Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 21:16   #3211
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

zrobilam ciasto z truskawkami i ....... i wiecie co o 20.20 moja marys obudzila sie z drzemki i co i noc z glowy. Ehhh Moja jak jej mowie nie wolno to kiwa glowa "nie nie" i dalej idzie. No i co ja mam z nia zrobic kontaktow nie tyka, szuflady i szafki nie otwiera, ale probuje sie wcisnac wszedzie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:28   #3212
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Na szybko, więcej wrzucę za jakiś czas do klubu i na FB
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1863 (Kopiowanie).jpg (172,0 KB, 74 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:33   #3213
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Tu się nie zgodze...jeśli nie kredyt to co? Wynajmowanie całe życie albo wyrana w totka
Wynajmować nie mamy zamiaru (jak też mieszkać z rodzicami/teściami), na szóstke ciągle czekamy, a póki co kredycik spłacamy
i tu z Tobą się zgodzę, jedynie kredyt umożliwił nam własny kąt i nie patrzę pod kątem straty pracy bo wtedy bym do końca życia pomieszkiwała z rodzicami . Będzie co ma być , w patowej sytuacji zawsze jest jakieś rozwiązanie albo wynajem i chwilowy pobyt u rodziców albo sprzedaż.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Beatko piszę tak jak obiecałam:
- maść Cutivate (sterydowa niestety) dwa razy dziennie jedynie na najgorsze zmiany
- krem Cetaphil PS lipoaktywny nawet 5 razy dziennie
- maść robiona na twarz i na noc
-syrop Aerius na noc 2,5 ml
biedny Dominik mam nadzieję,że po tym bum reakcji wszystko się uspokoi i już nie będzie to azs tak Wam dokuczać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:35   #3214
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cieszę się z ząbka
I mam nadzieję, ze żadnej infekcji jednak nie ma...
niestety jest

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Stronczek koniecznie zrób badanie jak mocz ma niemiły zapach..
A co to jest to badanie biochemiczne? ja pobierałam mocz w pojemnik i wiozłam ( znaczy tż) do laboratorium i robiłam analizę moczu i posiew. To to samo?
Śluz to była oznaka że coś się dzieje właśnie w drogach moczowych, też miał dziwny zapach. No i wyszło zapalenie dolnych dróg moczowych. Do dziś nie wiem z czego to się zrobiło, i co robić żeby temu zapobiec ( oczywiście oprócz częstych kontroli moczu). Sara wszystkie parametry miała złe. Kolor, przejrzystość, ph, leukocyty, bakterie, białko, śluz..
badanie zrobione

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
i bo dawno nas nie było
mój maly agroturysta
przystojny ten moj zięciunio, jutro go Wiki pokaze (bo teraz biedaczka juz zasnela po atrakcjach dzisiejszego dnia)

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
-

Własnie wyszedł od nas brat M. ( chrzestny Igora). bo przyszedł z życzeniami i zabawką, bo nie będzie mógł przyjść w niedzielę.
Dał mu taką interaktywną świnkę ( igor oczywiście ma ją w poważaniu ).
Ale najlepsze, że ta świnka cała różowa ( w sensie ubrana w różowe ciuchy ) i po naciśnięciu śpiewa - "grzeczna z Ciebie dziewczynka świnka, piękna prosiaczka daj mi teraz buziaczka..."
Nie zauważył chłopocyna, że to zabawka dla dziewczynek, tylko wziął co pierwsze lepsze
umarłam

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Teraz płacimy za 1 bedroom Ł725 + wszystkie opłaty = Ł1000
Za studio będzie ok. Ł200 taniej...
A jak u Was ceny?
za wynik badania moczu Wiki
My placimy 520 plus rachunki. Ok 700 wyjdzie na miesiac

Troche o nas. Bylam na tym badaniu. Wyszly leukocyty w moczu (75 a nie powinno byc wcale) Od razu do lekarza popedalowalam a ten malo mnie smiechem nie zabil. Niby przypisal antybiotyk, ale mam wrazenie ze zbagatelizowal sprawe. Kazal sie nie martwic. A co Wy o tym myslicie? Martwic sie czy nie??
Tak jak Patik mi napisala mocz byl dziwnie smierdzacy... dlatego wlasnie podejrzewalam ze cos sie dzieje. Wyczytalam jednak w necie ze przyczyna tego zapachu moze byc rowniez wysoka goraczka ( a Wiki miala trzydniowke), leki (dawalam paracetamol i ibuprofen). Glupia juz jestem. aaaa na i kilka dni temu zaobserwowalam dziwny sluz z pochwy, poszlam do lekarza a ten mi powiedzial ze to pewnie kupa
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:37   #3215
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beata od jakiegoś cząsteczalań Agacie różne nabiałowe produkty nic jej nie było. Zaświadczenie mam do roku, więc postanowiłam spróbować i jest ok. Agata mieszam ponad tydzień w tej chwili je 3 miarki nutry i 4 hipp i jest w porządku.
Adaś najlepszego.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 21:40   #3216
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
wow jaka ona cudowna i to madre spojrzenie

Co do kredytu, jesli bym miala isc wynajac mieszkanie, to pewno ze wolalabym ten kredyt. Ale poki co mamy gdzie mieszkac, wiec nie cisnie mnie tak.

Od tygodnia biore juz kwas foliowy, w koncu niedlugo trzeba sie postarac o rodzenstwo Marysi i zaczynam miec dekilatne obawy, jak co i wogole.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

stronczku sluzba zdrowia w UK to dla mnie porazka - pisalam wam o mojej bratowej, wiec wiecie czemu tak uwazam. Kurcze nie znam sie na wynikach i ich interpretacji.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-15, 21:52   #3217
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu się nie zgodze...jeśli nie kredyt to co? Wynajmowanie całe życie albo wyrana w totka
Wynajmować nie mamy zamiaru (jak też mieszkać z rodzicami/teściami), na szóstke ciągle czekamy, a póki co kredycik spłacamy
Każdy ma swoje zdanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
My placimy 520 plus rachunki. Ok 700 wyjdzie na miesiac
Ale za 1 bedroom, tak? Fajnie, że w Ł180 zamykacie się z opłatami
Mąż mnie dzisiaj od kiedy wrócił z pracy namawia na Slough No nic zobaczymy.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:00   #3218
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Nie bardzo lubię kombiaków, ale za to bardzo kolor mi sie podoba
Ja też nie lubię, ale przy dużej rodzinie (a w zasadzie w ogóle przy dzieciach) to moim zdaniem najlepsza opcja i dlatego taki chciałam

Cytat:
Piękna jest! Ale już Ci to mówiłam
A Ty ruda!

Jak było tak w ogóle?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Troche o nas. Bylam na tym badaniu. Wyszly leukocyty w moczu (75 a nie powinno byc wcale) Od razu do lekarza popedalowalam a ten malo mnie smiechem nie zabil. Niby przypisal antybiotyk, ale mam wrazenie ze zbagatelizowal sprawe. Kazal sie nie martwic. A co Wy o tym myslicie? Martwic sie czy nie??
Tak jak Patik mi napisala mocz byl dziwnie smierdzacy... dlatego wlasnie podejrzewalam ze cos sie dzieje. Wyczytalam jednak w necie ze przyczyna tego zapachu moze byc rowniez wysoka goraczka ( a Wiki miala trzydniowke), leki (dawalam paracetamol i ibuprofen). Glupia juz jestem. aaaa na i kilka dni temu zaobserwowalam dziwny sluz z pochwy, poszlam do lekarza a ten mi powiedzial ze to pewnie kupa
Szkoda Wikusi
Nie wiem co myśleć o lekarzu... Lek dał, antybiotyk bo infekcja bakteryjna i dobrze. Może tak lekko do tego podszedł, bo to zwykłe zakażenie układu moczowego i nie ma się czym przejmować Tak bym pomyślała, jakby mnie taka sytuacja spotkała. W Polsce. Tylko, że Wy piszecie o tej angielskiej służbie zdrowia takie historie, że nie wiem, czy im bym zaufała tak jak naszym...

Jestem zachwycona moim autkiem! I trochę onieśmielona Ma takiego kopa, że aż w fotel wciska Nawet mój mąż jest pod wrażeniem. I trochę zazdrości tego kopa
Stary 2012-06-15, 22:02   #3219
Marina1
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kredyt, to my nie mamy szans. Żadnych.

No ale wynajmujemy już rok, bo co mamy zrobić?
Łatwo powiedzieć, nie poszłabym na wynajem, ale jak nie ma gdzie mieszkać, a gdy się nie da i nie chce mieszkać z rodzicami/teściami to trzeba sobie jakoś radzić. Więc ja będę bronić wynajmu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:04   #3220
zanetaa88
Zakorzenienie

Zdałam kurs

możecie mi mówić Pani Księgowa
bez doświadczenia

Mianowicie...cieszę się, że mam to za sobą.Teraz zabieram się za szukanie pracy.

Moje dziecko właśnie zjadło 240ml + 3 łyżki kleiku mleka i chciało jeszcze i wtrąbiła 90ml zwykłego mleka :| nie mam pojęcia gdzie ona to mieści

U Nas słoneczko

CO jeszcze...

A Patik idę w przyszłym tyg,ale właśnie nie wiem czy do gina czy do zwykłego lekarza? biorę ten furagin i na razie pomaga,no ale wiecznie na tabletkach nie będę...Sara dalej zasypia w łóżeczku w dzień sama? kładziesz ją po prostu i ona odpływa czy marudzi, bawi się ?

Brumek miałam pisać, fajna bryka ale nie chciałabym nią parkować

Jacieee
i popatrz tak późno wyszło najważniejsze, że wiesz co mu dolega, bo dochodzić co mu jest też jest wyczerpujące i stresujące.Trzymam kciuki aby się polepszyło i raz dwa uciekło !

KREDYT - staram sie je omijać szerokim łukiem,ale i tak mnie dopadnie bo chcemy swój dom chyba, że wygram w totolotka

NO i nie wiem co dalej...
Jutro ur robi mąż,
więc czeka mnie szykowanie co nie co.
Wymyśliłam jakieś dwa ciasta + ptysie bo mąż je uwielbia.
I takie tam grillowe sprawy z sałatkami

Aaaa zrobiłąm ostatnio murzynka i zrobiłam go jak kopca z kreta,
ale mase miała swoją bita śmietana + serek mascarpone = PYCHOTA!

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-06-15 o 22:05
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:09   #3221
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie przepis na botwinkę
to napisze jak ja robie:
do wody wrzucam pitruche, seler, marchew, lisc laurowy i ziele angielskie. Gotuje wywar. Dodaje starte buraki stare lub nowe, zeby troche wiecej smaku bylo i posiekana botwine. Wkraplam cytryne aby nie stracila zupa koloru. Wciskam czosnek, daje sol, pieprz, szcypte soli. Na koniec przysmazona cebule i posiekany koperek. Podaje z ziemniaczkami.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zrobilam ciasto z truskawkami i ....... i wiecie co o 20.20 moja marys obudzila sie z drzemki i co i noc z glowy. Ehhh Moja jak jej mowie nie wolno to kiwa glowa "nie nie" i dalej idzie. No i co ja mam z nia zrobic kontaktow nie tyka, szuflady i szafki nie otwiera, ale probuje sie wcisnac wszedzie.
u nas to samo, nie wolno, to magiczne slowo, ktore wywoluje salwy smiechu.

Myslovitz u nas gra. A ja glodna sie zrobilam
Justyna masz piekny kolor wlosow i ZUza swietna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-12 19.30.43.jpg (111,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-12 18.41.51.jpg (89,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-06-15, 22:14   #3222
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Łatwo powiedzieć, nie poszłabym na wynajem, ale jak nie ma gdzie mieszkać, a gdy się nie da i nie chce mieszkać z rodzicami/teściami to trzeba sobie jakoś radzić. Więc ja będę bronić wynajmu
kochana, ja nie mowie o takich sytuacjach jak twoja, tylko o takich jak nasza. Oboje mamy prace na czas nieokreslony i zdolnosc kredytowa. A ponadto mamy gdzie mieszkac. A taka sytuacja jak Twoja jest wytlumaczalna i nie podlega zadnej dyskusji

brumku mialam normalne auta i jak zaczelam jezdzic kombiakami to uwielbiam. Na wyjazd i z dzieckiem - bajka. A teraz mamy vana wiec jeszcze lepiej. Ponadto wszedzie i tak sie zmieszcze i nie mam problemu z zaparkowaniem.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

kajool jakie ma sliczne wloski

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-06-15, 22:23   #3223
youyou
Zakorzenienie

iustyna jaka cudna fota! dawaj więcej i włosy farbowałaś też?

Dziewczyny co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/smoby-trojkolowy-r...357157069.html

Chyba na urodziny kupimy Lilcetaki rowerek do pchania.Ona ostatnio nienawidzi wózka... widzi że Filip śmiga obok na roezwerku biegowym i ona też by chciała..
Uwielbia jeździć w takim dużym samochodzie Filipa, tylko on był na pilota, a teraz nie działa i trzeba pchać schylonym, do tego stawia opór.

Myślę więc o takim rowerku,ktoś ma coś podobnego, jakieś uwagi?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:37   #3224
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Ale napisałyście...

ADANIU 100 LAT!!!!!!!!!!!!!!!!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:44   #3225
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool ile tego soku z cytryny? kilka kropel czy więcej ?

Youyou Ja nie pomogę,moja na nim nie usiedzi nawet..wiec póki co z rowerkiem odpuszczam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 22:46   #3226
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Każdy ma swoje zdanie

Ale za 1 bedroom, tak? Fajnie, że w Ł180 zamykacie się z opłatami
Mąż mnie dzisiaj od kiedy wrócił z pracy namawia na Slough No nic zobaczymy.
za studio, wlasciwie basement studio flat.
Madziulka TAK !!!!!!!!!!!!!!!!!
do Slough, bedziemy mogly sie spotykac etc..... ale by bylo fajnie
Stary 2012-06-15, 22:54   #3227
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Youyou Ja nie pomogę,moja na nim nie usiedzi nawet..wiec póki co z rowerkiem odpuszczam.

No właśnie ja też nie wiem czy moja usiedzi bo nie mam doświadczenia, Filip nie miał takich pchanych rowerków. Choć wypaść to nie wypadnie bo są pasy i barierki..

a Lila to taka mała papuga i co tylko Filip ma to i ona chce..
Myślę więc sobie że może taki pchany rowerek (niekoniecznie dokłądnie taki co wkleiłam link) byłby dobry
Stary 2012-06-15, 22:56   #3228
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Inna sprawa przy braku zdolności kredytowej, akurat twoja sytuacja jest całkowicie rozumiała.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o czymś takim?
http://allegro.pl/smoby-trojkolowy-r...357157069.html
Pokaże Ci co Sarenka myśli

Sarke kręci wszystko co jeździ i elektronika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02887.jpg (52,1 KB, 64 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2012-06-15 o 23:05
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 23:04   #3229
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Pokażd Ci co Sarenka myśli

ooo to opinia konsumencka bardzo cenna
Stary 2012-06-15, 23:16   #3230
aania_20
Zakorzenienie

BARDZO DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA PAMIĘĆ i ŻYCZENIA!!! JESTEŚCIE KOCHANE!!! Piękne życzenia! Mam wyrzuty że nie wymieniam Was imiennie

Swoją drogą, nawet mi się nie wydaje że moje dziecko ma już rok

Adaś uznał chyba że w tak poważnym wieku nie wypada dużo spać więc padł przed chwilą dopiero
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek
słodziak!
Cytat:
A ja nigdy nie miałam diesla. One są bardziej "narowiste"
ja mam od zawsze diesla, za to właśnie moją polówkę lubię - za przyspieszenie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiecie co jest najgorsze? Moja od wczoraj jest specjalistą od AZS. Wyczytała "wszystko" w internecie i jest mądrzejsza od lekarza
już Ci współczuję
Cytat:
Moja znajoma nie dawała wit D. ( niby mądra dziewczyna, ale chyba nie dogadała się z pediatrą i dawała mu tylko 2 m-ce ) i wyszły mu (przysięgam, sama widziałam) czarne, zepsute zęby...No i była u dent, powiedział, że to przez niedobór D.
wg mnie też od żelaza..

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
w tym roku nie bierzemy kredytu, ale za wlasne pieniadze chcemy zrobic fundament i postawic garaz. Nie stac nas na kredyt, gdyz zadluzymy sie po uszy. A tak jakos co sie da sie zrobi, a nad reszta sie pomysli.
dokładnie takie samo mamy podejście

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak nawisem to co jak nie niemowlak to mowlak czy co??
kategoria wiekowa - małe dziecko
Noworodek - niemowlak - małe dziecko - przedszkolak itd

beatko, czekolady nie próbował dobrowolnie oddał mamie a na serio, na razie leży, raczej długo takich rzeczy jeszcze nie spróbuje.

marina, trzeba chęci docenic, chciał chłopak dobrze

patik, oby z palcem nie było nic poważnego i szybko przeszło

wszystkie dzisiejsze zdjęcia śliczne!

Brumek, byle mąż nie chciał się zamienić

zaneta, gratuluję kursu!

Jutro mamy imprezkę urodzinową, zrobiłam dziś tort, ciasta itp a jeszcze po drodze na zakupach i w pracy byłam, jutro mi zostaje sałatka i posprzątanie

a teraz zmykam, dobranoc

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 23:16   #3231
Kolina
Zadomowienie

hej
(chyba z 3h was nadrabiam, po trochu....)

Adaś, zdrowia i duuża buzia na ten roczek słodziaku

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jestem "koziara" więc mnie ta "owieczka" walnęła po oczach - teraz mamy dwie młode kózki i kozę mamusię

urodziły się 10 maja i już tak brykają po łące że ho ho - a że są dwie to jest niezły ubaw jak ganiają jedna za drugą - w zeszłym roku był jeden koziołek - biały

o ten:
ale słodki mo tata miał kozki, dwie, mame i cókę, córke dali za free jak kupował, kozia mama miała raz koźlątka, można na nie było patrzec bez końca, jakie niegrzeczne, rozbrykane, 1000 pomysłów na minutę
tacie bardzo pomagało mleko kozie
po jego śmierci sprzedaliśmy kózki....

adrji, agroturysta pełną gębunią, super zdjecie z kózką

iustyna, śliczne zdjęcie, jak obrazek

kredyt - my też kredytowi, kredyt sporo nam umozliwił ale jednocześnie ograniczył życie, ale wyżyć się da, więc nie ma tragedii

brumek, gratuluje autka w szampańskim kolorze jaki ma silnik? moc - że taki kop?

zanetka, gratulacje zdanego kursu
co do parkowania to kwestia wprawy, jak się autem sporo jeździ to nie ma opcji by tego nie opanowac, taki długim zwykle tyłem wygodniej, opanowałam to do perfekcji, jak tylko auto się mieści to zawsze go tam wcisnę
i jak pisze eveewe, wyjazdy nie straszne, a van to już w ogóle super sprawa
podobają mi się te amerykńskie pickupy - tylko do czego mi potrzebna taka paka? no ale piękne są kawał auta

uwielbiam jeździć, czasami za szybko... dziś o mały włos nie złapali mnie na radar, policjant się zagapił i mnie nie zatrzymał, tylko palcem pokiwał

a moje dziecko dostało rowerek, dzisiaj go testowaliśmy, zadowolny, a jakże
Stary 2012-06-15, 23:35   #3232
iustyna1
Wtajemniczenie

Dodałam zdjęcia na fb, bo w klubie to trochę więcej roboty

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Adamie kochany podrywaczu sto lat!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-06-16, 00:01   #3233
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Dodałam zdjęcia na fb, bo w klubie to trochę więcej roboty

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Adamie kochany podrywaczu sto lat!!!

widzialam fotki na FB, jaka Ty do mamy jestes podobna !!!!!!!!
Stary 2012-06-16, 00:11   #3234
iustyna1
Wtajemniczenie

Stronczek nie ubliżaj mi!!!

Ps. w klubie też już są
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-06-16, 00:16   #3235
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Stronczek nie ubliżaj mi!!!

Ps. w klubie też już są
ha ha ha serio to widac cos z Twoja rodzina nie tak, nie chcesz by Zuziak byl do 'ciebie podobny a Ty nie chcesz byc podobna do Mamy

nie ide do kluba bo mnie nie wpuszcza
Stary 2012-06-16, 00:22   #3236
marzena_S
Zadomowienie

Igorku (przepraszam, że spóźnione),Adasiu- STO LAT!!!
Nie do wiary, że to już rok od emocjonujących relacji z porodówki.
Wiecie, że i ja nawet nabieram chęci na drugiego bobasa? Na razie tż się nie przyznaje, bo już by to chciał zamienić w czyn.

Jutro napiszę więcej. Byłam u rodziców na działce i nie mogłam połączyć się z Internetem- jakoś zniosłam ten przymusowy odwyk. Wczoraj dojechał do Nas tż i tak nadrabiam pomalutku. Dzisiaj wieczorem wróciliśmy do Poznania i już na pewno będę częściej. (Teliczku, Lili, Karoline )
Stary 2012-06-16, 00:34   #3237
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek miałam pisać, fajna bryka ale nie chciałabym nią parkować
Coś Ty, on jest dość skrętny, więc nic trudnego Jak tam lubię parkowanie , zawsze lubiłam

Kajool - on wygląda jakby najprawdziwiej w świecie grał na tym kompie! Super
A to Twoja siostra go może trzyma? Bo takie jasne włoski właśnie z nią mi się kojarzą

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Swoją drogą, nawet mi się nie wydaje że moje dziecko ma już rok

Adaś uznał chyba że w tak poważnym wieku nie wypada dużo spać więc padł przed chwilą dopiero

Brumek, byle mąż nie chciał się zamienić

Jutro mamy imprezkę urodzinową, zrobiłam dziś tort, ciasta itp a jeszcze po drodze na zakupach i w pracy byłam, jutro mi zostaje sałatka i posprzątanie
- Mi tez się w to wierzyć nie chce! Czy to znaczy, że nas już nie są młode mamusie, ale stare matki-wyjadaczki?
- Nie mam mowy Co najwyżej czasem dam mu się przejechać Pewnie na jakieś wyjazdy będziemy tym jeździć, bo kupiliśmy do niego od starego właściciela jeszcze taki box na dach i bagażniki na rowery
- To cudownej zabawy życzę i nie przemęczaj się za bardzo I na fotkę świętującego Adama (z mamą) liczę

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brumek, gratuluje autka w szampańskim kolorze jaki ma silnik? moc - że taki kop?

uwielbiam jeździć, czasami za szybko... dziś o mały włos nie złapali mnie na radar, policjant się zagapił i mnie nie zatrzymał, tylko palcem pokiwał
2.0 diesel, 130 koni.
Ja też z tych (niestety co lubią szybko jeździć... bardzo szybko ). Ale wiecie, że odkąd jest Tymek jakoś zwolniłam? Tak podświadomie się to stało, to nie planowałam, że od taj chwili to jestem rozsądna...

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jutro napiszę więcej. Byłam u rodziców na działce i nie mogłam połączyć się z Internetem- jakoś zniosłam ten przymusowy odwyk. Wczoraj dojechał do Nas tż i tak nadrabiam pomalutku. Dzisiaj wieczorem wróciliśmy do Poznania i już na pewno będę częściej. (Teliczku, Lili, Karoline )
Brakowało Ciebie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
No właśnie ja też nie wiem czy moja usiedzi bo nie mam doświadczenia, Filip nie miał takich pchanych rowerków. Choć wypaść to nie wypadnie bo są pasy i barierki..
You - natka ma coś podobnego i jakiś czas temu pisała, że Domek go uwielbia, więc chyba da się wysiedzieć
Stary 2012-06-16, 00:37   #3238
iustyna1
Wtajemniczenie

Stronczku od w klubie te same zdjęcia co na fb, nic nie tracisz
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-06-16, 00:47   #3239
Kolina
Zadomowienie

iustyna, widziałam zdjęcia, jaka Zuzia opanowana i dostojna tego dnia była, grzeczniutkie dziecko, jak aniolek

Cytat:
Coś Ty, on jest dość skrętny, więc nic trudnego Jak tam lubię parkowanie , zawsze lubiłam

....

2.0 diesel, 130 koni.
Ja też z tych (niestety co lubią szybko jeździć... bardzo szybko ). Ale wiecie, że odkąd jest Tymek jakoś zwolniłam? Tak podświadomie się to stało, to nie planowałam, że od taj chwili to jestem rozsądna...
te długie maja mały promień skrętu, w sensie lepszy niz krótkie auta i dobrze się parkuje

130 koni już się da odczuc, ja mam nieco mniej (115), w benzynie

i ja nieco zwolniłam, nieco....

mam dziś (wczoraj) imieniny i piję drinka - od zakończenia karmienia piłam zaledwie kilka razy, odrobinę i co zauważam? mam alergię na alkohol, normalnie twarz mnie swędzi i kicham nie zdarzalo mi się to przed ciążą

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

piszecie o spotkaniu, kiedy i gdzie? bo nie doczytałam
Stary 2012-06-16, 00:52   #3240
iustyna1
Wtajemniczenie

kolina co do spotkania, to tego nikt nie wie. Mały odzew... Ale ją dojade nawet na drugi koniec Polski . Mi poznań, toruń, bydgoszcz pasuje
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości