|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VIII
Cytat:
![]() Poza tym mamy w mieszkaniu dosyć wilgotne powietrze - doceniam to np. po nocy spędzonej u TŻa w bloku, gdzie nie mogę spać, bo nie mam czym oddychać ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A na blogu pierwszy post z serii "Kosmetyki o zapachu..." Padło na zieloną herbatę |
|
|
|
|
#2312 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Ależ miałam super weekend. A teraz powrót do rzeczywistości.
|
|
|
#2313 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
?
|
|
#2314 |
|
po prostu Em :)
|
Byłam dwa dni za miastem w górach i mimo, że wzięłam notatki, nie uczyłam się ani chwili (nie do przewidzenia
Objadłam się za ostatni miesiąc na diecie (![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ah, no i w końcu mogłam zobaczyć prawdziwe gwiazdy, nie te co w mieście.
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, Orli
Też zawsze doceniam uroki mojego domku o nocy spędzonej u TŻ Jego pokój jest najgorszym pokojem w całym domu - zimą można tam zamarznąć, tak ma zimno, a latem nie ma czym oddychać bo jest tak duszno i gorąco
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak najbardziej może być chroniony. Sęk w tym, że to nie ma zastosowania do makijażu który naprawdę każdy może wymyślić i zrobić.Edit: to znaczy w przypadku makijażu sama nie wiem co to w sumie musiałby być, żeby podeszło pod twór chroniony.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-06-18 o 12:44 |
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
przyszlam sie przywitac i niestety uciekam do nauki a taaaak mi sie nieeee chceeeee
![]() jutro praktyczny wiec siedze od 10 do ok 15 i chyba mi mozg wyparuje
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
A ile by to wyniosło?
|
|
#2319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłam małym dziecięciem, abstrakcyjne wydawało mi się przeziębienie w lato. Nie umiałam zrozumieć na czym to polega
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę takie. W sumie i tak pod koniec miesiąca zrobie zakupy, bo mi sie hydrolaty kończą
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#2322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jestem dzisiaj wściekła |
|
|
|
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także łączę się w bólu i zdrówka życzę!
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;34773609]Przechodziłam przez oleje, w sumie taki naturalny miałam tylko z kokosa, potem jedynie odżywki czy szampony, które zawierały oleje i jakimś cudem przy takiej pielęgnacji włosy mi się strasznie wysuszyły od połowy
![]() Ale jestem dzisiaj wściekła Hexxana, skład: Strawberry Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Dicaprylyl Carbonate (Skin-Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Fragaria Ananassa Seed Oil/Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil (Natural Additive), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Aleurites Moluccana Seed Oil (Emollient), Tocopherol (Antioxidant), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Ascorbyl Palmitate (Antioxidant). Moim włosom silikon potrzebny jest do zabezpieczenia. I na końcówki nakładam serum lub odżywkę bez spłukiwania, bo całkowicie pozbawione silikonu momentalnie mi się rozdwajają, mimo, że ich nie farbuje, nie suszę i nie uzywam nic do stylizacji
Edytowane przez tova1 Czas edycji: 2012-06-18 o 13:03 |
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorem dam znać.
![]() ![]() No chyba, że w międzyczasie kogoś znajdziesz.
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
a w ogóle jak ocenić porowatość włosów, bo nie mam pojęcia?
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu wróciłam do silikonów, ale strasznie ciężko jest mi wyleczyć włosy z puszenia się, ostatnio na włosy zastosowałam szampon z silikonami, maskę do włosów z silikonami, odżywkę w spray'u z silikonami i na końcówki maskę z silikonami, a te i tak się puszyły ![]() A dzisiaj użyłam szamponu z silikonami, maski rozgrzewającej z silikonami, potem znowu maski z silikonami (potrzymałam ją pod folią, ale tylko od połowy włosów, bo głowy rozgrzewać nie mogę) i efekt jest już troszkę lepszy i myślę jednak nad stosowaniem oleju ale tylko na długości, zastanawiam się nad lnianym
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam leniwy dzień, więc i czas dla siebie, zaczęłam maziać się zieloną maseczką po twarzy, przez myśli przeszła refleksja, że może listonosz nadejść
i za sekundę dzwonek na domofon, szybka decyzja, zmywam czy udaję, że mnie nie ma i potem jade na pocztę ![]() U mnie na blogu seria Oeaparol Hydrasense , zappraszam
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;34772682]U mnie tak samo
![]() Poza tym mamy w mieszkaniu dosyć wilgotne powietrze - doceniam to np. po nocy spędzonej u TŻa w bloku, gdzie nie mogę spać, bo nie mam czym oddychać ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Na dole posta znajdziesz jeszcze linki do wizażu i bloga Czarownicującej, która dużo pisze na ten temat.
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takie ceramiczny nawilżacz powietrza też u mnie na kaloryferze wisi
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te o niskiej porowatości (tym słuzy olej kokosowy) to generalnie włosy zdrowe, czyli gładkie, błyszczące, wolno schną, wolniej łapią wodę, gorzej się farbują. |
|
|
|
|
#2334 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Mnie dopadł 'tylko' katar i od czasu do czasu drapie lekko w gardle, ale do wytrzymania. Cytat:
Albo w maju, niby ciepło, lecz nie do końca - muszę sie wtedy dogrzewać po stopach, bo mi marzną niesamowicie
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam "folie" ochronne do przyklejenia na szybę - zaciemnia pomieszczenie i się nie nagrzewa
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;34774342]A moje włosy mocno się nie rozwajając, pokusiłabym się nawet powiedzieć, że w ogóle się nie rozdwajając, one po prostu są suche i się puszą
![]() Od jakiegoś czasu wróciłam do silikonów, ale strasznie ciężko jest mi wyleczyć włosy z puszenia się, ostatnio na włosy zastosowałam szampon z silikonami, maskę do włosów z silikonami, odżywkę w spray'u z silikonami i na końcówki maskę z silikonami, a te i tak się puszyły ![]() A dzisiaj użyłam szamponu z silikonami, maski rozgrzewającej z silikonami, potem znowu maski z silikonami (potrzymałam ją pod folią, ale tylko od połowy włosów, bo głowy rozgrzewać nie mogę) i efekt jest już troszkę lepszy i myślę jednak nad stosowaniem oleju ale tylko na długości, zastanawiam się nad lnianym [/QUOTE]Moje się rzadko puszą, ale szybko rozdwajaja mi sie końcówki. A i końce włosów mam duzo jasniejsze od reszty włosów. |
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale uprzedzam, że jest to tłuścioch. Cytat:
![]() Mnie ogólnie do pielęgnacji czy stylingu służą kosmetyki z silikonami, fajne też wpływają na skręt włosa co doceniam szczególnie teraz kiedy zaczęłam je zapuszczać.---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

おはよう!