|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Hej hello
Źle się czuję od rana, pobudkę miałam o 5, bo się tłuką idioci za oknem :/ Tak będzie cały dzień, oszaleję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I fajnie, ze jesteś taka zadowolona ze swojego gina, ja nie mogę tego powiedzieć o moim ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja od lat swojej nie noszę i nawet nie wiem gdzie ją mam ![]() Cytat:
![]() Ja też w takim półszpagacie tylko na siedząco ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj też robiłam pedi i nie miałam z nim problemu - a robię to tak, że siadam na brzegu łóżka, noga na łóżko i jadę z koksem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
Rozeznanie
|
Jaki miałam koszmarny poranek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Haniu najlepsze życzenia z okazji urodzin, spełnienia marzeń, zdrówka dla CIebie i dzidzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() dopiero dzisiaj wam napiszę jak moja wczorajsza wizyta u gin, bo jak od niego wróciłam to leeeedwo się wczłapałam na nasze 3 piętro ![]() Gin zbadał mnie tylko na fotelu i powiedział, że szyjka jest dobra i mam się nie martwić. Jeszcze się spytałam dla potwierdzenia czy na pewno bo w szpitalu ordynator mi powiedział że 29 mm to trochę mało i że mam uważać a ostatnio czułam skurcze i boję się że znów się skróciła. On mi na to że jest dobra, a jak spytałam czy możemy ją zmierzyć na usg to powiedział że nie ma potrzeby a ordynator panikuje ![]() jak będę czuła skurcze to od razu mam łyknąć fenka, a na moje nogi powiedział, że już widział kobiety z gorszymi i to będę mieć z dwóch przyczyn: - upały - sporo przytyłam jak dotąd (+18) Jakoś mnie nie uspokoił. dzisiaj idę na USG (te trzecie) to poproszę lekarza może mi zmierzy szyjkę ![]() W ogóle to u mnie w nocy było tak gorąco że nie mogłam spać ![]() ![]() cieszę się że wasze wczorajsze wizyty były udane. Muminku i ciastuś ![]() Soleika fajnie że jesteś w domu idę dalej poczytać co u was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Wtajemniczenie
|
aaaaaaa ja też miałam fatalną noc, sypialnia na poddaszu bez klimy to był kiepski pomysł
![]() oddałam mocz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
chmielinka, może nie ma co panikować z tą szyjką, skoro lekarz mówi, że się ładnie trzyma.
Naprawdę zaraz oszaleje z tym hukiem. Muszę się chyba ewakuować z domu, tylko gdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-06-19 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3012 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
może coś się dowiem wieczorem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się urodzinowo ![]() ![]() ![]() Mam już zagniecione ciasto kruche i potem będę je piec z truskawkami ![]() ![]() Zaraz zbieram się do położnej-usłyszenie bicia serduszka mojego dziecka to będzie najlepszy prezent ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć mamcie
![]() ![]() z nowości to wczoraj wieczorem miałam regularne skurcze, małż się wystraszył a ja jakoś czułam że to jeszcze nie teraz i go trochę nakręcałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się że wczorajsze wizyty były udane ![]() Witam Kacperka na wątku ![]() ![]() Muminku, Prince i Hania ![]() Soleika witam nadal w dwupaku ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-19 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kochana wszystkiego naj naj naj, lekkiego porodu i zdrowej córci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Haniu wszystkiego najlepszego dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki ![]() Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt ![]() No i Karolina witaj ![]() Czuje się wykończona, nie wiedziałam że końcówka ciąży będzie taka męcząca. Wszystko mnie denerwuje rozpoczynając od mojego psa a kończąc na mężu ![]() Wczoraj moja mama rozmawiała z ciocią i dowiedziała się,że u nich w szpitalu jeśli matka miała jakieś komplikacje przy porodzie i musi zostać na obserwacji w szpitalu to noworodek zostaje przy niej (o ile matka wyraża na to zgode) . A znowu koleżanka mówiła mi ,ze w "moim" szpitalu na pewno tego nie praktykują. A jak jest u Was?
#3017 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja szyjka ma ok 25mm ale mam założony pesar. Teraz biorę Magnokal i luteinę i na razie mi się nie skraca. Ale może skoro lekarz twierdzi, że jest ok. to nie ma się martwić? Poza tym z tego co wiem to na skracającą się szyjkę najskuteczniejsze jest odpoczywanie i dużo leżenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zadomowienie
|
Haniu STO LAT! Lekkiego porodu i zdrowej córuni!
Ja juz nadrobiłam wczorajszy dzień i tak po któtce: Soleika super, że już w domku jesteś i nadal w dwupaku. Nie spieszcie się nigdzie - obiecałaś przecież, że nie będziesz się w kolejkę dziewczynom wpychać ![]() Alexandra, phdwao, karolka, muminku cieszę się, że z maluchami wszystko ok ![]() Chmielinka dobrze, że dziś masz to usg to będziesz spokojniejsza. A na wagę nie mamy co narzekać - przy tej pogodzie to teraz dopiero będziemy puchły ale pamiętajcie, że to tylko woda i szybko zleci po porodzie. A teraz prośba a sonda zarazem czyli wybór koloru wózka hihi (moja mama niezbyt zadowolona bo akurat captivy jej się strasznie nie podobają): szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=3&option1=0 brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=5&option1=0 brazowo-bezowy http://www.sklepbobas.pl/?cc&cp=2709 Powiększcie zdjęcia i powiedzcie proszę, który kolor najlepszy. Jeśli chodzi o wózek beżowo-brązowy to ten brąz jest taki sam jak w tym jednokolorowym wózku tylko na zdjęciach bardziej przypomina szary. |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Wtajemniczenie
|
Karmelku mi podoba się brązowy- beżowy
![]()
#3021 |
Wtajemniczenie
|
karmeelek
szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=3&option1=0 ![]() brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?cc=83&cp=2703& option=5&option1=0 ![]() brazowo-bezowy http://www.sklepbobas.pl/?cc&cp=2709 - a ten mi się wydaje beżowo - szary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani Ładna, 100 lat!!! Spokoju, radości i worka pieniędzy aby móc spełnić wszystkie marzenia. No i oczywiście lekkiego porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |||
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni
![]() ![]() Haniu wszystkiego najlepszego, szybkiego i łatwego porodu i grzecznego dzieciaczka ![]() Cytat:
dziękuję ![]() ![]() tak, koszmarnie ![]() Cytat:
Soleilka fajnie, że do nas wróciłaś, i to jeszcze z brzuszkiem ![]() W końcu doszłam do porozumienia z tzem i wybraliśmy imię dla małego, będzie Adam Krzysztof ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
ja jestem za brązowym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
Urodziny!!!!!
![]() ![]() ![]() Najlepszego ![]()
#3026 |
Wtajemniczenie
|
To lepiej poczekać spokojnie do wieczora i wtedy sprawdzić. Mnie założyli pessar bo między 14 a 18 tygodniem szyjka mi się skróciła z normalnych rozmiarów do 25 mm - tempo było błyskawiczne i dlatego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skurcze macicy już wczoraj się uspokoiły, były ale słabsze i rzadsze. Były piękne wyładowania, a ja nie miałam siły, żeby im się przyglądać. Haniu wszystkiego najlepszego,spełniania marzeń! ![]() ![]() Karmelku mi podoba się ten szary, ewentualnie brązowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
Hej wam laski... wiecie co mam stresa, bo ta babka co mnie stuknęła miała wczoraj zadzwonić i nie zadzwoniła, a jak ja dzwonię to nie odbiera
![]() Haniu , 100lat ![]() ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj zaczynamy 40 tydzień Mój komentarz do tego : ![]() ![]() Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2012-06-19 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Zadomowienie
|
Karmelku najładniejszy wg mnie jest nr 2 (brązowy z jasną rączką)
![]() edit: sama widziałam go na żywo i jest boski ![]() sama chciałam ten wybrać ale mąż nie chciał tej imitacji lnu i wzięliśmy ten wózek z klasycznym materiałem beż/krem Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-06-19 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi się ten brązowy ![]() Haniu, wszystkiego najlepszego! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.