W sumie to chyba jestem dobita. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 09:14   #1
Autumnleaves
Rozeznanie

W sumie to chyba jestem dobita.

Nie mam zwyczaju się żalić, ale sytuacja mnie przerosła zważywszy na to, że zawsze podchodzę optymistycznie do życia. Wczoraj mój TŻ oznajmił mi, że pora zakończyć naszą znajomość ( jest w innym kraju i postanowił nie wracać). Zaskoczyła mnie ta wiadomość bo tak mówił, że tęskni, jaka to jestem ważna itd. Najbardziej zabolał mnie jednak fakt, że już w 3 zdaniu (napisał mi to na gg ) że chce zerowego kontaktu i żebym szukała sobie 'innego bo on tu na pewno kogoś znajdzie . Powiedział, że wykasuje mnie z gg i fejsa. Gdy zapytałam czemu nie możemy pozostać znajomi, powiedział ze ' bo będzie Ci smutno gdy wstawie zdjęcie z inną laską ' i chcę ' szybciej zapomnieć '. Bardziej boli mnie sam fakt, że on już mysli o nowym nabytku nie licząc się z tym, że tyle dla niego zrobiłam. Jak można być tak okrutnym?
Autumnleaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:26   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: W sumie to chyba jestem dobita.

No niestety, ludzie są okrutni. Nie Ty pierwsza i nie Ty ostatnia zostałaś tak potraktowana. Musisz przeboleć, wypłakać i iść do przodu.
Przede wszystkim to musisz przyjąć punkt myślenia, że nie warto się na takiego dupka oglądać, bo skoro on Cię tak potraktował, to nie jest wart tego, by się nim interesować i nadmiernie go opłakiwać.
Długo byliście razem? To był związek na odległość?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:38   #3
Bananalama
jestę wieszczę

jaaaaki burak ! "bo on tu na pewno kogoś znajdzie". Może wolność panu uderzyła w łeb, albo sodówka.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:41   #4
tacyta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Autumnleaves Pokaż wiadomość
Nie mam zwyczaju się żalić, ale sytuacja mnie przerosła zważywszy na to, że zawsze podchodzę optymistycznie do życia. Wczoraj mój TŻ oznajmił mi, że pora zakończyć naszą znajomość ( jest w innym kraju i postanowił nie wracać). Zaskoczyła mnie ta wiadomość bo tak mówił, że tęskni, jaka to jestem ważna itd. Najbardziej zabolał mnie jednak fakt, że już w 3 zdaniu (napisał mi to na gg ) że chce zerowego kontaktu i żebym szukała sobie 'innego bo on tu na pewno kogoś znajdzie . Powiedział, że wykasuje mnie z gg i fejsa. Gdy zapytałam czemu nie możemy pozostać znajomi, powiedział ze ' bo będzie Ci smutno gdy wstawie zdjęcie z inną laską ' i chcę ' szybciej zapomnieć '. Bardziej boli mnie sam fakt, że on już mysli o nowym nabytku nie licząc się z tym, że tyle dla niego zrobiłam. Jak można być tak okrutnym?
Związki na odległość często tak się kończą. A ten facet zrobił Ci przysługę urywając kontakt. Może niezbyt delikatnie to wszytko ujął, ale w zasadzie to ma rację. Zerowy kontakt sprawi, że szybciej zapomnisz i zamkniesz za sobą ten rozdział.
Stary 2012-06-19, 09:46   #5
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
jaaaaki burak ! "bo on tu na pewno kogoś znajdzie". Może wolność panu uderzyła w łeb, albo sodówka.
Albo już kogoś ma
lady17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:46   #6
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Albo już kogoś ma
Też mi to przyszło do głowy właśnie.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:52   #7
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Co za baran, szkoda słów. Rozumiem zerwać, ale w taki sposób?
Chociaż przynajmniej teraz wiesz, że nie masz za kim płakać, za nim nie warto.
Przykro mi
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 09:57   #8
tacyta
Wtajemniczenie

Cóż, takie jest życie. Skoro chłopak zamierza zostać za granicą na dłużej albo na stałe, to nie ma sensu dalej kontynuować związku na odległość a natura nie znosi próżni. Mógł jednak zerwać w bardziej dyplomatyczny sposób i zachować dla siebie to, że planuje szukać innej dziewczyny albo ma już jakąś na oku. Wystarczyło powiedzieć, że związek na odległość nie ma sensu i że całkiem zrywa kontakt dla dobra ich obojga. Ale niektórzy poruszają się w delikatnej materii relacji międzyludzkich jak słonie w składzie porcelany, nawet jeśli ich intencje być może nie do końca są złe.
Stary 2012-06-19, 10:07   #9
paula78
Zakorzenienie

Nie chce cię dobjać ale obstawiam, że już od dawna przyprawiał ci rogi .
Nie oglądać się za siebie, do przodu

p.s zauważyłam, że skrót "TŻ" jest mega nadużywany.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2012-06-19 o 10:10
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 10:08   #10
ALL for LOVE
Zadomowienie

pewnie kogoś poznał, po skasowaniu Ciebie z FB będzie wstawiał słit focie z nową panienką, myśląc, że Ty o niczym się nie dowiesz.... burak!
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 10:10   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tacyta Pokaż wiadomość
Cóż, takie jest życie. Skoro chłopak zamierza zostać za granicą na dłużej albo na stałe, to nie ma sensu dalej kontynuować związku na odległość a natura nie znosi próżni. Mógł jednak zerwać w bardziej dyplomatyczny sposób i zachować dla siebie to, że planuje szukać innej dziewczyny albo ma już jakąś na oku. Wystarczyło powiedzieć, że związek na odległość nie ma sensu i że całkiem zrywa kontakt dla dobra ich obojga. Ale niektórzy poruszają się w delikatnej materii relacji międzyludzkich jak słonie w składzie porcelany, nawet jeśli ich intencje być może nie do końca są złe.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 10:16   #12
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

Zgadzam się z każdym słowem
Uszy do góry! Burak jakich mało.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 11:14   #13
Unex
bez kija nie podchodz

Uwazam, że on już wcześniej myślał o rozstaniu, albo miał wyskoki w bok.

Nie licz, na powrót, przespij się z tym wszystkim, zacznij żyć

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 11:39   #14
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Co za kretyn. Na usta ciśnie mi się słowo na s..., ale nie napiszę, bo nie chcę ostrzeżenia.
Co czytam wizaż, to za każdym razem czytam o coraz gorszym zachowaniu facetów, jak nie o sposobie, w jaki zerwał to jak traktuję kobietę, z którą jest.

Autorko, bardz dobrze, że nie będziesz miała już z nim do czynienia. Bezczelny jest.
Rozumiem, że czasem ludzie zrywają, ale można jakoś dyplomatyczniej to zrobić, a nie w taki sposób.
Też jestem zdania, że już tam kogoś ma.
Stary 2012-06-19, 11:47   #15
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

W zupełności się zgadzam
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 11:54   #16
leniwca
Zakorzenienie

Nie wiem jak można być tak okrutnym, więc na to pytanie ci nie odpowiem...

Po tych tekstach, które ci zaserwował, tj 'znajdź sobie innego, bo ja na pewno znajdę', sądzę, że on JUŻ kogoś tam znalazł. Próbuje zagłuszyć wyrzuty sumienia czy coś dając ci wolną rękę i swoje błogosławieństwo? Żałosne po prostu. Cham bez uczuć. Nawet jeśli chciał uczciwie i szczerze to zakończyć- nie tak powinna wyglądać ta rozmowa. Straszny z niego egoista.

A ty się trzymaj, z czasem ból przejdzie. Nie szukaj nikogo na siłę, pobądź trochę sama ze sobą, zrób coś dla siebie.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 12:27   #17
pandepilator
Raczkowanie

związki na odległość to mit. znam jedną, dosłownie jedną osobę, której udało się związek utrzymać.

musisz się podnieść, otrzeć łzy i iść dalej. i kolejnemu nie dać wyjechać.
Stary 2012-06-19, 14:35   #18
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Nie wiem jak można być tak okrutnym, więc na to pytanie ci nie odpowiem...

Po tych tekstach, które ci zaserwował, tj 'znajdź sobie innego, bo ja na pewno znajdę', sądzę, że on JUŻ kogoś tam znalazł. Próbuje zagłuszyć wyrzuty sumienia czy coś dając ci wolną rękę i swoje błogosławieństwo? Żałosne po prostu. Cham bez uczuć. Nawet jeśli chciał uczciwie i szczerze to zakończyć- nie tak powinna wyglądać ta rozmowa. Straszny z niego egoista.

A ty się trzymaj, z czasem ból przejdzie. Nie szukaj nikogo na siłę, pobądź trochę sama ze sobą, zrób coś dla siebie.
no własnie przykro mi i bardzo niefajna sytuacja, ale mam nadzieję, że szybko o nim zapomnisz i że następny Tż będzie kochający i blisko Ciebie
nie oglądaj się na niego, ani nie sprawdzaj na portalach, też się nie kontaktuj i idź do przodu
Stary 2012-06-19, 15:45   #19
mandragona
Marudziara

Ja się wczoraj dowiedziałam... po 2latach i 7 miesiącach związku, że mój chłopak nie czuje tego żeby się np, zaręczyć lub żeby chcieć czegoś powaznego ...

Na obecną chwilę mam mentlik w głowie i sama nie wiem jak to rozumieć i co dalej z tym robić.

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 15:50   #20
Autumnleaves
Rozeznanie

Byliśmy razem rok. Wrócić miał w sierpniu.. a wyjechał w maju. Wcześniej już przerabialiśmy jego wyjazdy.. Z pewnością macie racje, że kogoś już znalazł albo ma kogoś na oku. Nigdy nie chciałam zostać tak potraktowana. Moja pierwsza i wielka miłość. A jeszcze niedawno dzwonił do mnie i mówił, że tęskni, żebym na niego czekała.
Stary 2012-06-19, 16:12   #21
Aper
Zadomowienie

Napisał to wszystko przez gg? (hm, maleńka szansa, że to nie on?)
Czy rozmawialiście, zadzwonił?
Aper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 17:06   #22
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Autumnleaves Pokaż wiadomość
Byliśmy razem rok. Wrócić miał w sierpniu.. a wyjechał w maju. Wcześniej już przerabialiśmy jego wyjazdy.. Z pewnością macie racje, że kogoś już znalazł albo ma kogoś na oku. Nigdy nie chciałam zostać tak potraktowana. Moja pierwsza i wielka miłość. A jeszcze niedawno dzwonił do mnie i mówił, że tęskni, żebym na niego czekała.
Co za burak, Autorko, masakra... Trzymaj się jakoś, musisz dać radę

Mój facet pracuje za granicą już od marca, a wraca w sierpniu. I powiem Ci, że też mam różne dziwne rozkminy i przeczucia- niby rozmawiamy przez telefon, wszystko jest ok, ale bardziej jako kumple niż naprawdę ukochane osoby.... Jakoś nie słyszę tego, że tęskni, kocha, jak wróci to przytuli, tylko: 'do usłyszenia', 'na razie'. Mam dziwne wrażenie, że stał się taki chłodny, trochę zdystansowany- a może sama sobie to wkręcam? Boję się jego powrotu, już przyzwyczaiłam się do tej sytuacji, że jestem bez niego i nie wiem- mam wrażenie, że tak jest mi wygodniej, a po jego powrocie będę mieć tylko jakieś podejrzenia, żale do niego że był tak długo, rzadko się do mnie odzywał itd itp....

Edytowane przez AgaGiraffe
Czas edycji: 2012-06-19 o 17:08
AgaGiraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 18:01   #23
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Pewnie juz ma kogos, to oczywiste. Ja bym napisała, ze jak chce sie zachowywac dziecinnie, to niech kasuje, a smutna bede najwyzej tydzien, bo nie mam zwyczaju zyc przeszłoscia. A co, niech sobie nie mysli, ze jest co opłakiwac.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 18:38   #24
AgaGiraffe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Pewnie juz ma kogos, to oczywiste. Ja bym napisała, ze jak chce sie zachowywac dziecinnie, to niech kasuje, a smutna bede najwyzej tydzien, bo nie mam zwyczaju zyc przeszłoscia. A co, niech sobie nie mysli, ze jest co opłakiwac.
Dokładnie Nie ma co opłakiwać takiego typa.
Stary 2012-06-19, 18:52   #25
deszczowypies
Zakorzenienie

To, że jest daleko, tylko pomoże Ci się pozbierać i zacząć szybciej wszystko od nowa. Swoją drogą, nie wiem, czy warto opłakiwać kolesia, który w ten jakże delikatny sposób kończy Waszą znajomość... trzymaj się!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 19:17   #26
Autumnleaves
Rozeznanie

To był jego monolog na gg..Miał mniej czasu i rzadziej gadaliśmy na Skype bo mówił, że praca.. tak naprawdę to nawet nie wiem czy rzeczywiście był tak zajęty..szkoda tylko, że 27-letni chłop ma takie dziecinne podejście bo ja byłam gotowa na niego czekać. Może było tak pięknie, ładnie tylko w moim oczach i on tylko grał. Tak naprawdę nawet nie czuję, że to ja zawiniłam ..dbałam o niego, opiekowałam się gdy był chory , pocieszałam gdy coś nie wychodziło .. nawet na dniach jeden z malarzy ma mi oddać skończony nasz, wspólny portret (prezent urodzinowy dla niego ). Nawet nie czułam, że coś jest nie tak.
Po zakończeniu naszego związku wczoraj, napisał, ale 'może ostatni raz włączysz Skype?' Zapewne chciał zobaczyć moją minę .. Nie włączyłam i napisał jak dziecko ' nie to nie'.
Teoria może być też taka, że brakowało mu seksu.
AgaGiraffe .. też właśnie przyzwyczajona byłam, że go nie ma i żyłam swoim życiem i sprawami, ale byłam pewna, że wróci.
Dziękuje wszystkim za opinie. Jestem Wam bardzo wdzięczna. Wiem, że życie biegnie dalej, ale czuję że zmarnowałam jeden rok .
Stary 2012-06-19, 19:33   #27
lala2506
Zakorzenienie

Ciesz się, że tylko jeden rok
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 20:27   #28
aqu
Raczkowanie

Ty zyjesz tutaj. On zyje w delegacji- w innej rzeczywisctosci, ktorej Ty nie rozumiesz, bo Cie tam nie ma. nie spedzacie razem czasu, coraz mniej Was laczy. Coraz bardziej sie od siebie oddalacie.

Twój chłopak zachował się jak idiota, zranił Cię i przez to nauczył czegoś ważnego - tego, że związek na odległość prędzej czy później się rozpadnie.

Naprawdę tak jest, Ja sama tego nie rozumiałam dopóki tego nie doświadczyłam i na własne oczy nie zobaczyłam na jakich zasadach to działa.

Wielu ludzi, małżeństw tego nie rozumie decydując się na taki układ...

Cytat:
Tak naprawdę nawet nie czuję, że to ja zawiniłam
Ty w niczym nie zawiniłaś. To te pierniczone kilometry, jego charakter i inna rzeczywistość zrobiły swoje

teraz boli, ale z czasem będzie lepiej, na pewno. Ucho do góry i nie daj sie.

Edytowane przez aqu
Czas edycji: 2012-06-19 o 20:30
aqu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 20:33   #29
suszarka
Buc

nie było w tym miłości i tyle.

trzymaj się.
Stary 2012-06-19, 20:41   #30
kasienkakasia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
nie było w tym miłości i tyle.

trzymaj się.

zgadzam się.
jest dupkiem największej wagi.
musiał to już wcześniej mieć zaplanowane.
kasienkakasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości