Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 12:02   #1621
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
dzisiaj byla położna środowiskowa. fajna babka, ale .. mam mieszane uczucia. szczegolnie odnosnie diety. w zasadzie z tego co mówiła, to powinnam jeść chleb z masłem no bo tak :
- jesli mleko, to tylko do południa i przegotowane , bo podgrzane z kartonu lub zimne do kawy (oczywiscie zbożowej) będzie nieodpowiednie
- zupę pomidorową z dzisiaj kazała wylać lub oddać męzowi w całości
- jabłka tylko gotowane i na pewno bez skórki (wcinałam całe jabłka)
- zupy kleikowate - tj zagęszczone ryżem, makaronem lub kaszą
- mięso bezdyskusyjnie gotowane lub duszone
- odstawić całkowicie ser zółty
- zero soków
- no i wszystko to co juz wiemy , zero słodyczy, zero warzyw z rodziny kapustnych, nic wzdymającego , kwaśnego
- jeśli będę mieć JA wzdęcia, mam wziać espumisan.

a poza tym to kazała odciągać skórkę na siusiaku, ona twierdzi że to nie napletek tylko... ujście cewki moczowej, które mały ma zatkane.... i kazała podciągać skórkę do góry podczas kąpieli....
sama nie wiem
co myślicie???

ja jem ser żółty, jabłka, ogórki, pomidory, pomidorówkę, mięso na parze, frytki z piekarnika już jadłam, truskawki, czereśnie i nic małej nie jest, pierdół nagadała mi położna że dziecko zagazowane, brzuszek rozlany, koleżance co do niej chodziła to samo a koleżanka poszła do poradni dla wcześniaków okazało się że mięśnie brzucha nie dostatecznie trzymają wszystko i dlatego tak, a my obie już prawie wszystko wykluczałyśmy z diety a nic nie pomagało
bratowa skórki nie odciągałą i skończyło się u chirurga, tak samo położna mówiła nic małej tam nie czyścić koleżance to samo i co musiała iść z 4miesięcznym dzieckiem do ginekologa bo się jej wargi skleiły

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2012-06-15 o 12:03
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:11   #1622
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Nie mogę się na niczym skupić.
Stary 2012-06-15, 12:22   #1623
Gaabbi
Wtajemniczenie

No to mam dzisiaj wizytację Mama P się zapowiedziała

U dziewczynki trzeba czyścić między wargami sromowymi. Ja o tym nie wiedziałam Jak położna mi pokazała, co tam jest między wargami, to się załamałam. Jeszcze zalegała tam maź poporodowa. O ile na początku ona była pożądana, tak teraz trzeba ją wyczyścić. A to wcale takie proste nie jest, bo to jakieś takie tłuste i nie chce się zmywać.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:23   #1624
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
mamy miesiąc
anulka łobuzico Za każdym razem jesteś pierwsza (zresztą urodziłaś też kilkanaście godzin wcześniej niż ja), więc ja mogę tylko dodawać "my też dziś...", ale dziś wyjątkowa okazja, w końcu to już okrągły miesiąc minął, więc tym razem też napiszę - my też mamy dziś miesiąc (toast soczkiem ) i dla Was też wszystkiego dobrego
Nie wiem, kiedy to zleciało
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:24   #1625
Tacca
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Waszych maluchów!
Stary 2012-06-15, 12:29   #1626
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

U dziewczynki trzeba czyścić między wargami sromowymi. Ja o tym nie wiedziałam Jak położna mi pokazała, co tam jest między wargami, to się załamałam. Jeszcze zalegała tam maź poporodowa. O ile na początku ona była pożądana, tak teraz trzeba ją wyczyścić. A to wcale takie proste nie jest, bo to jakieś takie tłuste i nie chce się zmywać.
ja to wacikiem z woda albo delikatnie patyczkiem a położna dobra rada by nic nie ruszać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-15, 12:37   #1627
asiula_n
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

To co piszecie o "dobrych radach" położnych to normalnie śmiech na sali. Wszystko się wyklucza. Najlepiej żywić sie powietrzem. Dobrze, że do mnie nikt nie przychodzi

U nas całkiem nieźle Dziś kończymy tydzień Gabrysia grzeczna, śpi, je, robi kupę - klasyka

Ja mam mały problem z nawałem mlecznym, który jakos nie chce minąc. Szczególnie w jednej piersi (bo narazie karmie dwoma ) ale nawał robi sie w jednej. Dziś w nocy nie mogłam znaleźc laktatora, myślałam że już nie wytrzymam, ale udało się! Mam nadzieję, że karmienie sie ustabilizuje i mój biust zacznie normalnie wyglądać, bo narazie przypominam Pamelę Anderson i mi z tym bardzo dziwnie, bo normalnie nosze skromne B

No i jeszcze boloący tyłek zaczęłam psikać octaniseptem (chyba Blue pisała, że można) i teraz tak mnie wszystko ciągnie, że jest gorzej niż w szpitalu połozna mówiła, że to od tego, że sie goi - więc mam nadzieję, że będzie lepiej.

Gratulację dla świeżo rozpakowanych mamusiek!!!
No i podziwiam piekne dzieciaczki

Na koniec pochwalę się moimi pociechami Gabrysia na pierwszym spacerku i dumny starszy braciszek

A jeszcze wam powiem, ze miałam worek sako jako siedzisko do karmienia na noc, no i wczoraj wywalilam to ustrojstwo, jakos totalnie nie umiałam na tym siedzieć, niewygodne jakieś, wstac cięzko, lipa
Mąz rozłozył mi zwykly fotel, z ikei, taki a'la bujany i normalnie luskusik, więc aż chce mi sie wstawac w nocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020412 - Kopia.jpg (125,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020416 - Kopia.jpg (108,1 KB, 71 załadowań)
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:40   #1628
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

Mi powiedzieli w szpitalu, żeby nie wogóle tam nie grzebać no chyba że jest brudne od kupy, to delikatnie przetrzeć
Stary 2012-06-15, 12:45   #1629
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
w poniedzialek idziemy do pediatry to sie dowiem wszystkiego w kwestii napletka, nie wydaje mi sie zeby Borys miał zawężone ujście cewki... ale ja sie na tym nie znam.
co do karmienia piersią, nie wiem , mialam wrazenie, ze ona mnie namawia na karmienie, mowila ze synek pięknie sie dosysa, ze super ze tak kocha piers ( no ja nie wiem czy tak super, bo żywcem nie mogę nic zrobić poza wyjmowaniem raz jednego raz drugiego cyca, wczoraj oproznił je do ostatniej kropli, a i tak go trzeba było zapchać jeszcze butlą... ), tylko wciaż mówiła, że on jest jeszcze malutki i ze trzeba przynajmniej do miesiąca uważać bardzo na jedzenie, bo przecież to taka kruszynka i że ona by nie ryzykowała, wiec wzbudziła we mnie znów uczucie wyrodnej matki, która to sie nie przejmuje ze zupa pomidorowa lub 1szt ptasiego mleczka może zaszkodzić dziecku jak jej powiedziałam, ze walnełam sobie rano po karmieniu kawę rozpuszczalną z mlekiem, bo mnie tak łeb naparzał, że nawet paracetamol nie pomagał, to tak popatrzyła na mnie szerokimi oczami ze zdziwieniem , a potem zakazała pić kawę.
No i ja sobie tak pomysllaam, ze moze faktycznie, raz ze kawa z rana, dwa ta zupa pomidorowa, to i dziecko wczoraj do poludnia faktycznie bylo inne. w zasadzie to caly dzien bylo męczące. nie zasnał mi od 9 do 14 , potem popoludnie też było mega marudne, aż do kąpieli, po kąpieli padł , w nocy wstał koło 3ciej , tż go nakarmił z butli bo ja powiedziałam, ze nie dam rady sie podnieśc po całym dniu na wysokich obrotach , potem wstał po 5tej , nakarmiłam z cyca i wlasnie spi, ale oczywiscie w lozku... bo w lozeczku się kręcił i kwękał.
zupka pomidorowa na pewno mu nie zaszkodziła.. a kawkę jak masz ochotę, to wypij zaraz po karmieniu,wtedy do następnego nie będzie jej śladu w pokarmie. no niby zachęca do karmienia,ale wszystkiego ci zabrania i strofuje. położna powinna tak umieć rozmawiać z pacjentką, by ta nie poczuła się że robi coś źle,a poczuła się zrozumiana. no ale cóż... w każdym razie jedz spokojnie, chyba że zauważysz u swojego synka że czegoś nie toleruje, napletek pokaż pediatrze. i głowa do góry!
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja jem ser żółty, jabłka, ogórki, pomidory, pomidorówkę, mięso na parze, frytki z piekarnika już jadłam, truskawki, czereśnie i nic małej nie jest, pierdół nagadała mi położna że dziecko zagazowane, brzuszek rozlany, koleżance co do niej chodziła to samo a koleżanka poszła do poradni dla wcześniaków okazało się że mięśnie brzucha nie dostatecznie trzymają wszystko i dlatego tak, a my obie już prawie wszystko wykluczałyśmy z diety a nic nie pomagało
bratowa skórki nie odciągałą i skończyło się u chirurga, tak samo położna mówiła nic małej tam nie czyścić koleżance to samo i co musiała iść z 4miesięcznym dzieckiem do ginekologa bo się jej wargi skleiły
mateczko... polecam położnej żeby sobie nic nie czyściła przez 4 miesiące... u dziewczynek oczywiście trzeba myć! nie ma być ani śladu wydzielinki między wargami sromowymi, a zbiera się tam taka biała maź. najlepiej zmywa się w kąpieli zwyczajnie ręką. podczas przewijania też można chusteczkami jak zauważymy że coś się zbiera,albo gazikiem.

Gabbi, te krostki są fizjologiczne, prawie każdy noworodek je ma tylko w różnym nasileniu nie jest to nic groźnego,ale mamy tego bardzo nie lubią bo nieładnie wygląda
co do łuszczenia skóry, no niestety, kiedyś o tym rozmawiałyśmy, że niemowlę potrzebuje nawilżania skóry bo bez tego zaraz obłazi z naskórka..

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:51   #1630
szerylka
BAN stały

Cytat:
ja to wacikiem z woda albo delikatnie patyczkiem a położna dobra rada by nic nie ruszać
własnie dziewczyny mi połozna też mówiła żeby nic nie ruszać i teraz już zgłupiałam bo nie wiem zupełnie jak mam oczyścic siusiaka a nie chcę mu krzywdy zrobić więc pytanie do mam chłopców jak wy czyścicie siurki
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 12:58   #1631
Gaabbi
Wtajemniczenie

No i bądź tu mądrym

Cytat:
Ja też oczyszczam wacikiem i wodą przegotowaną

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

To co piszecie o "dobrych radach" położnych to normalnie śmiech na sali. Wszystko się wyklucza. Najlepiej żywić sie powietrzem. Dobrze, że do mnie nikt nie przychodzi

U nas całkiem nieźle Dziś kończymy tydzień Gabrysia grzeczna, śpi, je, robi kupę - klasyka

Ja mam mały problem z nawałem mlecznym, który jakos nie chce minąc. Szczególnie w jednej piersi (bo narazie karmie dwoma ) ale nawał robi sie w jednej. Dziś w nocy nie mogłam znaleźc laktatora, myślałam że już nie wytrzymam, ale udało się! Mam nadzieję, że karmienie sie ustabilizuje i mój biust zacznie normalnie wyglądać, bo narazie przypominam Pamelę Anderson i mi z tym bardzo dziwnie, bo normalnie nosze skromne B

No i jeszcze boloący tyłek zaczęłam psikać octaniseptem (chyba Blue pisała, że można) i teraz tak mnie wszystko ciągnie, że jest gorzej niż w szpitalu połozna mówiła, że to od tego, że sie goi - więc mam nadzieję, że będzie lepiej.

Na koniec pochwalę się moimi pociechami Gabrysia na pierwszym spacerku i dumny starszy braciszek

A jeszcze wam powiem, ze miałam worek sako jako siedzisko do karmienia na noc, no i wczoraj wywalilam to ustrojstwo, jakos totalnie nie umiałam na tym siedzieć, niewygodne jakieś, wstac cięzko, lipa
Mąz rozłozył mi zwykly fotel, z ikei, taki a'la bujany i normalnie luskusik, więc aż chce mi sie wstawac w nocy
Świetne masz dzieciaczki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
mateczko... polecam położnej żeby sobie nic nie czyściła przez 4 miesiące... u dziewczynek oczywiście trzeba myć! nie ma być ani śladu wydzielinki między wargami sromowymi, a zbiera się tam taka biała maź. najlepiej zmywa się w kąpieli zwyczajnie ręką. podczas przewijania też można chusteczkami jak zauważymy że coś się zbiera,albo gazikiem.

Gabbi, te krostki są fizjologiczne, prawie każdy noworodek je ma tylko w różnym nasileniu nie jest to nic groźnego,ale mamy tego bardzo nie lubią bo nieładnie wygląda
co do łuszczenia skóry, no niestety, kiedyś o tym rozmawiałyśmy, że niemowlę potrzebuje nawilżania skóry bo bez tego zaraz obłazi z naskórka..
Przy kąpieli jeszcze nie próbowałam czyścić miejsc między wargami sromowymi. Musimy spróbować.

Te krostki faktycznie brzydko wyglądają, a u nas jest nasilenie duże więc tym gorzej to wygląda. Mnie bardziej martwi, czy Hanię to nie swędzi, nie boli, ale nie daje mi znać, że coś jest nie tak więc chyba rzeczywiście to stan przejściowy, nieuciążliwy specjalnie dla dziecka.

Dzięki miss

Idę ugotować bober. Nie mogłam się oprzeć, jak zobaczyłam go w sklepie. Zjem tylko kilka sztuk- obiecuję
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:08   #1632
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
anulka łobuzico Za każdym razem jesteś pierwsza (zresztą urodziłaś też kilkanaście godzin wcześniej niż ja), więc ja mogę tylko dodawać "my też dziś...", ale dziś wyjątkowa okazja, w końcu to już okrągły miesiąc minął, więc tym razem też napiszę - my też mamy dziś miesiąc (toast soczkiem ) i dla Was też wszystkiego dobrego
Nie wiem, kiedy to zleciało
pamiętam kiedy test robiłam a tu już tyle zleciało.
heh ale ja mogę napić się czegoś procentowego tylko po szklance piwa będe pijana a kto się moimi dziećmi zajmie
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Za cyckichoc ten nawał jest uciązliwy.Braciszek jaki dumny a jak szpital?

Połozna do mnie też nie przychodzi i dobrzebo zaraz dostałabym baty za to że nie karmię cycem

W szpitalu dali mi zupę kalafiorową a niby nie można
Apropo pomidorówki właśnie pożarłam na obiadek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-15 o 13:10
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:11   #1633
onething
Zadomowienie

Dziewczyny, jeden cycek mi zmalał Mam mleko, ale jest o co najmniej rozmiar (jak nie dwa) mniejszy od drugiego!? To się ureguluje czy jak? Bo póki co w staniku z jednej strony mam luz, a z drugiej napompowany aż miło. Zmalał ten z którego przez 2 tygodnie tylko odciągałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, teraz już umie i doi z dwóch z czego ten "odciągany" to taki flaczek. Myślicie, że jak będę go przystawiała to laktacja mi tam się poprawi i cycek nabierze rozmiaru?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:12   #1634
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-15, 13:16   #1635
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeden cycek mi zmalał Mam mleko, ale jest o co najmniej rozmiar (jak nie dwa) mniejszy od drugiego!? To się ureguluje czy jak? Bo póki co w staniku z jednej strony mam luz, a z drugiej napompowany aż miło. Zmalał ten z którego przez 2 tygodnie tylko odciągałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, teraz już umie i doi z dwóch z czego ten "odciągany" to taki flaczek. Myślicie, że jak będę go przystawiała to laktacja mi tam się poprawi i cycek nabierze rozmiaru?

a może laktacja ci się normuje ja też mam dwa różne cycki i żyję , ważne że mleko leci

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-15, 13:29   #1636
onething
Zadomowienie

Cytat:
a może laktacja ci się normuje ja też mam dwa różne cycki i żyję , ważne że mleko leci
Ale, że co? Że się normuje i jeden będzie napompowany, a drugi flaczek? I tak cały czas ?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:46   #1637
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

my też czyścimy. położna mówiła, że to samo powinno zejść, ale delikatnie można czyścić. Tylko u nas mała zaciska nogi i ciężko to idzie....

byłyśmy z babcią i prababcią na spacerku i na kawie i obiadku

ja tam kalafior jadłam, nie było jakiś problemów :P

Anulka, Kism najlepszego dla synów na ten miesiąc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 389273_4112360969938_392158545_n.jpg (51,3 KB, 56 załadowań)

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:56   #1638
centipede
Zadomowienie

Kism, Anulka gratulacje dla Waszych dzieciaczków i zapomniałam napisać ostatnio --> Kism wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Cytat:
Butelki mam TT tzn narazie małą 150ml bo zamówiłam dwie po 260 na allegro tydzien temu i jeszcze nie przyszły i tak jak wariatka co chwile tą moją buteleczke myję bo raz herbatka raz mleczko
Czekam na nie jak na zbawienie a opłacało się bardzo dwie antykolkowe za 40zł z przesyłką a u mnie w sklepie jedna to koszt 30zł.

Naumiałam się otwierać laptopa stopamipowoli zaczynam wszystko robić z Szymonem na ramieniuale to tylko wieczorem bo w dzien jest złote dziecko.
O kurczę ale musisz mieć masakrę z tą jedną butelką! ja mam 3 i mi mało ale cena super, więc warto było zamówić Otwierasz laptopa stopami?! Czapki z głów!!

Cytat:
ja łapałam przed wczoraj ale już doświadczona jak w szpitalu trzeba było pobrać, musisz przemyć wodą,odkazić octaniseptem albo aseptem przetrzeć jałowym gazikiem i nakleić woreczek na szczęście tym razem udało nam się za pierwszym razem bo woreczki lepsze niż szpitalne
włosy ginka mówiła że można zacząć tracić kilka miesiecy po porodzie mi nie wypadają a co się okazało zrobiłam sobie tsh i mam podwyższone muszę iść do internisty
zapamiętam na przyszłość a to jakieś standardowe badanie czy robiłaś z jakiegoś powodu?
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Czuję jakiś niepokój.

Ja mam 2 butelki na wszelki wypadek, zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze 2 tylko większych. I o szklanych szczerze mówiąc myślę. Nie wiem nie znam się na tym.
Butelki na pewno Ci się przydadzą, choćby do herbatki No chyba, że się zdecydujesz zostać butelkową mamą to będziesz mieć zestaw startowy jak tam humorek? dalej ten niepokój się Ciebie trzyma?
Cytat:

Powodzenia podczas wizytacji
My czyścimy podczas przewijania chusteczkami nawilżanymi i podczas kąpieli też myjemy

Cytat:
Gratulacje dla Córeczki! oby z tym nawałem się unormowało! Piękne zdjęcia i pociechy! Podobno jak się rany goją to właśnie ciągnie i szczypie, może szybciej się zagoi?
Cytat:
Dziękuję Miss! to teraz jestem spokojniejsza, bo już zaczęłam myśleć, że może to jakieś uczulenie! długo takie krosteczki się utrzymują?

Cytat:

Połozna do mnie też nie przychodzi i dobrze bo zaraz dostałabym baty za to że nie karmię cycem
u nas położna to taka Pani koło 50 i nic absolutnie nie mówiła, że to źle że dokarmiamy, nawet mówiła że trzeba dokarmiać bo przecież Maleństwo głodne nie będzie! też się zastanawiałam jak to będzie, czy będą komentarze powiedziała tylko na co zwracać uwagę przy wyborze mleka i ile Malutka zjada. A ja jeszcze niedługo i będę całkiem butelkową mamą pokarmu jak na lekarstwo

Onething ja niestety nie pomogę, nie mam pojęcia.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Niunia Malwinka jest prześliczna
Stary 2012-06-15, 13:59   #1639
niunia32
Zakorzenienie

centipede dziękuję

asiula super masz dzieciaczki

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-15, 14:00   #1640
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Za cyckichoc ten nawał jest uciązliwy.Braciszek jaki dumny a jak szpital?

Połozna do mnie też nie przychodzi i dobrzebo zaraz dostałabym baty za to że nie karmię cycem

W szpitalu dali mi zupę kalafiorową a niby nie można
Apropo pomidorówki właśnie pożarłam na obiadek
Szpital ok Właściwe jak już urodziłam, to przestali sie mną interesować. Obchód to wygladał tak, że facet (lekarz) stawał w drzwiach, pytał "dobrze się pani czuje?" - na co ja, że tak, no to on zamyka drzwi i koniec obchodu. Tylka nikt mi nie ogladał, położne miłe, ale ja wiekszość z nich znam. Raz był niemiły pediatra, ale ogólnie trafiłam na długi weekend więc wszyscy pracowali na "zwolnionych" obrotach.
Najgorsze, ze ta kolacja tak wczesnie, rano byłam już głodna dopiero jak rodzinka dowiozła prowiant to bylo ok

Dziewczyny nie wiem w czym przechowujecie odciągniete "na zapas" mleko, ale chcialam wam polecić woreczki Baby ono, są super, szczelne, z naklejka do podpisu, poj. 100 ml. Nie zajmują zbyt dużo miejsca w zamrażarce. Polecam!!!

Gabrysia śpi 4 godzinę, zaraz mi cycki pękną
Stary 2012-06-15, 14:05   #1641
Tacca
Zakorzenienie

Asiula. Niunia - Śliczne dzieciątka!
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość

Butelki na pewno Ci się przydadzą, choćby do herbatki No chyba, że się zdecydujesz zostać butelkową mamą to będziesz mieć zestaw startowy jak tam humorek? dalej ten niepokój się Ciebie trzyma?
Też myślę, że się przydadzą...
Jakieś takie lęki mam. Chciałabym, żeby mąż już przyszedł... Aż mnie ciarki po plecach przechodzą...
Skurcze mam takie delikatne co 10 minut mniej więcej, głowa mnie lekko ćmi... Lekko mnie mdli. Pogoniło mnie do łazienki, chyba ten czop mi na raty wychodzi. Sprzątać mi się odechciało nawet... Mały się rzadko rusza. Nie wiem, coś jest chyba na rzeczy, ale głowy nie dam. Same skurcze to pikuś bo wcześniej tak miałam, ale mały coś za spokojny.
Stary 2012-06-15, 14:11   #1642
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
my też czyścimy. położna mówiła, że to samo powinno zejść, ale delikatnie można czyścić. Tylko u nas mała zaciska nogi i ciężko to idzie....

byłyśmy z babcią i prababcią na spacerku i na kawie i obiadku

ja tam kalafior jadłam, nie było jakiś problemów :P

Anulka, Kism najlepszego dla synów na ten miesiąc.
mnie nakarmili tym kalafiorem a Szymon wił mi się i płakał po nim tak myslę
Cytat:
Szpital ok Właściwe jak już urodziłam, to przestali sie mną interesować. Obchód to wygladał tak, że facet (lekarz) stawał w drzwiach, pytał "dobrze się pani czuje?" - na co ja, że tak, no to on zamyka drzwi i koniec obchodu. Tylka nikt mi nie ogladał, położne miłe, ale ja wiekszość z nich znam. Raz był niemiły pediatra, ale ogólnie trafiłam na długi weekend więc wszyscy pracowali na "zwolnionych" obrotach.
Najgorsze, ze ta kolacja tak wczesnie, rano byłam już głodna dopiero jak rodzinka dowiozła prowiant to bylo ok

Dziewczyny nie wiem w czym przechowujecie odciągniete "na zapas" mleko, ale chcialam wam polecić woreczki Baby ono, są super, szczelne, z naklejka do podpisu, poj. 100 ml. Nie zajmują zbyt dużo miejsca w zamrażarce. Polecam!!!

Gabrysia śpi 4 godzinę, zaraz mi cycki pękną
O właśnie obchód był super do tyłka też mi nikt nie zaglądałdziwne w wojskowym dwa razy dziennie.No i ta kolacja taka mizerna i wcześnie a śniadanie pózno.

Jeszcze Martusia Timmi kończy miesiąc dla niej też gratulacje.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Niunia męża nie widziałam ale Malwinka chyba raczej do Ciebie podobna

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-15 o 14:08
Stary 2012-06-15, 14:11   #1643
niunia32
Zakorzenienie

u mnie śniadanie było po 8, obiad po 12, kolacja o 17.

na obchodzie u nas też nie zaglądali do tyłka. mi raz na małym wieczornym obchodzie (lekarz i chyba 2 pielęgniarki) lekarz zajrzał, jak powiedziałam, że boli mnie krocze. a tak to tylko brzuch macali albo w ogóle

Taca dziękuję

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-15, 14:13   #1644
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie śniadanie było po 8, obiad po 12, kolacja o 17.

na obchodzie u nas też nie zaglądali do tyłka. mi raz na małym wieczornym obchodzie (lekarz i chyba 2 pielęgniarki) lekarz zajrzał, jak powiedziałam, że boli mnie krocze. a tak to tylko brzuch macali albo w ogóle

Taca dziękuję
Heh mnie od porodu nikt nie badał,brzucha nie dotykałtylko tak jak pisała asiula pytali jak się czuję

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-15, 14:16   #1645
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula. Niunia - Śliczne dzieciątka!

Też myślę, że się przydadzą...
Jakieś takie lęki mam. Chciałabym, żeby mąż już przyszedł... Aż mnie ciarki po plecach przechodzą...
Skurcze mam takie delikatne co 10 minut mniej więcej, głowa mnie lekko ćmi... Lekko mnie mdli. Pogoniło mnie do łazienki, chyba ten czop mi na raty wychodzi. Sprzątać mi się odechciało nawet... Mały się rzadko rusza. Nie wiem, coś jest chyba na rzeczy, ale głowy nie dam. Same skurcze to pikuś bo wcześniej tak miałam, ale mały coś za spokojny.
Przyznaję, ze od kilku dni podczytuję co tam u Ciebie i coś czuję, ze już lada moment zobaczysz małego
moooocne za szybkie i bezbolesne "plum"
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 14:17   #1646
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Niunia męża nie widziałam ale Malwinka chyba raczej do Ciebie podobna
dużo osób mi to mówi, więc chyba faktycznie :P

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-15, 14:21   #1647
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Przyznaję, ze od kilku dni podczytuję co tam u Ciebie i coś czuję, ze już lada moment zobaczysz małego
moooocne za szybkie i bezbolesne "plum"
Kotuś dzięki za pamięć! Dziś normalnie mam jakiś stan przedzawałowy... Coś takiego pierwszy raz czuję...
Stary 2012-06-15, 14:30   #1648
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Córeczki! oby z tym nawałem się unormowało! Piękne zdjęcia i pociechy! Podobno jak się rany goją to właśnie ciągnie i szczypie, może szybciej się zagoi?
Cytat:

asiula super masz dzieciaczki
Dziękuję

Ania - śmialiśmy się z mężem, że mógłby ubrać fartuch i przeleciec się po oddziale jako lekarz i pewnie nikt by się nie zorientował

Cytat:
Kotuś dzięki za pamięć! Dziś normalnie mam jakiś stan przedzawałowy... Coś takiego pierwszy raz czuję...
Tacca trzymam kciuki, może to już chyba nie ma nic gorszego niż to ciągłe czekanie
Stary 2012-06-15, 14:30   #1649
niunia32
Zakorzenienie

dziewczyny macie jakiś pomysł na prezent na Dzień Ojca? ja dostałam ramkę ze zdjęciem moim i Malwinki

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-15, 14:33   #1650
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Chyba wsyztkie dzieci male sa sliczne lubie ogladac Wasze zdjecia)
i fajnie sie oglada zdjecia rodzenstwa
asiula widac, ze synus dumny i szczesliwy, ze ma siostrzyczke<nie zbeym juz myslala o nastepnym dziecku ;p>
zaraz wrzuce jakies zdjecia mojego mlodego z dzis i wczoraj
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości