|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy to zleciało?! Z Young PM-ki zrobiło się sflaczałe ciało! Young PM, cz.6
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Dobranoc
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po weselu, teraz czas na uczelnię niby miałam już wszyskie zjazdy ale jak pojadę we wtorek do Lublina to na sobotę może wrócę, ech politechnika a co najgorsze - dziennie na uczelnie może 3 h będę
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Dal - ja wstaję do pracy o 4 ;p
Jestem teraz na okresie próbnym w restauracji, ale mam zmianę śniadaniową, więc muszę być na miejscu juz o 5.45. Ale fajnie się wychodzi do domu - godzina 10-11 a ja już po pracy i mam cały dzień przed sobą
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się że to zniknie ja już po poprawie egzaminu poszło ok teraz czekam na listę zwolnionych z egzaminu piątkowego ale zblokowała się nam poczta roku i pewnie dowiem się jutro
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
No to czas na opis porodu ...
![]() Tak jak juz Wam pisala w szpitalu bylismy przed 7 rano ... jechalismy z ta mysla ze do domu wrocimy juz w trojke az nie do uwierzenia. Na miejscu kazali mi sie przebrac w pizame szpitalna podpieli pod KTG i okazalo sie ze mam juz regularne skurcze ale ich nie czulam wogole. Podpieli pod kroplowke zebym sie nie odwodnila pobrali krew i o 8 przyszedl moj gin sprawdzil rozwarcie bylo na 3cm przebil wody plodowe ( chlusnelo jak nie wiem ) no i podali mi kroplowke na wywolanie... Mezul taki troche zdezorientowany na poczatku byl ale trzymal sie dzielnie. Polozona caly czas zmieniala mi posciel bo wody sie saczyly ( a ja sie balam ze ich w domu nie zauwaze .. nie ma takiej mozliwosci ) Po jakis czasie wstalam poszlam do lazienki spacerowalismy z mezem po korytarzu i niedlugo pozniej zaczelam czuc skurcze ale nie byly mocne. Polozna caly czas pytala jak sie czuje naprawde trafila mi sie super kobieta. Przed 12sta bylo juz dosc ciekawie skurcze byly coraz silniejsze spacer i kolysanie sie na krzesle nie pomoglo takze poprosilam zeby mi wezwali anestezjologa. Najpierw przyszedl moj gin ( czekalismy jakies 30min bo w tym dniu przyjmowal w gabinecie obok szpitala ) Sprawdzil rozwarcie bylo juz na 5cm zaraz pojawil sie anestezjolog no i sie zaczelo ... Musialam usiac na krawedzi lozka i wypiac sie jak to powiedziala polozna jak kot. Co nie bylo latwe bo co chwile mialam skurcze. Anestezjolog oczyscil mi miejsce na wbicie najpierw poczulam cos jak ukoszenie komara a pozniej czulam jak mi wprowadza rurke i nie bylo to przyjemne. A tu slysze " nie do konca dobrze sie wbilem musze sprobowac jeszcze raz" No ale zacisnelam zeby i bylo ok. Na poczatku poczulam uderzenie pradu w noge pozniej zrobilo mi sie w nich bardzo cieplo... a na koniec zaczelam sie drapac jak bym wpadla w pokrzywy. Maz mowil ze nie wygladalo to za ciekawie ze co chwile mi wkladal jakies igly wiciagl itp ale ja nie czulam juz tego tak bardzo.Minelo 10min i nie czulam juz wogole skurczy i zrobilo mi sie blogo O 17stej moja polozna i druga pielegniarka sprawdzily mi rozwarcie i z usmiechem " no to zaraz zaczynamy" No i tu sie dopiero zaczyna ostra jazda Polozona odlaczyla mi kroplowke z epiduralem zebym czula bole po 5 min bylo coraz gorzej i gorzej. Gina jeszcze nie bylo a my zaczelismy przec no i tutaj duze brawa dla meza bo mimo ze mowil ze bedzie stal kolo glowy to musial trzymac mnie za noge i chcac nie chcac "tam" spogladal ( ale mowil ze obrzydzenia nie dostal ) Musial mi dosc mocno podnosic ta noge bo akurat epidural przestal dzialac tylko na jedna strone ... Parlam tak z 25min zanim pojawil sie gin .. wtedy maz stanal obok mnie robil mi zimne oklady na czolo , podawal kostki lodu.. a ja myslalam ze wczesniej sie tam skoncze niz maly wyjdzie. Zmienialam co chwile pozycje to na bok to tak i nic nie chcialo ruszyc. A ja zaczynalam coraz bardziej krwawic. Gin do mnie zebym nie parla buzia tylko tak jak bym chciala zrobic kupe a ja do niego ze latwo mu mowic. Pytal czy chce zebym uzyl pompki i pomogl malemu wyjsc ale ja ze nie ze bede probowac dalej No i tak po godzinie parcia zaczela sie glowka lekko pokazywac Pytam gina ile jeszcze trzeba bedzie przec a on ze jak sie postaram to juz niedlugo zobacze synka No i tak po godzinie i 25min parcia na swiat przyszedl Nasz syncio A mina meza jak maly wyskoczyl nie do opisania. Dalismy sobie z mezem buziaka Od razu zaczal przytulac malego i tak ptrzyl na niego duzymi oczami chyba nie do konca wierzac ze to Nasz owoc milosci. Po chwili pielegniarka wziela malego zeby go troszke przemyc sprawdzic czy wszystko ok ( caly czas bym z Nami w pokoju ) Maz stal przy nim a mnie gin zszywal. Dalam jeszcze malemu buziaka i pozniej wzieli go na badania. A ze akurat konczyla sie zmiana to przyszla do mnie nowa polozna i mowi ze idziemy zrobic siku do lazienki ja tak patrze na nia ze napewno nie dam rady ze caly dzien jadlam tylko kostki lodu i kisiel a on ze dam dam. No i wziela mnie pod reke z mezem zaprowadzili do lazienki bylo wszystko ok .. dopoki nie wstalam sama z toalety zrobilo mi sie ciemno przed oczami pamietam ze zdarzylam tylko na meza papatrzec i padlam jak dluga a po chwili jak sie ocknelam to maz mnie juz podnosil z podlogi a ja pierwsze co " Boze gdzie jest Dominik ?!?" Myslalam ze go mialam na rekach. Ale w miedzy czasie przyjechala moja mama i patrzyla na Dominika. Pielegniarka sie bardzo wystraszyla maz jeszcze bardziej zaprowadzili mnie do loza sprawdzili cisnienie podali sok , zjadlam kanapke i dopiero wtedy poczulam sie lepiej. Po jakis 30min przewiezli Nas na sale poporodowa maz zostal z Nami cala noc. Pielegniarki namawialy zebysmy dali malego na noc do nich zebym odpoczela ale My nie moglismy sie oderwac od Niego takze caly czas byl z Nami. I mimo ze bylo cholernie ciezko to bolu juz nie pamietam wogole , pamietam za to moment kiedy widze Dominika po raz pierwszy jego duze oczka , jasne wloski , nosek i usta ... I nawet teraz jak sobie spokojnie lezy obok to sama do siebie sie usmiecham ze jest juz z Nami .... ![]() ![]() p.s Mam nadzieje ze Was nie zanudzilam
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabciu
|
#399 |
|
sajkolidżist
|
Żabcia - jedyne, co mogę napisać to -
Obudziłaś mój instynkt
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia rycze jak głupia przez Ciebie
pieknie to opisalas
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Swoją drogą- strasznie długo trwało samo parcie . Ale najważniejsze, że wszystko ok i że Dominiś jest taki kochany, zdrowy, itd .
|
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia cudowny opis porodu.
![]() A tak w ogóle właśnie wróciliśmy z wizyty. Mały waży już 890 gram, jest bardzo energiczny i ruchliwy, Pani dr stwierdziła że da nam nieźle popalić. Tak fajnie się ustawił, że widziałam jego buźkę, oczka i nosek. A oto i my w 26 tyg.
|
|
|
|
#403 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale niedługo już wszystko będzie miał za sobą ważne, że jest dzielny ![]() Cytat:
![]() pięknie to ujęłaś w słowa Cytat:
![]() hej dziewczyny a ja dostałam dziś podwyżkę
|
|||
|
|
|
#404 |
|
sajkolidżist
|
Monni gratuluję podwyżki
![]() Almik, ładnie rośniecie
|
|
|
|
#405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu książki możesz pisać
jednak nie wydaje mi się żebyś mówiła o bólu porodowym tak jak teraz jakbyś rodziła w Polsce a nie w luksusach NY![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aaa Moni gratuluję!!!
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą w Polsce SĄ szpitale, kliniki i domy rodzenia o zachodnim standardzie- po prostu trzeba zrobić rozeznanie .
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super![]() monni za podwyżke
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia jestem padnięta, ale musiałam przeczytać opis
rewelacja, strasznie dzielnie to zniosłaś, ja nie wiem czy bym dała radę przeć tyle czasu... Dominik to prawdziwe oczko w głowie rodziców widać, że byliście na to naprawdę całym sercem przygotowani. I zgadzam się co do rodzinnego porodu - naprawdę zbliża ![]() ![]() Almik super!! Brzuszek już spory, tak w ogóle to tylko w brzuch Ci idzie, farciara ![]() Gratulacje!!! ![]() To za kolejną wypłatę zaszalejesz chyba ![]() Idę spać
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
żabciu cuudowna relacja
![]() almik przeuroczo wyglądasz z brzuskiem ![]() ![]() monni za podwyżkęwczoraj się strasznie zdołowałam i już nic nie pisałam bo babka z jednego rpzedmiotu z ocen 4 4.5 i 3 (co ta ostatnia ocena jest dla mnie nie do zrozumienia przy pracy grupowej plus przepisaniu info z notatek od babki) wystawiła mi ocenę....3,5... czaicie? średnia z tych trzech to 3,83 co się zaokrągla w górę... zwolnienie jest od 4 a tak w temacie tego odchudzania jak pierwszys raz w tym roku zakładałam takie moje ulubione krótkie spodenki z nierozciągliwego materiału to się załamałam bo w udach były ciasne tzn dało się je nosić ale były opięte na udach ... a dziś je założyłam i znowu są luźne tak jak wcześniej ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- a tak w ogóle dziś mamy 6 rocznicę
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę i tak ![]() No proszę jakie efekty, gratulacje ja też bym chciała zeszczupleć w udach tylko dieta tak zadziałała? Co prawda jak przymierzam spodnie z zeszłego roku to są jak wory, ale wtedy byłam po ciąży i dochodziłam do siebie...No i gratulacje rocznicy ![]() Ja już dawno się pogubiłam we wszystkich datach chyba 2 czy 4 lipca będziemy mieli rocznicę bycia ze sobą, ale uciąć sobie głowy nie dam
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Żabciu, piękny opis porodu
Almik, piękny brzusio Ja się wkurzyłam.. TŻet miał mieć dziś wolne i sobie myślałam, że jak skończę pracę, to sobie gdzieś pójdziemy an spacer, bo w końcu ładna pogoda jest, a teraz mi szef mówi, że TŻet jednak musi przyjść do pracy na 17 |
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale od następnego tygodnia znowu postaram się choć 3 razy w tyg
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-06-19 o 12:24 |
|
|
|
|
#414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super, że w takiej dobrej formie jesteś. Cytat:
![]()
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2012-06-19 o 12:35 |
||
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj ma caly tydzien na 14 ![]() wczoraj mielismy roczek po ślubie ![]() dostalam torebke i życzenia, no i pojechalismy na egzamin w tym czasie jak ja sie meczylam Tz spacerowal po miescie i przywitał mnie z bukietem czerwonych róż a potem zrobil mi niespodzianke i zamiast do domu pojechalismy do McDonalda, wiem mało romantyczne ale od 2 tyg marzyla mi sie tortilka bylam dzisiaj rano na targu i kupilam sobie kalafiorek i truskawki, wlasnie sie zajadam
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Haniu, że sobie odbijemy, tylko chodzi o to, że szef sobie w kulki leci, bo nie rozumie, że człowiek może mieć inne plany, nie tylko pracę. I tym mnie wkurzył. Jak mu powiedziałam, że to nie fair, że każe TŻ dziś przyjść do pracy, to do mnie z wątem wyjechał, że ja nie powinnam się odzywać na ten temat, tylko gdyby TŻowi to nie pasowało, to on powinien mu to powiedzieć, a nie ja... :/
|
|
|
|
#417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie rośnie brzuszek ![]() Gratuluję ![]() A ja się nie odzywałam ostatnio, bo Tż-et miał wolne i spędzaliśmy ten czas razem, a w niedziele była rocznica śmierci Tż-ta taty. A dzisiaj od samego rana nerwy. Teściowa chodzi z fochem, bo pierwszy rachunek za prąd przyszedł na 1 tys.zł a kolejna dwa po 400zł. Już chyba obdzwoniła całą rodzinę pożalić się ile ona musi zapłacić. A i tak większość to my zapłacimy, bo zimą dogrzewaliśmy grzejnikiem elektrycznym. A poza tym znowu coś się psuję w samochodzie, więc kolejna kasa do wydania. Dodatkowo jeszcze trzeba w tym miesiącu kupić węgiel. Nie wiem kiedy cokolwiek uda nam się odłożyć. Przepraszam, ale musiałam się wyżalić |
|||
|
|
|
#418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że jesteś w formie, gratulacje z okazji rocznicy .Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że biedny musi się tak męczyć, ale faktycznie- lepiej raz, a porządnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Żabcia, ale pięknie to opisałaś, normalnie poezja A przy okazji, nie miałam jak, ale chciałam Ci złożyć spóźnione, ale bardzo szczere najlepsze życzenia z okazji urodzin, dużo zdrowia, miłości, wytrwałości we wszystkim i żeby synek Ci się zdrowo chował ![]() Ale szkrab mały rośnie, cudny brzuszek to super ![]() Cytat:
do naszej rocznicy jeszcze dwa miesiące ![]() Dzień dobry Wreszcie odważyłam się Was nadrobić-tak odważyłam się, bo lecicie jak szalone, a ja ostatnio zalatana byłam i ciężko było mi znaleźć czas.W ogóle kiepsko się ostatnio czuję, a dziś to już szczególnie... Muszę w końcu zrobić zdjęcie działki i Wam pokazać W ogóle to już dwa razy jak ostatnio tam byliśmy to siedział na niej zając-chyba polubił to miejsce ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
#420 | ||||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie już projekt? ![]() Ja się uczę cały Boży dzień, jutro ostatni egzamin. Facet napisał nam wczoraj maila, myślałam, że zejdę kiedy go czytałam Wkleję Wam kilka cytatów:"2. Na egzamin nie wnosiły walkmanów, diskmanów, MP3, MP4, MP5 …. wojskowych radiostacji polowych ER-40 … i w ogóle ŻADNEJ ELEKTRONIKI. 3. Nie zabieramy ze sobą walizek, czemodanów, plecaków, worków marynarskich, toreb na ziemniaki itp. 4. W związku z powyższym odradzam też zabieranie ściąg, dyskowych pamięci zewnętrznych, „murzynów” podpowiadaczy i innych środków wspomagania wiedzy" "Osoby, które chciałyby zejść ze świata w trakcie tej godziny egzaminu, niechaj przełożą to na inną okazję."
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

ale biedaczek ciągle się chce tulić, gryzie paluszki, śpi niespokojnie... Szczęście, że wychodzą wszystkie naraz, przejdziemy to raz a porządnie 

niby miałam już wszyskie zjazdy ale jak pojadę we wtorek do Lublina to na sobotę może wrócę, ech politechnika
Na miejscu kazali mi sie przebrac w pizame szpitalna podpieli pod KTG i okazalo sie ze mam juz regularne skurcze ale ich nie czulam wogole. Podpieli pod kroplowke zebym sie nie odwodnila pobrali krew i o 8 przyszedl moj gin sprawdzil rozwarcie bylo na 3cm przebil wody plodowe ( chlusnelo jak nie wiem ) no i podali mi kroplowke na wywolanie... Mezul taki troche zdezorientowany na poczatku byl ale trzymal sie dzielnie. Polozona caly czas zmieniala mi posciel bo wody sie saczyly ( a ja sie balam ze ich w domu nie zauwaze .. nie ma takiej mozliwosci )
Po jakis czasie wstalam poszlam do lazienki spacerowalismy z mezem po korytarzu i niedlugo pozniej zaczelam czuc skurcze ale nie byly mocne. Polozna caly czas pytala jak sie czuje naprawde trafila mi sie super kobieta. Przed 12sta bylo juz dosc ciekawie
skurcze byly coraz silniejsze spacer i kolysanie sie na krzesle nie pomoglo takze poprosilam zeby mi wezwali anestezjologa. Najpierw przyszedl moj gin ( czekalismy jakies 30min bo w tym dniu przyjmowal w gabinecie obok szpitala ) Sprawdzil rozwarcie bylo juz na 5cm zaraz pojawil sie anestezjolog no i sie zaczelo ... Musialam usiac na krawedzi lozka i wypiac sie jak to powiedziala polozna jak kot. Co nie bylo latwe bo co chwile mialam skurcze. Anestezjolog oczyscil mi miejsce na wbicie najpierw poczulam cos jak ukoszenie komara a pozniej czulam jak mi wprowadza rurke i nie bylo to przyjemne. A tu slysze " nie do konca dobrze sie wbilem musze sprobowac jeszcze raz"
No ale zacisnelam zeby i bylo ok. Na poczatku poczulam uderzenie pradu w noge pozniej zrobilo mi sie w nich bardzo cieplo... a na koniec zaczelam sie drapac jak bym wpadla w pokrzywy. Maz mowil ze nie wygladalo to za ciekawie ze co chwile mi wkladal jakies igly wiciagl itp ale ja nie czulam juz tego tak bardzo.Minelo 10min i nie czulam juz wogole skurczy i zrobilo mi sie blogo
No i tak po godzinie parcia zaczela sie glowka lekko pokazywac