Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-16, 12:31   #1891
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

a ja sie wykapalam wybalsamowalam i gdzies za godzinke pojade na ta wyprzedaz dzieciaczkowa ciekawe czy uda mi sie jakis fajny lezaczek dorwac.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 12:33   #1892
izasz-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a no widziałam już to gdzieś
my z mamą dajemy radę z wyrywaniem, tylko najgorzej jest z tymi swieżymi bo one są głęboko wbite- tak jak ten mój
ale nim u psa znajdziemy to już się zdąży powiększyć i problemu nie ma.
Ależ pech że akurat w ciąży mi się to przytrafiło
mieszkamy tu 4 lata i dopiero teraz się strachu najadłam
Ja przed ciążą w sierpniu złapałam - w pępku mi się usadowił gnojek jeden i nie chciał się dać usunąć - musiałam pojechać do lekarza i tam lekarka z pielęgniarką się pastwiły nade mną...ale w końcu się udało wyjąć gnojka... ale miałam stracha bo ze dwa dni z nim pochodziłam...

9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia waga 3300 g (wg usg 3800 g).
izasz-b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 12:53   #1893
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blue ja bym tej kobiecie powiedziala na temat wykonywania jej pracy to Cibabsko...

Amelcia
Stary 2012-06-16, 12:58   #1894
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą w sierpniu złapałam - w pępku mi się usadowił gnojek jeden i nie chciał się dać usunąć - musiałam pojechać do lekarza i tam lekarka z pielęgniarką się pastwiły nade mną...ale w końcu się udało wyjąć gnojka... ale miałam stracha bo ze dwa dni z nim pochodziłam...
no nieźle!

mojej kuzynce wbił się w ....odbyt nie wiedziała że to kleszcz, darła się do swojej matki że nawet hemoroidy po niej ma

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:01   #1895
Soleilka
Zakorzenienie

Ale mi się pospało

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:04   #1896
blueberry88
Zakorzenienie

Same przeboje w tych aptekach

TŻ wylądował!!! Troszkę miałam stresik. Nawet przejął stery na trochę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:08   #1897
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Same przeboje w tych aptekach

Twój tż jest pilotem??? Super że wylądował bezpiecznie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:09   #1898
chce_byc_mama
Zakorzenienie

znowu mnie krzyz boli no co jest nooooo

Amelcia
Stary 2012-06-16, 13:09   #1899
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Żryj więcej
Cały czas coś memlam w gębie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ogłoszenia parafialne :

dziś zauwazylismy z TŻ że mi brzuch opada jeszcze tydzien temu mialam pod piersiami półeczke, a teraz jest skocznia
No to kolejna do porodu
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heej dziewczyny ta noc byla bardzo dziwna i mam jakies dziwne mysli i przeczucia.
tak jak Wam pisalam ze mnie wszystko znowu boli bolal mnie i brzuch i nagle jak reka wszystko przestalo.
nawet brzuch mnie przestal bolec, mala przestala sie krecic, cala noc rusza sie tylko jak ja pukalam,,, Nie spalam znowu bo sie martwilam i teraz tez tylko sie rusza jak ja poszturcham o co kaman
Może to dzień lenia, albo odsypia te aktywne dni? Albo jej ciasno...
Cytat:
Super

Bloguję
Stary 2012-06-16, 13:09   #1900
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a w ogole to wstawilam nastepna pelna pralke rozowych Amelkowych ciuszkow

Amelcia
Stary 2012-06-16, 13:09   #1901
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Twój tż jest pilotem??? Super że wylądował bezpiecznie
Nie jest. Kupiłam mu taki lot w ramach prezentu.
Stary 2012-06-16, 13:10   #1902
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
INFO OD AGUNI

Podziekuj wszystkim za kciuki smsy i gratulacje. Mała oddycha sama,wczoraj nie było żadnych problemów. Dostala juz moje mleczko (odciągam poki co recznie, maz ma mi przywiezc laktator)teraz czekam na obchód i na info co z małą.
mała wazy 2150 ,wiec nie wiem jak moj gin robil pomiary na ostatnim usg, Ewidentnie skopał sprawe.
Dzielna malutka
Ale pomyłka z wagą rzeczywiście bardzo duża
Cytat:
Cześć
Witam się wyjątkowo wcześnie Jaka dziś cudna pogoda Popuchnę pewnie...
Małż o świcie wyjechał do Radomia na lot samolotem, który mu wykupiłam na ślub. Mam nadzieję, że dojedzie cały i zdrowy - trochę się denerwuje. Raz, że to kawał drogi, a dwa, że samolot Wyjechał przed 5 i do 20 powinien wrócić...
Jak romantycznie
Nie denerwuj się wróci cały i z pięknymi wrażeniami
Cytat:
Jak ja nie mogę patrzeć na te otyłe dzieci z paczką chipsów, a obok nich gruba matka To jest naprawdę straszne! Nie chodzi tu o to, że wszyscy muszą być szczupli, ale pewne nadmiary są niezdrowe. I dlaczego te szczupłe dzieci nie idą z chipsami przez miasto, tylko zwykle te, które między posiłkami powinny pić wodę!!!
Niestety często tak jest. Cztery lata mieszkałam przy samym McDonaldzie,moje okna z dwóch stron wychodziły na ich plac i napatrzyłam się sporo. Najbardziej mnie rozwalały (poza otyłymi dziećmi i ich otyłymi rodzicami wpiep.rzającymi burgery i frytki aż się uszy trzęsły) matki faszerujące tym jedzeniem maleńkie dzieci jeszcze w wózkach, no żesz k...a
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Chrześniak mojego męża ma 5 lat i waży ponad 30kg np... Czyli tyle, co ja ważyłam w wieku 10 lat, albo nawet później. Pozwalają mu jeść dosłownie wszystko, nie ma czegoś takiego, że jakieś słodycze zalegają w domu. Co dostanie, to zjada od razu. I jeszcze mu tych słodyczy dokupują. Przez to psują mu się zęby. Nie pamiętam, żebym z mlecznymi zębami chodziła do dentysty z powodu bólu zębów, a on ciągle tam ląduje. Do tego jedząc obiad co chwila życzy sobie dokładkę jakiegoś kotleta, czy mięsa, którą oczywiście dostaje. Do obiadu potrafi więc zjeść ze 3 duże kotlety, gdy ja np zjadam jeden. W ogóle porcje ma większe niż ja teraz w ciąży...
Masakra, to powinno być ścigane, jako znęcanie...taki dzieciak będzie miał problemy całe życie
Cytat:
Ależ miałam nerwowy poranek.
Leżę sobie na łóżku, drapię się po plecach a tu coś dynda!!!!!!!
Pytam męża czy to kleszcz........... i niestety tak!
Pojechaliśmy na ip i miły pan mi go wyciągnął specjalnym sprzętem bo gnój mocno był wbity i ręcznie nie dała mama rady.
Dobrze, że sie go pozbyłaś
Cytat:
ogłoszenia parafialne :

dziś zauwazylismy z TŻ że mi brzuch opada jeszcze tydzien temu mialam pod piersiami półeczke, a teraz jest skocznia
To czekamy na rozwój sytuacji
Cytat:
Heh, wróciłam z apteki odebrać zamówienie z doz... Starsza babka, gadała sobie przez telefon, jak miała dwóch klientów - na szczęście przekazała koleżance, że ma poczekać i zaczęła nas obsługiwać. Pani przede mną po skasowaniu wszystkiego nie podała leków A u mnie nie potrafiła poradzić sobie z kartą rabatową, wmawiając, że już i tak mam taniej, bo zamawiałam przez internet i ten rabat jest naliczony a wcale nie jest. Jak zobaczyła, że daję jej kartę płatniczą, to już absolutnie się załamała. Weszło w trakcie ze trzech klientów, co też głośno skomentowała załamując się ponownie i musiała koleżance przez telefon powiedzieć, ze do niej oddzwoni później (telefon oczywiście stacjonarny, apteczny). Poprosiłam, żeby zanotowała mi, że taką kartę okazałam - więc napisała mi to długopisem, bez podpisu, ani pieczątki - to ja ją grzecznie proszę, żeby mi to potwierdziła, bo tak to wygląda, jakbym sama sobie to dopisała. Ona przekonana, że przecież ja bym tego nie mogła napisać (no tak, przecież nie mam długopisu ). Komedia
Co za baba, porażka
Myslałam, że tylko faceci aptekarze są tacy niekumaci (albo ja na takich trafiam, jak w okienku stoi facet to wiem że będzie długo)ale okazuje się że babki też

Nie mam coś dziś humoru chyba dlatego, że niewyspana jestem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-06-16 o 13:12
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:11   #1903
blueberry88
Zakorzenienie

I tak myślałam, nogi mi już puchną

Idę coś wszamać i do mamy na obiadek
Przygotowałam zawiniątka a'la sushi na wieczorny mecz. Mieli znajomi przyjść do nas - tzn. zaprosiliśmy ich, ale mają szkraba, który już o tej godzinie wolałby spać w swoim łóżeczku, to idziemy do nich. Ciekawe, czy będzie im smakować
Stary 2012-06-16, 13:12   #1904
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
znowu mnie krzyz boli no co jest nooooo
Stara jesteś i się sypiesz
Cytat:
a w ogole to wstawilam nastepna pelna pralke rozowych Amelkowych ciuszkow
Co Wy zrobicie z tyloma różowymi ciuszkami, jak to jednak chłopak będzie?

Bloguję
Stary 2012-06-16, 13:18   #1905
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Witam z rana Znaczy się my już dawno nie śpimy, bo dziś przyszli Panowie składać nam szafę... Już się nie mogę doczekać...Ale ładne kolorki wybrałam - podoba mi się - jednak takie szybkie decyzje są czasami dobre: na szybko wybieraliśmy kolory farb, tapetę, ekipę remontową i kolory szafy. Pochwalę się jak skończą...
Będę już dziś mogła poprasować ciuszki i poskładać do szafy i do końca się spakować, bo na razie to żyjemy na pudłach, tobołkach i walizkach, ale remont w końcu się dziś skończy!!!
Wszystkim dziewczyno z bólami bioder, krzyża i spojenia łonowego polecam chodzenie z kijkami (nordic walking) - niesamowicie odciąża te bolesna miejsca - ja już od miesiąca chodzę przynajmniej godzinkę dziennie u nas po parku i jest super. I o wiele łatwiej się wchodzi po schodach (a mieszkamy na 3 piętrze w starej kamienicy, więc schodów mamy od cholery).
Apropos bólu w spojeniu łonowym, czy odczuwacie też tam takie dziwne pieczenie? ale nie w środku - jak infekcja, tylko tu przy kości łonowej - jak siedzę lub przewracam się z boku na bok to boli jak
Co do pogody, to u nas w Szczecinie jest dziś ciepło i słoneczko świeci, ale chyba nie ma strasznego upału - mają się zacząć od przyszłego tygodnia - to może być hardkore...
A, i zwiedzaliśmy porodówkę - 4 pokoje porodowe jednoosobowe, w tym jedno z wanną - generalnie wygląda ok, ale zdziwiłam się, bo dla dziecka każą tylko zabrać czapkę i chusteczki... żeby nie wynosić zarazków do domu...
pozdr
Iza
to dobrze, że już w końcu kończycie remont fajny szpital, skoro takie mają zasady, u mnie niestety trzeba mieć wszystko swoje, nie przejmują się zarazkami zupełnie

Cytat:
Heh, wróciłam z apteki odebrać zamówienie z doz... Starsza babka, gadała sobie przez telefon, jak miała dwóch klientów - na szczęście przekazała koleżance, że ma poczekać i zaczęła nas obsługiwać. Pani przede mną po skasowaniu wszystkiego nie podała leków A u mnie nie potrafiła poradzić sobie z kartą rabatową, wmawiając, że już i tak mam taniej, bo zamawiałam przez internet i ten rabat jest naliczony a wcale nie jest. Jak zobaczyła, że daję jej kartę płatniczą, to już absolutnie się załamała. Weszło w trakcie ze trzech klientów, co też głośno skomentowała załamując się ponownie i musiała koleżance przez telefon powiedzieć, ze do niej oddzwoni później (telefon oczywiście stacjonarny, apteczny). Poprosiłam, żeby zanotowała mi, że taką kartę okazałam - więc napisała mi to długopisem, bez podpisu, ani pieczątki - to ja ją grzecznie proszę, żeby mi to potwierdziła, bo tak to wygląda, jakbym sama sobie to dopisała. Ona przekonana, że przecież ja bym tego nie mogła napisać (no tak, przecież nie mam długopisu ). Komedia
niektórzy ludzie pozwalają sobie w pracy na trochę za dużo... Szczególnie w urzędach tak jest. Ja taką panią miałam u siebie w pracy, na recepcji siedziała. Albo non stop przez telefon z koleżanką gadała, albo na laptopie...

Cytat:
no nieźle!

mojej kuzynce wbił się w ....odbyt nie wiedziała że to kleszcz, darła się do swojej matki że nawet hemoroidy po niej ma

U mnie dziś upał, prawie 30st A rano chłodno jeszcze było... Chodzę w tą i z powrotem na uczelnie i do domu . Są już tylko same wpisy. Na 8 poszłam na ekonomie, po wpisie do domu, potem na 12 na technologie, znowu wróciłam. Teraz muszę iść jeszcze raz na organizację. Co najciekawsze, dwa tygodnie temu był egzamin, facet miał nam wcześniej na maila przesłać wyniki. . Oczywiście olał sprawę i tego nie zrobił, teraz wszyscy się stresują czy w ogóle zaliczyli, i co zamierza zrobić z osobami, które niestety nie zaliczą. Czy dzisiaj będzie poprawiał, czy wyznaczy jakiś termin...
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:22   #1906
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
niektórzy ludzie pozwalają sobie w pracy na trochę za dużo... Szczególnie w urzędach tak jest. Ja taką panią miałam u siebie w pracy, na recepcji siedziała. Albo non stop przez telefon z koleżanką gadała, albo na laptopie...

U mnie dziś upał, prawie 30st A rano chłodno jeszcze było... Chodzę w tą i z powrotem na uczelnie i do domu . Są już tylko same wpisy. Na 8 poszłam na ekonomie, po wpisie do domu, potem na 12 na technologie, znowu wróciłam. Teraz muszę iść jeszcze raz na organizację. Co najciekawsze, dwa tygodnie temu był egzamin, facet miał nam wcześniej na maila przesłać wyniki. . Oczywiście olał sprawę i tego nie zrobił, teraz wszyscy się stresują czy w ogóle zaliczyli, i co zamierza zrobić z osobami, które niestety nie zaliczą. Czy dzisiaj będzie poprawiał, czy wyznaczy jakiś termin...
ad1. Nie lubię, jak ludzie nie szanują swojej pracy.
ad2. Fajnie, że masz uczelnie w mieście...
Stary 2012-06-16, 13:23   #1907
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Masakra, to powinno być ścigane, jako znęcanie...taki dzieciak będzie miał problemy całe życie
lekarka cały czas karze im go odchudzać, ale oni nic sobie z tego nie robią...

Wczoraj po raz kolejny próbowałam nakłonić TZa do wyboru imienia.. Oczywiście po raz kolejny "on nie wie". Wkurza mnie to . W końcu sama wybiorę i nie będzie miał nic do powiedzenia...
Stary 2012-06-16, 13:25   #1908
blueberry88
Zakorzenienie

Dobra, zeżarłam tosta i zmykam.
Buziaki
Stary 2012-06-16, 13:25   #1909
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
ad2. Fajnie, że masz uczelnie w mieście...
w sumie to mam 5 minut drogi do domu od uczelni, więc aż tak źle nie jest. Jakbym miała tam non stop od rana siedzieć, to bym szału dostała chyba
Stary 2012-06-16, 13:26   #1910
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Soleilka sprzedam
Nie no ma byc corcia i koniec nie ma innej opcji

Amelcia
Stary 2012-06-16, 13:26   #1911
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, zeżarłam tosta i zmykam.
Buziaki
oooo tez se zjem zaraz.! obiadu mi sie nie chce to bedzie w ramach

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:29   #1912
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

wstałam o 12.00 a muszę brać tabletkę na czczo i czekać pół godziny więc śniadanie zjadłam o 12.45. I mam wyrzuty sumienia że głodziłam synka-goopia jestem nie?

Doczytałam o wadze Lusi,rzeczywiście kruszyneczka ciekawe ile będzie leżeć w inkubatorze i kiedy je wypuszczą
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:31   #1913
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka sprzedam
Nie no ma byc corcia i koniec nie ma innej opcji
Ja ostatnio dla Małego dostałam różowe body, bo co gdyby
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wstałam o 12.00 a muszę brać tabletkę na czczo i czekać pół godziny więc śniadanie zjadłam o 12.45. I mam wyrzuty sumienia że głodziłam synka-goopia jestem nie?
A jak ja wstaję o 13 to też głodzę?

Bloguję
Stary 2012-06-16, 13:32   #1914
prince_polo
Zakorzenienie

byla kuzynka ,. mwoila ze mam brzuch na chlopca denerwuje mnie takie cos

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-16, 13:33   #1915
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
byla kuzynka ,. mwoila ze mam brzuch na chlopca denerwuje mnie takie cos
Siurak Ci z brzucha wystaje, że masz na chłopca?

Bloguję
Stary 2012-06-16, 13:34   #1916
nadalka
Zakorzenienie

Ja byłam u tego mechanika, babka przyjechała, no i doszła do wniosku że lepiej to załatwić przez ubezpieczalnie - chyba zakumała że to jednak będzie trochę kosztować, a więc w poniedziałek przyjeżdża do niej agent, więc pewnie w nast tyg przyjedzie rzeczoznawca i tylko czekać na kaskę ..

byliśmy na mieście z D... on na piwku, ja na colce... wszamałam sobie hamburgerka...
wieczorem chyba jedziemy do brata na mecz...

mała dzisiaj prawie w ogóle się nie rusza
Stary 2012-06-16, 13:35   #1917
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
nie wiem moze gdzies tam widzi siuraka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-16, 13:36   #1918
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Ale od czasu do czasu rusza? Może zbiera siły na poród

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
nie wiem moze gdzies tam widzi siuraka
Uważaj, bo może masz na czole wymalowanego

Mi mówią, że ładnie wyglądam, więc będzie dziewczynka. Ciul im w oko, będzie dziecko a to najważniejsze

Bloguję
Stary 2012-06-16, 13:37   #1919
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No to kolejna do porodu
oszalałas?! do 5.07 musze wytrwac
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja byłam u tego mechanika, babka przyjechała, no i doszła do wniosku że lepiej to załatwić przez ubezpieczalnie - chyba zakumała że to jednak będzie trochę kosztować, a więc w poniedziałek przyjeżdża do niej agent, więc pewnie w nast tyg przyjedzie rzeczoznawca i tylko czekać na kaskę ..

byliśmy na mieście z D... on na piwku, ja na colce... wszamałam sobie hamburgerka...
wieczorem chyba jedziemy do brata na mecz...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-16, 13:38   #1920
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
oszalałas?! do 5.07 musze wytrwac
Będziesz po mnie, zobaczysz Ja tam tylko mobilizuję Mamcię żeby nogi zaciskała do końca czerwca Bo ja się po niej sypnę, zobaczycie

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości