|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
Niestety nie pomogę jeżeli chodzi o ten lek. Życzę Ci szybkiego zafasolkowania
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że tak wyszło ![]() Życzę Wam owocnych starań i abyście za kilka miesięcy cieszyli się Waszym Maleństwem |
|
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w uk dali ten acard, a dokladnie aspirin 75, ale to to samo. To sie bierze jak sie tworza skrzepy w krwi, i jest on na rozrzedzenie krwi, bralam go ok 2 miesiecy ale jak przyjechalam do polski to ginekolog powiedzial mi abym go nie brala. U mnie nie stwierdzono zbyt duzej krzepliwosci krwi, a wiec dali bo dali. PS. Wiem ze to trudne dla ciebie ale co sie stalo ze mialas zabieg, mialas wczesniej plamienia?
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnym razem napewno bedzie dobrze i urodzisz duze silne dziecko
|
|
|
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę podesłać Ci barszczyk, bo mam trochę w szafce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sa opinie innych uzytkowniczek z innych forów ![]() bo osobiscie nie mialam kontaktu z taka jak Ty pokazujesz ani inna kolkowa czy typu pouch Madzius stresujesz juz sie slubem? |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
DeKajka- ciąża nas usprawiedliwia.. jakie ja gafy strzelam czasami.. najwieksze u mojego ginekologa..zawsze się zakręcę jak wiór
Kurde..Madziuś za późno..już je pochłonęłam Mało mi było..pychota dosłownie!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:40 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z lekiem nie pomogę niestety Cytat:
![]() tak ogólnie to u moich rodziców poprawiny były do 3 rano ale ja już nie dałam rady wysiedzieć i się pożegnałam zmęczenie zaczęło mi wychodzić ![]() stóp tydzień nie czułam no ale ani jednej piosenki nie przesiedziałam
|
||||
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tych chust nie mam przekonania, bo widziałam kilka filmów, gdzie dziecko wypadło z niej
ja mam nosidełko na szelkach, kiedyś przy okazji wrzucę fotkę ![]() oo znalazłam je na allegro: http://allegro.pl/tufi-nosidelko-sta...364134838.html Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:41 |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie bardzo. tzn. ciągle nad nią pracuję, a w tezultacie na wizycie jestem tak podekscytowana , że zapominam o tej karteczce, na pierwszej wizycie to nawet nie zapłaciłam. wracam do domu, mama do mnie ile skasował a ja o kurka zapomniałam dać mu pieniędzy! i dobrze , że to tylko 3 min. od domu to się przeszłam z powrotem, mówie mu, że przepraszam i że mógł mi zwrócić uwagę, a on do mnie że nic nie szkodzi, a jakoś nie umie tak zwracac uwagi ; p
a ty jakie pytania zadajesz? Cytat:
![]() Cytat:
obiad przyszykowany. czekam na tż : ) |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo nosidelek to ktoras kiedys pisala ze trzeba uwazac na to jakie sie kupuje .. cos chodzilo o ulozenie nozek , ze nie powinny zwisac maluszkowi ..
Ale nie pamietam ktora ..
|
#4214 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mąż teraz jest expertem robi cienką pizzę, taką na sposób włoski bez rantów ![]() Cytat:
no i jaki ten kierowca uprzejmy - rzadko się teraz spotyka takich ludzi ![]() ja raz zemdlałam, akurat to była prymicja księdza u mojej babci na wsi ( z 10 lat temu) to oczywiście stare baby powiedziały, że zemdlałam, bo ja z tym młodym księdzem na pewno w ciąży jestem i nie chciałam, żeby go wyświęcili powiem Wam, że u mojej babci na wsi to naprawdę można się uśmiać mój tż "wychodził" od mojej babci z domu jak mięliśmy ślub, bo jego dom jest 310 km ode mnie, więc nie miałby szans dojechać na czas to oczywiście były teksty, że to moja babcia ( wdowa - lat 79) z taką pompą się hajta po raz drugi maskara Cytat:
kochany psiurek
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
a ja o tym przesądzie słyszałam już dawno. Kobiety w ciąży nie powinny chodzić na pogrzeby, bo to niby przynosi nieszczęście. Ale tak na prawdę chodzi tu o emocje. Płacz i nerwy dla kobiety w ciąży nie są wskazane, a każdy pogrzeb wiąże się ze smutkiem
|
|
|
|
#4216 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nosidełko tak, chusty - nie Cytat:
Marti86 nie zacytowało Twojego postu, ale jak czytam o podejściu Twojego TŻa to tylko pogratulować Cytat:
Cytat:
Chodziło pewnie o Ciebie, bo chyba dobrze zrozumiałam, że też jesteś zdecydowana na sesję A na fb mam jej fan-page Cytat:
Ja biorę Acard od 7 tygodnia ciąży i będę brała jeszcze miesiąc. Takie mam zalecenie od gina. To moja pierwsza ciąża, dzidziuś na początku za nisko zagnieździł się w macicy, zbyt blisko szyjki, ale później razem ze wzrostem podniósł się do góry. Ale jadłam duphaston do teraz i Acard cały czas - 1 tab codziennie wieczorem. Nie wiem czy Ci pomogłam
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o wysypke- bo mam kilka takich plamek na ciele;/ takie dziwne;/ malutkie i takie suche;/ i nie wiem od czego;/ o witaminy- bo te moje sie koncza;p o bole brzucha o ruchy mojego dzidziusia o plywanie w morzu i w jeziorze o opalanie o spanie o cisnienie bo mam niskie i narazie tyle ale wiem ze cos jeszcze mialam tylko nie wpisalam na liste i zapomnialam;/ |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Luna0-przykro mi bardzo, życze z calego serca zafasolkowania!!!
ja dzis chwile w kiosku postalam czytając nie pamietam juz co-oliwie, swiat kobiety, nie pamietam za chiny ale byla anna mucha na okladce i w wywiadzie gadala o tych swoich kocykach z motywami religijnymi bla bla ja nie wiem ale ta kobieta mnie denerwuje .nie wiem za ile sa te kocyki ale pewnie kosmiczne ceny ![]() co do pogrzebow to wg mnie etz chodzi o nerwy i emocje , bo pogrzeb to jednak duze prtzezycie a jak ktos bliski to dziewczyna moze sie zdenerwowac, zemdlec, itp, innych powodow nie znam |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nozki nie moga sobie zwisac i nosidelko muis byc dobrze dopasowane do dziecka http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...i-nosidlo.html z lewej jak byc nie powinno a z prawej prawidlowo |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pływanie w morzu i jeziorze wiąże się z duużym ryzykiem. Nawet pozornie czysta woda może mieć np bakterie e.coli groźne dla życia i Twojego, i malucha. Moja znajoma pojechała w 5 miesiącu nad jezioro, pokąpała się, na następny dzień gorączka. Leżała na patologii ciąży, dostawała masę antybiotyków i na szczęście ich odratowali, ale dzidzia urodziła się w 7 miesiącu. A co do opalania - można, nawet jest wskazane, ale z umiarem. Koniecznie krem z filtrem i nakrycie głowy. Brzusio lubi tlen, gorzej z plecami bo jak przeziębisz nerki, to będzie źle A słoneczko podnosi ciśnienie więc u mnie przy nadciśnieniu mam całkowity zakaz. Do tego w M jak Mama można wyczytać, że kobiety które wystawiają swoje ciałko w czasie ciąży na słońce, rodzą dzieci z mocniejszymi kościami, ale czy to prawda to nie wiem ![]() i jeszcze jedno - wysoka temperatura podnosi ryzyko krwawień i poronień. Dlatego tak ważne jest, żebyśmy stale się schładzały gorące kąpiele też surowo zabronione. A co do plaży to jak byłam w Mielnie to tam na plażę prowadzą takie schodki. Było chyba z 50 stopni w słońcu, 3 lata temu. I babka w ciąży szła przede mną, nagle upadła mi na nogi, zemdlała a sukienkę miała ubrudzoną krwią. Ja np wolę nie ryzykować, w tym roku się nie poopalam
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:56 |
|
|
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Judkama - no wlasnie o to chodzilo .. dziekuje
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego właśnie potrzebne są kremy z filtrem
ja np od 2 miesięcy buźkę smaruję kremem z filtrem SPF 30, też nabrałam brązowego koloru, ale żadnych plam nie mam ![]() tzn mam plamy, ale to od urodzenia tak jak ludzie mają niedobór pigmentu i mają białe plamy w niektórych miejscach, tak ja mam jego nadmiar na lewej ręce, na brzuchu po lewej stronie i na lewej łydce mam ciemniejsze plamy
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-18 o 15:00 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie opalac nie opalam zrsezta i tak mam uczulenie i jak wychodze na slonce to z blokerem-mozesz tez sobie bloker kupic
co prawda nie opalisz sie wtedy ale posiedzsz chwilke na sloncu no i koniecznie z nakryciem glowyja mam zakaz wchodzenia na basen, jeziora itp przez moje ciągle infekcje ktore łapie, uwielbiam basen do 5tego tyg chodzilam ale pozniej zacezly sie jazdy z infekcjami i nie chodze |
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane za 20 min mam tramwaj do TŻ. Niestety bigosiku dziś nie będzie.. ale może w inny dzień
![]() Ale ponoć spaghetti robimy ![]() kupimy jeszcze witaminki dla mnie
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
No w koncu udalo mi sie ugotowac ten obiad ..
Tylko kupilam sos wegierski i teraz moje spagetti smakuje jak leczo ..
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
do jutra
chyba, że u TŻ na kompa wejde ;]
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Termin miałam na grudzień.

Niestety nie pomogę jeżeli chodzi o ten lek. Życzę Ci szybkiego zafasolkowania 
4.9.10 Nasze malenstwo

więc u mnie przy nadciśnieniu mam całkowity zakaz. Do tego w M jak Mama można wyczytać, że kobiety które wystawiają swoje ciałko w czasie ciąży na słońce, rodzą dzieci z mocniejszymi kościami, ale czy to prawda to nie wiem
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)