|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Nie ukrywam, sukienka jest okropna i według mnie też dosyć nieodpowiednia, ale aż tak mnie w oczy nie kole, bo widziałam w internecie o wiele gorsze zdjęcia sukien ślubnych - i założę się, że każda z Was również.
|
#4712 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Wg mnie dobór stroju na ślub, wesele czy studniówkę obnaża jednak sposób myślenia człowieka. Na wszystkie te uroczystości - bo nie chce mi się umniejszać rangi studniówki - jednak zawsze obowiązywał strój elegancki... To, że teraz jako suknię wieczorową dopuszcza się nie tylko stroje balowe ale i mała czarną nie oznacza, że jest to mini do dekoltu, a dekolt ma do pasa (chyba któraś wklejała fotki dziewczyn z ukraińskich bodajże bali? balów? maturalnych). Owszem, jest większa swoboda, można poszaleć kolorem, krojem, na wesele ubrać z kolei letnią sukienkę w kwiaty tak samo jak i elegancki kostium, ale wciąż trzeba mieć na uwadze, że jest to miejsce publiczne nieco różniące się od plaży a także od prywatnego zacisza jakim jest sypialnia
![]() Z sypialnianych rozwalaczy widziałam wczoraj dziewczynę, która miała bluzkę rozcięta po bokach i włożone końce tej, hm, płachty w spodnie. Na szczęście miała raczej czysty biustonosz....
|
#4713 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodziło mi o to, że pewnie każda taka ekspedientka ma swoje (lepsze lub gorsze) obserwacje według których to ta mniej odpicowana klientela częściej zawraca im tyłek i nic nie kupuje. Frustrację z tego powodu ewentualnie mogę zrozumieć, zwłaszcza, że pracownicy sklepów z ubraniami czy perfumerii to nie tylko chamskie paniusie, które czują się lepsze od klientki w trampkach, bo pracują w "prestiżowym" miejscu i mają zniżki pracownicze. Bynajmniej nie bronię ignorowania tudzież aroganckiego traktowania klienta, zwłaszcza, że (jak prawie każdej osobie, która wypowiedziała się tutaj na ten temat) zdarzyło mi się czegoś takiego doświadczyć. Dla przykładu, zrobiona ze dwa lata temu scena w Housie, gdzie po wejściu zaczęłam piszczeć w bramkach i okazało się, że w poprzednim sklepie nie odpięto jednego zabezpieczenia. Pan ekspedient w bardzo bezczelny sposób oskarżył mnie o kradzież, jednocześnie twierdząc, że "jego nie obchodzi, co ja tam sobie robię w innych sklepach", mimo pokazania paragonów. Facet został grzecznie poinformowany, że w mojej osobie ten salon klienta już nie znajdzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
chodzę na basen w ramach wf na uczelni i aż nazbyt często widuję dziewczyny, którym albo co nie co wystaje, albo mają sporo owłosienia na części ud. Mogę zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty się golić, ale niech chociaż raz w tygodniu wydepiluje te części ciała, które wystawia na widok publiczny...Widziałam wczoraj w tramwaju dziewczynę w podartych, "dżinsowych" legginsach. Co ciekawe, pod spód założyła drugie - z czarnej, podartej koronki. Do tego miała obcisłe białe body, które albo było rozpięte, albo mocno naciągnięte, bo z legginsów wystawała ta część na nogawki
Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-06-18 o 10:56 |
||||
|
|
|
#4714 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy Charlize Mystery jest aż tak bardzo podobna do Agnieszki Dygant, czy po prostu mam jakieś schizy..?
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie blog CM jest nudny, ale z takich nudnych blogów można dowiedzieć się, co jest modne, właśnie dzięki ich ślepemu podążaniu za modą
|
|
#4719 |
|
BAN stały
|
Oglądam czasem CM, co by popatrzeć na te chudziutkie nóżki... Ale fakt, mi też trochę przypomina Agnieszkę Dygant
|
|
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
Dziś na mieście widziałam dziewczynę w dżinsach, balerinkach, i... białych bawełnianych skarpetkach.
|
|
|
|
#4721 |
|
BAN stały
|
Białe to nic, moja koleżanka ostatnio paradowała w jasnych balerinkach i zielonych skarpetkach, takich baaardzo rzucających się w oczy
|
|
|
|
#4722 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4723 |
|
Mrs Mrau
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno dobrać nierozwalającą bieliznę pod prześwitujące rzeczy, akurat cielista pod białe to jedyna rozsądna opcja.
|
|
|
|
#4725 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo świecisz gaciami, albo wyglądasz jakbyś gołe ciało owinęła firanką, no bomba
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko nie lubię kolorowej i białej bielizny pod przezroczystymi czy białymi ciuchami, jak cieliste majtki to może być ; p
|
|
#4728 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.Cytat:
. i problem z glowy (a raczej z d*py ).
|
|
|
#4729 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam dzisiaj dziewczynę, która miała tak dużo różu na policzkach, że po prostu szok! Jeszcze ten róz taki ciemny, a miala dość jasną karnację. Chyba całe opakowanie zuzyła...to wyglądało przerażająco.
W ogole zauwazyłam, że sporo osob przesadza z tego typu kosmetykami albo nakłada w złym miejscu. Przecież to (według mnie) ma przypominać naturalny rumieniec i tak prezentuje się najlepiej, a nie plamę, która wygląda jakby ktoś dostał uczulenia albo co...
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-06-18 o 19:57 |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
albo jak taka lalka porcelanowa z okrągłymi plamami różowymi
|
|
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
A ja nigdy nie zrozumiem dziewczyn, które przychodzą w czasie sesji na egzaminy jakby co najmniej wróciły z nocnej zmiany na rurze. Co z tego, ze maja np.czarna spódniczkę i biała bluzkę?
Jak ta spódnica ledwo zakrywa tyłek a do tego bluzka jest wycięta z głębokim dekoltem? Czy takie dziewczyny nie widza, ze obowiązuje coś takiego jak strój odpowiednio dobrany do okazji? Bo, taki strój jaki one preferują raczej nie jest przychylnie uznawany przez wykładowców. A można ubrać się równie kobieco, ale z klasa. Spódnice tzw. tuby dopasowane do kolan, ładnie podkreślają figurę oraz biodra i do tego elegancka biała bluzka i buty na obcasie. No, ale widocznie takie dziewczyny wolą za wszelka cenę zwracać uwagę mężczyzn niż z gustem i jak to przystało do okoliczności ubrać się odpowiednio na egzaminy w czasie sesji.
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
I muszę jeszcze dodać o uroczo eksponowanych pośladkach w legginsach, które już większość dziewczyn na ulicy traktuje jak zwykle spodnie i ubiera do nich krótkie bluzki. To ja uważam, po co nam te tuniki robią w sklepach? Skoro wystarczy zwykły top ubrać i legginsy i mieć pupę na widoku wszystkich. Kiedyś widziałam dziewczynę ubrana w prześwitujące panterkowe legginsy do tego różowe stringi , czarna koronkowa , prześwitującą bluzka i stanik w panterkowy wzór również oraz do tego dużo złotej biżuterii i rzecz jasna złote szpilki no i żeby dopełnić kuszący widok dużo tapety łącznie z różowymi cieniami i plackami różu na policzkach, czarne długie farbowane włosy i opalenizna wprost ze solarium. Jak idąc za nią myślałam, ze rzucę się pod najbliższy autobus. Jak dla mnie widok jej trzęsącej się pupy na boki nie był wcale apetyczny, a wręcz nie smaczny i lepiej byłoby jej jakby zakryła ją tunikom.
No, ale co ja tam się znam, jestem tylko kobietą
|
#4734 |
|
Chimay
|
dziś widziałam dziewczynę w leginsach w panterkę o długości do kolan a na to szorty w kratkę, na pewno w ten gorąc tyłek jej nie zmarł
![]() http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id...&s=&b=1#koment czy ktoś oprócz mnie widzi tu Kasię Tusk?
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
reverse wiesz co, jak mamy takie upały po 30 stopni, to aż strach opiekać się w rajstopach. Ja sama mam egzamin w piątek i chyba też ma być upał, więc może zdecyduje się na spódnicę do kolan bez rajstop.
Ale, ja mam egzamin pisemny a no ustnym to znowu wykładowcy inaczej patrzą. No, sama już nie wiem, najlepiej będzie jak się też wypowiedzą inne dziewczyny na ten temat.
|
#4736 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam dzisiaj dziewczynę w brudnobiałej bluzce z materiału a la pielucha tetrowa, spod której prześwitywał oczowalny różowy stanik. Wiem, że to takie feszyn, wakacyjne, Szarliz poleca i w ogóle, ale i tak tego nie ogarniam
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
No, tak wiadomo, właśnie mnie wykryłaś zazdrościłam jej tych pośladków i w ogolę tego wszystkie. Taka lacha była z niej, że aż palce lizać.
Sam gust i pierwsza klasa. Chyba też się na taka przerobie, tak aby mój Tż padł na zawał serca jak mnie zobaczy i potem inne będą z zawistnym wzrokiem patrzyć na mnie na ulicy
|
#4739 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już po egzaminach, tylko obrona mi została w poniedziałek, ale jak będą upały, to na pewno nie będę zakładała rajstop Ważne, że spódnica/ sukienka jest za kolano
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

chodziło mi o to, że pewnie każda taka ekspedientka ma swoje (lepsze lub gorsze) obserwacje według których to ta mniej odpicowana klientela częściej zawraca im tyłek i nic nie kupuje. Frustrację z tego powodu ewentualnie mogę zrozumieć, zwłaszcza, że pracownicy sklepów z ubraniami czy perfumerii to nie tylko chamskie paniusie, które czują się lepsze od klientki w trampkach, bo pracują w "prestiżowym" miejscu i mają zniżki pracownicze. Bynajmniej nie bronię ignorowania tudzież aroganckiego traktowania klienta, zwłaszcza, że (jak prawie każdej osobie, która wypowiedziała się tutaj na ten temat) zdarzyło mi się czegoś takiego doświadczyć. Dla przykładu, zrobiona ze dwa lata temu scena w Housie, gdzie po wejściu zaczęłam piszczeć w bramkach i okazało się, że w poprzednim sklepie nie odpięto jednego zabezpieczenia. Pan ekspedient w bardzo bezczelny sposób oskarżył mnie o kradzież, jednocześnie twierdząc, że "jego nie obchodzi, co ja tam sobie robię w innych sklepach", mimo pokazania paragonów. Facet został grzecznie poinformowany, że w mojej osobie ten salon klienta już nie znajdzie
)...
Ale rozwala mnie chodzenie w nieogolonych nogach tak jak ja wczoraj np. poszłam ze znajomą na zakupy. Ja nie ubieram krótkich spodenek bo nogi miałam nieogolone, poza tym przy mojej figurze są nie na miejscu, a koleżanka ubrała takie bardzo krótkie i do tego nieogolone całe nogi.
normalnie goli, ale podejrzewam że się jej nie chciało przejechać kilka razy maszynką.
chodzę na basen w ramach wf na uczelni i aż nazbyt często widuję dziewczyny, którym albo co nie co wystaje, albo mają sporo owłosienia na części ud. Mogę zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty się golić, ale niech chociaż raz w tygodniu wydepiluje te części ciała, które wystawia na widok publiczny...