|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
zobaczymy czy i u mnie się to potwierdzi bo my też tak cały marzec w dzień w dzien szaleli ; p |
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a dużo już macie rzeczy dla maleństw?? tzn ciuszki,kosmetyki itd...
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z kosmetyków nic jeszcze nie mam, to zostawiam na koniec. Wiadomo, dużo się też dostanie od rodziny, u mnie zazwyczaj pieluchy kupują jak się dzidzia urodzi ![]() mam też butelki, zestaw do obcinania pazurków, zabawki... Teraz tylko brakuje kosmetyków, witaminek no i dzidzi
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane..
U mnie na szczescie wszystko w porzadku.. Strachu sie najadłam ale poleżałam , wzielam parę razy no-spę i dzisiaj odpukac jest juz dobrze .. Dziekuje za troske i ze pamietalyscie o mnie . kazdej z osobna nalezy sie buziak Tai - kochana nie dostalam zadnego SMSa . gdyby jakis do mnie dotarl to napewno bym odpisala ide was nadrobic ..
|
#2676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to jeszcze 2 tabletki trzeba połykać w tym femibion 2. Aż musiałam odstawić, bo miałam odruchy wymiotne I teraz w końcu nic nie biorę, muszę iść do apteki po coś mniejszego Cytat:
Znaczy takich rzeczy tylko moich, nie liczę tego, co dostaniemy od siostry ciotecznej. Wcześniej czekałam na II trymestr z zakupami, a teraz sama nie wiem na co czekam Chyba aż poznam płeć
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) jeszcze jest duzooo czasu ))
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Dekajka to dobrze
wszystkie się zamartwiałyśmy ![]() a tu tak na szybko macie fotkę mojego wyposażenia szafy dla malca, ale trochę mam jeszcze pochowane w reklamówkach
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka no w koncu!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestem po wizycie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maluszek ma się rewelacyjnie ! Pięknie rośnie i już jest taki duży, że na tym beznadziejnym sprzęcie w przychodni mój ginek nie mógł o dobrze zmierzyc. Najważniejsze, jest to, że serduszko bije, maluch jest ruchliwy, pięknie położony, wody płodowe itp. jak powinno byc ! Tak więc rewelka. Mój ginek powiedział, że co do płci to nie chce na tym malutki monitorku ryzykowac i jak pojadę na połówkowę do tego jego kolegi to się wszystkiego dowiem. Kazał mi dzisiaj zadzownic, bo okres urlopowy się zbliża i na szczęście jestem umówiona na 3 lipca Dostałam zdjęcie, ale maluszek jest tak śmiesznie wygięty, że z ledwością coś widac Dostałam skierowanie na morfologię, mocz, HBs-antygen, WR no i tą nieszczęsną glukozę do picia Prawie całą wizytą lekarz gadał mi o meczach Myślałam, że z niego padnę tak przeżywał wczorajszą grę Hiszpanów....................... Gratuluje kolejnych tygodni ! ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Marti- pytałaś o zaparcia. Ja nie mam z tym żadnego problemu. Tak jak przed ciążą. DeKajka- jak dobrze, że jesteś !!! Landi- WOW !!! Już masz chyba wszystko ?!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-15 o 11:37 |
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Ja zażywam Centrum Materna.Bardzo dobrze się po tym czuje.Wprawdzie tabletki są duże ,ale dzielę na połowe (można,nawet jest podziałka).
Ja dla dziecka nie mam nic! Poza dwiema butelkami avanta,które dostałam od koleżanki. Ciuszki zacznę kupować jak dowiem się jaka płeć,już się nie mogę doczekać!! A kosmetyki,pieluchy,to myślę ,że pod koniec ciąży. Muszę jeszcze kupić łóżeczko,przewijak,wanien kę,ale myślę,że ok.7-8miesiąca. |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już będę wiedzieć kto tam pomieszkuje ; p |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaparć też nie mam na początku ciąży miałam wręcz biegunkę. Teraz jest tak jak wcześniej ostatnio tylko jak bolał mnie brzuch to bałam się robić aż
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ok, rano kilka łyków kawy i bieeegiem
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Pospalo mi sie troszke dluzej .. w nocy nie moglam zasnac z nerwow to dzisiaj sobie odbiłam .. W przyszly czwartek
|
#2688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale piękny jest...Fakt Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane już wróciłam. Bardzo dziękuję za kciuki
Niestety była to zwykła wizyta. Nawet serduszka nie słyszałam. Lekarz pytał się czy czuję jakieś ruchy. Powiedziałam, że chyba tak, ale na 100% nie jestem pewna. Powiedział, że mogę już je czuć, z tym że takie konkretniejsze powinny się pojawić najwcześniej za 2 tygodnie. Wyniki krwi mam bardzo dobre ( czy to te truskawki???), mocz również bardzo dobry ( wcześniej miałam dobry, ale teraz są jeszcze lepsze wyniki). Okazało się, że mój dzidziuś jest starszy o tydzień ( odebrałam dzisiaj opis z USG, które było wcześniej robione). Planowany termin wg. USG to 29.11.2012 r., więc jest duże prawdopodobieństwo, że dołączę do listopadówek. Nic dziwnego, że nie dało się zrobić przezierności. Jednak chyba nie będę prosić o zmianę na pierwszej stronie wątku, bo w karcie ciąży nie jest ta data zmieniona, a jest to chyba taka ruchoma data. Być może poproszę później jak się to bardziej ustatkuje. Jeszcze jedna informacja odnośnie ciśnienia. Z wizyty na wizytę mam coraz niższe ciśnienie. To znaczy nie jest teraz jakieś mega niskie, bo jest 105/60 i są osoby co mają niższe. Rozmawiałam z położną i powiedziała mi, że oczywiście bardzo niebezpieczne jest wysokie i na nie trzeba przede wszystkim uważać, ale powiedziała mi, że jak ciśnienie jest bardzo niskie i czujemy, że nam się kręci w głowie itp to łożysko jest mniej dotlenione i też trzeba uważać. Powiedziała, że pierwszą rzeczą to trzeba uzupełnić płyny, bo prawdopodobnie za mało, najlepiej wodą. Jak to nie pomoże to powiedziała, żeby wypić filiżankę kawy naturalnej, a potem wypić jeszcze po niej przynajmniej szklankę wody. Oczywiście nie przesadzać z tą kawą. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam, że nie piszecie w nocy, bo musiałabym do Was wstawać
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaamila - gratuluje udanej wizyty
![]() I trzymam kciuki za resztę bo dzisiaj duzo ma ich byc z tego co widzialam..
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
jestescie na mnie sakazalne-pomalowalam pazury i czekam az wyschna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
I stoję przed odwiecznym problemem: Co zrobić na obiad????
Mam masę pieczarek,więc albo pieczarkowa,albo placki ziemniaczane z pieczarkami Tylko z tymi plackami trochę roboty....ale chyba się poświęcę
|
|
|
|
#2695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam w banku, po drodze zaszłam do sklepu i jestem z siebie dumna, bo zamiast batona kupiłam jabłko
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Emylka , Magdaef, Madzius -
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Sola- to super, że wyniki dobre ! Mój maluch również jest troszeczkę większy. Tak o 4 dni. No, ale trzymam się terminu z ostatniej miesiaczki i tyle. Co do ciśnienia to ja mam bardzo dobre. Dzisiaj miałam 120/70.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, Sola super ze ok po wizytach
|
|
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze jest jednak to że ciągle szukamy mieszkania, nie chciałabym tu na wynajmowanym remontu robić i kącika dla dziecka.wole od razu na swoim Cytat:
dla dzidzi twojej : ))
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

szaleliśmy codziennie, czasem i rano i wieczorem, zdarzało się w ciągu dnia (bo ja taka niewyżyta jestem)
no i wstępnie mamy chłopca 

I to jeszcze 2 tabletki trzeba połykać w tym femibion 2. Aż musiałam odstawić, bo miałam odruchy wymiotne

wszystkie się zamartwiałyśmy 

Adam 18.11.2012
Tylko z tymi plackami trochę roboty....ale chyba się poświęcę