|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
i zabójcze dla naszego portfela
|
|
#1742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
oj ciekawe, czemu Zo tak reaguje...a jakbyś spróbowała jej dać łyzeczką albo tak jak z kubeczka? |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo rysuja serduszka na kartce i daja tak po prostu, za nic
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
cotka napiszę od nowa. jest to metoda tracy hogg z tej książki język niemowląt. Trzeba zachować rytuał np. kąpile mleko i do łóżeczka, można włączyć kołysanki, zasłonić zaluzje itp. żeby kojarzyło się ze spaniem po prostu. Potem powiedzieć dziecku na głos że jest noc i trzeba iść spać bo w nocy się śpi, pocałować itp. itd. odłożyć do łóżeczka i wyjść z pokoju
U nas zadziałało po ok 4-5 dniach Ciężko było. Nie każdy aprobuje tę metodę ale ja sobie chwalę z perspektywy czasu. Zachęcam ale nie narzucam ![]() Mam nadzieję, że przeczytasz bo wiem, że nie lubisz długich postów |
|
|
|
#1745 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gratuluję konsekwencji i że Wam się akurat udało. |
|
|
|
|
#1747 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Zosia śpi to Ty też powinnaś, wiem ze łatwo się mówi, bo sama sobie też tak powtarzałam jak M kiepsko spał... musisz się fajnie zrelaksować jakoś Cytat:
![]() ja własnie wypsztykałam się z kieszonkowego, ale spełniałam jedno z moich marzeń, piszę na biało żeby nie zapeszyć, bo paczuszka jeszcze do mnie nie dotarła, a leci aż z australii ![]() Cytat:
skoro zakupy poprawiają Ci humor to zaszalej jak nasza Monia Cytat:
nawet mi nie mów
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowisz ze przepadne? to moze byc jeszcze gorzej? przepadlam na all, wiec malutki ebay mnie nie zniszczy![]() Okis, Mikulowski sie obudzil, zwijam kiece i lece milego popoludnia wszytskim!!!!
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
Był straszny płacz ale ja jej samej nie zostawiałam z tym, co ok 2-5 min uspokajałam. Ale rozumiem Cię MamoZo
Dla mnie to duża wygoda teraz, przynajmniej mogę coś zrobić wieczorem bo po pracy to jedyny czas jaki mi pozostaje na np. porządki, pranie itp a tak to cały czas poświęcam córeczce do momentu aż idzie spać - chcę żeby później mówiła mama do mnie a nie do babci - tak było w przypadku jednej znajomej, której synek na babcie wołał mama, bo ta z nim spędzała najwięcej czasu. Dodam, że znajoma z powodu pracy była w domu kolo 18 lub po 18 a mały o 20 spać szedł ![]() ale mam dzisiaj wenę twórczą ![]() Lu przyjemności! Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-15 o 11:49 |
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłego dnia
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Wuwka, ta metoda może nie jest do końca zła, ale ja jak widzę, że mojej Zo jest źle to lecę i robię wszystko by nie płakała. Może to źle, może jej wynagradzam to, że ma tylko mnie. Ale inaczej nie potrafię.
Łe, jednak podły nastrój mam dziś ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Lu, miłego popołudnia z mamą! |
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
Aj tam MamoZo
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby podły nastrój szybko minął zjedz pyszną czekoladę, czekolada jest dobra na wszystko i ja też zmykam... miłego dnia
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
heja
ide poczytac bo widez ze sie rozpisałyscie ![]() moje dziecko zjadło butle o 8 potem do 9 pobawilismy sie a nastepnie spalismy do 12
|
|
|
|
#1755 | |
|
Rozeznanie
|
Michasia skupia sie na chodzeniu to na raczki czasu nie ma
a moja glownie siedzi to i probuje co tam raczkami mozna robic.Cytat:
![]() doskonale Cie rozumiem. A moze sprobuj podac mleko z czegos innego - kubeczek, butelka od wody z dziubkiem, z czegos nowego albo czegos czego nie kojarzy z jedzeniem? A jedzenie samo do raczki ? Nadia nienawidzi byc karmiona lyzeczka, nie i juz, ale jak moze sama sobie poprobowac to cos tam zje, tylko ja wtedy nawet nie patrze, bo jak ja zachecam to wtedy juz na pewno do buzi nie trafi
|
|
|
#1756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co kupilas pochwal sie plisssss Mamo Zo Lulus milego dnia ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
hehe nie za dobrze Ci z tym spaniem Moja wlasnie wypila butle i spi .... moglabym z nia pospac ale potem bede rozciapana ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A widzialyscie reklame Pepsi z Messi i Szczesnym ??? No boska jest.... a wogole uwielbiam Messi`ego
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Sharifa, próbuje wszystkiego i kończy się tym samym, płaczem. Mamy niekapek tt ale ona sobie z nim nie radzi. Badania ma w porządku, więc myślę że to jej taka natura niejadka. Mój brat taki był.
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Monia widziałam, ale ja to bardziej jestem za naszym Szczęsnym
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja lubie Messiego za skromnosc - taki normalny, sympatyczny chlopak, a nie klekajcie narody, bo gwiazda idzie ![]() Cytat:
No to nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc duzo cierpliwosci i sily i przytulic ![]() A moze napisz do spray - Eryczek taki niejadek byl (jest?) moze cos Ci poradzi.
|
|
|
#1759 |
|
Raczkowanie
|
Muszę Wam coś powiedzieć: mój mąż zabiera mnie dzisiaj wieczorem na koncert Sylwii Grzeszczak
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lulla pomysłowa z Ciebie kobieta - miłego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
dla męża
|
||
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharifa i wlasnie za to go uwielbiam.... no i za jego talent....
Oby dlugo tak gral jak teraz gra ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A moj TZ zgubil wczoraj zapasowy klucz do auta
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
MoniaZ da się żyć z jednym kluczem - przez 2 lata tak funkcjonowaliśmy
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie samo wyszło z leżaczka
Czy to już pora się z nim rozstać? Jak jest u Was?
|
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie od jakiegos miesiaca jest zlozony, bo juz nie lubila w nim siedziec. A Zo teraz ma hustawke, po co jej lezaczek
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
my nie mamy krzesełka do karmienia więc się karmimy w leżaczki i się na razie nie rozstajemy z nim
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia my do wczoraj też w leżaczku, ale skoro mam w końcu krzesełko to dalszego sensu używania leżaczka nie widzę, zwłaszcza że dziś przekonałam się o tym, że panienka rozpracowała jak się z niego oswobodzić.
|
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem czy to Cię pocieszy ale u nas dzis też foch na obiad jest zawsze żółtko mała lubiła i jadła bez niczego dziś nie, zupkę jarzynową zrobiłam zmiksowałam grudkowato blee, poprawiłam na papkę też feee, ostatecznie mała została eksmitowana do łóżeczka i zasnęła, dodam tylko że jadła o 10 mleko więc powinna być głodna
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith, ja właśnie kończę robić dla Zo obiad a ta zasnęła, chyba wyczuła co się święci
![]() wzięłam się za siebie i postanowiłam w końcu za pomocą all sprzedać kilka zupełnie mi niepotrzebnych rzeczy, dziś w nocy jak dziecko da, to się tym zajmę. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- a jak się ma aktualnie sprawa wózka? |
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

pamietam jak taka Michasia podeszla do mnie i powiedziala:"pani, a kacper wytarl mi babola w rekaw"
chyba niewyspanie bierze nade mną górę.

a tak to cały czas poświęcam córeczce do momentu aż idzie spać - chcę żeby później mówiła mama do mnie a nie do babci - tak było w przypadku jednej znajomej, której synek na babcie wołał mama, bo ta z nim spędzała najwięcej czasu. Dodam, że znajoma z powodu pracy była w domu kolo 18 lub po 18 a mały o 20 spać szedł 

u nas to jeszcze ciężko z machaniem czy klaskaniem... 

pochwal sie plisssss
zawsze żółtko mała lubiła i jadła bez niczego dziś nie, zupkę jarzynową zrobiłam zmiksowałam grudkowato blee, poprawiłam na papkę też feee, ostatecznie mała została eksmitowana do łóżeczka i zasnęła, dodam tylko że jadła o 10 mleko więc powinna być głodna 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)