![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: pięćdziesiatki z plusem
Re:problem Malinówki -podkrązone oczy .Nigdy nie miałam problemu tego rodzaju, dopiero od ok 2 lat.Nie wiem czy zwiazane to jest z wiekiem czy siedzeniem przed komputerem . Niestety też zauwazyłam u siebie , o zgrozo worki pod oczami . Stosuję rano i wieczorem żel Vichy thermal fix yeux naprzemiennie z kremem Novadiol contous /livres et yeux/ - do okolic ust i oczu . Jestem bardzo zadowolona , szczególna ulge przynosi mi żel -też na zmeczone oczy .
Pomyślałam,że my kobiety ile wysiłku i pracy i kasy musimy zainwestować ,żeby nazywali nas piekna płcią ! Co Wy na to ? Ogólnie miło jest jednak miziac sie róznymi kremikami , mimo wszystko . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Nika-ja mam włosy delikatne, cienkie dosyć ,ale na szczescie -gęste , niestety farbuje od lat , a od pewnego czasu uzywam prostownicy więc wiadomo -zniszczone i zawsze do regeneracji . uzywam szamponu , odzywki i maski błyskawicznie regenerujacej "blonde expressions -pantene pro_V z ekstraktem słonecznika .Mam też kapsułki wzmacniające /bez nazwy / od fryzjerki do wcierania po 2 myciach -moim zdaniem nic nie dające ,zawierające jakis olejek . Co do skrzypu, nie znam preparatów, słyszałam -podaj nazwę , mam wielkie zaufanie do preparatów naturalnych .Jeżeli chodzi o paznokcie , przezywam dramat , mam łamliwe i co najbardziej mnie martwi -pojawiły się podłużne bruzdy .Mozliwe,że po uzywaniu pilnika szklanego , nigdy nie miałam tego rodzaju problemów . Jeżeli planujesz zakup szklanego pilnika -raczej przestrzegam , nie zdaje egzaminu ,ściera się juz po jednorazowym użyciu .Moim zdaniem jest dobry jedynie pod względem higieny , łatwo go myć woda .
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No, otóż to, z tymi włosami, droga Sonato,ja też używam prostownicy,i to niestety najbardziej niszczy włosy.Chodze regularnie do fryzjera podcinac włosy tak średnio co 1,5 miesiąca.Oj ja też farbuję włosy od lat, wprawdzie zbliżonym kolorem do naturalnych ale to ingerancja niestety chemiczna na włos.Ja oczywiście używam szamponu i odżywki Nivea ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Nika- wypróbowac warto moim zdaniem, wizualnie ładnie i estetycznie wyglada ,ale ja trzeciego z kolei napewno nie kupię . Przy piłowaniu paznokci powierzchnia pilnika sciera się -jest gładka , myślałam,że pierwszy pilnik kupiłam feralny, niestety w drugim ma ten sam problem .na dodatek pojawiły mi sie podłużne bruzdy na kilku paznokciach ,czego wczesniej nie miałam.na opakowaniu przeczytałam,że pilnik ten zapobiega robieniu sie bruzd -u mnie o dziwo odwrotnie ?
Co do włosów , myśle,że problemem jest prostownica, modelowanie i w moim przypadku -nie moge trafić w naszym mieście na dobrego fryzjera -chyba od zawsze , jakos zawsze po umyciu włosów /po wizycie/ nie radze sobie i nie poznaje sie w lustrze , złe strzyżenie, złe cieniowanie .natrafiłam na tym forum na wątki o fryzjerach gliwickich , sporo osób chwali sobie zakład na Czwartaków /p.karina / , byłam tam ,ale dosyć dawno . Teraz w okresie zimy chce troche dac "odpocząć " włosom, tzn., nie zapuscic się ,ale stawiam na odnowę -włosa . Narazie upinam klamrą , ile wytrwam -nie wiem ? |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
so_na_to - dzięki za podpowiedż w sprawie kremu pod oczy .Zakupiłam i maziam,mam nadzieję że pomoże. A swoją drogą to te wory troche przez ślęczenie przed ekranem monitora powstały. Po światecznej przerwie znacznie się zmniejszyły.Co do fryzjerów - takiego dobrego to naprawdę wszędzie trudno znależć , ja na szczęście po wielu latach poszukiwań znalazłam i chociaż z tego powodu jestem szczęśliwa. Zwłaszcza że mam krótkie włosy, które naprawdę wymagają dobrego strzyżenia. Po umyciu tylko trochę pianki, szczotka,suszarka i gotowe.
Przy okazji Tobie so_na-to i wszystkim forumowiczkom w Nowym Roku życzę aby to nasze mazianie przynosiło jak najlepsze efekty i żebyśmy zawsze mogły uśmiechać się do lustra . Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Malinówce ,Nice oraz wszystkim paniom zagladajacym tu czasem życze szczęsliwego Nowego Roku ,aby zawsze były piękne zewnetrznie i wewnetrznie .Zyczę Wam marzeń , o ktore warto walczyć bez wzgledu na wiek /wszak zawsze spełniaja sie !/, radości ,która warto dzielic , przyjaciół z którymi warto być i nadziei ,bez której nie mozna zyć ....Szczęsliwego !
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chętnie dołączę się na tematy pielęgnacji włosów i paznokci. Miałam duże problemy i po stosowaniu m.innymi kosmetyków homeopatycznych dużo mi przeszło. Jeśli będziecie zainteresowane, chętnie podzielę się wiadomościami. Oczywiście interesują mnie wszystkie tematy, które piękne panie wciąż młode ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten wątek nie cieszy sie dużym zainteresowaniem ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast paznokcie to moczyłam w ciepłej oliwie z oliwek tak ze dwa razy w tygodniu, łykałam dużo witamin oraz stosowałam odżywki z kaktusa z firmy Avon. Mi akurat pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
![]()
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I cały wieczorek siedziałam wpatrzona w ekran bo przywieziono zdjęcia córci ze świąt i sylwestra ( a nie ma jej w kraju ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny Sonato i Bietkadd,może teraz po mału ten wątek sie rozkręci.Wpadajcie częściej,bo jak ja tu zaglądam to nigdy Was niema
![]() Sonato w co grałaś na grach ![]() ![]() Biettkad a gdzie Twoja córcia balowała w Sylwestra? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie jest nas tak mało i dlatego tak trudno sie spotkać ![]() ![]() Córcia moja jest od 5 m-cy w Londynie - takie czasy ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny ! Właśnie tutaj zajrzałam i chciałabym podzielić się informacją dotyczącą paznokci. Zawsze miałam bardzo słabe, cienkie i łamiące się ale koleżanka mojej córki przywiozła mi z Londynu odżywkę w postaci kremu. Już po kilkukrotnym zastosowaniu paznokcie znacznie się wzmocniły i tak bardzo się nie łamią. Jest to słoiczek z napisem Sally Hansen DIAMOND Cuticle + Nail Creme . W naszych sklepach takiego kremu nie spotkałam ale bietkadd możesz uśmiechnąć się do córki. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Witaj Malinówka
![]() ale widzę że dziewczyny pomału zaczynają sie schodzic z czego bardzo sie cieszę ![]() Pozdrawiam Was cieplutko ![]() Sonata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Malinówka za poradę
![]() ![]() Nika już jest, Sonato hello ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Starsza Pani , cudownie ,że zajrzałas , mam nadzieje ,że częsciej ,a moze poprowadzisz równiez ten wątek bo załozycielka wyraznie porzucila go . Wyznam szczerze,że kilkakrotnie chciałam dołaczyc do 60-tek / Twojego wątku /,ale zawsze w ostaniej chwili brakowało mi odwagi .stanowicie tam tak zgrana paczke dziewczyn wzajemnie rozumiejących sie ,że nie chciałam zakłócac . Ostatnio buszuje po nocach ,nie wyrabiam z czasem, ale niebawem to zmieni sie .
#81 |
Rozeznanie
|
Nika, Biettka , Malinowka -cudownie,ze jestescie . Tez mam nadzieje,że ten wątek nie zniknie z forum .Mimo,ze nie mam ostatnio okazji zaglądac w dzień ciesze sie,że o mnie pamiętacie
![]() ![]() ![]()
#82 |
Rozeznanie
|
bietka dd -przepraszam, za błędnie napisany nick, to niezamierzony błąd ,efekt pory dnia/nocy /
![]()
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nika , troche mnie znasz, łatwo domysleć sie,ze na tych nie wymagających myslenia np -masz ? , tak -nie, skojarzenia . Ciekawy relaks przed snem ![]()
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Dokładnie 100 wiadomosci, gdybym potrafiła wkleic sobie butelke szampana - świętowałybysmy jutro z rana
![]()
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Starsza Pani gorąco zapraszamy do nas ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim Paniom
![]() mam pytenie natury kosmetycznej, a mianowiceie. Chciałabym zrobic swojej mamie krem do twarzy z półproduktów zamawianych na stronie www.mazidla.com nie wiem tylko które z nich wybrac? Przeglądałam juz propozycje podane na tej stronie i juz sama nie wiem? Czy może któras z Pan robiłas sobie jakis krem i mogłaby coś polecic?
#88 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane,wpadłam na chwilkę przywitać sie
![]() Coś dzisiaj mam problemy z internetem ![]() Trzymajcie sie cieplutko,miłego wieczoru życzę. ![]() Sonato kochana jak zajrzysz tu dzisiaj to buziaki ślę i jutro napszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny ! Znowu tu zajrzałam i tak bardzo się cieszę że Was tu też nie brakuje . Szkoda że nie mamy jeszcze wspólnej strefy czasowej ale mam wielką nadzieję że to się wkrótce zmieni.
Sonato i Niko dzięki, że nie zapomniałyście mnie i nawet nie Wiecie jak mi było miło z tego powodu. Sonato z okazji Twojego /100/ jubileuszu przyłączam się do życzeń bietkidd bo wierz mi Twoje posty są takie pełne ciepła i wrazliwości. Mam rację dziewczyny? Wpadnę tu jeszcze dzisiaj przed 24 na lampkę szampana . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.