|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
otworzyłam tylko pierwsze zdjęcie i wyglądały na bardzo ładnie i natralnie ścieniowanie z koloru ![]() ale przecież ze swoich ciemnych włosów tez możesz schodzic małymi tonami i będzie to wyglądac naturalnie ![]() w ogóle wyczaiłam w domu puder dający objetość nie wierze w akie rzeczy ale zastanawiam się czy nie uzyć co myslicie ?http://www.youtube.com/watch?v=vrKWQ1qlfz4
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Niby mogę, masz rację... ale boję się jednak zniszczenia
![]() To ombre co wstawiałam wiem u kogo było robione i w tym zakładzie fryzjerskim nazywa się "gradientowy makijaż włosów" i podobno jest robione jakimiś delikatnymi środkami, ale mimo wszystko mam opory
|
|
|
|
#2343 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takiej nazwy jeszcze nie słyszałam ![]() dużo zalezy od włosów ja np swoje farbuje i nie wyglądają na zniszczone ![]() kurde jak próbowac z fryzurami to kiedy jak nie teraz a dużo taki "makijaż" kosztuje w tym salonie?
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Też farbuję włosy, nie wyobrażam sobie nie farbować. Naturalny kolor mam na prawdę paskudny
![]() Sprawdziłam na ich stronie i jednak się pomyliłam, to się nazywa inaczej, mianowicie po prostu makijaż włosów i kosztuje od 170zł
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34722164]A jednak
Bus się nazywa Bus brothers i jedzie z placu Andrzeja, tam z tyłu dworca :P[/QUOTE]będzie trip! [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34723500]Tak więc jestem Ania, mam 19 lat, w tym roku wybieram się na UE w Katowicach (któraś tam studiuje?:P)[/QUOTE] ![]() na jaki kierunek bijesz? może się spotkamy w kolejce do rekrutacji.. ![]() Cytat:
![]() No niestety, na Alverde choruję już od jakiegoś czasu, ten Cieszyn to jedyna szansa. ![]() Tymczasem godzinę temu w Skarbku...
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
ja póki nie wyszłam z domu zrobiłam sobie zmycie olejku Alterry żelem facelle, na to isana + artiste (w końcu się odważyłam na kolejne podejście) i czekam... ale chyba będę zmuszona podsuszyć ;(
powoli się przekonuję do tego Facelle, tak jak w przypadku BD na początku, mam trudności z myciem nim, nie pieni się i w ogóle gęsta konsystencja, ale zaczynam nim lepiej operować. Ale w dalszym ciągu bardzo dużo go biorę :/ |
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam, zobaczyłam ale głupota mnie zaślepiła Fe! Jesteś okrutna! Ja tu ukręciłam olejek łopianowy, a teraz będzie mnie kusił z green pharmacy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) więc startuję z wosem i rozsz. ang, zobaczymy ;p A Ty?Ad. 2 Uwielbiam Skarbka Jutro lecę obczaić olejki
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34727508]Ad 1. Składam na logistykę inżynierską i FiR :P Zobaczymy czy się w ogóle dostanę (chciałam składać matmę z matury, no ale...
) więc startuję z wosem i rozsz. ang, zobaczymy ;p A Ty?[/QUOTE]Analityka gospodarcza albo FiR. Ale muszę się poważnie zastanowić jeszcze, bo taka decyzja to krok w stronę samozagłady. ![]() Cytat:
|
|
#2350 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no paczcie ich w końcu! widze że czerwona papryika już się rozeszła
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, mogę Wam wejść w paradę i dołączyć? ![]() Co na wkupne?
|
|
|
|
#2352 | ||
|
Zadomowienie
|
zdjęcie włosów
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2354 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34723500]Ja się właściwie chyba nigdy tu nie przedstawiłam, bo głównie podczytuję I to od pierwszej części wątku! Ogólnie fryzjerskie podczytuję już od 5 lat :d Tak więc jestem Ania, mam 19 lat, w tym roku wybieram się na UE w Katowicach (któraś tam studiuje?:P) i jestem włosomaniaczką odkąd skończyłam 6 lat [/QUOTE]ja w tym roku bronię licencjata z ekonomii ;p Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- aaa i w ogóle to psikadło glicerynowo - keratynowe pod olej się dobrze sprawdza. Wczoraj na noc psikadełko, na to oliwa z oliwek i rano umyłam włoski Radicalem, bo osttanio je mocno przesilikonowałam , na to Kallos Latte i Isana z barbassu i po prostu je kocham No i oliwa z oliwek służy im lepiej niż na przykład BD fur Mama. Właśnie przyszła mi Vatika więc zacznę testować w niedzielę
|
|
#2356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Nie chce mi się cytować, bo już weszłam w odpowiedz.
![]() Jedna z was pytała o puder zwiększający objętość. Ja mam taki ze Schwarzkopf, powder got2b. Wszystko fajnie, ale... skład: agua, silica silylate, sodium benzoate, citric acid, octylacrylamide/acrylates/butylaminoehtyl Methacrylate copolymer. No i najgorsze: strasznie mi wysuszył włosy już po chyba 2-3 użyciach, na szczęscie używałam go dość dawno, teraz sobie leży koło mnie, bo was skład przepisywałam, jest jeszcze praktycznie cały. Włosy mają większą objętość, ale co z tego, skoro strasznie im szkodzi i po prostu je skleja i tapiruje, dosłownie? Nie widać tego, ale czuć pod palcami jak szorstkie, suche, klejące się i jeszcze raz szooooorstkieeee są. NAUCZYŁAM SIĘ OLEJOWAĆ WŁOSY 1ŁYŻECZKĄ DO HERBATY! |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne utrzymuje loki a nie sprawia, że sa twarde czy szorstkie i do tego nawilża![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Jak?
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Scarrabeo
za fotkę ze Skarbka! Dzisiaj cały dzień w centrum i jutro pojadę specjalnie po Green Pharmacy (a później do strefy kibica )Za ten Cieszyn Nie wiem jak wybiję sobie z głowy pomysł wycieczki do DM. |
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Hhehe dziewczyny rozwalacie mnie z tym Cieszynem, tego jeszcze nie bylo na tym watku!!
![]()
|
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34724649]Proszę :P Na ostatnim są wyprostowane, dlatego nie wyglądają na zadowolone :P[/QUOTE] Cytat:
a własnie myslicie ze jak wcieram cos na łupiez od dermy, z kwasem salicylowym i chyba alkoholem to nie wysusze sobie za bardzo włosków? niby to tylko skalp ale zawsze o wlosy jakos zachaczy
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kiedyś tutaj pisałam u Was ale jakoś tak odpuściłam ale chciałabym poprosić o pomoc ![]() Dostałam zamówienie z zsk: all in one, d-pantenol, l-cysteinę, hydrolizat keratyny, hydr. białka jedwabiu. Możecie mi powiedzieć czy wszystkie te produkty mogę bez ryzyka dodawać do masek? Mieszać je wszystkie razem? Nie mam czasu robić wyszukanych masek, nie mam na tyle produktów dlatego chciałabym się posiłkować maskami które mam na stanie (gloria, bingo, etc.) i ew. kręcić coś z tych produktów z zsk + jakieś typowe produkty dostępne w domu (miód, oleje, etc.) Pozdrawiam ![]() up?
|
#2364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paprykę to ja wzięłam przedostatnią, żeby nie było. Chciałam wziąć dwie, ale pomyślałam sobie 'byłabym sucz' i zostawiłam tę jedną. Wizażanka, która przybyła do Skarbka po mnie musiała się nieźle nacieszyć. Jeśli czyta, pozdrawiam. to będziemy trzymać kciuki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już dzisiaj nigdzie nie wychodzę i nie wiem co dobrego zafundować włosom... Chyba nie ma sensu ich myć żeby rzucic jakąś maskę, bo jutro znów będę chciala umyć z rana...
Może olej...? a co myślicie o keratynowej Artiste, a na to olej? Wtedy chyba będą te emolienty/humektanty wyrównane? Czy nie? I może jeszcze miodu bym dorzuciła... Ale na całą noc no i to popołudnie/wieczór?
|
|
|
|
#2366 | |||||
|
Zadomowienie
|
ja typowo ścisłowiec więc napewno cos żeby miec inżyniera bo po licencjacie to
![]() Cytat:
spróbuje jutro uzyć i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Cytat:
skoro potrafie jechac ponad 100 km do kumpeli do Kraka to jaki problem 30 do Cieszyna? tylko teraz czekam na przypływ gotówki bo bez tego to nie mam się co ruszać ![]() Cytat:
np all in one z d-pantenolem nawilży i odzywi a znowu keratyna z jedwabie bedzie typowo proteinowa. l- cystyina zazwyczaj do płukanki Po za tym zacznij w małych ilościach i nie mieszaj wszystkiego razem bo jak coś Ci zaszkodzi to nie będziesz wiedzieć co Próbuj, kombinuj i sama musisz dojść do tego co Twoje włosy lubią
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj kupiłam w Jasminie ten ze skrzypem
Stał sobie ostatni i opuszczony, więc stwierdziłam, że go przygarnę;p Niech zna moje dobre serce;p Zwłaszcza, że zapłaciłam tylko 5,50;pCytat:
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie że ten olejek ze skrzypem można trzymać dłużej niż 20 minut?;D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

otworzyłam tylko pierwsze zdjęcie i wyglądały na bardzo ładnie i natralnie ścieniowanie z koloru 

co myslicie ?

i podobno jest robione jakimiś delikatnymi środkami, ale mimo wszystko mam opory
takiej nazwy jeszcze nie słyszałam
Ale lepiej mieć zdrowe krótsze, niż długie strzępki 

za fotkę ze Skarbka! Dzisiaj cały dzień w centrum i jutro pojadę specjalnie po Green Pharmacy (a później do strefy kibica