|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4082 | |
Zadomowienie
|
witojcie
![]() mała na macie dokazuje, a ja z babcią się kawkujemy - piekna pogoda się dzisiaj zapowiada, więc kolo 10ej wybywamy na spacer (przy okazji zahaczymy o Real) mam nadzieję że u Was też słoneczko dopisze i nie bedzie dużo do nadrabiania ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam jednegochrześniaka i zawsze coś mu biorę jak do niego jadę... ale już ma 14lat... to chyba kasę mu zacznę dawać ![]() ![]() łał... ale mądra dziewczynka- wie sama co i jak ![]() ![]() Dominej o Kasia mnie wyprzedziłą ![]() witamy z rańca... ciekawe jaka będzie pogoda? bo jak patrzę przez lewe ramię to chmurzyska granatowe a jak przez prawe to słońce świeci ![]() młody ma drzemkę poranną -standardzik... powiem wam szczerze, że nie wiem jak już wyrabiać? albo młodemu daje jeść albo go usypiam albo na spacer lecimy albo zabawa ze mną w przewroty albo frida ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
NIKA u nas podobnie
![]() OLI gdzie Ty mieszkasz, że masz piękną pogodę? u mnie leje jak z cebra
#4086 |
Wtajemniczenie
|
Oliveira
jeszcze nie miałam przyjemności z białymi / ![]() ![]() wczoraj był mecz czy przedwczoraj? i komenatator ciagle "Oliveira" i "Oliveira"- zakochał sie w Tobie czy jak? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Rozeznanie
|
my mamy dwa zeby, a dwa sa na wylocie, tj. widac koronki zabków ale dziasła nie przebiły. ja zaczynam podejrzewac zmiane mleka z 1 na 2 przechodzimy, karmienie przed snem jest masakra, drze sie ze szok. butelki/smoczki zmienialam i nic
#4088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
zmysl moj tez mial focha na mleko 2, minelo
![]() Oli mialam probki bialych, ale jak dla mnie to smierdzialy (moze tylko tak trafilam). Uzywam dady, toujours albo babydream, zalezy gdzie akurat mam blizej kupic. A pampki uzywam, jak akutar tescie przyjezdzaja, bo zawsze cos tam przywioza. Tylko jak dla mnie- uzywalam juz wszystkich rodzajow oprocz pomaranczowych- to naj naj naj ze wszystkich pieluch sa pampersy baby dry ![]() ![]() ![]() ale walnelam wypracowanie ![]() lece, bo mlody klepie mi po stole i wola 'bzyyym, hyhym' ![]() papa, do wieczorka (jak mnie prasowanie nie rozlozy na lopatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Zadomowienie
|
hmmm my tez przeszlismi wieczorem na 2 juz, ciekawe czy to u nas ma cos wspolnego z tym spaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zadomowienie
|
u nas przy przechodzeniu na 2 też były mega problemy
![]()
#4092 | |
Wtajemniczenie
|
przybij pionę
![]() lece fridować się, bo młody już wstał ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
tzta przyeszedł wczoraj z textem że jest mega zmęczony i walnął się spać o 17tej- no myślałam ze mnie coś strzeli...myślałam ze go nakarmimy razem(synka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Rozeznanie
|
to moze faktycznie jest cos z tym mlekiem 2??
#4094 |
Raczkowanie
|
Jak my przechodziliśy na 2 to też - nie spała prawie w wogóle, nie jadła prawie w ogóle i myślałam, że oszaleję.... Ogólnie odkąd jesteśm na 2 to wydaje mi się że ono jej mniej smakuje - mleka z butelki (ja robie lekko zagęszczone kleikiem ryżowym) to pije tyle co nic - np. po nocy 50ml. Dopiero jak dosypie więcej kleiku, albo manny - to taka gęstą papę łyżeczką je chętniej....
#4095 | |
Zadomowienie
|
Lubin DLS - zapraszam na spacerek
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4096 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie powoli przymierzam do zakupy pampkow na wakacje i nie wiem jakie kupic, mam pol paczki dady 3, ale nie starczy jak kupie cala pake 3 to nie zdaze zuzyc, a 4 moga byc za duze. Hm... to dopiero problemy ![]() Agnieszka karmicie sie dalej BLW? Mala mi wczoraj wladnie zjadla jedna sliwke i morele tym sposobem. dzis zaczelam ja kaszka karmic lyzeczka i byl foch. Wyrywala mi i jeczala, ze juz nie chce, wiec pozwolilam sobie raczka kaszke zjadac, na poczatku fajnie, wysysala paluszki, ale potem wlozyla sobie kaszke do oka, zaczela rozcierac. Nie wspominam juz nic o tym jak wygladala ono, miseczka i krzeselka. Czy przy tym blw mozna karmic czasem lyzeczka? czy jak juz dziecko zakosztuje wolnosci to sie nie da? W ogole moze ja dziwna jestem, ale teraz lubie jak sie Kasia budzi w nocy na karmienie, w dzien nie ma czasu sie do mnie dlugo przytulac, a w nocy taka zaspana jets slodka i moge ja tulic ile chce ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- My teraz kaszke na noc robimy na nutramigenie pol na pol z moim mlekiem i wg mnie 2 jest zdecydowanie smaczniejsza niz 1, duzo slodsza i to chyba we wszystkich mlekach powinno tak byc? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Wtajemniczenie
|
a co to BLW?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4099 |
Rozeznanie
|
BLW po polsku bobas lubi wybór, że dziecko samo je. Dajesz ugotowane kawałki różnych warzyw i sobie raczka zjada, albo że kaszkę spija sobie z rączek. O ile ta pierwsze rzecz to jest jeszcze do przejscia to ta kaszka troche mnie przerazila, ze tak codziennie ma sobie ja "jesc"
http://babyledweaning.pl/ Edytowane przez Aniolina Czas edycji: 2012-06-15 o 08:10 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- ooo ja nosze mlodego najczesciej tylem do siebie. A jak z noszeniem na biodrze? zle? ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() dziwne jak na faceta... mam nadzieje, ze dalej doczytam o niespodziewanym tiru riru ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() wielofunkcyjne urzadzenie najswietniejsze na swiecie ponoc to Thermomox cena -> ok 3000zł ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() tak was czytam i czytam i normalnie tragedia...wczoraj dałyście popis... nie wiem dlaczego, ale znikły mi wszystkie poklikane cytaty ![]() wczoraj byłam u mamci, pogoda tragiczna, ale jakoś zleciało dopołudnie. później pojechaliśmy z tż po wykładzinę i pigmenty do sypialni. już prawie ze wszysk jest. miało być tak pięknie a wyszło na "dobra jest'...trudno... waszym dzieciaczkom pocą się stópki? mojej Tusi pocą się tak, że w południe jak nosi skarpeteczki, to już czuć, do tego ma wilgotne stópki...a wieczorem prawie że lepkie - chociaż zależy to od dnia... nie wiem czy to normalne, czy powinnam zrobić jakieś badania? chyba w przyszłym tyg wybiorę się do naszego "mądrego" pediatry... |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płatki zalać gorąca wodą,przykryć,potem dodaję fruktozy,kakao wedla,słonecznik,dynię,ro dzynki.i się najadam przynajmniej na 3-4 godziny i to coś ciepłego a nie kanapki Jagooda-tak to i my z młodą ćiwczymy Pokszyfka-mojej straaaasnzie się pocą stopy.nie nosimy skarpetek mojemu dziecku wróciła mowa!!!znowóż gada:dadadadadda ![]() ![]() no i zmieniłam pieluchę i coś czuję,że mała narobiła-od zawsze stolca oddawała w czyściutką pieluszę dopiero co zmienioną ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Rozeznanie
|
doszlam do wniosku, ze to BLW bedzie u nas korzystne, bo ja mam obsesje kontrolowania tego co moje dziecko je i ile. I bardzo sie denerwuje, jak ona nie chce jesc. Tak poczytalam i chyba jednak nie moge dawac kaszki lyzeczka niestety ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaje 7,30-8,00 bawi sie, o 10-11 idzie spac na ok 1,5-2h, pózniej na 1h przed 16 i juz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- u nas przechodzenie na mleko 2 tez bylo dziewne ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
Qrcze tyle się napisałam i nie przeszło
![]() Więc teraz w skrócie, bo Michał już marudzi,e głodny. Olka, bardzo Ci dziękuję, na wvku tak to ja z zeszłego roku ![]() Mam robot wielofunkcyjny. Kanwood multipro. Robi zupy krem, soki, koktaile, kruszy lody, i jeszcze trche rzeczy, ale tż to obsługuje więc ja więcej nie wiem. Szkoda że jeszcze nie sprząta ![]() Położę młodego, i nadrobię co u Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
u nas przejście z mleka 1 na 2 było takie,że jak skonczyło się nr 1 to daliśmy nr 2-czyli bez problemu.nawet nie myśłłam by dodawac do mleka 1 mlko 2
![]() tzn raz tak zrobiłam bo mi zabrakło ![]()
#4109 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a ile wasze dzieci jedza? te na cycu?? bo nadal 1/4 słoiczka małego zjada... nie wiem woli cyc niz z łyzeczki kaszki,owoce..... 7ma rano cyc 10ta troche owoc+kaaszaka owsiana 11-12ta cyc 14ta troche zupki chrupek kuku,troche cyca 18ta kaszka jaglana z jabłuskiem/bananem 20ta cyc i piciu-woda gł. pomiędzy, w sumie czasami czesciej cyc bo my na życzenie się karmimy no i w nocy jeszcze ciągnie cyca ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Olusia i jak podałas mlenio? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio strzeliłam mojemu propozycję, że on bedzie sie małym zajmował przez 8 godzin i ma to robić sam...on zaraz przerażenie w oczach gdzie chce jechać mówi, że nigdzie będę z nim ale poprostu nie będę nic robić tzn posprzatam sobie poprasuje ale nic przy małym......a szczerze powinien zostać samiuśki z dzieckiem jeszcze do tego posprzątać....no ale wredna nie będę no i ma do wybroru pierwszą albo drugą zmiane hehhe bo w nocy Miko śpi to sie nie liczy na koło 4 i tak mu cycka nieda.....niby sie zgodził a co z tego wyjdzie.....bo mam wrażenie, że jemu czasami sie wydaje co to jest dzieckiem sie zająć przecież to nie praca....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.