|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
Niektórzy nie kupują nic i dziecko spi na tym materacu (ale to chyba nie jest wygodne), niektórzy kupują zwykły materacyk jak do zwykłego łóżeczka - ale jak to transportować? jest też składany materacyk, np. taki:http://sklep.bebeclub.pl/materace/38...120x60-cm.html chyba lepszy niż te, które są w tych łóżeczkach... ale nie widziałam go w rzeczywistości, więc nie wiem jaką ma twardość ani wysokość...
PCOs, Hashimoto, i inne ale ..... cuda się zdarzają - zostanę mamą 9.07.2012 przyszła na świat moja kochana córeczka Basia Edytowane przez izasz-b Czas edycji: 2012-06-17 o 23:02 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Mała mi się wierci, uwielbia wypychać mi się z lewej strony. Z jednej strony jest to rozkoszne, ale z drugiej to czasem "ała"
.
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Koleżanka mojej siostry miała tak samo poorany brzuch - jedynie wokół pępka nie miała rozstępów i w dodatku na kształt serca. Kilka miesięcy po porodzie rozstępy wyblakły, widać je, ale nie dużo mniej. Rozstępów ciężko się pozbyć, ale jak wyblakną nie są już takie dokuczliwe. Ja mam na piersiach - jeszcze z okresu dojrzewania. Na początku bordowe pręgi, obecnie blade, na które nie zwracam uwagi. |
||
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Blue powiedz mi jak możesz czy jest pasek do torby? Czy w spacerówce da radę podnieść oparcie całkowicie do pionu? Czy łatwo rozebrać gondolę i spacerówkę do prania? I jeśli masz fotelik to czy jakoś sensownie wygląda? I co zadecydowało u Ciebie o wyborze akurat tego wózka?
|
|
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, a Wy gaduły przystopujcie z pisaniem
![]() Dobrej nocy Mamcie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
oj skad ja to znamm.. u mnie to juz jest coraz czesciej raczej "ala"
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie o nich zapomniałam Kompletnie nie zwracam na to uwagi bo zamartwianie się tym i tak nic nie da - no chyba, że wygram kiedyś w totka to wtedy idę na jakieś laserowe usuwanie |
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę że mamy kolejnego bobaska na wątku! agusia gratuluje Mały jest śliczny |
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnej nocki!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać-śpijcie dobrze Mamusie
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie łatwo wszystko rozebrać do prania. Wybraliśmy go, ponieważ miał amortyzatory, super się prowadzi, ma pompowane koła, a z przodu skrętne z możliwością blokowania, fajne opcje zapinania i odpinanie budki, spacerówka montowana przodem i tyłem, spacerówka rozkładana na płasko, w komplecie wszystkie potrzebne akcesoria (poza pompką), wygląd, fajny stelaż - świeci w ciemności (bezpieczniej). Jak dla mnie fotelik jest ok. Jedo po prostu nam się nie podobał wizualnie - kwestia gustu. Myśleliśmy jeszcze nad Warriorem, ale kierując się opcjami manewrowania z materiałem na budce i wyglądam zdecydowaliśmy się na Lareta. |
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Blue dzięki wielkie za opinie
![]() Na stronie tako nie ma wszystkich kolorów więc jutro do nich zadzwonię, żeby mi podesłali który wózek jak wygląda... Zarówno captiv jak i lareta. A właśnie między laretem a captiva jakie sa różnice oprócz wyglądu stelaża i kosza - orientuje się któraś z Was? |
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Najwięcej o Tako wie pewnie Agunia, ale na nią musisz trochę poczekać.
|
|
|
|
#2599 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
samo cewnikowanie trochę przeraża... Ci przychodzili te podłady zmieniać, ja jestem ciekawa jak to jest jak dzidziulek na tyle silny że nie musi się wygrzewać w inkubatorze czy donoszą do cycusia na karmienie dobrze że już chodzić, teraz będzie tylko lepiej i z Tobą i KacperkiemWłaśnie widzę zdjęcie, jejku jakie piękności Cytat:
taniej wychodzi a później nogi siup wyżej i odrobine pomaga, tzn. rano nadal są spuchnięte ale nie tak jak wieczorem.Ja też nie mogę uwierzyć, że to co mi się tam tak rusza w brzuchu to prawdziwy człowiek ![]() heh witaj w klubie, niezadowolonych z cc, ale wiesz może to i dobre rozwiązanie (ta pocieszam się) tzn. np. nie owinie się pępowiną, ani nie przydusi jak poród będzie dłużej trwał niż powienien ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do kosmetyczki, może kiedyś będzie nas na to stać
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mnie glowa rozbolala .
Ciagle cos mnie boli. A tak dlugo nic mi nie bylo. Juz mam dosyc tej ciazy. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-06-18 o 00:20 |
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goncola, spacerowka i fotelik maja te same wagi i wymiary. Captiva ma wieksza tprbe, inny kosz na zakupy - nie wiem jak z ich pojemnoscia. No i te roznice w mozliwosciach zapiecia materialu na budce gondoli wystepuja. ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Tego nie napisałam.
Po prostu kojarzę, że Agunia brała pod uwagę różne wózki Tako, również Jumper-a i że w którymś w spacerówce był słaby dostęp do kosza. Jak to czytałam, to już wiedziałam, że Jedo Fyn jest lżejszy, a przy moim III piętrze to był bardzo ważny wskaźnik, więc dyskusji na temat różnic pomiędzy poszczególnymi modelami Tako po prostu nie pamiętam. ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Któraś z dziewczyn pytała o tani Femibion Natal 2. Tutaj jest za 37,95 zł, tylko poniżej 250 zł na pewno są jakieś koszty przesyłki i pamiętam, że czekałam na tą paczkę kilka dni. http://aptekagemini.pl/femibion-nata...bl-30kaps.html Sama już na wiosnę zrobiłam zapas do jesieni, a widzę, że teraz jest jeszcze taniej. |
|
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamuśki,
Dziękuję ślicznie za miłe słowa i prosze trzymajcie kciuki, bo jeśli dr stwierdzi dziś, że Mały sobie daje rade to może już go na chwilę wyjmą i będę mogła sama go nakarmić!!!!
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeej
nie mam humoru, nocke ialam do dupy skurcze i twardy jak kamien brzuch. Teraz tez mam bolesne skurczybyki i rwie mnie w krzyzu i w biodrachCytat:
a jak sie czujesz??
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawusią
ale wy wczoraj naskrobałyście mimo ładnej pogody
|
|
|
|
#2608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
u mnie od 7 wiercą tak że mam ochotę tam wyjść i ich dzisiaj w nocy bardzo bolały mnie plecy na dole może bede mogła już odstawić fenka i no-spe całkowicie,zobaczymy co ten mój dr dzisiaj powie.miłego dnia gaduły ![]() |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta
![]() Spało mi sie fajnie, a po 11 mamy wizytę i pierwsze KTG |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Niektórzy nie kupują nic i dziecko spi na tym materacu (ale to chyba nie jest wygodne), niektórzy kupują zwykły materacyk jak do zwykłego łóżeczka - ale jak to transportować? jest też składany materacyk, np. taki:

Koleżanka mojej siostry miała tak samo poorany brzuch - jedynie wokół pępka nie miała rozstępów i w dodatku na kształt serca. Kilka miesięcy po porodzie rozstępy wyblakły, widać je, ale nie dużo mniej.

dobrze że już chodzić, teraz będzie tylko lepiej i z Tobą i Kacperkiem
a jak sie czujesz??