Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 15:45   #4231
Oliveira79
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Oliveira-nie otręby a zwykłe płatki owsiane.ja to duuzo ich jem
tylko że otręby są lepsze bo płatki to otreby już w jakiś sposób przetworzone/obrobione, a otręby to najprostsza postac która najlepiej działa - ale też nie każdy lotreby ubi bo to takie wióry/trociny jak mawia mój tż

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:54   #4232
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

otreby to luska ziarna, a platki to przetworzone czyste ziarno. Otreby zwlaszcza owsiane maja fantastyczne wlasciwosci, m.in usprawniaja metabolizm, obnizaja cholesterol, oczyszczaja organizm i wiele wiele innych.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 15:59   #4233
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
tylko że otręby są lepsze bo płatki to otreby już w jakiś sposób przetworzone/obrobione, a otręby to najprostsza postac która najlepiej działa - ale też nie każdy lotreby ubi bo to takie wióry/trociny jak mawia mój tż
ja nie lubię otrąb bo łatwo się zatwardzenia nabyć zwłaszcza ososby które piją mało płynow-czyli np ja.płatki owsiane mniam mniam mniam i nic mnie nie przekona do otrąb.choć sa takie ze śliwką,jabłkiem-dobre,słodkie-do podjadania super,ale żeby je zjeśc jak płatki owisane w postaci owsianki nie mogę jakoś

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:16   #4234
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hej lAseczki
Ja sie szybko witam, od pon wracam do pracy wiec teraz intensywnie trenuje zula w opiekowaniu sie potomstwem

hej

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
ja nie lubię otrąb bo łatwo się zatwardzenia nabyć zwłaszcza ososby które piją mało płynow-czyli np ja.płatki owsiane mniam mniam mniam i nic mnie nie przekona do otrąb.choć sa takie ze śliwką,jabłkiem-dobre,słodkie-do podjadania super,ale żeby je zjeśc jak płatki owisane w postaci owsianki nie mogę jakoś

oczywiście, każdy lubi co innego ja zjem i płatki i otręby - nie wiedziałam że otręby zatwardzają

Stary 2012-06-15, 16:22   #4235
dygotka8
Zakorzenienie

wiem co chciałam napisaćtręby uzywam czasem,ale jako dodatek nigdy jako sam posiłek

Stary 2012-06-15, 16:30   #4236
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
oczywiście, każdy lubi co innego ja zjem i płatki i otręby - nie wiedziałam że otręby zatwardzają
chyba dlatego ze otręby zawierają dużo błonnika,a jak się je przetwory które mają go dużo w składzie to trzeba duuzo pic
kiedyś dla mnie owsianka byla nie do pomyślenia,przekonałam sie do niej jak zaczynałam sie opiekować dziećmi,jeden moj podopieczny zajadał owsiankę wlasnie z rodzynkami żurawiną i płatkami migdałów albo orzechami,i ja kiedys poeksperymentowałam i zrobiłam coś takiego w domu iii mniam

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-06-15 o 16:33
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:32   #4237
OlusiaS
Wtajemniczenie

Agnieszka nie mam pojecia,moja tez nadal szczypiorek .Ale czytalam,ze dzieci z alergiami czesto sa chude/szczuple.

Fajna stronka o "niejadkach"
https://mamotoja.pl/wychowanie_klopoty_z_jedzeniem.html

Moje dziecko caly czas placze,albo zeby albo brzuszek ja boli ,ewentualnie za krotko spala .Rano zrobila kupke,najpierw znowu twardziel,a za nia wodnista.Ide na spacer,moze sie zdrzemnie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 16:36   #4238
wariateczka88
Zadomowienie

olusia fajna ta stronka ale mi to sie chyba do niczego nie przyda,bo moje dziecko raczej niejadkiem nie jest,ona ma taki apetyt ze szok,no a szczypior z niej cały czas,pod koniec czerwca idziemy na szczepienie to ja zważą na pewno,bardzo jestem ciekawa ile przybrała,na pewno urosła bo jest mega długa,ubranka na 68 cm powoli robią się małe,tylko na długość będą ok a na szerokość to w nich pływa

Wymianka

Stary 2012-06-15, 17:41   #4239
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Wariateczko wysłałam priv.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=621625&page=19

luknijcie na ostatniego posta
Oj, bidulki, bardzo mi przykro

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
Domiks z tego co piszesz wynika, że my chyba za mało jemy: obiadek i deserek z czymś (oba po 180ml) a tak poza tym 4 razy mleczko i woda do picia. Hmmm wszystkie dajecie soczki i herbatki?
Nie, do tej pory dawałam tylko wodę, ale kupiłam herbatkę jabłko, melisa i daje raz dziennie, bąblowi tak smakuje, że wypija całą buteleczką a dzisiaj zrobilam kompocik z truskawek, ciekawe czy mu podejdzie

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Bahamadia_25 oj trzeba było mówić wcześniej teraz to już wszystkie zjadłam.... ale następnym razem powiem mamie żeby dała 10 więcej- będą dla Ciebie

Byłam z Fifim na spacerku,pogoda dziwna raz wieje i chłodno a jak słonko wyjdzie gorąco i nie wiadomo jak się ubrać.Młody po spacerku śpi a ja powinnam sprzątać...
humorek mi się trochę z☠☠☠ał... ale o tym napisze w klubie..

a u Nas upał - opaliłam się nawet

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Muffinka przykro mi

BTW, polecicie jakies fajne niedrogie zabawki? Bo mamy kilka ale maly już mega znudzony

Pluszaki z IKEI
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:44   #4240
olka1610
Rozeznanie

wariateczka88- moja też jest szczupła i dluga. Jak miała 7 miesięcy wazyła 7,5kg a długośc 70cm. Ja się sugeruję głównie siatkami centylowymi, moja cały czas oscyluje ok. 25 centyla tylko po ospie spadła ok.10 centyla. Wtedy po ospie od pielęgniarki w przychodni usłyszałam :"jakieś chude to dziecko i blade, moze Pani ma zły pokarm?"

Ja mam z moją małą taki problem że nie chce jeść kaszek :/. Jedynie jak do mleka jej dosypię trochę to wypije, z łyżeczki . Jakieś rady? Próbowałam jej dodawać do tych kaszek owoce ale też cwaniak wyczuwa i pluje.

Zostawiłam dziś Alę na godzinkę z teściową ( plus mieszkania z teściami, chyba jedyny ) i wyrwałam się do koleżanki na kawkę no i obejrzeć jej nowe mieszkanko. Wracam, a mała ubranko jakieś poplamione, pytam się co to- " a trochę pomidorówki jej daliśmy bo chciała"....
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:54   #4241
nettka_
Zadomowienie

My już po szczepieniu Paulinka waży 9700g

Aaa ogólnie ciemiączka za wolno się zarasta
Mam podawać dwie kropelki wit.D i za miesiąc kontrola

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
nettka możesz mi podac linka do tych baniek

http://allegro.pl/gumowe-banki-chins...403787857.html

proszę bardzo

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 17:58   #4242
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość

Mam podawać dwie kropelki wit.D i za miesiąc kontrola

dla mojej imienniczki

My lecimy na spacer, a później może uda sie wcisnąć młodego dziadkom i lepcimy na szoping
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:21   #4243
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

Zostawiłam dziś Alę na godzinkę z teściową ( plus mieszkania z teściami, chyba jedyny ) i wyrwałam się do koleżanki na kawkę no i obejrzeć jej nowe mieszkanko. Wracam, a mała ubranko jakieś poplamione, pytam się co to- " a trochę pomidorówki jej daliśmy bo chciała"....

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

ale jaja - mecz Ukraina-Francja przerwany z powodu burzy

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
gratki za piękną wagę

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
wariateczka88- moja też jest szczupła i dluga. Jak miała 7 miesięcy wazyła 7,5kg a długośc 70cm. Ja się sugeruję głównie siatkami centylowymi, moja cały czas oscyluje ok. 25 centyla tylko po ospie spadła ok.10 centyla. Wtedy po ospie od pielęgniarki w przychodni usłyszałam :"jakieś chude to dziecko i blade, moze Pani ma zły pokarm?"
taaaaaaa! i najlepiej to jej podaj kaszaneczkę albo golonkę, bo to lepsze niż Twoje mleko i Mała na pewno od razu w skoczy na 97 centyl

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

muffi ale masz apetycznego avka śliczny

Stary 2012-06-15, 18:46   #4244
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princessko jak Ty dajesz radę sprzątać przy Małej? U mnie to nierealne
Hm.. no ona leży w łóżeczku, bawi się, a ja ogarniam. Jak myję naczynia to siedzi w leżaczku z zabawką i gadam do niej co robię

Byłyśmy na spacerze - udało się jakoś ominąć deszcz. Siedzimy we troje, czekamy na mecz, bo przerwany przez burzę.
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 18:52   #4245
Oliveira79
Zadomowienie

jak mam chwile i moge poczytac to tu cisza

Stary 2012-06-15, 18:53   #4246
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jak mam chwile i moge poczytac to tu cisza
heheh tak to już jest - jak się nie ma czasu 20str, jak masz czas - 1-2str.. Chyba jesteśmy złośliwe
Stary 2012-06-15, 18:56   #4247
Oliveira79
Zadomowienie

my też czekamy na mecz

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
heheh tak to już jest - jak się nie ma czasu 20str, jak masz czas - 1-2str.. Chyba jesteśmy złośliwe
niooo a tak serio, to co nas tak mało tutaj - ledwo cztery sztuki

Stary 2012-06-15, 19:02   #4248
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
my też czekamy na mecz

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

niooo a tak serio, to co nas tak mało tutaj - ledwo cztery sztuki
Może się pindrza przed wieczornym tirutiru?

Ooooo mecz już jest Narka
Stary 2012-06-15, 19:10   #4249
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
coś mi się obiło o uszy, że lepiej trzymac się godziny posiłków wyznaczonych niż podtykac dziecku cały czas coś do zjedzenia,bo zje mało i się rozreguluje jego łaknienie... prawda to? jak myslicie?
myślę, że prawda

Cytat:
witam
jakie chrupki dajecie ???
w składzie mają tylko kaszę kukurydzianę

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Agnieszka nie mam pojecia,moja tez nadal szczypiorek .Ale czytalam,ze dzieci z alergiami czesto sa chude/szczuple.

Fajna stronka o "niejadkach"
https://mamotoja.pl/wychowanie_klopoty_z_jedzeniem.html

Moje dziecko caly czas placze,albo zeby albo brzuszek ja boli ,ewentualnie za krotko spala .Rano zrobila kupke,najpierw znowu twardziel,a za nia wodnista.Ide na spacer,moze sie zdrzemnie
kurcze - ja nie wiem czy moja to alergik czy nie od tych zmian, które wklejałam w maju nic nie wyszło. Choć dziś śniło mi się, że ją strasznie wysypało na filotetowo jakby ją ktoś pisakiem pomaział

o stronka fajna - dzięki

uuu biedna Amelka

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 19:23   #4250
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
ja tam wolę najzwyklejsze płatki owsiane górskie-tzw owsiankę na wodzie z dodatkami.otręby mi nie smakują-no chyba,że takie zmielone na wsi w maszyne której nazwy zapomiałam-takie miałam i dodawałam do maki.
od niemal wszytskiego można przytyć
co racja to racja Ja jem dwie łyżki dziennie zamiast pieczywa pieke sobie buleczki takie plasciutkie z otrąb

Cytat:

janeczka7891 może i ja spróbuję dać chrupki... tylko one nie przyklejają się do podniebienia??? moj jeszcze nie ma ząbków więc nie pogryzie

Byłam z Fifim na spacerku,pogoda dziwna raz wieje i chłodno a jak słonko wyjdzie gorąco i nie wiadomo jak się ubrać.Młody po spacerku śpi a ja powinnam sprzątać...
humorek mi się trochę z☠☠☠ał... ale o tym napisze w klubie..
mojemu się nie kleją własnie jakos tak fajnie je jadl, że po troszeczu umemlał i połykał tak samo mu herbatniki dawałam tak cyckał tak cyckał aż mu się rozpuścił i miałam godzine spokoju bo był zajęty 2 ciastkami hehe.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ale jestem na siebie zla zgubilam ulubiona maskotke z pozytywka mojego synka od bn sie z nia nie rozstaje. Jeszcze wychodzac ze sklepu ja przywiazywalam, zeby nie zgubic, a pod domem zobaczylam, ze nie ma, budka mi malego zaslania, musial kopnac jakos w nia, ze sie odwiazala... tz ma wracac z pracy ta droga co ja szlam, ale watpie, zeby znalazl
oj szkoda my ostatnio buta straciliśmy ale się wcześnie skapłam i znalazłam

Cytat:

na pewno krzyczała, że im zęby powybija jak jej nie daldzą

Cytat:

Mam podawać dwie kropelki wit.D i za miesiąc kontrola[COLOR="Silver"]
http://allegro.pl/gumowe-banki-chins...403787857.html

proszę bardzo
ładna waga to już taki klocuszek, jaki rozmiar ciuszków nosi?

bańki chyba sobie też zamówię ale obawiam się, że będę źle to robić....

Idę bo mały strasznie krzyczy.....
Stary 2012-06-15, 19:23   #4251
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

ale ze co-powiedział-vabciu daj mi pomidorówki??a schabowego nie chciała??

Stary 2012-06-15, 19:25   #4252
olka1610
Rozeznanie

Cytat:

taaaaaaa! i najlepiej to jej podaj kaszaneczkę albo golonkę, bo to lepsze niż Twoje mleko i Mała na pewno od razu w skoczy na 97 centyl
No dokładnie, do tego jeszcze kiełbasa w rękę i wtedy już będzie super . Chociaż znam osobiście dziecko które w wieku 8 miesięcy jadło właśnie kiełbasę i wszyscy się cieszyli jak pięknie je, teraz dziecko ma 4 lata i nie wie co to kanapka, warzywa, owoce. Podstawą żywienia są kotlety i ziemniaki

Tfu tfu żeby nie zapeszyć, moje dziecko od kilku dni nadzwyczaj grzeczne. W dzień sporo śpi, zasypia bez awantur. Wcześniej musiałam ją kilka minut bujać w wózku a teraz wkładam ją tylko do wózka przypinam pasami, puszczam takiego pajacyka grającego i zasypia. Jak zaśnie to przenoszę do łóżeczka. Muszę się w końcu wziąć i nauczyć ją zasypiania w łóżeczku bo na razie nie ma szans żeby zasnęła w łóżeczku, za bardzo się wierci.

Pewnie jutro da mi czadu bo zawsze jak ją gdzieś pochwale to następnego dnia mam zupełnie inne dziecko

dygotka8- pewnie było tak jak pisze janeczka7891 , ja rozumiem że ona jak się coś je to patrzy łjak chyba każde dziecko, jak czasem pije piwo to też na mnie patrzy tak litościwie to co może też powinnam jej troche dać "na apetyt"

powiedziałam co o tym myślę, w sumie mogłam tą sytuację przywidzieć. Na szczęście mamy swoją kuchnię bo pewnie codziennie miałabym takie sytuacje przy obiedzie.

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-06-15 o 19:34
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 19:32   #4253
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

ładna waga to już taki klocuszek, jaki rozmiar ciuszków nosi?

bańki chyba sobie też zamówię ale obawiam się, że będę źle to robić....

Idę bo mały strasznie krzyczy.....

nosi 80

co do baniek to ja też na początku pewnie dobrze tego nie robiłam ale teraz doszłam do wprawy

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:03   #4254
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
co racja to racja Ja jem dwie łyżki dziennie zamiast pieczywa pieke sobie buleczki takie plasciutkie z otrąb .
poprosze o umieszczenie przepisu w klubieplissssss: prosi:

Stary 2012-06-15, 20:03   #4255
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
no w tej metodzie BLW dziecko samo ma jesc, a moja czasem sie denerwuje jak ja ja karmie. Dzis po tym jak jej wczoraj pozwolilam jesc samej to nie chciala jesc lyzeczka, a z raczki jeszcze zjadla.
Ona sie denerwuje, ja sie denerwuje, dopycham jej zawsze na sile jeszcze ta 1 lyzeczke i dlatego tez sie pewnie denerwuje.

taka zapadnieta w necie sa fotki

doradzcie ktora torebka najfajniesza? mam dostac prezent urodzinowy
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-Bags-692.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-27357331.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...-28187318.html
http://www.eobuwie.com.pl/product-po...S-TD113-J.html
ma byc ladna, praktyczna- zeby mi sie lunch do pracy zmiescil i za ta kase to starczyc na lata
Ja bym wziela ta druga ale kasa

kurde, nie wiedzialam, ze te miski sa tak drogie ale mam caly dzien zly humor, ze zgubilam mu ulubiona zabawke

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:05   #4256
janeczka7891
Zadomowienie

bańki już zamówione.
Kurcze nie wiem mój maluszek tak płakał chyba brzuszek go bolał.
Dałam herbatki rumiankowej i się uspokoił, popierdział troszkę i mu przeszło. Teraz śpi.
To chyba przez te mleko 2 ......
Stary 2012-06-15, 20:12   #4257
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hej lAseczki
Ja sie szybko witam, od pon wracam do pracy wiec teraz intensywnie trenuje zula w opiekowaniu sie potomstwem
no to powodzenia zycze w pracy i oby uczen okazal sie pojetny

pocieszam sie milka karmelowa z orzechami

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:

Wczoraj próbowałam napisać, ale post w ogóle się nie pojawił na forum

Princessko jak Ty dajesz radę sprzątać przy Małej? U mnie to nierealne
ja odkurzam z mlodym na rekach, jakies drobne prace jak robie, to mlody drepcze za mna i katy zwiedza, pranie wieszam, to lazi pod suszarka w ta i z powrotem, ale to wszystko jak ma dobry dzien, jak mu sie przypomni, ze trzeba ryczec jak tylko znikne z oczu to nic nie robie poki tz nie przyjdzie, ewentualnie obiad jakis w czasie drzemek.

co do tego posta, to chyba olka pisala, ze wiadomosci nowych uzytkownikow sa sprawdzane, moze i tak jest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:15   #4258
wariateczka88
Zadomowienie

kurde caly post mi sie skasowal bo tz mnie tracil,i walna mala przy okazji,bo musial ja wziac dobry tata bo ze mna jej zle czy co? wrr
baha gdzie taka herbatke wynalazlas?
mialam jeszcze pisac ze widzielismy nasza reprezentacje jak pod eskorta w tym swoim wypasnym autobusie na trenig jechali

a moje dziecko od razu załapało o co chodzi z łyżeczka,teściowa skomentowala to tak"jak ona ladnie je,jak wie ze do lyzeczki trzeba buzie otwierac,pewnie dlatego ze tak pozno zaczelas ja karmic"

Wymianka

Stary 2012-06-15, 20:15   #4259
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Wariateczko wysłałam priv.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=621625&page=19

luknijcie na ostatniego posta
krótko zwięźle i na temat

Heja my dziś prawie cały dzionek na dworku. Mała obudziła nas dziś o 4 rano zadowolona gadała w łóżeczku TŻ wstał do niej o 5 chciał o 6 dać kaszkę zjadła 2 łyżki i usnęła więc przełożył ją do łóżka i spaliśmy do 8

A od 13 byłyśmy na dworku do 18.20 z przerwą na obiadek

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 20:17   #4260
wariateczka88
Zadomowienie

u nas tez sprzatanie zalezy od humoru malej,raz sie bawi jak aniolek i jest ok,a raz wszystko bee mama zniknela
mialam kupic na probe bobovite minime,ale doszlam do wniosku ze chyba nie ma sensu jej juz kupowac,jutro wyprobujemy kleik kukurydziany

Wymianka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości