|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() bratowa skórki nie odciągałą i skończyło się u chirurga, tak samo położna mówiła nic małej tam nie czyścić koleżance to samo i co musiała iść z 4miesięcznym dzieckiem do ginekologa bo się jej wargi skleiły
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-06-15 o 12:03 |
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Nie mogę się na niczym skupić.
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
No to mam dzisiaj wizytację
Mama P się zapowiedziała ![]() U dziewczynki trzeba czyścić między wargami sromowymi. Ja o tym nie wiedziałam |
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka łobuzico
Za każdym razem jesteś pierwsza (zresztą urodziłaś też kilkanaście godzin wcześniej niż ja), więc ja mogę tylko dodawać "my też dziś...", ale dziś wyjątkowa okazja, w końcu to już okrągły miesiąc minął, więc tym razem też napiszę - my też mamy dziś miesiąc ) i dla Was też wszystkiego dobrego Nie wiem, kiedy to zleciało |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkiego najlepszego dla Waszych maluchów!
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
To co piszecie o "dobrych radach" położnych to normalnie śmiech na sali. Wszystko się wyklucza. Najlepiej żywić sie powietrzem. Dobrze, że do mnie nikt nie przychodzi ![]() U nas całkiem nieźle Ja mam mały problem z nawałem mlecznym, który jakos nie chce minąc. ![]() No i jeszcze boloący tyłek zaczęłam psikać octaniseptem (chyba Blue pisała, że można) i teraz tak mnie wszystko ciągnie, że jest gorzej niż w szpitalu połozna mówiła, że to od tego, że sie goi - więc mam nadzieję, że będzie lepiej.Gratulację dla świeżo rozpakowanych mamusiek!!! ![]() No i podziwiam piekne dzieciaczki ![]() Na koniec pochwalę się moimi pociechami Gabrysia na pierwszym spacerku i dumny starszy braciszek ![]() A jeszcze wam powiem, ze miałam worek sako jako siedzisko do karmienia na noc, no i wczoraj wywalilam to ustrojstwo, jakos totalnie nie umiałam na tym siedzieć, niewygodne jakieś, wstac cięzko, lipa Mąz rozłozył mi zwykly fotel, z ikei, taki a'la bujany i normalnie luskusik, więc aż chce mi sie wstawac w nocy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi powiedzieli w szpitalu, żeby nie wogóle tam nie grzebać no chyba że jest brudne od kupy, to delikatnie przetrzeć
|
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u dziewczynek oczywiście trzeba myć! nie ma być ani śladu wydzielinki między wargami sromowymi, a zbiera się tam taka biała maź. najlepiej zmywa się w kąpieli zwyczajnie ręką. podczas przewijania też można chusteczkami jak zauważymy że coś się zbiera,albo gazikiem.Gabbi, te krostki są fizjologiczne, prawie każdy noworodek je ma tylko w różnym nasileniu nie jest to nic groźnego,ale mamy tego bardzo nie lubią bo nieładnie wygląda ![]() co do łuszczenia skóry, no niestety, kiedyś o tym rozmawiałyśmy, że niemowlę potrzebuje nawilżania skóry bo bez tego zaraz obłazi z naskórka.. |
||
|
|
|
#1630 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i teraz już zgłupiałam bo nie wiem zupełnie jak mam oczyścic siusiaka a nie chcę mu krzywdy zrobić więc pytanie do mam chłopców jak wy czyścicie siurki ![]()
|
|
|
|
|
#1631 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No i bądź tu mądrym
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Te krostki faktycznie brzydko wyglądają, a u nas jest nasilenie duże więc tym gorzej to wygląda. Mnie bardziej martwi, czy Hanię to nie swędzi, nie boli, ale nie daje mi znać, że coś jest nie tak więc chyba rzeczywiście to stan przejściowy, nieuciążliwy specjalnie dla dziecka. Dzięki miss Idę ugotować bober. Nie mogłam się oprzeć, jak zobaczyłam go w sklepie. Zjem tylko kilka sztuk- obiecuję
|
|||
|
|
|
#1632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętam kiedy test robiłam a tu już tyle zleciało.heh ale ja mogę napić się czegoś procentowego ![]() Cytat:
choc ten nawał jest uciązliwy.Braciszek jaki dumnyPołozna do mnie też nie przychodzi i dobrze ![]() W szpitalu dali mi zupę kalafiorową a niby nie można ![]() Apropo pomidorówki właśnie pożarłam na obiadek
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-15 o 13:10 |
||
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeden cycek mi zmalał
Mam mleko, ale jest o co najmniej rozmiar (jak nie dwa) mniejszy od drugiego!? To się ureguluje czy jak? Bo póki co w staniku z jednej strony mam luz, a z drugiej napompowany aż miło. Zmalał ten z którego przez 2 tygodnie tylko odciągałam, bo mały miał problem ze złapaniem sutka, teraz już umie i doi z dwóch z czego ten "odciągany" to taki flaczek. Myślicie, że jak będę go przystawiała to laktacja mi tam się poprawi i cycek nabierze rozmiaru?
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może laktacja ci się normuje ja też mam dwa różne cycki i żyję , ważne że mleko leci
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Ale, że co? Że się normuje i jeden będzie napompowany, a drugi flaczek? I tak cały czas ?
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłyśmy z babcią i prababcią na spacerku i na kawie ja tam kalafior jadłam, nie było jakiś problemów :P Anulka, Kism najlepszego dla synów na ten miesiąc. |
|
|
|
|
#1638 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Kism, Anulka gratulacje dla Waszych dzieciaczków
i zapomniałam napisać ostatnio --> Kism wszystkiego najlepszego z okazji urodzinCytat:
ale cena super, więc warto było zamówić Otwierasz laptopa stopami?! Czapki z głów!!![]() Cytat:
a to jakieś standardowe badanie czy robiłaś z jakiegoś powodu?Cytat:
No chyba, że się zdecydujesz zostać butelkową mamą to będziesz mieć zestaw startowy jak tam humorek? dalej ten niepokój się Ciebie trzyma?Cytat:
![]() My czyścimy podczas przewijania chusteczkami nawilżanymi i podczas kąpieli też myjemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
powiedziała tylko na co zwracać uwagę przy wyborze mleka i ile Malutka zjada. A ja jeszcze niedługo i będę całkiem butelkową mamą pokarmu jak na lekarstwo![]() Onething ja niestety nie pomogę, nie mam pojęcia. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Niunia Malwinka jest prześliczna
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorsze, ze ta kolacja tak wczesnie, rano byłam już głodna ![]() Dziewczyny nie wiem w czym przechowujecie odciągniete "na zapas" mleko, ale chcialam wam polecić woreczki Baby ono, są super, szczelne, z naklejka do podpisu, poj. 100 ml. Nie zajmują zbyt dużo miejsca w zamrażarce. Polecam!!! Gabrysia śpi 4 godzinę, zaraz mi cycki pękną
|
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiula. Niunia - Śliczne dzieciątka!
![]() Cytat:
![]() Jakieś takie lęki mam. Chciałabym, żeby mąż już przyszedł... Aż mnie ciarki po plecach przechodzą... Skurcze mam takie delikatne co 10 minut mniej więcej, głowa mnie lekko ćmi... Lekko mnie mdli. Pogoniło mnie do łazienki, chyba ten czop mi na raty wychodzi. Sprzątać mi się odechciało nawet... Mały się rzadko rusza. Nie wiem, coś jest chyba na rzeczy, ale głowy nie dam. Same skurcze to pikuś bo wcześniej tak miałam, ale mały coś za spokojny. |
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
do tyłka też mi nikt nie zaglądał dziwne w wojskowym dwa razy dziennie.No i ta kolacja taka mizerna i wcześnie a śniadanie pózno.Jeszcze Martusia Timmi kończy miesiąc dla niej też gratulacje. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Niunia męża nie widziałam ale Malwinka chyba raczej do Ciebie podobna Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-15 o 14:08 |
||
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie śniadanie było po 8, obiad po 12, kolacja o 17.
na obchodzie u nas też nie zaglądali do tyłka. mi raz na małym wieczornym obchodzie (lekarz i chyba 2 pielęgniarki) lekarz zajrzał, jak powiedziałam, że boli mnie krocze. a tak to tylko brzuch macali albo w ogóle Taca dziękuję
|
|
|
|
#1644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moooocne za szybkie i bezbolesne "plum" |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
dużo osób mi to mówi, więc chyba faktycznie :P
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ania - śmialiśmy się z mężem, że mógłby ubrać fartuch i przeleciec się po oddziale jako lekarz i pewnie nikt by się nie zorientował ![]() Cytat:
chyba nie ma nic gorszego niż to ciągłe czekanie
|
||
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie jakiś pomysł na prezent na Dzień Ojca? ja dostałam ramkę ze zdjęciem moim i Malwinki
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wsyztkie dzieci male sa sliczne
![]() lubie ogladac Wasze zdjecia )i fajnie sie oglada zdjecia rodzenstwa ![]() asiula widac, ze synus dumny i szczesliwy, ze ma siostrzyczke <nie zbeym juz myslala o nastepnym dziecku ;p>zaraz wrzuce jakies zdjecia mojego mlodego z dzis i wczoraj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

no bo tak :

Mama P się zapowiedziała 
Za każdym razem jesteś pierwsza (zresztą urodziłaś też kilkanaście godzin wcześniej niż ja), więc ja mogę tylko dodawać "my też dziś...", ale dziś wyjątkowa okazja, w końcu to już okrągły miesiąc minął, więc tym razem też napiszę 
połozna mówiła, że to od tego, że sie goi - więc mam nadzieję, że będzie lepiej.
Gabrysia na pierwszym spacerku i dumny starszy braciszek

więc pytanie do mam chłopców jak wy czyścicie siurki 

za szybkie i bezbolesne "plum"