|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() thx
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Kolinko kochana, to co sie nie chwalisz głośno i wyraźnie? Sto lat, Perełko nasza ![]() A ja od wina zawsze kichałam i miałam katar I od marynowanego imbiru
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się w 100% kredyty to ostateczność - lepiej unikac kredytów ile się da.Cytat:
macie dawać Zyrtec albo Fenistil na złagodzenie swędzenia?
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iustyna piękna Wasza rodzinka (ta czteroosobowa Kolina spóźnione buziaki imieninowe Kajool piękny Szymula Dzień dobry.
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina proszę
![]() Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agatko, sto lat ślicznotko!!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
postaram się zrobić ![]() a w ogóle dzień dobry ![]() Kolina, z okazji imienin spóźnione ![]() ![]()
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Agatka sto lat! Najlepszego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego AGATKO !!!!!
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Agatki
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatonku sto lat
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
hEJ. Piękna pogoda
Stronczek przecież leukocyty w moczu to infekcja i dobrze że dał antybiotyk bo tego sie nie bagatelizuje...ale zachowanie lekarza poniżej wszelkiej krytyki, jak oni na lajcie podchodzątam do wszystkiego.. A inne parametry sa ok? bakterii nie ma? Zaneta myślę że do rodzinnego mozesz iść. Sara sama zasypia w dzień, wstaje, kręci sie, troche marudzi albo i nie i usypia. Duże odciążenie to jest dla mnie. Jakie sałątki robisz na urodziny? Justyna zaraz ide do klubu, ale z Ciebie ruda szprycha Kajool zawsze Szymkiem się zachwycam pod niebiosa. Rzeczywiscie wygląda jak rasowy gracz ![]() Arij Kolina ufff dobrze że obyło sie bez mandatu, za gapiostwo policjanta.Agatul najlepszego nasza dzisiejsza jubilatko !!! U mnie palec siny i trochę spuchnięty. Tż chciał mnie wieśc wcz na izbę przyjeć, ale uznałam ze nie ma sensu.
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kto pije ze mna kawe?? u was tez taka pogoda ladna?? jezu my juz na dworku bylismy, a teraz czekam az TZ zapakuje deski i stemple do budowy i jade z nimi do mojego taty bo mamy tam to ulozyc. A ja dodatkowo od ojca musze narzuty pobrac do prania. Juz jakies swiatelkow tunelu widzimy z budowa. agatka sto latek kochana
|
#3253 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zaznaczyło mi Twojego wcześniejszego posta ![]() Pediatra pozwoliła zmienić już mleczko ![]() Kochana Ty uważaj na pogode i nie przezięb sie Cytat:
co tam mleko bedzie pił za to moj Krystek to chyba na bebiku pojedzie do 18-stki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja jakoś nie chce kózki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spóźnione życzenia ![]() Cytat:
![]() Witam Spóźnione Sto latek dla rocznego Adasia Pamiętam Aaniu Twoj niesamowity spokój jak zaczęły sie skurcze ![]() i dzisiejsze Sto latek dla rocznej Agatki |
||||||||||
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko wszystkiego najlepszego!!!
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee oby te leki pomogły, a powiedz lekarka sugerowała z czego ta wysypka? pytałaś o skazę?
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a lekarze... no coz... zycie |
|
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ciągu najbliższych 2 m-cy wyjaśni się, czy Slough, czy nie Slough Agatko kochana sto lat! I trochę Szymcia ![]()
|
|
#3258 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny w ten piękny dzionek
Cytat:
![]() Cytat:
:cmok :gdzie jest moja ulubiona krowa z wielkim wymieniem ???? ![]() ![]() ależ ona jest piękna!!!! fajny kolorek mam taki sam ![]() Cytat:
Cytat:
pięknie mi to wyjaśniłaś czemu nie łatwo? ![]() Cytat:
![]() AGATKO KOCHANA NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! klask i:
|
|
#3259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez pamiętam i zdziwienie pielęgniarki, jak mnie z IP odesłali a na drugi dzień wróciłam i duuuużo innych rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
e tam zawodowe z takimi maluchami nie mam nic do czynienia Czemu? Takie mam przeczucie, przy moim pcos to pewnie potrwa a szkoda bo chcemy już od jakiegoś czasu...
|
|
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co robi Twoj Tz, jesli moge zapytac ? a Szymula |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale gdzieś na obrzeżach poszukajcie to będzie taniej i możecie znaleźc nawet 2 pokojowe, czyli jak to tu się nazywa one bedroom . Twój mąż chyba na budowie pracuje tak, skoro tak rozrzucony po całym Londynie. więc dla niego oby pociąg był i jest ok. a ty chyba tak czesto nie jeździsz i w sumie tylko zarobić tu przyjechaliście i uciekacie z powrotem do Polski tak? Powiem Wam że dużo płacicie, bo my za 3 pokoje + salon + taras płacimy 2000 miesięcznie (w tym mamy wliczone ogrzewanie i wodę) wiec dochodza dodatkowe opłaty typu council tax i prąd. dołaczam się do życzeń Stronczku jak Wiki?lepiej dzisiaj? Madziulka -no i jak Szymek? T. wrócił wiec dziś family day ![]() Beatko- śliczny ten twój koziołek justyna - śliczne zdjęcia. Zuzka jest słodziutka, ty bardzo ładna kobietka, a mąż wygląda jak mój były narzeczony ![]() ![]() Emil ma za..sty apetyt. tylko by jadł i jadł i po kazdym posiłku ryk jak koniec. tylko biszkopcik go potem uspokaja
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam to dopiero ciasno maja. Wiki ogolnie dobrze sie czuje, nie widac po niej ze cos jej dolega. Tylko te smierdzace siuski. Milo ze pytasz jest tu jakis informatyk? potrzebuje pomocy Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-06-16 o 13:46 |
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham te jego ślepka A Tż budowlanka ![]() Cytat:
Dzięki, że pytasz o Szymona - dalej kaszel i katar, nic więcej. To już jakiś przewlekły kaszel i katar, bo w poniedziałek będą 3 tygodnie Codziennie tak zasmarkany, że po nocy prześcieradło i śpiworek do prania. We wtorek mamy wizytę u GP, ale jak rejestrowałam to p. w rejestracji pytała z czym na wizytę - ja powiedziałam, że kaszel i katar, że dziecko miało antybiotyk, a ta, że z kaszlem i katarem nie rejestrują. Powiedziałam jej, że to chyba jakiś żart, wkońcu zarejestrowała, ale aż na wtorek. Super, że dzisiaj family day
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
ja się za sprzątanie wzięłam, łazienka za mną, teraz kuchnia i pokoje plus przedpokój
dziadek na wsi- żyć nie umierać, i kto by pomyślał, że z radością będę codziennie sobie odkurzała i myła podłogi
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
szymcio uroczy i te jego ciemne oczka
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
A tu troche Marysi z dzis
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedno
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
eve masz naprawdę zjawiskową córkę. Uwielbiam ją oglądać... chyba co chwilę słyszysz komplementy o jej urodzie, prawda? Jest przeurocza...Podobna jest do Ciebie, czy Twojego męża? ( pytam z ciekawości, nie widziałam Twoich zdjęć, jak ma urodę po mamie to mama też musi być prześliczna).
a Szymcio ma znowu przepastne oczy...Takie głębokie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry i słoneczny!
Zacznę od najważniejszego Agatko kochana wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin! Tyyyyle pięknych zdjęć dzieciaków było, że nie wiem czy jestem w stanie je wszystkie powymieniać i się nazachwycać. , poważny i roześmiany "dowodowy" Adaś, Jenifer Lopez z Radziem i Szymek golasek. No wszystkie dzieciaki piękne i jedyne w swoim rodzaju- uwielbiam je oglądać. Iustyna, piękne jesteście obie, a Ty na zdjęciach wyglądasz kwitnąco- podziwiam, że pomimo problemów tak wspaniale sobie radzisz. (organizacja dzieciaków,imprezy, fryzjer itd.) Co do spotkania dobrze piszesz - POZNAŃ,POZNAŃ! )Jacieee, jestem w szoku, że AZS może tak późno dać o sobie znać- strasznie mi przykro, że dopadło Dominika. Jednak chyba lepiej znać diagnozę niż błądzić po omacku. Może sama zmiana mleka da wystarczający rezultat?Pieleszko, jestem pełna podziwu, że tak racjonalnie podchodzisz do wychowania Hani. Po takich przeżyciach pewnie często wkrada się nadopiekuńczość rodziców-ja bym pewnie miała z tym problem. Może ten przeciek z łatki faktycznie niegroźny, mam nadzieję,że wszystko się jeszcze zasklepi i nie będzie Was nic niepokojącego martwiło. ![]() Mamad, jesteś naprawdę świętą kobietą,że to znosisz. Jak widzisz większość z Nas by nie wytrzymała i sama wyruszyła do rodziców. Jednak Twoja cierpliwość chyba się opłaciła, bo jednak pojechaliście w 3, dobrze zrozumiałam? Mam nadzieję, że tż przejrzał na oczy... Brawa dla kolejnych wątkowych chodziarzy- Filip, Zuza. ![]() Youyou, fajny ten rowerek- my w tygodniu jedziemy obejrzeć rower Smart Trike. Jeśli Hani podpasuje to kupimy go na urodziny. Kolina, a Ty na jaki rowerek się zdecydowałaś? (cieszę się z pozytywnych wieści z wizyty u neurologa Stronczku, jak tam Wiki? ![]() Kajool, ładny z Szymka łobuz, że takie atrakcje z zębami sobie zafundował. Na szczęście to tylko mleczaki. Nie dziwię się, że czasami puszczają Ci nerwy, jak dłużej nie ma tż i muszę radzić sobie sama zawsze myślę o Tobie i podziwiam, że dajesz radę. Eveewe, jak tata się czuję? Beata, Zmalowana, odzywali się w sprawie pracy? Mocno trzymam za Was kciuki, żeby się udało! Co do pytania o dzieci to według mnie niekoniecznie muszą one być dla potencjalnego pracodawcy minusem kandydata. Osoba z dzieckiem jestem bardziej odpowiedzialna i nie zmienia ciągle pracy dla zwykłego "widzi mi się".Brumku, świetne autko- gratuluję zakupu. ![]() Więcej nie pamiętam... U Nas wszystko w porządku, Hania zmienia się z dnia na dzień i zaskakuje umiejętnościami. Śpi coraz mniej (wczoraj 45 minut w ciągu całego dnia )za to szybciej zasypia. Dużo już rozumie, jej ulubioną częścią ciała jest NOS-pokazuje go wszędzie bezbłędnie. Robi kosi kosi łapki, pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła,jaka będzie duża, przesyła buziaki cmokając, puszcza oczko i uśmiech ma najpiękniejszy na świecie! Widziałam, że rozmawiałyście o pierwszych butach- my zdecydowaliśmy się na elefanteny (półbuty, muszę jeszcze poszukać sandałów,bo nie mieli Haniowych rozmiarów), choć Hania jest na etapie wstawania i jeszcze daleko jej do chodzenia. Są naprawdę świetne, leciutkie, widać że wygodne i nie ograniczają dziecka- jedyny ich minus to cena (120zł , trochę mnie rozbawiło,że mają 2 lata gwarancji )No i muszę się pochwalić, że sprzedaliśmy wózek To jakaś grubsza usterka i będzie trzeba oddać do reklamacji- nie wiem tylko jak w tym czasie będziemy wychodzić na spacery...![]() W załączniku mój mały mól książkowy , a na drugim zdjęciu Hania pokazuje jaka duża urośnie.![]() Aaa, i wiecie co? Przycięłam Hani włosy które jej nachodziły na uszy (jakoś dziwnie wyglądało) i teraz ciągle ktoś pyta czy Hania to chłopiec?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-06-16 o 17:26 |
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka! Adaś przesyła cioteczkom po kawałku tortu urodzinowego Jubilat kulturalnie przyjmuje gości, tzn zjadł tort i zasnął
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

. Mi poznań, toruń, bydgoszcz pasuje 
nie zdarzalo mi się to przed ciążą

a tak ogolem rozsmieszylam i was i siebie.
Na razie tż się nie przyznaje, bo już by to chciał zamienić w czyn.

za gapiostwo policjanta.

klask i:
tam to dopiero ciasno maja.
Jednak chyba lepiej znać diagnozę niż błądzić po omacku. Może sama zmiana mleka da wystarczający rezultat?
Co do pytania o dzieci to według mnie niekoniecznie muszą one być dla potencjalnego pracodawcy minusem kandydata. Osoba z dzieckiem jestem bardziej odpowiedzialna i nie zmienia ciągle pracy dla zwykłego "widzi mi się".