|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;34740008] Szampon jest genialny, przeźroczysty, a jednak nie plącze włosów. [/QUOTE]
No to nie ma bata, trzeba spróbować . Jeszcze jedno, jeśli można : o ile mogłam się zorientować, preferujesz pielęgnacje bezsilikonową {szampony, odżywki} . Czy zawsze na koniec procesu mycia dajesz coś z silikonami, czy tylko po tych dobrociach z Syberii jest taka konieczność ? { |
|
|
|
#2462 |
|
seriously? no.
|
zaczęły wypadać mi włosy. może nie jakoś tragicznie, ale 2x tyle co wcześniej. wzięłam 1 opakowanie CP, wcieram Jantar. możliwe, że to przez to? nie wiem jaka może być inna przyczyna
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
moze to przez te ostatnie wahania temperatur? ostatnio duzo osob narzeka na wypadanie...
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Juz tu nie raz pisałam moją historię z Jantarem, przy pierwszej serii używania wrzesień-grudzień 2011 byłam bardzo zadowolona i stan włosów się poprawił, druga seria rozpoczęta w lutym 2012 była jakąś tragedią i też mi włosy strasznie wypadały, dopiero jak odstawiłam Jantar przestały...
I to nie było tak, że wypadały te najsłabsze włosy, tylko one wychodziły garściami... i szczerze powiem, że dopiero niedawno mi się to wszystko unormowało i podczas czesania wypada mi około 10 włosów, a nie garść
|
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moze nieumiejetnie wcierasz Jantara szarpiac przy tym wlosy, albo jakis jego skladnik nie sluzy tobie. mi jantar w ogole nie podpasowal.
|
|
#2466 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
po prostu przestały wypadać
obecnie na skalp nakładam Sesę, czasami eliksir Green Pharmacy |
|
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Oto jak moje włosy zareagowały na Vatikę, puszek
![]() ciekawe, czy w ciągu dnia się jeszcze bardziej spuszą , czy wygładzą trochę? Jak miałyście?Wolę gładkość, niż pseudoobjętość, wyglądają, jakby ich było dużo, a nie ma blasku jak np. po oliwie
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lecą mi włosy ostatnio, strasznie zmęczona chodzę Chociaż wizualnie mam good hair week, więc nie narzekam
|
|
#2470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale moje po około 2-3 godzinach od wyschnięcia robią się gładkie, miękkie i błyszczą, więc u mnie to kwestia cierpliwości i wstawania wcześniej, by je umyć. A, no i ja jeszcze muszę je dociążyć np. jedwabiem. Chociaż w ogóle bez silikonów są bardzo złośliwe. ![]() Ale Twój puszek nie wygląda wcale aż tak źle jak sobie wyobrażałam wszystkie puszki dziewczyn po Vatice Masz proste włosy, więc na moje nieprofesjonalne oko to się wygładzą
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-06-17 o 13:13 |
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj nałożyłam trochę mniej tego żelu i włosy wyglądają super
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
hehe czasem żałuję, że nie moge zobaczyć tego co opisujecie
|
|
|
|
#2473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lubię silikony, bo moich włosów chyba nie da się obciążyć
|
|
|
|
|
#2474 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też ostatnio trochę więcej wosów wypada ale mam też sporo bejbików i nie wiem od czego bo nic nie łykam ani nic nie wcieram
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też rosną bejbiki bez wcierek i zawsze tak miałam.
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polska nie wyszła z grupy, więc nie muszę focić moich włosów w najbliższym czasie. Z jednej strony: uffff. Z drugiej- DLACZEGOOOO?!
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a tak czysto hipotetycznie: znacie jakieś fryzurki krótsze niż 30 cm, które nie wymagałyby większego cieniowania i dałoby się o nie dbać bez większej stylizacji?
Chodzi o proste włosy
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
ale 666 się zbliża;D
|
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczęta!
wstawiam dwa zdjęcia swoich włosów 1zdj po rozczesaniu; 2- po spieciu w koka (foty z zlej kolejności )Jak widzicie, po wzglednym rozpoznaniu - włosy cienkie i rzadkie. Od jakichś 2 miesiecy zwiększyło się wypadanie włosów. Mam problem, jak widać z odsłanianiem skóry głowy - na czubku. Inaczej sprawa wygląda po stylizacji - pianka na objętośc i troszkę lakieru na grzywkę (mam przedziałek na środku) - i w miarę dobrze wyglądam . Tu pokazuje włosy czyste, bez niczego. Zaczęłam brać wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy. Używałam WAX półtora miesiąca, ale coś czuje że podrażnia - trochę czasami swędzi mnie skóra głowy i jest zaróżowiona (pewnie przez sls który gotuje się na skórze przez 30min jak producent przykazał) się rozpisałam, pewnie nikomu nie chce się czytać ![]() Moje pytanie ogólnie jest takie - co zrobić, żeby włosy były wizualnie i kondycyjnie lepsze? podcięcie nie za bardzo mi odpowiada (choć może trochę mogę podciąć, bo te końcówki strasznie cienkie) bo zależy mi na długich włosach. Jednak to przeżedzenie powoduje, że wyglądają jak wyglądają. Mam zamiar zacząć olejować włosy (alterra - granat i awokado?) A tak to co jeszcze? Dziękuję z góry za porady. Edytowane przez carola212 Czas edycji: 2012-06-17 o 17:02 |
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że takie pytanie się przewijało kilka razy wśród wątków, ale ja nigdy nie doczytałam się konkretnej odpowiedzi. Ile należy odczekać po farbowaniu wlosów, aby je naolejować? Czy nie trzeba czekać i można od razu przystąpić "do działania"?
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podrażniony skalp to zły skalp. Ja na Twoim miejscu skupiła się na skalpie właśnie, potraktowała go Jantarem, Saponicsem (albo inną wcierką nie na bazie alkoholu) albo jakimś żelem aloesowym z dodatkami. Nie będzie podrażnienia i włosy zagęścić się mogą trochę. ![]() Co do długości- olejować, olejować, nie bać się, kombinować- długo, krótko, z psikaczem pod, na odżywkę, bez odżywki. To zabawa ma być, a nie stres, że się nie uda. ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-06-17 o 17:49 |
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam bardzo podobne włosy do twoich (też długie i rzadkie) i sama nie wiem co z tym zrobić.. Wcierki na mnie nie nie działają, a do skrzypokrzywy nie mam cierpliwości. Zawsze miałam bardzo gęste i grube włosy, ale jakiś rok temu zaczęły intensywnie wypadać. Teraz się trochę unormowało ale bejbików nie widzę |
|
|
|
|
#2485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym obciazaniem to chyba rzeczywiscie znak, ze masz juz tak nawilzone i zadbane wlosy, ze nie potrzebujesz "bogatych" odzywek. |
|||
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak próbuję, to spodnia warstwa włosów się kręci a te z wierzchu są proste, a jak je poodgniatam, to uzyskuję jakieś fale, ale to są fale a nie spiralki. I po 2 godzinach się rozprostowują Pół głowy mam kręconą a pół prostą
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myślicie, że można bez szkód pić drożdże, skrzypopokrzywę i brać CP (plus wcierki) jednocześnie?
Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2012-06-17 o 19:31 |
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
CP bym sobie w tym zestawie darowała.
|
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skrzypopokrzywa - ok, z reszta dluzsze przyjmowanie skrzypu skutkuje wyplukiwaniem witaminy b2, dlatego tez drozdze wzajemnie sie z nia uzupelniaja cp - nie ma p/wskazan wcierki mozna stosowac bez wzgledu na to co sie przyjmuje wewnetrznie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

{

I to nie było tak, że wypadały te najsłabsze włosy, tylko one wychodziły garściami... i szczerze powiem, że dopiero niedawno mi się to wszystko unormowało i podczas czesania wypada mi około 10 włosów, a nie garść

, czy wygładzą trochę? Jak miałyście?Wolę gładkość, niż pseudoobjętość, wyglądają, jakby ich było dużo, a nie ma blasku jak np. po oliwie

ja będe prawdopodobnie dopiero w sierpniu jechać także no, napewno ktoś dobry przede mną Cię zaopatrzy 
bo nic nie łykam ani nic nie wcieram