|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
Ramoninko wszytskiego najlepszego
Gothika to mamy tak samo z tą żelatyną, jak ja wyczuję żelatynę to ciasta nie tknę, okropieństwo. A te wszytskie dukanowe serniki na zimno to nażelatynie, ludzie zachwyceni danym ciastem a dla mnie nie do przełknięcia. Dlatego robilam tylko pieczone serniki. U Szymona jelitowka szaleje, myślałam, że będzie lepiej a tu nadal rozwolnienie i nawet wymioty były. Do tego marud bezustannie od jakiś dwóch tygodni, jestem wykończona. Znowu wstałam z bólem głowy.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-18 o 08:37 |
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
Ramona 100 lat!!
Dziewczyny superaśne torty zrobiłyście. |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2074 | |||
|
Zadomowienie
|
hej hej
Wszystkiego najlepszego dla Ramonki i Szymona !!!! STO LAT Ona i jak Michał? gorączka przeszła? torcik apetyczny... ![]() Gothika piękny torcik dobra fota z tą cytrynką he heCytat:
![]() ale w moim przypadku, jak juz raczej nie planuję ciąży to mimo wszystko chyba bym się trochę bała.... a co jak jestes chora? wtedy temperatura moze się zmienić i chyba zafałszowac wyniki, co? Cytat:
chyba wyprobuję a jak Tobie wyszło??? Cytat:
i przesyłamy trochę promyczków ![]() a my wczoraj bylismy na tym festynie, całkiem fajnie było, Iga się wybawiła, wyskakała, pojeździła na kucykach, nawet strzelała z łuku na koniec dziewczynki z ich przedszkola miały pokaz tańca, tylko szkoda, bo tylko 3 zostały, ale dzielnie dały radę i zrobiły układ do piosenki Shakiry "Loca", wyszlo rewelacja ![]() a innym dzieciom tak się spodoabało ze później była powtórka ze wszystkimi ![]() Majka też dała radę, bo bałam się, ze będzie trzeba się wcześniej zwinąć,bo panna ostatnio dość foszasta jest i wózek nie, ręce nie, leżec nie... a jak wrócilismy to Iga była tak wykończona, ze az nogi jej się plątały, ale oczywiście twierdziła, ze ona spać jeszcze nie pójdzie, bo ma dużo siły
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-06-18 o 09:07 |
|||
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za życzenia
![]() Szymon - wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, oby te wirusy przestały się czepiać twoich jelitek! monia - ooo fajny ten mikroskop, daj znać jak już będziesz miała, ciekawe czy dobry i jak się go stosuje, a czytałas o nim jakieś opinnie? starcza nawet na dwa lata - ciekawe jak często mozna stosować by starczył na dwa lata ![]() no i trzeba czekać na wynik 5-10 minut - czasem nie można czekać
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramonko i Szymonku 100lat!
Zdrówka i radości!! ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- z zabezpieczaniem... ja tez mam dośc tych hormonów, od czasu porodu z Kala nie biore nic. Ale jakos mi sie poprzestawiało - wiem kiedy mam płodne - niestety mam bolesne jajeczkowanie. Na dzien przed mam ból podbrzusza taki jakby na okres, a potem jak już jest owulacja, to paskudny ból jakby jednego z jajników. Masakra jakaś. Bez tablety nie dam rady
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak mialam globulki to i tak te 10 minut czekac trzeba bylo Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-06-18 o 10:38 |
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Asia - jak tam integracja?
Kjane to kiedy wyjezdzała? chyba zaraz wraca? monia - globulki to juz całkiem nie dla mnie, jak można czekać w takiej sytuacji? temperatury tez mi sie nie chce mierzyć, do tego trzeba obserwowac śluz, bo własnie temperatura może być mylna ten mikroskop fajny, trzeba nad nim pomyśleć |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
fajnie ,ze urodzinki sie udaly
ONA sliczny tort.GOTHIKA Ramona slodko wygladala w sukieneczce.Wyszla polewa?MALA STOPKA ciasto wyszlo,poszlo w 1 dzien.Nie wiem co w nim takiego jest ,ze mi tak smakuje.Moja mama zawsze kruszonke robila taka krucha a ta jest taka mokra.Fajniejsza. Bylismy wczoraj nad jeziorkiem.Maly wniebowziety.Piach na plazy,woda to jednak cos innego niz piaskowinica przy domu ![]() MONIA globulki?podziwiam Cie.mnie by szlag trafil.Nie lubie globulek,czopkow i jeszcze to pienienie. Edytowane przez alusia* Czas edycji: 2012-06-18 o 11:19 |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
monia - i gumki zostają
wiem nie wszyscy lubią, podobnie jak z globulkamialusia - wyszła i nie wyszła, smak super, taki gorzki, nie zastyga na twardo ale jak juz poleżala w lodówce na torcie to wyszły takie smugi białawe od smietany, może za krótko rozpuszczałam ale brzusio apetyczny
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
alusia super brzuszek. Zazdroszczę jeziorka. U nas w weekend pogody nie bylo, dziś jest ślicznie to muszę w domu siedzieć:/
Martwi mnie Szymon, teściowa dała mu troche rosołu to od razu zwrócił Od rana leży , taki słaby jest. Niby w miarę pije, ale nie jadł nic.
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gothika impreza średnio sie udała.
Ja to jednak jestem matka polka. Żal mi było, ze nie jestem tam z rodziną... Oglądałam się na pary z dziecmi, któe tam były i żałowałam ze nie ma Kali i Kuby, zeby tam po tych wszystkich atrakacjach polatali. chyba już nie pojade na taka integrację... Ale za to jedzenie super! Wszystko sami robili - chleb, wedliny, sery...no pyszne było! a prezerwatyw to nikt nie bierze pod uwage?? U nas tylko gumki. Jakoś tak najwygodniej. I TZ gumki nie przeszkadzają, bo czasem sie zdarza facet, ze nie lubi gumek. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Ja bym obstawiała przy jakims kleiku, ew. włożyc odrobine małsa itp. dawaj mu zdwojona dawkę probiotyków i co chwila łyczek do picia
|
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2086 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jesteś chora to oczywiście wynik zafałszowany, ale wszelkie zaburzenia urządzenie wyłapuje i poprostu zapala się czerwona lampka, czyli: zakaz uprawiania seksu ![]() Cytat:
Ja tam lubię wszelkie naturalne sposoby, ale przed owulacją na seks bez innych zabezpieczeń się nie godzę, za krótkie mam cykle i u mnie to za duże ryzyko.
|
|||
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie znosze gum
Dodatkowo dwa razy mieliśmy wpadę z pękniętą gumą i potem musialam latać po lekarzach i żebrać o tabletkę po. Raz taką wpade mieliśmy w sylwestra i tego wstydu to do konca życia nie zapomnę jak musialam leciec do szpitala w Nowy Rok i się tłumaczyć, a wszyscy patrzeli jak na jakąś co się po pijaku w sylwestra puścila. A ja nie miałam wyjścia, bo czekając do poniedziałku to by już dwie doby minęly i mniejsze prawdopodobieństwo, że tabletka by pomogła. Po tamtej przygodzie stwierdziłam, ze nigdy więcej gum, to nie dla nas takie stresy. Asia dla mnei głupie są takie intergracje, ze sami pracownicy, co innego jak pracownicy z rodzinami. U mnie w firmie tak było, że integracja to były pikniki rodzinne, atrakcje dla dzieci itp. U męża już znowu sami pracownicy, mają taką integrację za dwa tyg i ja już mam nerwa ![]() Co do jelitowki to mi pediatra mowiła, że rosoł , krupnik jak najbardziej można. Może teściowa za tłusty zrobiła Picie podaję strzykawką co jakiś czas...Pech mnie nie opuszcza ostatnio. Jeszcze będzie, że na wesele nie pojedziemy bo jak na razie to wszytsko jest anty.
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
my własnie na gumkach jedziemy, to też czasami, bo jak wiem że jestem daleko od owu to i bez
Ona a podajesz elektrolity? kup w aptece jakieś, dziwny mają smak ale może po łyczku będzie pił, chociaż sobie chłopak uzupełni troszkę wartości |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika a to na receptę? Kurcze teraz sama jestem i nie mam jak wyjść. Może jak maly wstanie to zgodzi się wyjść na chwilę.
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze, to u nas sie nie zdarzyło nigdy nic z gumą.
A ja tam lubię, szczególnie jak są kolorowe, zapachowe itp. Te Durexu sa fajne. a nie mozna np iśc do lekarza rodzinnego i taka tabletke "po" kupic sobie na zapas? I trzymac w domu i nie prosic sie potem o recepty... Tylko czy to ma długa date ważności..no i czy nie jest cholernie drogie, bo tak to sie kase zainwestuje i moze sie okazac że przejdzie term. wazności i sie wyrzuci.. Czytałam, że te tabl. można zastąpić kilkoma zwykłymi antykoncepcyjnymi. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Ja po tym mam odruchy wymiotne...wstrętne to jest, nie pomaga , ze niby smakowe...
|
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Asia ona koło 80 zł kosztuje. Nie wiem czy tak lekaż da na zaś, by trzeba było nakręcić go, naklamać. Jak dobry lekarz to nawet usg będzie robił nim taką receptę przepisze.
No właśnie czy mały wypije te elektrolity. On i tak niechętnie pije...No ale będzie trzeba spróbowac.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-18 o 12:10 |
|
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
takie cos kiedys czytałam:
Zaczerpnęłam ze strony TabletkiPo.pl Jedną z mniej znanych metod antykoncepcji po stosunku jest metoda Yuzpe. Tak, jak w przypadku wszystkich tabletek po, tak w tym przypadku na zastosowanie tej metody mamy 72 godziny. Polega ona na połknięciu przez kobietę naraz czterech (bądź dwóch) tabletek podanego na dole środka antykoncepcyjnego, a następnie powtórzeniu tej dawki po 12h. Metoda ta jest dużo tańsza oraz łatwiej dostępna, niż tabletki po (pigułki można pożyczyć od koleżanki czy siostry), aczkolwiek bardziej wpływa na organizm kobiety. Jest to spowodowane tym, iż tabletki po, jak Escapelle czy Postinor Duo, nie zawierają w sobie dodatkowego hormonu – etinylestradiolu, który mają niżej wymienione środki. Ich działanie jest jednak identyczne, jak w przypadku tabletek po. Skuteczność tej metody jest także zbliżona do skuteczności właściwych tabletek po. Preparaty, które mogą zostać użyte:
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
raz bralam tabletke po wlasnie podczas przerwy w braniu tabletek.co do prezerwatyw to nie luibie miec ciala obcego w srodku(podobnie jak z wkladka).Raz uzylismy.Czulam ta gume,zero klimatu ,TŻ mniej czul .Balabym sie ,ze peknie czy ma nie widoczna dziurke.No i to przerywanie na zalozenie ,to takie dla mnie jakies dziwne nie wiem.Lipa jednym slowem.
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Ona - spróbuj, skoro leży to napewno alektrolity mu się przydadzą, one nie leczą jelitówki (by sie skończyła) ale nie dopuszczają do odwodnienia, są ochydne, Ramona po nich tak samo wymiotowała, to nawet nie chodzi o smak ale o konsystencje, połączenie tych dwóch czynników. Ale nie zniechecaj się, może mały akurat troszkę będzie pił
|
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze tak nie lubię w gumie , że monentalnie robię się sucha i pewnie dlatego miałam te wpadki z pękaniem. No i te nawilzane nie pomagają.Mam dziewczyny te elektrolity, to są sole nawadniające? Bo dostałam probiotyk plus te sole, najpierw pisze by podać probiotyk, tyle, że ja już dzisiaj mu podawałam więc może od razu sól podać? Pisze by nie mieszać z mlekiem, ale chyba z herbatką mogę? Już dwie strzykawy podałam.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-18 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
jak dawałaś to daj same elektrolity, rozprowadź w wodzie troszkę, nawet z połowy porcji narazie i daj strzykawką
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika dałam połowę, ale to jest i tak 100ml co daje 20 strzykawek
Dałam już trzy.
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
trzy strzykawki? no to super
chyba mu wchodzi skoro az tyle wypił, niedługo zobaczysz poprawę![]() w szpitalu na rotawirusa Ramonie dawali elektrolity ale mieli jakies specjalne, robione, i one były zupełnie inne w smaku, dobre , niestety nie chcieli nawet dac recepty na zrobienie przez farmaceute, że niby w aptekach tego nie maaha, i oni własnie to w herbacie rozrabiali
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-06-18 o 12:35 |
|
|
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona to super wam idzie!
Brawo! Ja bym tego nie przełknęła..nawet jak teraz mysle to mi sie mydło w ustach robi...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

he he
na koniec dziewczynki z ich przedszkola miały pokaz tańca, tylko szkoda, bo tylko 3 zostały, ale dzielnie dały radę i zrobiły układ do piosenki Shakiry "Loca", wyszlo rewelacja 

Od rana leży , taki słaby jest. Niby w miarę pije, ale nie jadł nic.