie

NIKA u nas podobnie

OLI gdzie Ty mieszkasz, że masz piękną pogodę? u mnie leje jak z cebra
Stary 2012-06-15, 07:23   #4086
nikaa2
Wtajemniczenie

Oliveira
jeszcze nie miałam przyjemności z białymi / ale w sp są w promo... ja jadę na zielonych(bo tańsze od białych- w realu promo na nich ejst od wczoraj ale tżta nie mogę zmotywować żeby tam pojechał), dadach i babydreamach.... zamiennie zalezy na któe jest aktualnie promocja

wczoraj był mecz czy przedwczoraj? i komenatator ciagle "Oliveira" i "Oliveira"- zakochał sie w Tobie czy jak?
Stary 2012-06-15, 07:23   #4087
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
no to cos podobnie jak moj;/ moze to taki okres teraz? a ma Twoja malutka juz zeby? bo moj jeszcze nie i tez to jest jednym z podejzranych
my mamy dwa zeby, a dwa sa na wylocie, tj. widac koronki zabków ale dziasła nie przebiły. ja zaczynam podejrzewac zmiane mleka z 1 na 2 przechodzimy, karmienie przed snem jest masakra, drze sie ze szok. butelki/smoczki zmienialam i nic

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 07:25   #4088
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
młody ma drzemkę poranną -standardzik... powiem wam szczerze, że nie wiem jak już wyrabiać? albo młodemu daje jeść albo go usypiam albo na spacer lecimy albo zabawa ze mną w przewroty albo frida albo przewijanie aLBO PIĆ ALBO DESEREK I TAK W KÓŁKO kiedy mam znaleźć czas na posprzątanie mieszkania albo pomalowanie paznokci?...hmmm.. no może w sumie teraz bym mogła ale teraz znowu wizaz tez od życia coś mi się należy
hehe tez mam takie dylematy czasem to bym chcila tzta zostawić tak chociaz na pól dnia zmałym, by zobaczyl ze matka nie siedzi cały czas i nie pachnie tylko biega sie za tym dzieckiem i ciągle coś jak mowisz. ale co sie odwlecze to nie uciecze
Stary 2012-06-15, 07:31   #4089
muffinka90
Zakorzenienie

zmysl moj tez mial focha na mleko 2, minelo

Oli mialam probki bialych, ale jak dla mnie to smierdzialy (moze tylko tak trafilam). Uzywam dady, toujours albo babydream, zalezy gdzie akurat mam blizej kupic. A pampki uzywam, jak akutar tescie przyjezdzaja, bo zawsze cos tam przywioza. Tylko jak dla mnie- uzywalam juz wszystkich rodzajow oprocz pomaranczowych- to naj naj naj ze wszystkich pieluch sa pampersy baby dry po calej nocy spuchniety, a suchy w srodku i to mi sie podoba tylko w pl oczywiscie ich nie ma (albo ja taka slepa jestem)

ale walnelam wypracowanie

lece, bo mlody klepie mi po stole i wola 'bzyyym, hyhym'

papa, do wieczorka (jak mnie prasowanie nie rozlozy na lopatki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:32   #4090
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
my mamy dwa zeby, a dwa sa na wylocie, tj. widac koronki zabków ale dziasła nie przebiły. ja zaczynam podejrzewac zmiane mleka z 1 na 2 przechodzimy, karmienie przed snem jest masakra, drze sie ze szok. butelki/smoczki zmienialam i nic
hmmm my tez przeszlismi wieczorem na 2 juz, ciekawe czy to u nas ma cos wspolnego z tym spaniem
Stary 2012-06-15, 07:33   #4091
elf27
Zadomowienie

u nas przy przechodzeniu na 2 też były mega problemy w ogóle mam wątpliwości czy 2 mu służy, bo mamy delikatny wysyp

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 07:36   #4092
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
NIKA u nas podobnie
a
przybij pionę
lece fridować się, bo młody już wstał

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
hehe tez mam takie dylematy czasem to bym chcila tzta zostawić tak chociaz na pól dnia zmałym, by zobaczyl ze matka nie siedzi cały czas i nie pachnie tylko biega sie za tym dzieckiem i ciągle coś jak mowisz. ale co sie odwlecze to nie uciecze
o!to ! to !
tzta przyeszedł wczoraj z textem że jest mega zmęczony i walnął się spać o 17tej- no myślałam ze mnie coś strzeli...myślałam ze go nakarmimy razem(synka ) ze wykąpiemy- że pójde pod prysznic a on go rpzypilnuje... a on poszedł spać a jak ja już uśpiłam młodego to wstał na mecz- no normalnie spałować
Stary 2012-06-15, 07:42   #4093
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

to moze faktycznie jest cos z tym mlekiem 2??

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:44   #4094
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Jak my przechodziliśy na 2 to też - nie spała prawie w wogóle, nie jadła prawie w ogóle i myślałam, że oszaleję.... Ogólnie odkąd jesteśm na 2 to wydaje mi się że ono jej mniej smakuje - mleka z butelki (ja robie lekko zagęszczone kleikiem ryżowym) to pije tyle co nic - np. po nocy 50ml. Dopiero jak dosypie więcej kleiku, albo manny - to taka gęstą papę łyżeczką je chętniej....

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:49   #4095
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

OLI gdzie Ty mieszkasz, że masz piękną pogodę? u mnie leje jak z cebra
Lubin DLS - zapraszam na spacerek

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Oliveira
jeszcze nie miałam przyjemności z białymi / ale w sp są w promo... ja jadę na zielonych(bo tańsze od białych- w realu promo na nich ejst od wczoraj ale tżta nie mogę zmotywować żeby tam pojechał), dadach i babydreamach.... zamiennie zalezy na któe jest aktualnie promocja

wczoraj był mecz czy przedwczoraj? i komenatator ciagle "Oliveira" i "Oliveira"- zakochał sie w Tobie czy jak?
no ba

Stary 2012-06-15, 07:53   #4096
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
wogole to dobijacie mnie ztym triu triu wołam tz. pod wspólny prosznic, on nie może gra... wychodzę otulona w wode, reakcji brak dobrze, że chociaż mam świadomosć, że nic mi nie brakuje, no może poza tym naszew dziecko ma 6 miesięcy i tydzień a my az 1 raz... porażkaaaaaaaa
jutro mogę ziać ogniem po ciezkiej nocy bo na taką sie nastawiam (moze będzie niespodzianka?)
zmysl
Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

a jeszcze mi sie przypomnialo,jedziemy samochodem i mowie do tz:
-moje wlosy sa beznadziejne
a on na to
-a z jakim nadzieniem bys je chciala?truskawkowym?
daj znac jak wyjdzie nadzienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a my od początku uzywamy białych Pampersów i są rewelacyjne, ale chyba tylko ja ich tutaj używam, bo nie zauważyłam, żeby któraś z Was o nich pisała? nie lubicie ich?
jak jeszcze uzywalysmy pampkow( 2 miesiace pierwsze) to tez nam najbardziej biale pasowaly, dziewczyny pisaly, ze im smierdza.
Ja sie powoli przymierzam do zakupy pampkow na wakacje i nie wiem jakie kupic, mam pol paczki dady 3, ale nie starczy jak kupie cala pake 3 to nie zdaze zuzyc, a 4 moga byc za duze. Hm... to dopiero problemy

Agnieszka karmicie sie dalej BLW? Mala mi wczoraj wladnie zjadla jedna sliwke i morele tym sposobem. dzis zaczelam ja kaszka karmic lyzeczka i byl foch. Wyrywala mi i jeczala, ze juz nie chce, wiec pozwolilam sobie raczka kaszke zjadac, na poczatku fajnie, wysysala paluszki, ale potem wlozyla sobie kaszke do oka, zaczela rozcierac. Nie wspominam juz nic o tym jak wygladala ono, miseczka i krzeselka.
Czy przy tym blw mozna karmic czasem lyzeczka? czy jak juz dziecko zakosztuje wolnosci to sie nie da?

W ogole moze ja dziwna jestem, ale teraz lubie jak sie Kasia budzi w nocy na karmienie, w dzien nie ma czasu sie do mnie dlugo przytulac, a w nocy taka zaspana jets slodka i moge ja tulic ile chce

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

My teraz kaszke na noc robimy na nutramigenie pol na pol z moim mlekiem i wg mnie 2 jest zdecydowanie smaczniejsza niz 1, duzo slodsza i to chyba we wszystkich mlekach powinno tak byc?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 07:55   #4097
nikaa2
Wtajemniczenie

a co to BLW?
Stary 2012-06-15, 08:00   #4098
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Oli mialam probki bialych, ale jak dla mnie to smierdzialy (moze tylko tak trafilam). Uzywam dady, toujours albo babydream, zalezy gdzie akurat mam blizej kupic. A pampki uzywam, jak akutar tescie przyjezdzaja, bo zawsze cos tam przywioza. Tylko jak dla mnie- uzywalam juz wszystkich rodzajow oprocz pomaranczowych- to naj naj naj ze wszystkich pieluch sa pampersy baby dry po calej nocy spuchniety, a suchy w srodku i to mi sie podoba tylko w pl oczywiscie ich nie ma (albo ja taka slepa jestem)
może rzeczywiście biale mają ten specyficzny zapach (mam nadzieję że nie z powodu jakichś niebezpiecznych związków ) ale są bardzo delikatne i super chłonne (ta siateczka jest rewelacyjna) dostalismy kiedyś od gości żółte "dwójki" i czekałam z niecierpliwością az się skończą - z białymi nie maja szans a do innych firm w ogóle jakoś nie mam zaufania, chociaż złego słowa nie powiem, bo nie używałam po prostu uwazam że te pare groszy taniej na sztuce nie specjalnie wplynie na zawartośc mojego portfela - a często to jest tylko pozorna oszczędnośc bo te tańsze pieluchy częściej trzeba zmieniać i suma sumarum wychodzi nawet drożej

Stary 2012-06-15, 08:06   #4099
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
a co to BLW?
BLW po polsku bobas lubi wybór, że dziecko samo je. Dajesz ugotowane kawałki różnych warzyw i sobie raczka zjada, albo że kaszkę spija sobie z rączek. O ile ta pierwsze rzecz to jest jeszcze do przejscia to ta kaszka troche mnie przerazila, ze tak codziennie ma sobie ja "jesc"
http://babyledweaning.pl/

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2012-06-15 o 08:10
Stary 2012-06-15, 08:12   #4100
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
moja dzisiaj od 13:30 nie spała zasneła jak aniołek przy cycu bez żadnych ceregieli - bo ostatnio jak sobie poje, to troche się kręci zanim zaśnie
no to ladnie przytomnosc utrzymala, moj od rana obowiazkowo drzemke zalicza

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
My też tak mamy nosić, ale mała teraz woli się przytulić- przodem
ooo ja nosze mlodego najczesciej tylem do siebie. A jak z noszeniem na biodrze? zle?

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
witam, wieczorową porą.
rano nakrobałam długiego posta, ale córeczka ślicznie mi go wykasowała
jestem zmęczona, moje dziecię nie spi ostatnio w nocy, ciągle sie budzi i marudzi, nawet spanie ze mną jest "BE", po dzisiejszej nocy wstałam wściekła i zmotywowana, śpię dziś na kanapie, młoda ma swój pokoik dla siebie i nie biorę jej do łózka BŁAGAM, pomóżcie mi wytrwać, musze bo juz nie daje rady
wogole to dobijacie mnie ztym triu triu wołam tz. pod wspólny prosznic, on nie może gra... wychodzę otulona w wode, reakcji brak dobrze, że chociaż mam świadomosć, że nic mi nie brakuje, no może poza tym naszew dziecko ma 6 miesięcy i tydzień a my az 1 raz... porażkaaaaaaaa
jutro mogę ziać ogniem po ciezkiej nocy bo na taką sie nastawiam (moze będzie niespodzianka?)
skasowala bo chcialas pisac o tym, ze spac nie chce i sie dziewoja zawstydzila
dziwne jak na faceta... mam nadzieje, ze dalej doczytam o niespodziewanym tiru riru

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo pomyślałam

princessskaa- jaka laska z Ciebie , w obu tych kolorkach włosów wyglądasz super, naprawdę ciężko coś doradzić

Bahamadia_25- w avatarze masz swoje zdjęcie? Pewnie tak, też śliczna jesteś normalnie już całkiem tu w kompleksy wpadnę

A ja mam takie pytanie.
Wpadło mi trochę dodatkowej kasy i chcę kupić sokowirówkę albo jakieś urządzenie wielofunkcyjne, zależy mi na tym żeby można było robić koktajle owocowe, warzywne. Ma może któraś z Was coś takiego, polecicie coś?

Zmotywowałam się jakoś jak Was poczytałam i też idę tż-ta kusić, a co
hmm ja mam osobno sokowirowke do soczkow i osobno blender do koktajli i osobno blender do rozdrabniania np papek dla dziecka
wielofunkcyjne urzadzenie najswietniejsze na swiecie ponoc to Thermomox cena -> ok 3000zł

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
moja "przyszła żona" Twojego syna identico
ale bedą mieli wspomnień za parenaście lat
temat na pierwsza randke "o ktorej chodziles spac za niemowlaka?" "no co Ty to tak jak ja!"

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
olka ja mam zwykla sokowirówkę z mulinexu o taka
http://www.ceneo.pl/2936651
i jest rewelacyjna
a koktajle to zawsze robilam zwyklym blenderem
ehh spadam bo na nic nie mam sily
dobranoc

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

a jeszcze mi sie przypomnialo,jedziemy samochodem i mowie do tz:
-moje wlosy sa beznadziejne
a on na to
-a z jakim nadzieniem bys je chciala?truskawkowym?

dobrana para... Ty pijesz wyimaginowana herbate, on ma nadziewane wlosy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:15   #4101
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry
tak was czytam i czytam i normalnie tragedia...wczoraj dałyście popis...
nie wiem dlaczego, ale znikły mi wszystkie poklikane cytaty

wczoraj byłam u mamci, pogoda tragiczna, ale jakoś zleciało dopołudnie. później pojechaliśmy z tż po wykładzinę i pigmenty do sypialni. już prawie ze wszysk jest. miało być tak pięknie a wyszło na "dobra jest'...trudno...

waszym dzieciaczkom pocą się stópki?
mojej Tusi pocą się tak, że w południe jak nosi skarpeteczki, to już czuć, do tego ma wilgotne stópki...a wieczorem prawie że lepkie - chociaż zależy to od dnia... nie wiem czy to normalne, czy powinnam zrobić jakieś badania? chyba w przyszłym tyg wybiorę się do naszego "mądrego" pediatry...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:16   #4102
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
witojcie

mała na macie dokazuje, a ja z babcią się kawkujemy - piekna pogoda się dzisiaj zapowiada, więc kolo 10ej wybywamy na spacer (przy okazji zahaczymy o Real)
u nas pochmurno,ale spacer musi być-musze iśc po platki owsiane-polecam Ci na śnaidanie
płatki zalać gorąca wodą,przykryć,potem dodaję fruktozy,kakao wedla,słonecznik,dynię,ro dzynki.i się najadam przynajmniej na 3-4 godziny i to coś ciepłego a nie kanapki

Jagooda
-tak to i my z młodą ćiwczymy

Pokszyfka-mojej straaaasnzie się pocą stopy.nie nosimy skarpetek

mojemu dziecku wróciła mowa!!!znowóż gada:dadadadadda:lo ve:

no i zmieniłam pieluchę i coś czuję,że mała narobiła-od zawsze stolca oddawała w czyściutką pieluszę dopiero co zmienioną

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-06-15 o 08:18
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:16   #4103
Aniolina
Rozeznanie

doszlam do wniosku, ze to BLW bedzie u nas korzystne, bo ja mam obsesje kontrolowania tego co moje dziecko je i ile. I bardzo sie denerwuje, jak ona nie chce jesc. Tak poczytalam i chyba jednak nie moge dawac kaszki lyzeczka niestety ;/
Stary 2012-06-15, 08:17   #4104
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
no co Ty a o ktorej wstaje?
moje dziecko to jeszcze bobasek i chodzi wczesniej spac ale budzi sie ok 6.

wow i co zamenisz się w dziką tygrysicę ? ja też mam chętkę

w co sie dzis zamienie to moja tajemnica sesese

Wstaje 7,30-8,00 bawi sie, o 10-11 idzie spac na ok 1,5-2h, pózniej na 1h przed 16 i juz
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:22   #4105
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
witam o jaka tu pustka jeszcze, wczoraj sie dziewczyny wypisały to dziś odpoczywająnocka taka sobie, kurcze nie rozumiem tego moj mały juz budzil sie tylko raz w nocy dojedzenia nad ranem, a potem do 7 jeszcze spał a teraz juz przed pólnoca si ebudzi i jeszcze 2 razy i o 6 pobudka;/ co si estało?dzis to przynajmniej w miare wyspany i jeszcze nie marudzi, ale wczoraj to nie wiedzialam czy ja mam wyjśc czy jego za drzwi wystawic;/

dzis humor lepszy, wyjezdzam dzis nad morze!!! w sumie to zaczynam sie juz ciezyc, mam nadzieje ze bedzie fajnie. ale czuje sie od was uzalezniona normalnie nie wyobrazam sobie was nie czytac przez 10 dni!

aaa Princ - w czarnym lepiej

nad bankami tez sie zastanawiałam kiedys zeby kupić bo u mnie celulit na nogach to też zmora;/ale boje sie ze nie bede umiała tego używac;/ łatwo sie to zasysa do nogi?? musiaal bym sie jakoś zmobilizować bo puki co waga fajnie spada po ciązy ale ujedrnienia brak

pije kawke, ktoś sie przyłącza?? i ide tego kartofla wyciągnąć z łożeczka bo woła mame
morze wypocznij sobie, pogoda ma byc piekna!

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
witojcie

mialam je w rozmiarze 1 przez tydzien szalu nie robily a wychodza drozej od Active Baby a Active Baby to dla nas ideal, Huggies sztywne byly, a Dada w srodku mokra byla po kazdym siurku i byl krzyk. Tzn po kazdorazowym oddaniem moczu gromadzila sie w niej wilgosc co powodowalo niezadowolenie i mojego pierworodnego

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
to moze faktycznie jest cos z tym mlekiem 2??
u nas przechodzenie na mleko 2 tez bylo dziewne ale zacyznalismy do dodawania 1miarki do mleka 1, potem 2miarki, 3,4,5,6 i 7 tydzien ponad to trwalo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:33   #4106
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Qrcze tyle się napisałam i nie przeszło

Więc teraz w skrócie, bo Michał już marudzi,e głodny.

Olka, bardzo Ci dziękuję, na wvku tak to ja z zeszłego roku
Mam robot wielofunkcyjny. Kanwood multipro. Robi zupy krem, soki, koktaile, kruszy lody, i jeszcze trche rzeczy, ale tż to obsługuje więc ja więcej nie wiem. Szkoda że jeszcze nie sprząta

Położę młodego, i nadrobię co u Was.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:33   #4107
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

W ogole moze ja dziwna jestem, ale teraz lubie jak sie Kasia budzi w nocy na karmienie, w dzien nie ma czasu sie do mnie dlugo przytulac, a w nocy taka zaspana jets slodka i moge ja tulic ile chce

może nie uwielbiam tych pobudek - bo jestem już tak zajechana od pół roku, że marzę o jednej przespanej nocy, ale jak już się Bianka obudzi i otwiera buźkę w poszukiwaniu cysia wyglada jak te dopiero co wyklute pisklaki w gnieździe otwierające dziobki czekając aż dostaną cos do jedzenia - rozczulający bezcenny widok

Stary 2012-06-15, 08:34   #4108
dygotka8
Zakorzenienie

u nas przejście z mleka 1 na 2 było takie,że jak skonczyło się nr 1 to daliśmy nr 2-czyli bez problemu.nawet nie myśłłam by dodawac do mleka 1 mlko 2
tzn raz tak zrobiłam bo mi zabrakło

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 08:56   #4109
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
BLW po polsku bobas lubi wybór, że dziecko samo je. Dajesz ugotowane kawałki różnych warzyw i sobie raczka zjada, albo że kaszkę spija sobie z rączek. O ile ta pierwsze rzecz to jest jeszcze do przejscia to ta kaszka troche mnie przerazila, ze tak codziennie ma sobie ja "jesc"
http://babyledweaning.pl/
aha thx poczytam zaraz o tym ale to musi byc widok i to sprzatanie...... szok

Cytat:
może nie uwielbiam tych pobudek - bo jestem już tak zajechana od pół roku, że marzę o jednej przespanej nocy, ale jak już się Bianka obudzi i otwiera buźkę w poszukiwaniu cysia wyglada jak te dopiero co wyklute pisklaki w gnieździe otwierające dziobki czekając aż dostaną cos do jedzenia - rozczulający bezcenny widok
oj tak, ja tez to uwielbiam.... az sie łezka w oku kręci

a ile wasze dzieci jedza? te na cycu?? bo nadal 1/4 słoiczka małego zjada... nie wiem woli cyc niz z łyzeczki kaszki,owoce.....
7ma rano cyc
10ta troche owoc+kaaszaka owsiana
11-12ta cyc
14ta troche zupki
chrupek kuku,troche cyca
18ta kaszka jaglana z jabłuskiem/bananem
20ta cyc
i piciu-woda gł. pomiędzy, w sumie czasami czesciej cyc bo my na życzenie się karmimy
no i w nocy jeszcze ciągnie cyca

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Olusia
i jak podałas mlenio?
Stary 2012-06-15, 08:57   #4110
basiula19
Zadomowienie

Cytat:

ja miałam białe jedynki na samym początku i moge je szczerze pochwalić właśnie fajna ta siateczka była teraz jedziemy tylko na Activ Baby no i kupiliśmy ostatnio pomarańczowe też sie sprawdzają u nas.....inne ja wiem nie byłam zadowolona a miałam dady i wickiesy jak dla mnie za sztywne były te pomarańczowe widzę, że są cieńsze niż AB.....

Cytat:
ja ostatnio strzeliłam mojemu propozycję, że on bedzie sie małym zajmował przez 8 godzin i ma to robić sam...on zaraz przerażenie w oczach gdzie chce jechać mówi, że nigdzie będę z nim ale poprostu nie będę nic robić tzn posprzatam sobie poprasuje ale nic przy małym......a szczerze powinien zostać samiuśki z dzieckiem jeszcze do tego posprzątać....no ale wredna nie będę no i ma do wybroru pierwszą albo drugą zmiane hehhe bo w nocy Miko śpi to sie nie liczy na koło 4 i tak mu cycka nieda.....niby sie zgodził a co z tego wyjdzie.....bo mam wrażenie, że jemu czasami sie wydaje co to jest dzieckiem sie zająć przecież to nie praca....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości