|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Studentki!-ile płącicie za meiszkanie?
''Łazienka'' wyszła za duża
ogólnie to kibel jest tuż przy zasłonce. Nie ma spływu, więc to co naleciało na podłogę trzeba wycierać. Zlew nie ma zwykłej baterii tylko wyciąganą dyszę. A ten zlew jest wielkości moich dwóch dłoni rozłożonych I w tej zacnej łazience jest tylko sedes, zlewiczek i słuchawka od prysznica. Nic poza tym.
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2012-06-17 o 23:30 |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
I facet myślał, że 600 zł za to za mało.
Nawet internetu nie było, trzeba było samemu kombinować. Jak oglądałam to myślałam jak by tu wyglądało mycie się :P
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny teraz już wiem o czym mowa
|
|
|
|
|
#125 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście miał szczęście ja też raz wynajęłam pokój w ciemno - nie chciało mi się jechać 200km w jedną stronę, a wydawało mi się, że wypytałam o wszystko - gdzie mieszkanie, ile osób mieszka, ile pokoi, jaka cena, jakie meble są w pokoju do wynajęcia, czy jest kuchnia, czy jest łazienka, kto mieszka w pozostałych pokojach nawet w pierwszej chwili po wejściu do mieszkania wydawało mi się, że jest ok. Dopiero potem zauważyłam, że mieszkanie jest mega zapuszczone i wszystko do wszystkiego się klei. Zaczęłam sprzątać, podniosłam kwiatek i zobaczyłam pod nim mnóstwo mrówek faraonek. W kuchni było ich jeszcze więcej, były nawet w łazience (niezapomniane wrażenia z kąpieli kiedy po brzegu wanny chodziły mrówki). Już po kilku dniach zaczęłam szukać innego mieszkania, w między czasie próbowałam je doprowadzić do porządku, ale zwykłe sklepowe środki czyszczące nie dawały rady,a walka z mrówkami przypominała walkę z wiatrakami (jak się posypało ich ścieżkę, to znajdowały sobie drugą). Hitem był dla mnie smród w łazience - mimo mojego sprzątania cały czas cuchnęło, zapytałam się więc współlokatorek czy wiedzą może skąd ten zapach - okazało się, że jest to ręcznik trzeciej współlokatorki nie wymieniany co najmniej od października (ja wprowadziłam się w lutym, one w październiku i już wtedy ten ręcznik śmierdział). |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wynajęłam w ciemno. Bo do Wrocławia mam 750 km i 2 razy pojechałam szukać mieszkania i albo jak przyjeżdżałam i było zajęte, albo nie mogłam dojechać albo ludziom przeszkadzało, że mało mówiłam (ehe, zachowuj się normalnie w mieście, które pierwszy raz na oczy widzisz i po całej nocy podróży). Tak więc zdecydowałam się na pokój u starszej pani, na zadupiu. I nigdy więcej
Mówiła do siebie, śmiała się do siebie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Mój kolega wynajął kawalerkę gdzie siedząc na kibelku mógł otworzyć lodówkę. Takie rozwiązanie byłoby genialne w połączeniu z kibloprysznicem. Zjesz, wydalisz i się umyjesz. Doskonała oszczędność przestrzeni i czasu.
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze mam bujna wyobraznie, ale takiej kiblokapieli nie jestem w stanie sobie wyobrazic
tzn siedzi sie na tym kibelku i bieze prysznic, staje sie na nim, kuca czy co?! JAK?!
|
|
#131 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#134 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam
, ale powiem Wam, że kiedyś oglądałam piwnicę (w ogłoszeniu nazwane to było mieszkaniem) w domu jednorodzinnym. Schodziło się na dól po schodach w domu, (zdejmowało buty na górze ), po czym ukazywało się super mieszkanko . Po lewej stronie pokój, po prawej spiżarnia właścicieli, dalej kolejne pomieszczenie, a tam..kuchnio-łazienkacena:800 zł |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakby zaoferować palenie w piecu, to właściciel trochę by spuścił na cenie
.
|
|
|
#137 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Morelkowa Czas edycji: 2012-06-18 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Ale się uśmiałam
Wątek genialny. Nie znam chyba ani jednego studenta, który co piatek grzecznie wracałby z tobołkiem do rodziców ![]() I gdyby ktoś miał spać w moim łóżku mając w pokoju do dyspozycji moje rzeczy? No cyrk normalny. Ja sama wynajmuje pokój dwóm osobom (fakt, że w Białymstoku, więc ceny lekko inne), ale borę razem 550. Ale żeby 1700 za dwupokojowe?? No bez jaj.
|
|
|
#141 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
W tym roku ceny już zupełnie inne. Jak sobie porównałam, co można mieć za 2 tysiące w Katowicach a w Gdańsku np to padłam. Inna sprawa, że czasami właśnie w tych starych blokach ludzie mają chore czynsze- podobno i po 900 zł ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- ale to było w pociągu czy właśnie nie?
|
|
|
#142 |
|
sajkolidżist
|
W pociągu, chyba wtedy kiedy Carrie jechała do LA promować książkę i towarzyszyła jej Samantha
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Wynajmujemy z koleżanką mieszkanie dwupokojowe w warszawskim Śródmieściu. Widok na Pałac Kultury i takie tam... Płacimy po 300zł + rachunki
Ale to ekstremalna sytuacja, trwała ponad rok i kończy się wraz z czerwcem. Na wakacje znalazłam kawalerkę za 500zł.To mieszkanie, w którym jestem teraz, jest w dobrym stanie, a to następne w gorszym, ale akceptowalnym. Ale mogłabym mieszkać gdziekolwiek (dopóki stan konta pozwala) byle nie być skazaną na mieszkanie w wakacje z rodzicami. |
|
|
|
|
#144 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Wątek jest boski
I Ci studenci zaoczni, którzy mają tylko pidżamę i szczoteczkę Na inne rzeczy ich nie stać, bo płacą czesne?Cytat:
![]() Co do kluczy to miałam niestety dziwną historię, autentyczną. Właściciel wyjeżdżał na wakacje jak nam kończył się okres wynajmu, ale to oczywiście nie był powód, żeby mieszkanie miało stać puste te 2 tygodnie. Obarczył nas przekazaniem kluczy następnym wynajmującym i pojawił się problem kiedy i właśnie oczywiście mieliśmy to zrobić nie za wcześnie (w przedzień) ani też za poźno pierwszego dnia wynajmu - chyba w zamyśle o północyNie do końca zostaliśmy powiadomieni komu mamy klucze przekazać, więc kto się zgłosił ten dostał .Nie mówiąc już o tym, że trochę baliśmy się czy poźniej ewentualne zniszczenia przez nowych wynajmujących nie pójdą na nas. |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
|
#146 | |
|
.
|
Cytat:
![]() dziz, prawie przegapilam ten rozwijajacy watek
|
|
|
#147 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem po co Ci ten sarkazm
https://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/mad.gifPytam to,bo ja mam to meiszkanie ale aktualnie mieszka w nim moja mama. Tak niestety,życie się skomplikowało ze istnieje opcja że mama starci pracę,meiszkanie ma zostać przepisane na mnie.Sprawdzałąm wcześniej ile kosztuje takie samo mieszkanie(wynajem)na stronach, i okazuje sie że nie wcale nie chce za nie dużo. Wręcz normalnie,one tyle sa warte. Nikogo do wynajmu zmusić nie zamierzam,a studentów zaocznych PYTALAM bo kiedys wynajmowałam koleżance,ale przestałam i pytałam z myślą włąśnie o niej.A tam gdzie meiskznaie jest ZDZIWICIE się pewnie ale jest to praktykowane(!!) Na pewno wrócę tu ejszce popatrzeć jakie macie pomysły i jak bardzo Was to śmieszy ale oglądam też inne wątki ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie zostawią swoje rzeczy, żeby ktoś inny mógł sobie z nich korzystać przez weekend ![]() A jeśli osobę wynajmującą to mieszkanie złapie grypa i będzie miała 39 stopni gorączki, to i tak będzie musiała się wyprowadzić na weekend? Czy może ma dzielić łóżko z obcą osobą, która wprowadza się na dwa dni? A jeśli osoba wynajmująca Twoje mieszkanie mieszka 500km dalej to też ma jechać na weekend do domu? ![]() Przecież to jest chore. Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2012-06-26 o 21:46 |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam
A co do kibelkoprysznica to byłam w szkole średniej z klasą na wycieczce i w ośrodku, w którym mieszkaliśmy takie cudo się znajdowało Na szczęście tylko w jednym pokoju z tych, które wynajmowaliśmy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

ogólnie to kibel jest tuż przy zasłonce. Nie ma spływu, więc to co naleciało na podłogę trzeba wycierać. Zlew nie ma zwykłej baterii tylko wyciąganą dyszę. A ten zlew jest wielkości moich dwóch dłoni rozłożonych
I w tej zacnej łazience jest tylko sedes, zlewiczek i słuchawka od prysznica. Nic poza tym.

Nawet internetu nie było, trzeba było samemu kombinować. Jak oglądałam to myślałam jak by tu wyglądało mycie się :P

tzn siedzi sie na tym kibelku i bieze prysznic, staje sie na nim, kuca czy co?! 

I Ci studenci zaoczni, którzy mają tylko pidżamę i szczoteczkę
Na szczęście tylko w jednym pokoju z tych, które wynajmowaliśmy