|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
zrobilam ciasto z truskawkami i .......
i wiecie co o 20.20 moja marys obudzila sie z drzemki i co i noc z glowy. Ehhh Moja jak jej mowie nie wolno to kiwa glowa "nie nie" i dalej idzie. No i co ja mam z nia zrobic kontaktow nie tyka, szuflady i szafki nie otwiera, ale probuje sie wcisnac wszedzie.
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Na szybko, więcej wrzucę za jakiś czas do klubu i na FB
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
mam nadzieję,że po tym bum reakcji wszystko się uspokoi i już nie będzie to azs tak Wam dokuczać |
||
|
|
|
#3214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
niestety jest
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Troche o nas. Bylam na tym badaniu. Wyszly leukocyty w moczu (75 a nie powinno byc wcale) Od razu do lekarza popedalowalam a ten malo mnie smiechem nie zabil. Niby przypisal antybiotyk, ale mam wrazenie ze zbagatelizowal sprawe. Kazal sie nie martwic. A co Wy o tym myslicie? Martwic sie czy nie?? Tak jak Patik mi napisala mocz byl dziwnie smierdzacy... dlatego wlasnie podejrzewalam ze cos sie dzieje. Wyczytalam jednak w necie ze przyczyna tego zapachu moze byc rowniez wysoka goraczka ( a Wiki miala trzydniowke), leki (dawalam paracetamol i ibuprofen). Glupia juz jestem. aaaa na i kilka dni temu zaobserwowalam dziwny sluz z pochwy, poszlam do lekarza a ten mi powiedzial ze to pewnie kupa
|
|||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Beata od jakiegoś cząsteczalań Agacie różne nabiałowe produkty nic jej nie było. Zaświadczenie mam do roku, więc postanowiłam spróbować i jest ok. Agata mieszam ponad tydzień w tej chwili je 3 miarki nutry i 4 hipp i jest w porządku.
Adaś najlepszego. |
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
wow jaka ona cudowna
Co do kredytu, jesli bym miala isc wynajac mieszkanie, to pewno ze wolalabym ten kredyt. Ale poki co mamy gdzie mieszkac, wiec nie cisnie mnie tak. Od tygodnia biore juz kwas foliowy, w koncu niedlugo trzeba sie postarac o rodzenstwo Marysi i zaczynam miec dekilatne obawy, jak co i wogole. ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- stronczku sluzba zdrowia w UK to dla mnie porazka - pisalam wam o mojej bratowej, wiec wiecie czemu tak uwazam. Kurcze nie znam sie na wynikach i ich interpretacji.
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale za 1 bedroom, tak? Fajnie, że w Ł180 zamykacie się z opłatami Mąż mnie dzisiaj od kiedy wrócił z pracy namawia na Slough No nic zobaczymy.
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię, ale przy dużej rodzinie (a w zasadzie w ogóle przy dzieciach) to moim zdaniem najlepsza opcja i dlatego taki chciałam
![]() Piękna jest! ![]() A Ty ruda! ![]() Jak było tak w ogóle? Cytat:
Nie wiem co myśleć o lekarzu... Lek dał, antybiotyk bo infekcja bakteryjna i dobrze. Może tak lekko do tego podszedł, bo to zwykłe zakażenie układu moczowego i nie ma się czym przejmować Tak bym pomyślała, jakby mnie taka sytuacja spotkała. W Polsce. Tylko, że Wy piszecie o tej angielskiej służbie zdrowia takie historie, że nie wiem, czy im bym zaufała tak jak naszym...Jestem zachwycona moim autkiem! I trochę onieśmielona Ma takiego kopa, że aż w fotel wciska Nawet mój mąż jest pod wrażeniem. I trochę zazdrości tego kopa
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kredyt, to my nie mamy szans. Żadnych.
No ale wynajmujemy już rok, bo co mamy zrobić? Łatwo powiedzieć, nie poszłabym na wynajem, ale jak nie ma gdzie mieszkać, a gdy się nie da i nie chce mieszkać z rodzicami/teściami to trzeba sobie jakoś radzić. Więc ja będę bronić wynajmu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Zdałam kurs
możecie mi mówić Pani Księgowa bez doświadczenia ![]() Mianowicie...cieszę się, że mam to za sobą.Teraz zabieram się za szukanie pracy. Moje dziecko właśnie zjadło 240ml + 3 łyżki kleiku mleka i chciało jeszcze i wtrąbiła 90ml zwykłego mleka :| nie mam pojęcia gdzie ona to mieści ![]() U Nas słoneczko CO jeszcze... A Patik idę w przyszłym tyg,ale właśnie nie wiem czy do gina czy do zwykłego lekarza? biorę ten furagin i na razie pomaga,no ale wiecznie na tabletkach nie będę...Sara dalej zasypia w łóżeczku w dzień sama? kładziesz ją po prostu i ona odpływa czy marudzi, bawi się ? Brumek miałam pisać, fajna bryka ale nie chciałabym nią parkować Jacieee i popatrz tak późno wyszło KREDYT - staram sie je omijać szerokim łukiem,ale i tak mnie dopadnie bo chcemy swój dom ![]() NO i nie wiem co dalej... Jutro ur robi mąż, więc czeka mnie szykowanie co nie co. Wymyśliłam jakieś dwa ciasta + ptysie bo mąż je uwielbia. I takie tam grillowe sprawy z sałatkami ![]() Aaaa zrobiłąm ostatnio murzynka i zrobiłam go jak kopca z kreta, ale mase miała swoją bita śmietana + serek mascarpone = PYCHOTA! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-06-15 o 22:05 |
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
to napisze jak ja robie:
do wody wrzucam pitruche, seler, marchew, lisc laurowy i ziele angielskie. Gotuje wywar. Dodaje starte buraki stare lub nowe, zeby troche wiecej smaku bylo i posiekana botwine. Wkraplam cytryne aby nie stracila zupa koloru. Wciskam czosnek, daje sol, pieprz, szcypte soli. Na koniec przysmazona cebule i posiekany koperek. Podaje z ziemniaczkami. Cytat:
Myslovitz u nas gra. A ja glodna sie zrobilam Justyna masz piekny kolor wlosow i ZUza swietna.
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brumku mialam normalne auta i jak zaczelam jezdzic kombiakami to uwielbiam. Na wyjazd i z dzieckiem - bajka. A teraz mamy vana wiec jeszcze lepiej. Ponadto wszedzie i tak sie zmieszcze i nie mam problemu z zaparkowaniem. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- kajool jakie ma sliczne wloski
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna jaka cudna fota! dawaj więcej
![]() Dziewczyny co myślicie o czymś takim? http://allegro.pl/smoby-trojkolowy-r...357157069.html Chyba na urodziny kupimy Lilcetaki rowerek do pchania.Ona ostatnio nienawidzi wózka... widzi że Filip śmiga obok na roezwerku biegowym i ona też by chciała.. Uwielbia jeździć w takim dużym samochodzie Filipa, tylko on był na pilota, a teraz nie działa i trzeba pchać schylonym, do tego stawia opór. Myślę więc o takim rowerku,ktoś ma coś podobnego, jakieś uwagi?
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ale napisałyście... ADANIU 100 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool ile tego soku z cytryny? kilka kropel czy więcej ?
Youyou Ja nie pomogę,moja na nim nie usiedzi nawet..wiec póki co z rowerkiem odpuszczam. |
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziulka TAK !!!!!!!!!!!!!!!!! do Slough, bedziemy mogly sie spotykac etc..... ale by bylo fajnie |
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja też nie wiem czy moja usiedzi bo nie mam doświadczenia, Filip nie miał takich pchanych rowerków. Choć wypaść to nie wypadnie bo są pasy i barierki..a Lila to taka mała papuga i co tylko Filip ma to i ona chce.. Myślę więc sobie że może taki pchany rowerek (niekoniecznie dokłądnie taki co wkleiłam link) byłby dobry
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sarke kręci wszystko co jeździ i elektronika
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2012-06-15 o 23:05 |
||
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to opinia konsumencka bardzo cenna
|
#3230 | |||
|
Zakorzenienie
|
BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA PAMIĘĆ i ŻYCZENIA!!! JESTEŚCIE KOCHANE!!! Piękne życzenia!
![]() Swoją drogą, nawet mi się nie wydaje że moje dziecko ma już rok ![]() Adaś uznał chyba że w tak poważnym wieku nie wypada dużo spać więc padł przed chwilą dopiero ![]() słodziak! ja mam od zawsze diesla, za to właśnie moją polówkę lubię - za przyspieszenie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kategoria wiekowa - małe dziecko ![]() Noworodek - niemowlak - małe dziecko - przedszkolak itd ![]() beatko, czekolady nie próbował dobrowolnie oddał mamie a na serio, na razie leży, raczej długo takich rzeczy jeszcze nie spróbuje.marina, trzeba chęci docenic, chciał chłopak dobrze ![]() patik, oby z palcem nie było nic poważnego i szybko przeszło ![]() wszystkie dzisiejsze zdjęcia śliczne! Brumek, byle mąż nie chciał się zamienić ![]() zaneta, gratuluję kursu! Jutro mamy imprezkę urodzinową, zrobiłam dziś tort, ciasta itp a jeszcze po drodze na zakupach i w pracy byłam, jutro mi zostaje sałatka i posprzątanie ![]() a teraz zmykam, dobranoc
|
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
hej
(chyba z 3h was nadrabiam, po trochu....) Adaś, zdrowia i duuża buzia na ten roczek słodziaku Cytat:
tacie bardzo pomagało mleko kozie po jego śmierci sprzedaliśmy kózki.... adrji, agroturysta pełną gębunią, super zdjecie z kózką iustyna, śliczne zdjęcie, jak obrazek kredyt - my też kredytowi, kredyt sporo nam umozliwił ale jednocześnie ograniczył życie, ale wyżyć się da, więc nie ma tragedii brumek, gratuluje autka w szampańskim kolorze jaki ma silnik? moc - że taki kop? zanetka, gratulacje zdanego kursu co do parkowania to kwestia wprawy, jak się autem sporo jeździ to nie ma opcji by tego nie opanowac, taki długim zwykle tyłem wygodniej, opanowałam to do perfekcji, jak tylko auto się mieści to zawsze go tam wcisnę i jak pisze eveewe, wyjazdy nie straszne, a van to już w ogóle super sprawa podobają mi się te amerykńskie pickupy - tylko do czego mi potrzebna taka paka? no ale piękne są uwielbiam jeździć, czasami za szybko... dziś o mały włos nie złapali mnie na radar, policjant się zagapił i mnie nie zatrzymał, tylko palcem pokiwał a moje dziecko dostało rowerek, dzisiaj go testowaliśmy, zadowolny, a jakże
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodałam zdjęcia na fb, bo w klubie to trochę więcej roboty
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Adamie kochany podrywaczu sto lat!!!
|
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzialam fotki na FB, jaka Ty do mamy jestes podobna !!!!!!!! |
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek nie ubliżaj mi!!!
![]() Ps. w klubie też już są
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
ha ha ha serio to widac
cos z Twoja rodzina nie tak, nie chcesz by Zuziak byl do 'ciebie podobny a Ty nie chcesz byc podobna do Mamy ![]() nie ide do kluba bo mnie nie wpuszcza |
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Igorku (przepraszam, że spóźnione),Adasiu- STO LAT!!!
Nie do wiary, że to już rok od emocjonujących relacji z porodówki. ![]() Wiecie, że i ja nawet nabieram chęci na drugiego bobasa? Na razie tż się nie przyznaje, bo już by to chciał zamienić w czyn.Jutro napiszę więcej. Byłam u rodziców na działce i nie mogłam połączyć się z Internetem- jakoś zniosłam ten przymusowy odwyk. Wczoraj dojechał do Nas tż i tak nadrabiam pomalutku. Dzisiaj wieczorem wróciliśmy do Poznania i już na pewno będę częściej. (Teliczku, Lili, Karoline |
|
|
|
#3237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Coś Ty, on jest dość skrętny, więc nic trudnego
Kajool - on wygląda jakby najprawdziwiej w świecie grał na tym kompie! Super A to Twoja siostra go może trzyma? Bo takie jasne włoski właśnie z nią mi się kojarzą ![]() Cytat:
- Nie mam mowy Co najwyżej czasem dam mu się przejechać ![]() - To cudownej zabawy życzę i nie przemęczaj się za bardzo ![]() Cytat:
Ja też z tych (niestety co lubią szybko jeździć... bardzo szybko ). Ale wiecie, że odkąd jest Tymek jakoś zwolniłam? Tak podświadomie się to stało, to nie planowałam, że od taj chwili to jestem rozsądna...---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3238 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku od w klubie te same zdjęcia co na fb, nic nie tracisz
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
iustyna, widziałam zdjęcia, jaka Zuzia opanowana i dostojna tego dnia była, grzeczniutkie dziecko, jak aniolek
Cytat:
130 koni już się da odczuc, ja mam nieco mniej (115), w benzynie i ja nieco zwolniłam, nieco.... mam dziś (wczoraj) imieniny i piję drinka - od zakończenia karmienia piłam zaledwie kilka razy, odrobinę i co zauważam? mam alergię na alkohol, normalnie twarz mnie swędzi i kicham nie zdarzalo mi się to przed ciążą---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- piszecie o spotkaniu, kiedy i gdzie? bo nie doczytałam
|
|
#3240 |
|
Wtajemniczenie
|
kolina co do spotkania, to tego nikt nie wie. Mały odzew... Ale ją dojade nawet na drugi koniec Polski
. Mi poznań, toruń, bydgoszcz pasuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

i wiecie co o 20.20 moja marys obudzila sie z drzemki i co
i noc z glowy. Ehhh Moja jak jej mowie nie wolno to kiwa glowa "nie nie" i dalej idzie. No i co ja mam z nia zrobic
12.06.2010

mam nadzieję,że po tym bum reakcji wszystko się uspokoi i już nie będzie to azs tak Wam dokuczać 

za wynik badania moczu Wiki
No nic zobaczymy.

Tak bym pomyślała, jakby mnie taka sytuacja spotkała. W Polsce. Tylko, że Wy piszecie o tej angielskiej służbie zdrowia takie historie, że nie wiem, czy im bym zaufała tak jak naszym...
i wtrąbiła 90ml zwykłego mleka :| nie mam pojęcia gdzie ona to mieści 

zębole