|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() 7 lat będziemy świętować ![]()
![]() |
#2042 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
hej
![]() witamy was ja i mateuszek na moich kolanach z noga na laptopie ![]() ![]() konia , tikki ,fajnie ze juz macie chrzciny za soba ![]() ![]() z tym spaniem z rodzicami to nasuwa mi sie przyklad mojej szwagierki , która sypia z 2 letnia córeczka , a jej mąz z 5 letnim synkiem i tak juz chyba zostanie, oni nie spia razem tylko kazde osobno z dzieckiem, Mateuszek spi z nami, jesli ma niespokojny sen, a ja juz nie mam sily do niego wstawac. dziewczyny wiecie co zauwazylam, mojego dziecka jak wpadnie w gleboki sen nie jest w stanie wybudzic prawie zaden halas, oprocz kaszlu mojego tZ , albo kichania ![]() a jeszcze napisze jak nocka u nas i ide podjadac truskawki ze smietanka i cukrem ![]() ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-18 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w nocy jak ją karmiłam wypluła cycusia i wsadziła piąstkę ![]() ![]()
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
właśnie na katechezie mój proboszcz mówił,że w takich sytuacjach można ochrzcić samemu nawet, tak jak to robią czasem pielęgniarki, z wody, wypowiedzieć te słowa co trzeba i to jest tak samo wartościowy chrzest i potem trzeba to tylko do papierów wpisać .....ale to mój proboszcz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Wtajemniczenie
|
Doradzcie mi cos-pisalam juz ze Viki ma problem z kupka, od srody nie robila i czasmi widze ze sie prezy jakby miala zrobic a tu nic i puszcza takie smierdzace baczki, teraz np spi w kolysce i co 5 minut sie budzi i wije i sapie, tak jakby chciala robic.
Odbieram to jakby sie meczyla, i kupilam herbatke HIPP-a ulatwiajaca trawienie ( ja co sie bronilam przed herbatkami ![]() Ale jest tam koper i rumianek , pisalyscie troche negatywnie odnosnie tych wlasnie ziol i troche sie boje Jej dac. Jest ktos kto daje ta wlasnie herbatke? No i druga sprawa - ulewanie, teraz ponad tydzien jem juz nabial i nic Viki nie jest, wiec chce dzisiaj dokarmic Ja normalnym mlekiem, no i kupilam takie przeciwko ulewnaiu - Bebilon AR, ale nie wiem czy moge takie podac na wlasna reke czy pytac pedatry wpierw? Dodatkowo na puszce tego mleczka pisza ze zmiekcza stolce, czyli mogloby nam podwojnie pomoc, co myslicie?
![]() |
#2048 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Do do mleka to uważam że możesz spróbować podać, jak nie będzie służyć to odstawisz najwyżej. Ja zmieniałam mleko z nan na bebiko na własną rękę. Chyba że możesz się skontaktować z pediatrą, ale skoro są to ogólnie dostępne mleka to powinno być ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
Desiu ja daje z Hipaa , ale sama rumiankowa, juz tu pisalam z MAteuszek po tej herbatce po godzinie ,dwoch robi kupke.
Co do tego mleczka to wdg mnie mleko krzywdy twojemu dziecku nie zrobi, jak dasz malej to zobaczysz jak zareaguje, w sumie chyab nawet pediatra nie jest w stanie przewidziec jak maluszek zareaguje na dane mleczko, ale moze neich sie wypowiedza bardziej doświadczone mamusie ![]() ja mateuszkowi przez miesiac dawałam bebilon pepti na recepte , to takie mleko bez mleka , dla dzieci które maja skaze białkowa, alergie, lekarz przepisał, jak mały mial kolki, od kiedy zauwazylam ze jest spokojniejszy i nie ma juz takich problemow brzuszkowych sama postanowilam wrocic do bebiko ,które dawalismy na poczatku, mleczko wprowadzalam stopniowo i tearz juz jest ok.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konia przy twoim stanie zdrowia nie radze wchodzic do lodowki ![]() Cytat:
![]() No i ze mnie tez sobie robi zarciki, ale jak jej wkladam smoka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki 2-miesiecznicy, oby z tej okazji kolki poszly precz ![]() Cytat:
![]() Nie zacytowal mi sie post gosicy odnosnie zmiany pogody po tym jak weszlas do galerii.... gosiu napewno to byl ten sam dzien?? Moze Cie zakupy pochlonely i wyszlas stamtad dnia nastepnego :p ![]() Hej ![]() U nas nocka nie kiepska, przed poludniem bylysmy juz na spacerze, bo w miare ladnie bylo, a ze nie ufam naszej pogodzie to szybko wyszlysmy. No ale nadal slonecznie jest. MoniaHan bylyscie juz na drugim szczepieniu? Bo nie pamietam. Jesli tak to jak Hania je zniosla, podawalas cos przed szczepieniem lub po? Cos mi swita, ze wy juz po 2. My idziemy w piatek, troszke sie boje :/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Długi staż już macie ![]() ![]() Cytat:
U nas w końcu ładna pogoda ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze ale dziś skwar, leje się ze mnie i z Gabi pot ciurkiem :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mleczka to ja tez przerabialam juz bebilon pepti i nutramigen, teraz probujemy wracac do bebilon HA, ale ze doczytalam o tym bebilon AR -przeciwko ulewaniu to sie wlasnie zaczelam zastanawiac, tez mysle ze nie powinno sie nic stac, bo co moze sie stac? No , ale moze jednak sprobuje zadzwonic do lekarki. Natka, Nowaken, Katarzynka, Gosica - dzieki za odpowiedz ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zadomowienie
|
Ja nie Monia ale my też już mamy za sobą. Ja nic nie podawałam, na szczęście nie miała gorączki. Szczepiła ją w 2 uda baaardzo płakała, ale nie była tak zmęczona jak po pierwszym razie. Następną mamy 6 lipca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zadomowienie
|
dziecko spi, a ja zamiast wziac sie do roboty i sprzatac to siedze przy komputerze..ide moze uda mi sie wyczyscic meble w kuchni
![]() my 2 szczepienie mamy w przyszly wtorek, pierwsze Mateuszek zniosl wdg mnie dobrze, nic nie podawalam, w nocy tylko zwymiotowal "fontanna", ale nie wiem czy to mialo zwiazek ze szczepieniem.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-06-18 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zakorzenienie
|
U mnie sensację i rolę łóżeczkowego uspokajacza pełni karuzela Tiny Love Mała Księżniczka
![]()
#2059 |
Wtajemniczenie
|
Fajne są te karuzele i maty z tiny love
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Ładna karuzela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz od prawie godziny leży na macie ![]() A ile zdążyłam posprzątać w tym czasie ![]()
![]() |
#2063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie chyba przygoda z cycem sie kończy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-06-18 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wow - godzine- to naprawde dlugo sie zajmuje karuzelka ![]() Mozna sobie oddychnac - no jesli nie trzeba sprzatac ![]() Cziqua - dzieki ![]() Ja podaje caly czas tylko wode, tylko wlasnie pomyslalam o herbatce ze wzgledu ze chcialbym Jej z ta kupa pomoc bo mam wrazenie ze sie meczy ![]() A metody z termometrem bardzo sie boje bo wyczytalam ze odchodzi sie od tego bo TE rejony u dziecka sa tak delikatne ze mozna je latwo uszkodzic i sie boje ![]() I u mnie chyba w cyckach coraz mniej bo mam wrazenie ze coraz wiecej mm musze Jej dawac No ale coz Cziqua - cieszmy sie ze bylo nam chcociaz troche dane karmic, zawsze to nasz zasluga ze sie wczesneij nie poddalysmy ![]() Tynka - robota nie zajac ![]() Posiedz na wizazu i zrelaksuj sie ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Kochane nasze dzieciaczki sa! Viki odkryla ze potrafi krzyczec i sobie na macie pokrzykuje, no ale Ona mate ma na 10 min max, 5 min hustawke, reszte czasu chce byc noszona ![]() Dobrze ze jednak duzo spi i ze mam nosidelko bo plecy by mi wysiadly. Mam nadzieje , ze coraz dluzej bedzie sie matka zajmowac!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-18 o 15:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
88natka dzieki za odpowiedz
![]() Pytalam, bo dziewczyny tu pisaly, ze drugie szczepienie gorzej dzieci przechodza i sie troszke wystraszylam... cziqua a o czym swiadczy zielonkawy kolor? Bo ja nie wiem... ale tak sobie mysle ze jeszcze nie widzialam takiego mleka, to chyba nic dobrego... Moja corus spala 2.5h po spacerze ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-06-18 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie co do tego zielonkawego koloru mleka Cziqua - tez nigdy nie slyszalam, wiec nie wiem jak to mozliwe ![]()
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
![]() Weekend spędzony u teściów bardzo miło jak zawsze ![]() ![]() Ale jeszcze troche musimy się pomęczyć... * Za tydzień Dzień Ojca ![]() * I czy dajecie prezent dla teściów? Mi wypada chyba dać bo teściowej na Dzień Matki dałam prezent. * Robiłyście kiedyś kotlety z karkówki jak schabowe?? Mam karkówke nie dużo i nic poza tym, a nie wiem co z niej zrobić chyba to będzie najlepszym pomysłem... ![]() * Musze Wam powiedzieć, że dopiero wczoraj miałam swój pierwszy raz po ciąży ![]() ![]() * Michałek dzisiaj ma jakiś marudny dzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() *Może U Was skok dlatego taki marudny ![]() *Teraz mąż już nie odpuści. Już nie trzeba się martwić że się poród wywoła ![]() ![]() *Teścią nic nie dajemy bo mieszkają za daleko. * takich kotletów nigdy nie robiłam ---------- W klubie napisałam finał naszej sprawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.