![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje ściągają kolor włosów?
Cytat:
![]() ![]() Wiesz co, kokos może ściągać kolor nie tylko ze zniszczonych włosów, aczkolwiek jak rudy pigment się u Ciebie zadomowi, to pewnie ten olej nie będzie miał aż takiego wpływu na kolor. Z tego co widziałam, to nie jest olej, który występuje w kosmetykach przeznaczonych do włosów farbowanych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ok, podpytam Benka ![]() ![]() Dzięki za kciuki, dam znać jak czegoś się dowiem , może Twoje rady będą ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
oj dopiero zamówiłam kokos i juz sie z nim muszę pozegnać
![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
zgodzę się , najpierw test potem odstawianie ![]() zapomniałam dodać , że mam kręcone włosy ! - i tu gorsza sprawa ![]() dziś udaję się na zakupy i dam znać co przybyło w zestawie do pielęgnacji ![]() I tak jak polecasz koleżance - ten sposób dobry , przynajmniej na początek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
oj jak dobrze ,że was mam
![]() 29 czerwca farbujemy i zobaczymy co tam z tymi olejami.
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witajcie , przyszłam się pochwalić swoim nowym nabytkiem , na początek wypróbuję olej z pestek winogron ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
M am nadzieję, że będziesz zadowolona.........ja stosuję raczej krótko, ale ani razu mnie nie zachwycił, a chciałam tak niewiele, żeby moje włosy były choć trochę bardziej miękkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
chcesz powiedzieć, że negatywna opinie masz? może za krótko ? a wcześniej jaki stosowałaś, i farbujesz włosy? zastanawiam się jeszcze nad olejkami ALterry, ciekawie się zapowiada tylko czy na rudościach coś da? Mam manie kupowania kosmetyków do włosów, więc nie chciałam rozbić wielkich zapasów bo później okaże się , że połowa nie będzie zużyta ![]() ![]() Jutro będe miała odpowiedź odnośnie olejków , które ponoć w małym stopniu wypłukują farbę , ale to musze poczekać , dam znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Pewnie stosuję olej winogronowy za krótko, bo jakieś trzy tygodnie. Ale, wielkie ALE......Nie mam żadnych efektów, żadnych.......A może jest gorzej. Nie wierzę tylko w to, że to dlatego, że stosuję za krótko. Nie wierzę, że istnieją setki wizażystek, które bez jakichkolwiek pozytywnych efektów stosowałyby oleje cierpliwie przez kilka tygodni, miesięcy... Tak tylko " na wiarę" , czytając komentarze innych. Skoro ani nie nawilżył, ani nie zmiękczył włosów, ani nie nabłyszczył???? Nie mam bardzo zniszczonych, musisz uwierzyć na słowo ![]() 2. Olejki Alterra - osobiście wolę nieszczęsny olej winogronowy, bo nie czyni szkód... Może dobrego nic, ale złego też nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Nie każdemu pasuje 2. Może wysuszać włosy, szczególnie nałożony na suche Nie twierdzę, że oleje muszą Ci pasować, ale cóż, wypróbowanie dwóch to jednak według mnie mało ![]() Rycyna zaś działa inaczej na włosy niż na skórę aczkolwiek zgadzam sie, że może (ale nie musi) wysuszać. Jednak zastosowana w zabiegu nawilżającym może dać rewelacyjne efekty. Mówię to jako osoba, która rycyny nie używa na włosy solo. Kiedyś przetestowałam i zrezygnowałam z tej metody, ale ten olej umiejętnie zastosowany może się okazać świetny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
BAN stały
|
Zobaczymy , dopiero jutro bądz w piatek będe mogła coś przybliżonego powiedzieć, ale wiadomo że po 1 razie , żadnego efektu nie będzie , zobaczymy, dziś czekam na opinie osoby zajmującej się specyfikami naturalnymi , więc może coś konkretnego w tym kierunku się dowiem Poszukuję takiego co by nie wypłukiwał rudej farby - za mocno i ewentualnie dawał troszkę poświaty swoim naturalnym barwnikiem .Ale zanim do tego dojdę pewnie minie troszke czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
witajcie
![]() Niestety rudości są problematyczne i jeśli nie używasz odpowiednich środków mogą się szybko wypłukać. Prawdą jest, że olejowanie odżywia włosy i sprawia, że są bardziej błyszczące i zregenerowane. Nie jest jednak regułą, że olejki wypłukują kolor choć się to zdarza. A polecane do włosów rudych i farbowanych na inne odcienie - nie na kolor blond ![]() -jednym z olejków stosowanych na włosy suche i zniszczone po farbowaniu jest olejek rycynowy. Ten niesamowity eliksir ma właściwości przyciemniające, ponieważ szczelnie zamyka łuskę włosa.Olej rycynowy zawiera kwasy: linolowy, palmitynowy i rycynowy. Właściwości tych substancji są bardzo dobre dla włosów ponieważ łatwo przyłączają się do keratyny, natłuszczają i nabłyszczają włosy. -Kolejnym olejkiem do włosów farbowanych stosowany często w maskach do włosów i środkach regeneracyjnych jest olej rokitnikowy. Zawiera on kwas oleinowy, karotenoidy i kwas linolowy. Dzięki bogatym składnikom przywraca elastyczność i wygładza włosy ponadto działa przeciw rodnikowo i stymuluje funkcje skóry w tym normalizuje wydzielanie płaszczu lipidowego - W pielęgnacji włosów farbowanych pomocny może okazać się również olej z orzechów włoskich, który nadaje lekkie zabarwienie ciemniejszego koloru, więc nie powinien przyczyniać sie do wypłukiwania koloru z włosów A tu dobra rada ![]() Warto dodatkowo używać szamponu i odżywek do włosów farbowanych lub rudych. Także zobaczymy , jeszcze mam propozycję innych olejków i proszę koleżanki które cos wiedzą o tych olejkjach żeby sie wypowiedziały- jeśli stosowałyście !! oto one( składy i zastosowanie znam , ale jak sie sprawdzają!) Olej konopny Macadamia Olej marchwiowy- ten mnie kusi z mieszanką innego , ze względu na odcien barwiący Olej morelowy Olej z owoców rokitnika zwyczajnego - bo ma pomarańczowo-czerwoną barwę. olej szafranowy Olej z nasion arbuza Olej z baobabu Olej z czarnej porzeczki jeśli ktoś stosował proszę o opinię. Zastosowanie tych olejków znam tylko jak sie sprawdzają w pielęgnacji włosów! A i cena wiem , że nie jest mała ale może czasami warto zainwestować ( nie wszystkie ceny) pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
olej z czerwonej palmy, zawiera 10 razy wiecej beta karotenu niż marchwiowy, na moich włosach rudych, swoją drogą, farbowanych, hmmm w moim odczuciu pozostawia lekką poświate rudości, tzn mają ładniejszy kolor niż po innym oleju, ale to do następnego mycia, potwierdziła to moja siostra
poza tym sprawdza się świetnie na buzi, ladnie ociepla kolor
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wypłukuje farbe? a Ty masz kolor rudy czy bardziej w czerwień? zaciekawiłaś mnie tym olejem , poczytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a nie wiem czy wypłukuje, kolor schodzi mi jak zwykle, w sumie nie zauważyłam, żeby któryś z oleji bardziej wyplukiwał mi kolor rudy, rudy ![]() jeżeli chodzi o wypłukiwanie przez kokosa, po nim zawsze mialąm czystą wode podczas mycia, także u mnie chyba nic nie wypłukiwał, a kolor blednie, hmm no bo to rudy i taka jego uroda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
no właśnie - kolory sztuczne , czyli rude czerwienie najszybciej bledną, robią sie matowe, no ale taka ich uroda. a co do kokosa , mi wypłukiwał zawsze farbek , bez względu czy to rudy czy inny odcień ![]() ale wypróbuje Twoją propozycję ![]() ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-06-19 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
idę spłukać rycynke z włosów , jestem ciekawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34824775]A wystarczyłoby raz lub dwa pofarbować henną i rude zostałyby na amen
![]() Witam ![]() no właśnie , farbowałam kiedyś , ale wychodziły za każdym razem w czerwień czego nie cierpię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Trzeba pomieszać czerwony z żółtym, czyli henna+cassia. Istnieje jeszcze możliwość farbowania henną i na to chemiczny blond.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
przyszłam zdać relacje- tak jak obiecałam
![]() ![]() ![]() więc: Olej marchwiowy Olej rokitnikowy Olej szafranowy organiczny, certyfikowany Olej z orzechów laskowych kosmetyczny ponieważ dają kolor , postanowiłam do olejowania dodawać jeszcze kilka kropel płukanki do rudych , tym sposobem być może od farbowania do farb. troche będzie lepiej. Mam nadzieję , że bede zadowolona z nich Pan stwierdził iż można również pomieszać je , ale zastosuje każdy oddzielnie i zobaczymy jaki efekt da barwnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
na co innego sie wykorzysta- zastosowań jest wiele . Poza tym nie duzo kupiłam , po 100ml i coś takiego jeszcze doradzono, może się przyda! ![]() Aby wzmocnić i podkreślić naturalny kolor włosów powinniśmy używać kosmetyków zawierających w swoim składzie wyciąg z hibiskusa, kory dzikiej wyśni. Korzystnie też wpływa cynamon lub mak polny. Możemy również przygotować płukanki z mieszaniny ziół (dostępne w dobrych sklepach zielarskich) i używać ich podczas każdego mycia włosów. W niedługim czasie kolor odzyska głębię, a kosmyki będą pięknie błyszczeć. płukanki Z mięty Ta roślina na czarne nie działa wcale, stworzona jest więc do odcieni rudych, którym dodaje blasku i wielowymiarowego koloru. Wystarczy zalać garść mięty litrem octu winnego, odstawić na dwa tygodnie, następnie wycisnąć roślinę, by oddała octowi wszystkie soki i przefiltrować przez gazę. Taką płukankę można stosować po każdym myciu włosów, szczególnie tłustych, które przy okazji oczyści z sebum. Z dzikiej róży i goździków Dzika róża poprawia kolor włosów, a goździki zatrzymują go na dłużej - razem stanowią więc świetną receptę na łatwo blaknące włosy rude. Napar z kwiatów dzikiej róży (lub sklepowej herbaty o tym smaku) z dodatkiem łyżki "goździkówki" lub naparu z garści goździków i kilku łyżek gorącej wody da świetne efekty już po pierwszym zastosowaniu. Z cebuli cebula działa na jasne włosy, dlatego jest dobrą płukanką przy farbowanych lub naturalnych rudościach, które mają zbyt jasny odcień. Warto stosować ją co najmniej raz w tygodniu. Z nagietka Jeśli twój problem jest odwrotny i włosy mają zbyt ciemny odcień (a'la Julianne Moore) i chciałabyś je rozjaśnić, sprawdzi się napar z nagietka. Kwiat ma intensywnie pomarańczową barwę, którą - po zasuszeniu i zaparzeniu - "odda" twoim włosom. pozdrawiam
Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-06-20 o 21:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
a po płukance z cebuli włosy nie będą nią pachnieć? bo to mnie trochę przeraża
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja akurat nie próbowałam , ale ponoć bardzo dobrze działa ![]() ja obecnie używam olejku z orzechów laskowych przed każdym myciem i oczywiście mieszanek olejów które dają delikatny kolor. Metoda prób i błędów cos zawsze się uzyska ![]() Też jesteś rudzielcem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
schodzę z czerni i po rozjaśnianiu mam rude włoski, jak dawno nie miałam. czerwień się wypłukała, bo wiadomo jak to farba po rozjaśnianiu a blond odrost mam w prezencie
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
a jak tą płukankę zrobić? trochę w takich domowych kwestiach laikiem jestem :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.