|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Archi jak tam????
|
|
|
#1982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Spacerek zaliczony, kąpiel też, kolacja też i teraz dziecię sie przewala w łóżeczku bo ma iść spać więc cuduje.mnie czeka co niedzielna rozmowa z tatusiem młodej więc się nastrajam
![]() Cytat:
Cytat:
i tak samo zabieram zawsze multum innych ciuchów ze sobą bo anuż...![]() gracias.. Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-17 o 20:49 |
||
|
|
|
#1983 |
|
kosmitka
|
Agus a czemu co niedzielna?
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
uff..dziecię spi..a nie przewala sie jeszcze..ale jest szansa,...śpi
Cytat:
nie dzięki ale dzięki dziś u nas na stadionie (oddalonym ode mnie o jakieś 4km) gra Lady Pank, ale wieje wiatr i dokładnie słychać co grają...więc mam koncert za darmo
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-06-17 o 21:19 |
|
|
|
|
#1988 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Jakie to życie pogmatwane czasem. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Agus tak myślę i chyba sama bym tak nie umiała.
|
|
|
#1989 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a brawa dla Frania ze zjadł dzielny chłopczyk sie imprezuje![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze bedzie mi si epodobało, bo ofert miałam dwie i wybrałam tą, miejmy nadzieje że nie będę żałować wyboru![]() Cytat:
![]() no i tez zdobyłam karte rossmanowską i działamy ![]() co do zakupów to my dziś bylismy w smyku i mały dostał dwie pary spodni i skarpetki ![]() Cytat:
widzisz jednak chce coś jesc, aby tak dalej -trzymam kciukiAgus super fota balkonowa my jeszcze ni etestowalismy bo w pogode nas w domu nei ma hehehea basen zakupione w realu? bo my tez zakupiliśmy i po nadmuchaniu okazało sie ze jest bardzo mały hehe coś chyba jak ten wasz i wczoraj w biedrze zakupiłam i okazało sie ze jest mega dużu teraz pogoda i bedziemy testowac![]() dziś u znajomych miałam mysl zeby z innymi dzieciaczkami do basenu go wsadzic ale nei miałam recznika a obcych nie lubie i zrezygnowałam, bo nie miałabym go czym wytrzec hehehe, wiem ze bliscy znajomi itd itd ale recznikowe zboczenie miałam i dzieć sie nei wykąpał |
||||||||
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, niestety są tacy ojcowie co nie specjalnie się interesują.
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, mam nadzieje że nikogo ni epominełam a teraz sie przywitam
![]() hejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ![]() po dwóch dniach bardzo intensywnych i fajnych ![]() jedyny minus to wczorajsza porazka no ale cóż nie można mieć wszytkiego he
|
|
|
|
#1992 |
|
kosmitka
|
Jakby to ująć - Asia .Trzymam za Ciebie kciuki, pracująca mamusiu. Tak czytałam, co napisałaś o tym 2 dziecku i mnie to zniechęciło lekko. Bo faktycznie Franio chyba byłby poszkodowany przez jakiś czas, a to on jest centrum mego życia, mój skarbuś
|
|
#1993 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a charakter mam naprawdę ciezki i wierz mi...ciarki mi przechodzą jak mam z nim pisać, a jak się spotykamy to oj ciezko mi... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
no są...niestety... Cytat:
a co tam u Gosi i Stefka?wiesz coś? |
|||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Błagam, niech ktoś sprawi by moje dziecko zasnęło, bo zaraz wyjdę z siebie
|
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powaznie ostanio meczyłam wszytkich pytaniami odnosni ejedzenia itd itd bo kurde ten mój mały to jak widzi talerz to az sie podnosi z radości ze coś dostanie no i usłyszałam ze mam dawać dziecku próbować itd i że jednak to nic złego, nawet jak zje coś z pieprzem, sola czy papryka wiec ufff![]() co do drugiego to teraz włąsnei jak młody sie tuli, wiecej kojarzy itd to ciesze sie ze mam tylko jego i moge mu poświecic 100 procent siebie ale tez tak z drugiej strony dziś widziałam dzieci 2,5 lestnie które si ebawiły, biegały i rodziców miały gdzieś he to cieszyłam sie że mój jest mały i siedzi ze man na huśtawce i sie przytulamy, no i tez doszłam do wniosku ze jak ju zbedzi etaki ze nie bedzie mnie chciał non stop to moge ta uwage poświęcić i podzielić i zdecydować si ena drugie dzieciątko-moze tym razem jakaś mała księzniczka![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- co do basenu to my zamierzamy siedzieś w tym piszę siedzieć bo i mam sie zmiesci jakby co |
||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
po raz pierwszy biorę ją na przetrzymanie, marudzi w drugim pokoju, ale nie ma histerii i coraz dłuższe są momenty ciszy - ciężko mi ale nie mam już innego pomysłu na nią, bo wszystko źle. To jest idealne dziecko od 9 do 21, a od 21 do 9 to jakiś horror
|
|
|
|
#1997 | |
|
kosmitka
|
Agus naprawdę złota kobieta z Ciebie, jaki zły charakter, nie gadaj
![]() Asia mój pedi powiedział, że dziecku sól czy jakaś tam przyprawa nie szkodzi. Póki co odstawiamy tylko jajko i mniej herbat z cukrem, bo one mogą być winowajcą mniejszego apetytu. I ma jeść normalnie wszystko to co my. Z naciskiem na słowo wszystko. Wyjątek - grzyby. Aha jajko odstawiamy z powodu uczulenia, może być w potrawach, ale nie solo jako np. jajecznica. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
O co chodzi tym naszym dzieciom?
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do herbat to mój mały mniej dostaje, czesciej daje mu sok ok 30 i do 125 a czasem wiecej dolewam wody i powiem ci ze wypija, wody samej jeszcze nie chce ale myśle ze powoli sie przekona moja kuzynka podpowiedziała mi wode z małym dodatkiem miodu , jeszcze nie próbowałam ale chyba zaczne, chciałabym zeby mały pił wode ale nic na siłe w porównaniu z tym ze kiedys nei chciał pić nic to i tak sukces
|
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Asia miodu się nie zaleca przed 12 miesiącem (albo i nawet przed 2 rokiem, musiałabym sprawdzić) bo może silnie uczulać.
|
|
|
|
#2001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moze to bedzie jakis sposob. Moja dzisiaj tez marudzila, bo sie poprzestawialy pory spania no i w skrocie - sama w lozeczku zle, ze mna na lozku zle, to ja zostawilam i sobie poszlam i o dziwo pomoglo - podejrzewam, ze sie bawila, a jak chciala spac to zaczela marudzic, dostala jeszcze wody do popicia, smoka, przytulasa i chwila moment i spala.
|
|
|
#2002 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Marcel pierwsza klasa, ja chcę taki basen!! Na piłki .---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak bedzie z woda hi![]() a basen w biedronie za 20 zeta kupiłam wiec nawet jakby nam ni espasił to w sumie nie szkoda ![]() a w ogóle to wczoraj wracalismy do domu o 23:30 i ze względu ze mały spał w wózku postanowilismy wrócić od znajomych na pieszo(30 minut drogi) plan był taki ze po meczu wracamy taksówką , ale szkoda mi było małego budzić zeby go najpierw wsadzić do fotelika a potem w domu znów wyciągac, no i szliśmy sobi etak noca, wnieśliśmy go w wózku na 4 pietro, przełozyłam do łożeczka a on nawet jednego oka nei otworzył-normalnei niezły jest
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia, a ja wyczytałam że nie można i sama nie jem, a miód uwielbiam i jestem wręcz od niego uzależniona.
|
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
sprawdzilam na Nadii, hehe, bo sa kaszki z miodem po 6mcu to dalam kiedys chleb z maslem i miodem - 2 dni z rzedu i wyskoczylo lekkie uczulenie na policzju. na razie sie wstrzymam
|
|
#2006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobni ejest z truskawkami czytałam ze tez albo po roku albo po 2, a ja kiedys słoik z truskawkami po 4 czy 5 miechu miałam-nie pamietam, mały zjadł i nic mu nie było, potem mu robiłam truskawki z jabłkiem i do dziś nie ma uczulenia itd, teraz jak jest sezon juz tez zdązył podjeść dużo nie daje ale daje
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ostatnio w dzieciowej gazetce wyczytałam, by truskawki dawać po 2 r.ż. Agus jajko ze względu na uczulenie, dopisałam
|
|
|
#2009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no i po rozmowie....uff
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2010 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

dzielny chłopczyk