|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
też zauważyłam że ciut za krótka ta suknia u niej
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam wczoraj odmówiła ciocia z wujkiem i kuzynka. Choć szczerze mówić tak myślałam, że nie będę mogli być na ślubie bo mają bardzo nieciekawą sytuację w domu ale będę się starała, żeby chociaż kuzynka przyjechała (bo tu chodzi tylko o to, że nie miała by jak dojechać do nas, mieszkają jakieś 300 km od nas)
|
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i PMka ma Vivienki Cytat:
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
No to pochwalę się jaką wypasioną oprawę wieczoru panieńskiego zrobiły mi dziewczyny
A moja facjata na poczcie, bo na widok publiczny sie nie nadaje
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem początkowo nie zauważyłam ostatniej foty
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuchy, ale Wy jestescie wariatki
![]() Jak mozna az tyle pisac???? Ja sie czuje jak wyplute toffi ![]() Przygotuje Wam relacje wieczorem, ale ogolnie było MEGA ZA☠☠☠***IE!! NIE BYŁAM W ZYCIU NA LEPSZEJ IMPREZIE!! Wszystko było idealne (zmieniłam bym pogode i wyglad tortu Eh..tylu komplemetów dot. wesela i mojego wygladu w zyciu nie słyszałam.... Warto było czekać na ten dzień tak długo |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy z niecierpliwością
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Rany, Ewuszkaa... Jaki profesjonalizm! Gratuluję!
Masz jakąś uzdolnioną artystycznie przyjaciółkę, która się tym zajęła?
|
#4419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4421 | |||
|
Rozeznanie
|
U nas obrona polega na prezentacji w PP i dyskusji na ten temat. Więc w ramach prób chodzimy do promotor prezentować. Ale moja uczelnia ogólnie jest dziwna
I tez uzależnilam się od pasjansaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Suknia jest tak boska, że ja bym jej nie zasłaniała włosami i upięła je. |
|||
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze Wam się pochwalę moje wykonanie dekoracji na wieczór panieński dla koleżanki
Jak ja lubię pakować prezenty (...mam wrażenie, że to już kiedyś pokazywałam, ale co tam
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
no to jedną sprawę na ten tydzień czy tak czy tak mam załatwioną
za godzinę idę do TŻ trzeba się zająć pierwszym tańcem środa/ czwartek kupimy tacie garnitur
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Gratuluje pięknych wieczorów panieńskich ![]() Kiciu a Tobie za egzaminy trzymam kciuki abyś nie musiała pisać kolejnego sama mialam w tym semestrze taką niespodzianke ![]() A ja się dziś dowiedziała, że muszę pisać pismo o zmianę promotora bo inaczej będę się bronić u pierwszego promotora pomimo, że babki wiedzą dobrze iż bronie się u innego bo same w tym zmienianiu mi pomagały. W środę idę z nimi na wojnę bo chyba rozniosę te babki w sekretariacie bo co one sobie myślą pierw nie chcą żadnego pisma a jak przychodzi co do czego to same problemy i to tydzień przed obroną muszę latać i się denerwować dalej pracy nie złożyłam bo promotorowi się nie śpieszy mamy czas (tak powiedział) ale ja i tak już sobie wydrukowałam pracę bo nie zamierzam czekać do ostatniej chwili :/ mówie wam to się w glowie nie mieści!!!A ze spraw ślubnych to zbieramy papiery i chcemy w weekend iść spisać protokół. Dziś ciocia Tż przysłała nam papiery z Tż parafii więc chrzest i bierzmowanie jest czekamy już na odpis urodzenia jeszcze i idziemy do UC (trochę za późno się za to wzięliśmy :/ ale to przez śmierć wujaszka :/ ) |
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciotka z wujkiem nie przyjdą, bo się mają przeprowadzać... nie wiedzą jeszcze kiedy i gdzie ale się będą przeprowadzać i kropka. Conajmniej, jakby przeprowadzka zabierała rok czasu
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
fablous - gratuluję nowej pracy, zwłaszcza że bardzo Ci na niej zależało
ladystar - postawa waszego znajomego jest beznadziejna, przypominam, że ja odwołałam swój panieński w Egipcie ,żeby być na weselu swojego kolegi tracąc niewielką, ale jednak zaliczkę ewuszka - nono dziewczyny się naprawdę postarały, wszystko bardzo ładnie dopracowane |
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale czad! Pełna profeska.
|
||
|
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na szczescie nie znam typa osobiscie ale TZ sie wkuzyl Mamy obecnie 138 osob - ze 180, chyba moje marzenie o 130 sie spelni Kocuuuurrrkuuuu... taka jestem ciekawa fotorelacji !!!! ze nie wytrzymam ani minuty dluzej!! A juz za 5 dni panienski i kawalerski Zaczynam sie o niego bac Mam nadzieje ze wroci przed 07.07
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
Dziewczyny ale miałam intensywne dni teraz ale warto było Mamy kilka spraw ślubno-weselnych z głowy co bardzo mnie cieszy -Zamówiliśmy w piątek obrączki tak się cieszyłam jak wybierałam TŻcik pozwolił mi wziąść z diamencikami ale ja chciałam mieć taką jak on![]() -Bylismy też ustalić pewne sprawy u fotografa i kamerzysty( mamy 2w1) umówiliśmy się tak wstępnie na sesję narzeczeńską w lipcu, prawdopodobnie będzie ona nad wodospadem -no i najważniejsze byliśmy u księdza: ustaliliśmy godzinę ślubu 15.00, daliśmy na zapowiedzi i odrazu spisaliśmy protokół. Ksiądz zachowywał się okropnie, bardzo był niemiły i musiałam się z nim kilka razy kłucić, o wszystko się czepiał nas. A jak TŻ wyłożył na stół 200zł na te zapowiedzi to dopiero wtedy zaczął z nami rozmawaić jak z ludźmi mówię Wam trzymał nas tam u siebie całą godzinę, mojego TŻ tak przemaglował że biedny cały czerwony był. Chciał go pytać z małego katechizmu i w ogóle jego nastawienie do nas było bardzo niegrzeczne. Już myślałam że wyjdę i pójdę zamówić ślub w innej parafiA w sobote TŻ był u siebie dac na zapowiedzi to wyszedł bardzo zadowolony i mówił że bardzo fajnie ksiądz z nim porozmawiał a u mnie co.. ![]() No ale na szczęście jeszcze została nam jedna wizyta na poczatku września |
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
hej, hej
Załatwiliśmy najważniejsze czyli :zaprosiliśmy wszystkich gości z rodziny ![]() NO ale sie udało. A w sierpniu pozapraszamy znajomków A oprócz tego to niewiele, byłam na weselu na sali, w której my organizujemy weselicho i przypaczyłam się wszystkiemu dokłaadnie Jest idealnie, tylko właściciel jakiś nawiedzony, chodzi po sali z dziwną miną < w stylu"to moj lokal, mam was gdzies,wyny" Ale żarełko, lokal, ubikacje, porcje, sala do tańczenia oi całą reszta bardzo w porządku Paulinka a jak Wam poszło? Zadowolona z próbnego make-upu |
|
|
|
#4433 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
ewuszka ale super wszystko wyglądało
za załatwione sprawyTż właśnie pojechał do księdza po swoje dokumenty, ale nie mam pojęcia kiedy pojedziemy do USC po papiery, do ślubu zostały 2 miesiące a my nie spisalismy jeszcze protokołu |
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masakra! |
|||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
najpozniejsza pogoda dlugoterminowa mowi, iz w Krakowie 03.07 bedzie 25 stopni, slonce i bezchmurne niebo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- zapomnialam wspomniec... juz prawie koncze nasza fotoksiazke a do tego wyciskacz lez Pokazalam dzisiaj mojemu bratu to byl zachwycony i wzruszony, a uwierzcie mi ze jego ciezko zachwycic, a tym bardziej wzruszyc. Wobec mnie jest osoba bardzo krytyczna Dzis bedzie kolejna zerwana nocka przez nia, ale mysle ze warto. Znalazlam mnostwo wierszy, aforyzmow i podziekowan dla rodzicow, ktore doskonale sie wpasowaly w posiadane zdjęcia. Juz sie nie moge doczekac jak bedzie gotowa
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Ladystar - robisz fotoksiążkę na podziękowanie dla rodziców?
A możesz mi powiedzieć jak to mniej więcej będzie wyglądało? Wklejasz tam zdjęcia od dzieciństwa? |
|
|
|
#4439 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wymówka kuzynki rozbrajająca Ale ja już się wypowiadałam w temacie - wg mnie w ogóle tłumaczenie się jest bezsensowne i tylko powoduje wymyślanie głupich wymówek.Cytat:
![]() Cytat:
Oni mają być dla ludzi, ale ludzie dla nich, a nawet nie ludzie tylko ich kasa... Od nas ksiądz na spisanie protokołu i zapowiedzi nic nie wziął. W końcu i tak płacimy za "ślub".Cytat:
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
my mieliśmy załatwione nauki, poradnię, TŻ miał zaświadczenie o chrzcie, komuni i bierzmowaniu bo tam się daty ksiądz wpisuje i u nas trzeb abyło mieć świadectwa szkolne z ukończenia poszczególnych szkół bo ksiądz chciał zobaczyć czy na religię chodzilismy i jakie mieliśmy oceny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

(ostatnie zdjęcie) A tak btw znowu się zastanawiam co z Vesną

i PMka ma Vivienki
A propo panieńskiego, chcecie zobaczyć fotki? Bo wcześniej nie miałam żadnych i nie pokazywałam 
A moja facjata na poczcie, bo na widok publiczny sie nie nadaje 

chyba trochę dużo sama nie wiem 

sama mialam w tym semestrze taką niespodzianke
i to tydzień przed obroną muszę latać i się denerwować dalej pracy nie złożyłam bo promotorowi się nie śpieszy mamy czas (tak powiedział) ale ja i tak już sobie wydrukowałam pracę bo nie zamierzam czekać do ostatniej chwili :/ mówie wam to się w glowie nie mieści!!!
Ale czad! Pełna profeska.
ja na szczescie nie znam typa osobiscie
ale TZ sie wkuzyl
Mam nadzieje ze wroci przed 07.07