|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 |
|
kosmitka
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
U nas od dłuższego czasu krostki ze 3-4 są na policzku i też niby jedzeniowe, ale nie mogę skumać od czego.
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
no proszę, a w życiu bym nie wpadła ze może dobrze działać na wypróżnienie
![]() człowiek całe życie się uczy ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- a u nas buzia obsypana przez sline tzn broda i okolice ust. juz namiętnie przemywam wodą, smaruje i nie chce zniknąć, normalnie ma tego od groma, dzis kolezanka mi wazeline poleciła, ale jakoś nei jestem przekonana |
|
|
|
#2014 |
|
kosmitka
|
Aż spróbuję jutro podać wodę z miodem, zobaczymy. Ale tak to w życiu nie dojdę od czego te krostki.
|
|
#2015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nic, ja już mykam..słodkich i kolorowych maminki i miłego poniedziałku Justynko, mam nadzieję, że Zośka już słodziutko sobie śpi... |
||
|
|
|
#2016 |
|
kosmitka
|
Asia nic nie mów o ślinie, u nas dzisiaj wyjątkowo - hektolitry doslownie, tyle się dawno nie lało z niego. Chyba kolejny ząb się szykuje.
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ja czekam na końcówkę meczu i też idę spać. Wolałam, by Dania chociaż zremisowała.
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2018 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Można, można?? Niemcy strzelili 2:1 w 84 minucie. A nam czasu mało było. Ech. Nie mogę tego odżałować no. Aż Karmi sobie strzeliłam
|
|
|
#2019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agus jak nei bede widziała poprawy to tez pójde do lekarza bo naprawde ma całą brode mega czerwoną biedny, mam nadzieje ze w zaden sposób go to ni edrażni PS tez oglądamy mecz i lepiej by było z Dnia ale si enei zapowiada ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
zreszta gralismy u siebie, wsparcie kibiców duze, generalnie gralismy z najsłabszymi z grupy i co ? lipa-szkoda ze choć raz nie moglismy sie pokazać.... zreszta w meczu o wszytko grac defensywnie a nei atakując ..no cóz Smuda miał swoją wizję
|
||
|
|
|
#2020 |
|
kosmitka
|
Kolorowych.
Smudy mi szkoda, bo on też Franek .
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż ja dzisiaj wracam do domu a mały spi W ogóle ostatnio zaczął przekręcać się na brzuszek i wypinać kuper. DOpiero teraz bo cały czas na plecach i boczku tylko.Ancia, haha to też mi go szkoda w takim razie
|
||
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęła, niech pośpi jak najdłużej, bo ja nie wiem jak długo pociągnę z tymi jej pobudkami w środku nocy!
Cotka, może niech ona z Filipem się zgada i niech się bawią ze sobą w tym czasie jak nie śpią ![]() a spanie z kuperkiem w górze niezmienne mnie rozczula |
|
|
|
#2024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetny ten basen! tez taki chce![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaa chleb wcina az milo![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- A w ogole to dzien dobry z kawka i z Mikim
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-18 o 08:53 |
||||
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry poweekendowo
![]() Aa2 Ty jesteś najlepsza infolinia x-lander to powiedz kochana czy śpiworek i osłona na nóżki to to samo w sensie 2w1 czy to są różne rzeczy??? Justynko mamo Zosi widziałam że mała zaczęła jeść co zrobiłaś??? Dałaś jej kawałki do samodzielnego jedzenia??? U nas jest masakra, już nawet pomidorówka nie pomaga, wczoraj mała wytrzymała bez jedzenia 8 godzin Katar małą męczy już półtora tygodnia, już nei wiem co robić. Kropelki musiałam już odstawić więc została nam woda morska i maść marjankowa, smaruję na noc nóżki plecy i klatkę piersiową kremem natłuszczającym i rozcieńczonym amolem i ![]() Pogoda za oknem super a ja mam dylemat czy wychodzić z nią na dwór
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pomoge, ale-walczylam z katarem Mikiego ponad 3 tyg kiedy okazalo sie ze ma alergie, masc majerankowa nic nam nie dawala, nic, odciagalam pare razy dziennie frida i zakraplalam nosek Mucofluidem-to jest na recepte ale jest rewelacyjne, momentalnie uwalnia smarkotki i zaraz po zakropleniu odciagalam wszystko fridka.
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Odciagałaś tyle razy ile coś w nosku "furgotało"?? Ja tak robiłam bo wydawało mi sie logiczne - sama z pełnym nosem nie wytrzymam długo
, ale nastraszono mnie że lepiej wyciagać tylko na noc i przed jedzeniem. A alergia na co była??---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Najgorsze że mała jak widzi że sięgam po fridę to odrazu dosłownie ryczy
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ta alergia to w sumie dziwnie bylo bo: Mikul zaczal bardzo mocno ulewac, mial straszne krosty na buzce, ramionkach i klatce piersiowej, mial ciemieniuche, masakryczny katar(naprawde chyba nawet ja jak mialam zapalenie oskrzeli nie mialam takiego kataru jak on ) i to dalo naszej pedi podstawy do zmienay mleka, wczesniej bylismy na zwyklym bebilonie a odkad jestesmy na pepti wszystko sie zmienilo na lepsze. wiem ze ciezko z frida bo to nic przyjemnego ale wiem po sobie jaka pozniej ulge odczuwa maluszek.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- I mialam dopisac-niezawodne okazaly sie zwykle patyczki do uszu ktorym delikatnie wyciagalam smykowi babolki z noska bo frida nie zawsze udalo sie to zlapac.
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Witam, witam Kobietki
![]() Nocka be, bo mała strasznie niespokojna i pojękiwała co chwilkę. Ale da się przeżyć ![]() Mecz - dla mnie porażka, druga połowa to KATASTROFA ![]() Lulla wałeczek też mamy, Małej się podoba Sharifa - szacuneczek za kreatywność co do jedzenia najważniejsze, że są jeszcze efekty!Archi - gratulujemy wypędzenia diabełka a koszule - rewelka Agus - brawa za nowe mleko i kąpiel! Ja bym się odważyła kąpać ale mąż i teściowa umarli by na atak serca ![]() MamoZo - gratulacje przełomu, co do jedzenia! ![]() Danika - kciuki za szybko powrót do zdrowia! Irmith - a próbowałaś może inhalacji z soli fizjologicznej? U nas fajnie działa Odciąganie - jedni każą odciągać bo wtedy spływa na oskrzela/płuca. Mi natomiast lekarze podczas pobytu w szpitalu powiedzieli, że to indywidualna sprawa ale oni nie polecają bo zwiększa to ilość wydzieliny nie odciągam A do noska mamy HIPERtoniczny roztwór wody morskiej Quixx (podobno to ważne żeby był hipertoniczny a nie izotoniczny, niby obkurcza śluzówkę) ale napisałam ![]() Cotka - co do płaczu przy nachylaniu się do łóżeczka - to też dałam radę przeżyć Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-18 o 09:54 |
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja często słyszę że mała oddycha buźką tak ma zawalony nosek :/ albo jak friduję to ma tak opuchniętą śluzówkę że nie daję rady nic odciągnąć. Wczoraj zrobiłam jej ciepłą kąpiel, to sporo samo wyleciało ale zaraz po wyjściu zaś full było :/
I właśnie ciemieniucha... wydaje mi się że widziałam gdzieś na główce ciemno żółtą plamkę tylko kurcze nie moge jej znaleźć i nei wiem czy mi się wydawało my jesteśmy narazie głównie na moim mleczku choć dolewamy już sobie pepti i myślę że za chwilę już tylko pepti zostanie bo mam dość laktatorzenia ![]() Patyczki u nas idą kilogramami, żal mi meczyć ciągle nosek więc jak coś tam "wygląda" to wyciągam patyczkiem bo chusteczki mocno szorują nosek :/ ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Ja mam Sterimar musze sprawdzić czy to jest hiper
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Do inhalacji potrzebujesz inhalator
wtedy kupujesz sól fizjologiczną w ampułkach takich maleńkich i np wlewasz do rozpylacza (część inhalatora - trzeba zapoznać się z instrukcją ) 2ml soli i włączasz sprzęt, nakładasz maluszkowi na buźkę i nosek maseczkę i do wykończenia soli inhalujesz. Jest to całkowicie bezpieczna. Moja miała takie inhalacje już z pulmicortem w wieku 2 tygodni.A i najważniejsze - dwa razy dziennie taki zabieg można. Edytowane przez Wuwka Czas edycji: 2012-06-18 o 09:59 |
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo super te waleczek co? daje rade ![]() Irmith a ta kropka na glowce to jedna czy jest ich wiecej?
|
|
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze właśnie małą oblukałam przy świetle dziennym i widzę że jest ich więcej
Wuwka dzieki za info, tylko nie wiem czy to się uda bo moja malucha to takie żywe srebro nawet na kolanach długo nie posiedzi spokojnie
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Moze uczulenie jakies. Zreszta nie wiem, nie chce tu pisac o swoich mongolskich teoriach
wyczesuj to i moze kąp w jakiems olejjku na alergie? to nam tez pomagalo. Vitella.
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Wuwka, serio? U nas ostas ostatnio sukces. Mały dał się przełożyć po zaśnięciu i trochę pospał. Więc krok do przodu jest
|
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i wychodziłam. Robiłam coraz dłuższe przerwy a płacz powoli się tez skracał |
|
|
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
aha zapomniałam, dziękuję za kciuki, zostałam przelicytowana
nareszcie jakiś normalny wózek
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć poszedl na drzemeczke, w koncu po 6 zaczal wariowac, najchetniej poszlabym spac ale mam tyle rzeczy do zrobienia ze no way
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Agnyska zyjecie?
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamy!
Powiem Wam, że na tym chorowaniu najlepiej wyszedł Benek - jeden dzień i jedna noc i już jest monter. Ja i M. byliśmy przez dwa dni dętki, a i teraz smarkamy i kaszlemy jak ciężko chorzy. Mały ma super humorek i już zapomniał, że cokolwiek mu było ![]() Widzę, że my nie jedyni chorzy, zdrówka! A co Lulka, widziałaś mnie?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-18 o 10:37 |
|
|
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
najważniejsze, że są jeszcze efekty!
nie odciągam
gratki, hihihihi, Spryciulo!