|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Nie,nie kiełbaskę Emigra,a... kostkę.Tak. Obraną z mięsa kość z kurczaka
Myślałam,że padnę. I w końcu powiedziałam,że skoro chleb mięcho to ja mu jeszcze bigosu nagotuję a do picia kwasu z ogórków kiszonych dam.. Bo skoro witaminek tak potrzebuje. I mama się pogniewała. A myślałam,że skoro nie jest wiekowa (43 l tylko) to rozsądniejsze rady dawać będzie.. poza tym nie pamiętam,żeby Ninka co takiego dostawała....Moniq zazdroszczę Ci takich umiejętnoci... Strasznie mi się podoba jak ktoś takie profesjonalne zdjęcia potrafi robić. Ale chyba to też i od sprzętu trochę zależy,nie?? Bo ja mam zwykłe aparaciątko takie i pewnie nim to cudów bym nie narobiła,choćbym się starała...?
|
#1742 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
balbinka20,zdrowia życze,bo my też niedawno byliśmy chorzy-przeziębieni obydwoje.Tzn ja i synek. Chyba coś wisi w powietrzu,a dzisiaj w ogóle wietrznie jak niewiem :/ i mnie głowa boli.
gosica,dziękuje |
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1745 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jabłonkę papierówkę pod domem więc będzie Gabi wsuwać jabłuszka ekologiczne niedługo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraziłam sobie niemowlaka "gryzącego" kości i bigos i przepijającego to sokiem z ogórków prosto ze słoika Cóż za wizualizacja
|
|||
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O 16 wizyta, ale u takiej lekarki ,że pewnie skończy się na ziołowych lekach....zobaczymy ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
Aaa bo mnie się przypomniało- na carboot kupiłam ostatnio ang książeczkę o żywieniu dzieci... Jak mały uśnie to spojrzę co tam piszą ciekawego na ten temat. Może i z angielskiego punktu widzenia,ale nuż się coś przyda czy spodoba...
O,witam nowe dziewczyny Choć Karinio to kojarzę, bo czasem i u nas pisałaś,nie???
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
co to za
, oj Ty ![]() no nic , paracetamol tempę zbił, tylko ,że ja tak mam juz dobre od środy ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() i jeszcze sama siebie byś musiała krytykować albo poklepywać się po plecach bo przecież tylko tak tu się rozmawia
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
Ehh usypianie
co do Matyldki to ja ciesze sie ze trafiłam na mądrą pediatrę bo męczyłam sie ze spaniem mojego Kubusia strasznie. W nocy nigdy nie było problemu bo od samego początku spał mi ciągiem 5 lub 6 godzin - więc z tym mi się poszczęściło, ale w dzień rewolucje - wózek, rączki, przy piersi - cudowanie. A w 6 tygodniu byłam na kontroli z nim, i babka mi powiedziała, ze moje dziecko poprostu nie umie usypiać, bo jemu sie ziewa jest śpiący a nie umie zasnąć i sie wścieka. Kazała mi odrzucić wózek, rączki i uczyć go spać w łóżeczku. Robiłam dwa podejscia i udało się. Dzisiaj Kubuś jak mu nic nie dolega oczywiście to kładę go puszczam karuzelę, daję na rączki pieluszkę - żeby się nie drapał po buzi a przez to nie rozbudzał i 3 albo 4 minuty - no czasem do 10 i chłopaka nie ma
|
#1750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie śmiej się,ale brałaś paracetamol?? Bo mnie wczoraj pomogło... Wiem,że się sama chihrałam z tego,ale okazało się że zadziałało... składam wniosek o przyjęcie do owego grona,ponieważ: -pije karmi -często wrzucam Młodego do bujaczka i idę jak ta egoistka siku -oglądam ostatnio z Julkiem mecze... Dobra,koniec tematu.Bo się rozbrykam i zaraz dostanę jakąś reprymendę.
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
balbinko
Pewnie sdlatego,że pod koniec lutego miałam termin i gdybym przenosiła ciąże,to urodziłabym może na początku marca.No,ale urodziłam 2,5 tygodnia wcześniej.---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- anya,to gratuluje postępów w zasypianiu. ![]() Moje dziecko szaleju się najadało,tzn szaleje zamiast jeść i leje z pięści w butelke |
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane
Przepraszam że się nie odzywałam. Super kibice z Waszych dzieciaczków. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
A tu Wam też pokaże,pochwale się.A co
![]() Wczoraj kupiłam fajne piudełko na pamiątki.Wsadziłam tam pare rzeczy nie tyle co pamiątkowe,a niepotrzebne. |
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne takie pudełeczko Karinio, też się cały czas przymierzam do takiego zakupu żeby dla Gabi różne rzeczy wkładać, bo wiadomo że dziewczynki to często sentymentalne są i lubią takie rzeczy tylko ciągle zapominam
![]() Konia a ciężko jest samej siebie poklepywać po plecach :P Z tym cytrynka że nie ma się co chwalić to w odniesieniu do siebie pisałam żeby nie było Może jakiś skok czy kryzys albo ząbki? Zwal na coś, zawsze to łatwiej
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-15 o 14:23 |
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój synek też romansuje z pieluszką? Bo moje dziecko bez tetry na oczach- ba, na buźce! to nie zaśnie...
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój mąż mówi : Po co ją nauczyłaś kłaść sobie tą szmatę na głowę ![]() Przecież się dzieciątko przytulić do czegoś nawet chce :P Teraz też śpi z zamaskowaną twarzą w wózku już 2,5 h :P
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
gosica,
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- O apropo pieluszki tzn zasypiania z nią.Mój synek,też lubi pomiętosić w rączce,przytulić się,albo kłade mu wokół głowy,robie z niego taką babulenke. ![]() I ostatnio tak go zostawiłam na chwile,by zasnął,cisza to poszłam sprawdzić bo pewnie zasnął i zastałam mumie w łóżeczku. |
|
|
|
#1759 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze kupmy po lizaku dla naszych dzieci swoja droga ja bym sie lizakiem chyba zaslodzila teraz .... nie pamietam kiedy lizalam no i nie pamietam tez kiedy czekolade jadlam Cytat:
Cytat:
u nas troche patologicznych zachowan tez jest ale ogolnie jestesmy zgrana paka Cytat:
Cytat:
Ja co prawda rzadko mala zostawiam sama, ale np jak mi bardzo placze kilka h to musze ja zostawic placzaca zeby zrobic np butle, a najpierw ja umyc, itp sikac tez kiedys musze Cytat:
Cytat:
co do jablek to ja spotkalam sie z opinia ze czesto dzieciom smakuja lepiej sloiczkowe, bo sa slodsze, a wiadomo ze swieze jabluszko nie zawsze - dlatego ja bede czekala na slodziaki,bo sama takie lubie i wtedy mala bedzie dostawala, a tak to wyrodny patologiczny sloiczek w ogole zastanawiam sie jak to bedzie z wprowadzaniem obiadkow np bo najpierw tez sie daje po odrobince, wiec nie moge odrazu calego poslku zamienic no ale do tego mam naszczescie jeszcze czasu to poczekam jak Wy sobie bedziecie radzic
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania zasnęła na szczęście... ale przy piersi... I co z tego, że już ładnie był wprowadzony plan PROSTE.... Nie mam serca Jej wybudzać jak ładnie (długo - bo 25min) ssie, a potem słodko zasypia... odwracam Ją tylko na brzuszek i sobie śpi... Zobaczymy co będzie potem... |
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasami jednak przeszkadza jej to zasnac, bo mietoli ta tetre i mietoli, oczy metne, przykniete ale tetra meczy wiec jak zabiore to usypia ale koniecznie musze jej pozniej przylozyc do buzi ...
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
emigra,dzięki za przywitanie.
bo tam co się działo to
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a nie boicie sie ze dzieci wasze sie przydusza lub cos takiego ta tetra na buzce??
|
|
|
|
#1764 | |
|
Gang Iren
|
Witam dziewczyny z watku sasiedniego
Fajnie jesli zostaniecie. Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A u Julka to jest tak,że im bardziej pielucha mlekiem jedzie tym lepiej mu się pod nią śpi... Obrzydliwe to moje dziecko![]() No,więc w tej książce pisze żeby coś stałego dopiero min po 17tyg wprowadzać. A że najlepiej się wstrzymać do momentu,aż dziecko 6m-cy skończy. A jako jedno z pierwszych dan to nie uwierzycie,a podali puree z groszkiem albo puree ze słodkich ziemniaków i kalafiora.. i już mam obiekcje lekkie... To jest ta książka jakby któraś była ciekawa
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecie tak samo |
||
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Będziecie dawać swoje dzieci do żłobków? Czy zostajecie z nimi w domu?
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
Cyrynko a pewnie ze sie boję. On ma taki odruch,że sie musi czymś przykryć. Np jak już w łóżeczku leży wieczorem to mu chyba światło lampki przeeszkadza i sobie na główkę taki koc zarzuca i dopiero zasypia. Czasem musze w nocy sprawdzać,czy czasem znów sie nie nakryl
[B]88natka[/Do mnie moja babcia przyjeżdża we wrześniu i ona z małym bedzie. A ja jak wypier do roboty to przez tydzień mnie nie bedzie tak-teraz tak mówię,a jak przyjdzie co do czego,to będę płakać z tęsknoty...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-06-15 o 14:56 |
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć już teraz widzę, że będę potrzebować jakiejś odskoczni, bo jak mi Hania tak marudzi, to brakuje mi siły i już w południe jestem zmęczona jak po całym dniu w pracy... Witam Dziewczyny z wątku styczniowo-lutowego!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Myślałam,że padnę. I w końcu powiedziałam,że skoro chleb mięcho to ja mu jeszcze bigosu nagotuję a do picia kwasu z ogórków kiszonych dam.. Bo skoro witaminek tak potrzebuje. I mama się pogniewała. A myślałam,że skoro nie jest wiekowa (43 l tylko) to rozsądniejsze rady dawać będzie.. poza tym nie pamiętam,żeby Ninka co takiego dostawała....

Mam jabłonkę papierówkę pod domem więc będzie Gabi wsuwać jabłuszka ekologiczne niedługo 

super dzielna jestes! 

Przepraszam że się nie odzywałam. Super kibice z Waszych dzieciaczków. Pozdrawiam
bo tam co się działo to