![]() |
#2101 | |
BAN stały
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Przyczajenie
|
Hejka
Ja myję włosy samą odżywką od około 3 tygodni. Jestem zadowolona z tej metody, ale mam jedno dużę "ALE"....otóż strasznie wypadają mi teraz włosy, są dosłownie wszędzie ![]() Proszę o odpowiedź jeśli tak samo miałyście. Czy mam zrezygnować z tej metody czy to się może w końcu unormuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
hej- dawno mnie tutaj nie było!
myłam włosy odżywką 2 lata i teraz kiedy włosy mam już całkowicie zdrowe od czubków aż po końce, postanowiłam przejść na szampon, który nabłyszczy mi włosy gdyż naturalne są strasznie matowe... I teraz stwierdzam, że przy użyciu odżywki włosy wypadały mi podwójnie niż teraz! Powód? - podczas mycia odżywką masujesz skórę głowy 2 razy dłużej i za pewne intensywniej a może nawet za mocno co powoduje wypadanie delikatniejszych lub też osłabionych włosów!!!!!! Musisz masować głowę podczas mycia delikatniej!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I włosy nie będą już tak potwornie wypadać! Inną rzeczą jest też to, że przez zmianę metody na pewno wypadają włosy słabe i marne - czyli twoja głowa zmienia "sierść" ![]() ![]()
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm ![]() mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
A ja mam inne doświadczenia, myję włosy odżywką od miesiąca (postanowiłam sprawdzić ten patent podczas majówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Właśnie wtedy, kiedy zauważysz, że włosy są oklapnięte, bez życia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Tak myłam szamponem, bo stosuję też olejowanie (szkoda, że bez skutków wymiernych). W ogóle po tygodniu mycia odżywką czułam, że potrzebuję szamponu. Ale niestety włosy już nie są takie jak wcześniej. Nie wiem dlaczego.
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Aczkolwiek myłam szamponem tylko tym dla dzieci z Rossmanna (ciągle nie mogę zapamiętać nazwy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Przyczajenie
|
A czy możliwe jest, ze po myciu tylko odżywką cebulki mogą być "zapchane"? Bo tak stwierdziła moja fryzjerka, gdy zobaczyła ile mi teraz wypada włosów.......Po wizycie u fryzjera i umyciu jej szamponami zauważyłam, że włosów wypada mi jakby mniej. Dziwne nie? Ale widocznie mycie samą odżywką moim włosom nie za bardzo służy. Chyba spróbuję jednak metody OMO i zobaczę jak zareagują wtedy moje włosy. Jak będą zdecydowanie mniej wypadać to wrócę do mycia samą odżywką i wtedy zobaczę czy odżywka była przyczyną wypadania (od zapchania? chociaż starałam się dobrze ją spłukać)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem co stwierdziła Twoja fryzjerka, przepraszam wszystkie fryzjerki na forum, ale ja mam "doświadczenie" z "obcinaczkami włosów". Mieszkam w sporym mieście, na jedną ulicę przypadają średnio dwa zakłady fryzjerskie, ale jakoś ciągle z "beztalenciami". Dlatego jeśli Twoja "fryzjerka" stwierdziła, że masz zapchane cebulki, to nie wierz. Sama nie bardzo chwytam jak ona jest w stanie zobaczyć "zapchane cebulki", ale może się nie znam. Jak mówiłam wcześniej, nie wierzę w większość fryzjerek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Przyczajenie
|
Ona dla mnie nie jest autorytetem, bo nawet nie słyszała o myciu włosów odżywką. Dlatego też dziwne dla mnie było, że można zapchać cebulki. Dalej myję włosy samą odżywką i nie poddaję się, bo chcę mieć zdrowe włosy (chociaz pewnie nigdy nie będę miała, bo rozjaśniam - miałam przez rok swój naturalny ciemny brąz, ale wyglądałam zdecydowanie gorzej niż w blond). Teraz trochę mniej masuję i widzę , że już jest lepiej. Chociaż może też stres mi zszedł i dlatego mniej mi wypadają, bo miałam teraz komunię u syna co strasznie przeżywałam....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za radę, szkoda, że nie przeczytalam wcześniej (nie musiałabym się męczyć i sama tego wymyślić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Na mycie odżywką przeszłam miesiąc temu gdy rozjaśniłam włosy. Nie chciałam moich sucharków wysuszać jakimkolwiek szamponem, nawet najdelikatniejszym. Póki co wypróbowałam Garnier Drożdże Piwne i Granat, Garnier Awokado i Masło Shea, Isana Bababasu i Mrs. Potter's z aloesem i jedwabiem. Wszystkie spisały się świetnie. Po wymasowaniu włosów zostawiam odżywkę na około 10 minut, spłukuję, kładę maskę pod czepek i trzymam tyle ile mam czasu. Nietrudno się domyśleć, że włosy są bardzo przesuszone skoro ich to nie obciąża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
Nie chcę Cię martwić, ale wydaje mi się, że szampon BabyDream nie jest ani dla Ciebie, ani dla mnie. Włosy suche u dorosłej osoby, to jednak nie to samo co zdrowe i delikatne włosięta u dzieci. Ja z tego szamponu rezygnuję, bo więcej szkód narobię niż będę mieć plusów. Plączą suche i dość twarde włosy, więc potem morduję je rozczesywaniem ( na sucho) i dalej jest problem. Zrezygnuj więc z niego. Co do mycia odżywkami, to powiem Ci, że po wymasowaniu głowy przez te 3-4 minuty, zostawiam jeszcze papkę na głowie przez ok. 10 min. Nigdy nie miałam problemu z rozczesaniem włosów, a w ogóle gwarantuję, że ich stan nie poprawia się tylko "wizualnie". One po prostu są zdrowsze. Co do szamponu z SLS i bez silikonów, nic nie poradzę, bo co prawda używam rzadko, ale nie patrzę czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Przyczajenie
|
A jaką odzywką myłaś włosy?
![]() ![]() Edytowane przez aneta2503 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Przyczajenie
|
A ja jeszcze się dopytam, bo mam wątpliwości - myjecie odżywką suche włosy czy zmoczone wodą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio po myciu odżywką zaczęły mi się robić straszne kołtuny (tak, nakładam jeszcze potem jakąś odżywkę lub maskę do spłukiwania) i przy próbie rozczesania ich wyrwałam sobie mnóstwo włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Sporo zależy od techniki mycia. Spróbuj myć skalp delikatnie masując, a resztę włosów ugniataj (też delikatnie). Później jak zwykle nałóż odżywkę/maskę i przed spłukanie rozczesz grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Potem spłucz odżywkę. Mam nadzieję, że będzie lepiej (u mnie to działało). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Przyczajenie
|
Kiedy przeczytałam o metodzie mycia włosów odżywką, nie wierzyłam, że efekty mogą być taki zadowalające. Przede wszystkim moje fale nie są napuszone, czego bardzo nie lubię i nie mam problemu z rozczesaniem po myciu. Jestem jak najbardziej na tak. Poza tym udało mi się także zmyć olej z włosów samą odżywką.
Ale jeśli chodzi o moje włosy, zauważyłam, że lubią minimalizm, dlatego jeśli używam odżywki do mycia, odżywka bs odpada. Każde włosy są indywidualne i myślę, że każdy musi przetestować i obserwować, co włosy lubią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
To ja też jutro spróbuję zmyć olejek z włosów samą odżywką. W ramach eksperymentu nałożyłam na mokre włosy odżywkę i olejek rycynowy i tylko potem spłukałam włosy, bo chciałam zobaczyć, czy będę mieć strąki, czy nie. Nie mam. Ale może do jutra się zrobią i wtedy właśnie zaatakuję odżywką. Chcę przetestować, nakładanie olejku takie awaryjne, jak nie ma dużo czasu, a trzeba je trochę wygładzić. Stąd właśnie pomysł, żeby wymieszać z odżywką i później spłukać samą wodą, bez mycia szamponem. Zobaczymy co to da, bo szczerze mówiąc nakładanie oleju na noc i zmywanie potem szamponem jakoś mi nie wychodzi na zdrowie......Chyba po prostu mycie szamponem likwiduje u mnie dobroczynne działanie oleju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Kiedyś dość długo myłam włosy odżywką - były to różne balsamy Mrs.Potter's i efektu były bardzo fajne jesli chodzi o wydobycie skrętu. Niestety po jakimś czasie włosy zaczęły mi sie straaasznie przetłuszczać, więc zrezygnowałam z tej metody. Teraz - ponieważ mój skręt pozostawia wiele do życzenia - postanowiłam wrócić do tej metody. Udałam sie więc do sklepu po Mrs. Potter'sa i cóż widzę? Nowa wersja odżywki. I to chyba nie tylko zmiana "wizerunku", ale skład wydaje mi się siakiś dłuższy ![]() Czy wobec tego ta odżywka nadaje się jeszcze do mycia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Mod-Śnieżynka
|
Spokojnie możesz nabyć i myć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ja mam z alesem i jedwabiem, myłam też z nasturcją. Oba były bardzo fajne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.