Oleje i olejki do włosów, część VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 17:11   #1561
uolcia
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI

Ja testowałam olej z kiełków pszenicy, opisywałam tutaj w wątku efekty, nie pamiętam już co mi tam dokładnie nie podeszło, w każdym razie byłam średnio zadowolona za to do twarzy jest świetny )
uolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:28   #1562
201610052004
Konto usunięte

Hejka wszystkim! Od ok. 4 miesięcy olejuję włosy, zaczynałam od kokosowej Vatiki i Amli Dabur. Niedawno spróbowałam oleju Shikakai firmy Hesh. Nie ma na jego temat wiele w sieci, dlatego napiszę parę uwag (na początek, po 2-3 razach trudno ocenić rezultaty ).

Zapach - dla mnie pachnie jak przyprawa Maggi Jest intensywny i jak go miałam na włosach (w ciągu dnia) to mnie drażnił. Moja mama wyczuwa w nim seler i cynamon. W każdym razie zapach Amli Dabur jest dla mnie bardziej znośny niż Shikakai.
Konsystencja - w porządku, fajnie się nakłada, w mojej ocenie przyjemniej niż Amlę.
Jest dość tłusty, ale dobrze się zmywa. Nie pamiętam na 100% jakim szamponem go zmywałam, ale na pewno był to szampon bez SLS/SLES, prawdopodobnie Babydream.
Efekt - zbyt mało aplikacji aby ocenić. Mam krótkie włosy i na nich trudniej jest mi ocenić efekty niż na długich włosach Wstępnie porównałabym go do Amli.
Opakowanie - dozownik z małym wylotem, butelkę należy trzymać w kartoniku.

Skład: Vegetable oil, paraffinum liquidum, cocos nucifera (Coconut) oil, acacia concinna (Shikakai) extract, ricinus communis (Castor) oil, parfum, isopropyl myristate, cyclomethicone, extract of: aloe barbadensis (Aloe vera), phyllanthus emblica (Amla), centella asiatica (Brahmi), eclipta prostrata (Maka), melia azadirachta (Neem), trigonella foenum-graecum (Methi), ethylhexyl (Octyl) methoxycinnamate, santalum album (Sandal) oil, bht, ci 47000, ci 26100, ci 61565
201610052004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:33   #1563
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
j
ostatnio pierwszy raz nałożyłam sobie alterrę z granatem i byłam oczarowana efektami w postaci błyszczących włosów
Też jestem zachwycona. Chyba sobie go na dzisiejszą noc również nałożę. Szkoda, że olejki Alterry są - przynajmniej w moim odczuciu - mało wydajne. Miałam jeszcze pomarańczę z brzozą - daje odetchnąć skórze, włosy są po nim puszyste i lekkie.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 20:37   #1564
CLARA_F
Wtajemniczenie

U mnie Kokos (kocham) na zmianę z Alterrą- mam granat. Co do wydajności olejów Rossmanowskich- potwierdzam, szybko się kończą szczególnie jeśli ma się pół-długie i długie włosy. Gdy skończę granat, to zamierzam kupić olej ze słodkich migdałów
CLARA_F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:21   #1565
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fencze Pokaż wiadomość
dziękuję, nawet nie wiedziałam. Ja nawet zastanawiałam się, czy moje na pewno są o małej porowatości. Mam loko-fale, ale po wilgoci czy po zmoknięciu nie mam "siana" na głowie a robią mi się loki. Im mniej ostatnio używam kosmetyków do nich, tym lepiej kręcą się
Swoich też nie do końca rozgryzlam. Latem są kręcone /spiralki/ zimą są falowane, każdy bląd w pielęgnacji to fale, a każdy sukces to loki. Tyle, że latwo się przyzwyczajają do produktów. Bardzo dlugo łapią wodę i bardzo dlugo schną. Z tym schnięciem to jest tak dlugi czas, że nie chodze do fryzjera zimą, parę razy wylądowalam z ostrym przeziebieniem i awanturą. Awanturą, że mam wlosy nie dosuszone, a mowią, że oni skończyli. Im są lepiej wypielęgnowane tym dlużej schną. Są wrażliwe na przekarmianie, mają bogate życie wewnętrzne i próbuję je zrozumieć od lat. Na dodatek są wyjątkowo cienkie i wyjątkowo gęste, więc za dawnych czasow samo nakladanie balejażu przez 2 fryzjerki to ponad 3h.... ehhh. A i mam wrazliwy skalpOd kilku miesięcy regularnie piję siemie lniane cale, rzeczywiście jest lepiej z nawilżeniem, nie tylko wlosow ale i calej skóry...
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:26   #1566
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Od kilku miesięcy regularnie piję siemie lniane cale, rzeczywiście jest lepiej z nawilżeniem, nie tylko wlosow ale i calej skóry...
w sensie ze zalewasz wrzatkiem i wypijasz?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 21:32   #1567
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
w sensie ze zalewasz wrzatkiem i wypijasz?
w sensie zalewam wodą, zagotowuję i potem gotuję kolo 25 minut na wolnym ogniu. Podobno wtedy powstaje najwiecej drogocennego śluzukoszmarny widok, ale już sie przywyczailam
Stary 2012-06-14, 21:41   #1568
Dorisoo
Przyczajenie

Witajcie, przyłączę się do wątku jaka mało aktywna , ale namiętna olejomaniaczka. Ponieważ pojawił się wątek siemienia, mam pytanie czy próbowałyście mieszać gluta z siemienia z olejkiem i to kłaść na włosy? Ja nie lubię olejować na sucho, moczenie włosów w rosole też jakoś mi nie odpowiada, bo to później cieknie po szyi... A taki glucik z olejkiem może byłby fajny? Nie kapie, a nawilża i natłuszcza...?

Edytowane przez Dorisoo
Czas edycji: 2012-06-14 o 21:42
Dorisoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 22:02   #1569
nafiyqa
Zakorzenienie

O, a mialam pytac, co robicie z siemieniem po przygotowaniu glutka
Mi sie zdarzalo czasem je jesc i widze, ze wiecej osob tak robi

Dorisoo, ja polecam wypackanie wlosow glutkiem i nalozenie na to oleju.
Bardzo fajne, miekkie i gladkie wlosy po tym mam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 22:04   #1570
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, a mialam pytac, co robicie z siemieniem po przygotowaniu glutka
Mi sie zdarzalo czasem je jesc i widze, ze wiecej osob tak robi

Dorisoo, ja polecam wypackanie wlosow glutkiem i nalozenie na to oleju.
Bardzo fajne, miekkie i gladkie wlosy po tym mam
Zjadam
Dorisoo-dziewczyny na wątku kręconowlosym robią z tego żel, a ja wolę jeść
Stary 2012-06-14, 22:07   #1571
nafiyqa
Zakorzenienie

A ja 2 w 1 - zel dodaje do masek, a przecedzone ziarenka z resztka glutka zjadam

Stary 2012-06-14, 22:24   #1572
Dorisoo
Przyczajenie

Ja też pijam siemię, choć nieregularnie niestety. Dodaję też trochę glutka do ostatniego płukania włosów. No i właśnie zdecydowałam się i siedzę z glutem + olejkiem babydream fur mama na głowie (łyżka gluta + łyżka olejku). Zmiksowałam to spieniaczem do kawy, dorzuciłam aloesu, panthenolu i zobaczymy co z tego wyjdzie
Dorisoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 22:42   #1573
ChocolateSparkle75
Przyczajenie

GG do ChocolateSparkle75

Cytat:
Napisane przez ChocolateSparkle75 Pokaż wiadomość

oo i jak?
No własnie nie wiem ,a wszystko przez to ze zwyczajnie sie wystraszylam Najpierw jak zobaczyłam kolor który wyszedł, krwisto czerwony, a później ,że zostaje na wszystkim czego dotknie i nie chce schodzić.
Myśle ,że ktos kto ma ciemne włosy szybciej sie na to zdecyduje
Stary 2012-06-15, 09:51   #1574
plineczka003
Zadomowienie

Red face Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI

Noc z Vatiką zaliczona tzn. jeszcze nie zmyłam Po nałożeniu już nie czułam zapachu Domestosa, na całe szczęście wybija się kokos. Ciekawa jestem efektów
Jeśli chodzi o siemię lniane... danusiaes kiedyś przy wrzodach musiałam to pić i to był koszmar. Nie chodzi o smak, bo z drożdżami nie mam problemu, a przecież siemię jest prawie bez smaku, tylko ta konsystencja gluta sprawia, że przy próbie przełknięcia dostaję torsji Zdecydowanie wolę płukankę
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 11:25   #1575
Oluraa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Z przykrością stwierdzam, że należę do małego grona osób którym Vatica i oliwka Hipp praktycznie nic nie daje.. próbuję od pół roku: na sucho na mokro, na godzinę, na całą noc i nic... ;/ stąd moje pytanie: jakich olejów zacząć używać żeby w końcu widzieć jakieś efekty?

Oluraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:16   #1576
pannawiosna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bourlinguer Pokaż wiadomość
Ale kusisz
Już nawet zlokalizowałam gdzie zielska kupić ale jeszcze nie czas na eksperymenty... na razie czekam na sesę... choć z drugiej strony macerat trochę będzie się robił... oj coś czuję, że niedługo produkcja ruszy

a powiedź proszę czy każdy olej się nadaję na bazę maceratu? myślałam o jojoba
w większej wersji mam ryżowy (ale taki kuchenny - nie widzę na butelce czy rafinowany)
Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Szkoda trochę jojoby do maceratu, lepiej kupić tańszą oliwę z oliwek lub biedronkowy winogronowy

Dokładnie, lepiej winogronowy, słonecznikowy i oliwa z oliwek (w biedronie, lidlu czy tesco są tanie oliwki i winogronowe) - szkoda jojoby - lepiej dolać go trochę do maski z gotowego maceratu
A zielska... na razie kupiłam w DOZie - tanie i duże paczki, latem pozbieram coś sama jak trafię w czyste rejony krajua wtedy też ruszę z większą produkcją i zrobię zapasy na zimę
Pochwal się, jakie będziesz robić, bo też zastanawiam się nad innymi składnikami
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:20   #1577
Madallllena
Raczkowanie

Dzisiaj wieczorem będzie drugi raz sezam Po pierwszym byłam bardzo zadowolona, włoski gładkie i błyszczące, teraz mając porównanie jestem tym bardziej pewna że kokos mi nie służy. Z vatiką nie wiem co zrobię ale na szczeście chociaż o masło kokosowe się nie martwię bo jest wielofunkcyjne i zużyję do ciała
Troszke sie obawiałam ze zapach sezamu będzie mi przeszkadzać w spaniu ale powiem wam że mimo ze wydawałoby się że ma intensywny to mi nie przeszkadzało nic a nic A jeszcze teraz jak wiem jak działa to juz wogóle...
Madallllena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 13:29   #1578
pannawiosna
Zadomowienie

Takie głupie pytanie - czy Wam też vatika zmienia zapach ??

Przez pierwszy miesiąc pachniała kokosankami...a teraz, po 1,5 miesiąca od otwarcia zaczęła śmierdzieć i zrobiła się taka jakaś zielonkawa z farfoclami Nie trzymam w lodówce, może powinnam ??
pannawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:26   #1579
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannawiosna Pokaż wiadomość

Przez pierwszy miesiąc pachniała kokosankami...a teraz, po 1,5 miesiąca od otwarcia zaczęła śmierdzieć i zrobiła się taka jakaś zielonkawa z farfoclami Nie trzymam w lodówce, może powinnam ??
Ja bym jej już nie nakładała Ja swojego kokosa trzymałam w łazience, ale wielu osobom tak przechowywany spleśniał

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:17   #1580
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja Vatika przez pół roku (trzymana w łazience) nie zmieniła ani zapachu, ani koloru. Coś musi być nie tak z Twoją.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:43   #1581
Madallllena
Raczkowanie

Przez Was to aż wstawiłam Vatikę do lodówki. Nie lubimy się ale wyrzucić jej też nie chcę bo w końcu za nią zapłaciłam

Mocno się zastanawiam nad tą maścią na brodawki sutkowe z Baby Dream fur mama. Rezultat przekopywania się przez starsze częście wątku olejowego. Tylko już sama nie wiem czy mam czego szukać w tych Rossmannach bo podobno mieli ją wycofywać. Wiecie coś na ten temat????

I jeszcze jedna sprawa, jest tutaj może jakaś olejomaniaczka z Białegostoku???? Fajnie by było razem poszwędać się zrobić zakupy olejowe podzielić wszystkie buteleczki na pół Bo coś widzę że nie tak łatwo jest znaleźć ideał olejowy a w taki sposób można 2 razy więcej testować za te same pieniądze :P

Miłego wieczoru dziewczyny
Madallllena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:46   #1582
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madallllena Pokaż wiadomość
Przez Was to aż wstawiłam Vatikę do lodówki. Nie lubimy się ale wyrzucić jej też nie chcę bo w końcu za nią zapłaciłam

Mocno się zastanawiam nad tą maścią na brodawki sutkowe z Baby Dream fur mama. Rezultat przekopywania się przez starsze częście wątku olejowego. Tylko już sama nie wiem czy mam czego szukać w tych Rossmannach bo podobno mieli ją wycofywać. Wiecie coś na ten temat????
Ja jej u siebie w Rossmanie nie widziałam

książki
Stary 2012-06-15, 18:17   #1583
201610052004
Konto usunięte

Cytat:

Ja trzymam w łazience, ale jest to pomieszczenie stosunkowo chłodne. Z czasem Vatika zmieniała trochę barwę na bardziej żółtawą, ale nic poza tym się nie zmieniało. Może masz za ciepło w łazience (plus oczywiście wilgoć).
201610052004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:30   #1584
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
w sensie zalewam wodą, zagotowuję i potem gotuję kolo 25 minut na wolnym ogniu. Podobno wtedy powstaje najwiecej drogocennego śluzukoszmarny widok, ale już sie przywyczailam
dzieki

hm moze kiedys tak tez sprobuje pić

Cytat:
Napisane przez ChocolateSparkle75 Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem ,a wszystko przez to ze zwyczajnie sie wystraszylam Najpierw jak zobaczyłam kolor który wyszedł, krwisto czerwony, a później ,że zostaje na wszystkim czego dotknie i nie chce schodzić.
Myśle ,że ktos kto ma ciemne włosy szybciej sie na to zdecyduje
hmm, to sama nie wiem czy próbowac, chociaż czerwonym kolorem na wlosach bym nie pogadziła

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-06-15 o 18:56
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 19:29   #1585
201607231719
Konto usunięte

Moje włosy mają niską porowatość, chciałabym spróbować oleju sezamowego z Kauflanda. Korci mnie, bo mam blisko do niemieckiego marketu I ponoć ładnie pachnie

Chyba zacznę pić siemię lniane. Przy okazji może przytyje Będę pić po posiłku. Bo ponoć jak chce się przytyć to tak się robi, a jak schudnąć to przed posiłkiem. Mniejsza o to - na pewno będę zdrowsza

Jeja, granat z Alterry mnie oczarował
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:06   #1586
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Witam
mam takie pytanie, zwróciłyście może uwagę na oleje w promocji od poniedziałku w lidlu z pestek winogron, mnie osobiście zainteresował tez z dodatkiem rozmarynu, tymianku, majeranku i jałowca, są jeszcze inne mieszanki, ale ta wydaje mi się najbardziej "włosowa"

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:23   #1587
nafiyqa
Zakorzenienie

A to takie kuchenne z dodatkami tez sie nadaja na wlosy?
Nie wiem czemu, ale zawsze myslalam, ze nie...

Mam oliwe z oliwek z dodatkiem bazylii (całe 0,6% ). Nada sie na leb?

Stary 2012-06-15, 20:39   #1588
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

no właśnie nie wiem, dlatego pytam, ja stosuje tylko kuchenne czyste ewentualnie zatwierdzone przez Was kosmetyczne

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:45   #1589
nafiyqa
Zakorzenienie

Ok, to czekamy na wiesci

Stary 2012-06-15, 20:53   #1590
Jigoku
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że jak dodawane są tam rzeczywiście zioła w czystej postaci to o ile kogoś nie wysuszają to może być ok, ale jeśli to są jakieś chemiczne ekstrakty z ziół to nie wiem czy warto

książki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości