Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 07:16   #3001
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Hej hello
Źle się czuję od rana, pobudkę miałam o 5, bo się tłuką idioci za oknem :/ Tak będzie cały dzień, oszaleję.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 07:20   #3002
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Jak może badanie boleć za każdym razem Ewidentnie facet jest niedelikatny Mój gin jest tak delikatny, że aż strach pomyśleć co on w łóżku potrafi a jeszcze na dodatek cholera przystojna jest

Powiem wam, że tak się cieszę, ze zmieniłam gina z tej francy Dzisiaj widziałam, że ewidentnie był w złym humorze jak się krzątał po korytarzu i recepcji ale jak weszłam za cholerę tego nie dał mi odczuć, był smutny ale troskliwie się mną zajął i jeszcze się o HIV i HCV zapytał bo nie robiłam. Niczego nie olał i nie zbywał jak mu o swoim strachu przed omdleniem mówiłam i tym czy nie za duży ten brzuchol Naprawdę jakby mnie było stać to bym do niego prywatnie chodziła,żeby mu płacić za wizyty, bo mu się należy
Super, że wszystko dobrze i wyniki i wizyta
I fajnie, ze jesteś taka zadowolona ze swojego gina, ja nie mogę tego powiedzieć o moim jedna wizyta np. polegała na tym, że 3/4 czasu opowiadał o swojej podróży do Etiopii, gdzie był, co widział itp. miałam wrażenie, że nie jestem pacjentką tylko słuchaczem zresztą wbrew woli pomijając fakt, że miał opóźnienie (jak zwykle) ale nic to trzeba się było pochwalić
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
błagam, nie piszcie więcej o obrączkach, bo mam ochotę sobie w łeb .. Jakiś miesiąc temu zgubiłam moją obrączkę, nawet rok jej nie miałam, rano jeszcze była na palcu, wieczorem już jej nie było . Nie wychodziłam nigdzie z domu, a przeszukałam cały, nawet w koszu na śmieci grzebałam, i nie ma
Zobaczysz znajdzie się w najmniej oczekiwanym miejscu jak nigdzie nie wychodziłaś to przecież nóg nie dostała.
Ja od lat swojej nie noszę i nawet nie wiem gdzie ją mam
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Padam z nóg
pokazałabyś nowe nabytki!
/a pedicure robię tak, że sobie (na stojąco) kolano dosłownie pod pachę ładuję. Półszpagat taki, rozumiesz I dzięki temu sięgam /
Jak się z łóżka wygrzebię to zrobię fotki
Ja też w takim półszpagacie tylko na siedząco ale ciężko mi było strasznie, dyszałam jak parowóz a mały palec malowałam prawie na ślepo
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 07:31   #3003
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

My już w domku dalej w dwupaku. Tak jak pisałam dziewczynom w smsach. Okazało się, że to wodnisty czop. Końcówka odeszła mi w ostatniej minucie meczu tak się zestresowałam, że Lewandowski nie strzelił Miałam na dzień dobry badane czy to nie wody papierkiem i miał kolor musztardowy wręcz, bolało jakby mnie cięli później badanie rozwarcia - na jeden centymetr. Ginka kazała mi poleżeć na obserwacji. Zrobili mi ktg i wyszło tylko, że stawia mi się macica. Następnego dnia znowu ktg i miałam tylko 2 poważne skurcze, więc stwierdzili, że jak coś to w pon. mogę wyjść. Mierzyli mi miednicę, dziwne i bolesne. Mam za małą i nie dojrzałą, położne mówiły, że to może być wręcz brane jako wadę u mnie. Obejrzały mi kręgosłup, bo się dziwiły czemu taki wygięty, ale okazało się, że to nie wada postawy, a Maluch wpycha się bardzo w te okolice i dlatego wymusza na mnie taką postawę. Dzisiaj miałam ktg, mam skurcze, ale puścili mnie do domu. Rozwarcie jest już na 1,5 cm. Jeśli do środy nic się nie zacznie dziać, to mam sobie leżeć w domku.
Na 99% będę miała cesarkę, ale jeśli Mały wagowo nie skoczy do góry i wymiarami, to być może uda mi się urodzić sn. No, ale ginka też nie bardzo chce mnie męczyć.
Z ciekawszych rzeczy - brzuch opadł nawet gin to zauważył, ale główka dalej baletuje więc może w ogóle się nie wstawić w kanał...

Witam Kacperka na wątku i gratluję mamusi
I nową mamusię na wątku witam
Mamcia, Linezy dopisać Wam imiona na 1 stronę?
dobrze że już wróciłaś
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeej, ja juz sie szykuje do gina ide najpierw oddac mocz

nie wiemw co sie ubrac
trzymam kciuki za wizytę.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 07:36   #3004
pumas
Zakorzenienie

Ja wczoraj też robiłam pedi i nie miałam z nim problemu - a robię to tak, że siadam na brzegu łóżka, noga na łóżko i jadę z koksem
Stary 2012-06-19, 07:43   #3005
Paulaaa23
Rozeznanie

Jaki miałam koszmarny poranek . Co chwila się budziłam, bo albo jakiś pies szczekał na dworze, albo śmieciara podjechała, albo autokar pod szkołę, bo obok mam podstawówkę. Do tego było mi niewygodnie w każdej możliwej pozycji. Oprócz tego mam spuchnięte stopy i przez nie również nie mogłam spać, czułam że są takie ciężkie, jakbym zeszła pół miasta, drętwieją mi cały czas i aż mnie parzą, no koszmar jakiś. Do tego wszystkiego oczywiście doszedł mój jak zwykle w czasie alergii zapchany z rana nos i cieknący katar . Idę dalej nadrabiać, bo skończyłam wczoraj na 91 stronie...
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 07:53   #3006
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej hello
Źle się czuję od rana, pobudkę miałam o 5, bo się tłuką idioci za oknem :/ Tak będzie cały dzień, oszaleję.
współczuje

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Haniu najlepsze życzenia z okazji urodzin, spełnienia marzeń, zdrówka dla CIebie i dzidzi
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 07:57   #3007
chmielinka
Zadomowienie

cześć dziewczyny

dopiero dzisiaj wam napiszę jak moja wczorajsza wizyta u gin, bo jak od niego wróciłam to leeeedwo się wczłapałam na nasze 3 piętro i miałam już dość, a nogi to dwa balony.

Gin zbadał mnie tylko na fotelu i powiedział, że szyjka jest dobra i mam się nie martwić. Jeszcze się spytałam dla potwierdzenia czy na pewno bo w szpitalu ordynator mi powiedział że 29 mm to trochę mało i że mam uważać a ostatnio czułam skurcze i boję się że znów się skróciła. On mi na to że jest dobra, a jak spytałam czy możemy ją zmierzyć na usg to powiedział że nie ma potrzeby a ordynator panikuje
jak będę czuła skurcze to od razu mam łyknąć fenka, a na moje nogi powiedział, że już widział kobiety z gorszymi i to będę mieć z dwóch przyczyn:
- upały
- sporo przytyłam jak dotąd (+18)

Jakoś mnie nie uspokoił.

dzisiaj idę na USG (te trzecie) to poproszę lekarza może mi zmierzy szyjkę ale to mam wizytę dopiero na 18:30

W ogóle to u mnie w nocy było tak gorąco że nie mogłam spać teraz rano poszłam po truskawki i przy okazji się trochę przewietrzyć, bo za chwilę znów będzie ukrop i będę siedziała przy pozamykanych i pozasłanianych oknach

cieszę się że wasze wczorajsze wizyty były udane.
Muminku i ciastuś za badania:
Soleika fajnie że jesteś w domu

idę dalej poczytać co u was

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 08:00   #3008
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

aaaaaaa ja też miałam fatalną noc, sypialnia na poddaszu bez klimy to był kiepski pomysł

oddałam moczi jadę na ostatnie badania ciążowe
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:01   #3009
pumas
Zakorzenienie

chmielinka, może nie ma co panikować z tą szyjką, skoro lekarz mówi, że się ładnie trzyma.

Naprawdę zaraz oszaleje z tym hukiem. Muszę się chyba ewakuować z domu, tylko gdzie...
Stary 2012-06-19, 08:03   #3010
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

dopiero dzisiaj wam napiszę jak moja wczorajsza wizyta u gin, bo jak od niego wróciłam to leeeedwo się wczłapałam na nasze 3 piętro i miałam już dość, a nogi to dwa balony.

Gin zbadał mnie tylko na fotelu i powiedział, że szyjka jest dobra i mam się nie martwić. Jeszcze się spytałam dla potwierdzenia czy na pewno bo w szpitalu ordynator mi powiedział że 29 mm to trochę mało i że mam uważać a ostatnio czułam skurcze i boję się że znów się skróciła. On mi na to że jest dobra, a jak spytałam czy możemy ją zmierzyć na usg to powiedział że nie ma potrzeby a ordynator panikuje
jak będę czuła skurcze to od razu mam łyknąć fenka, a na moje nogi powiedział, że już widział kobiety z gorszymi i to będę mieć z dwóch przyczyn:
- upały

Jakoś mnie nie uspokoił.

dzisiaj idę na USG (te trzecie) to poproszę lekarza może mi zmierzy szyjkę ale to mam wizytę dopiero na 18:30

W ogóle to u mnie w nocy było tak gorąco że nie mogłam spać teraz rano poszłam po truskawki i przy okazji się trochę przewietrzyć, bo za chwilę znów będzie ukrop i będę siedziała przy pozamykanych i pozasłanianych oknach
ale bezsens z enie podał Ci wymiarów szyjki, no ale moze wieczórem sie dowiesznajwazniejsz e ze wszytsko ok

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-06-19 o 08:16
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:05   #3011
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

Zjadałam śniadanie, idę suszyć włosy i się szykować do wyjścia. Dzisiaj znowu na studia. Mam nadzieję, że mi się uda dzisiaj wszystko załatwić i że najwyżej jeszcze raz pojadę i będzie koniec tego semestru
A wczoraj u mnie też było w dzień okropnie gorąco, a potem jaka burza przyszła i jak szłam pod prysznic, to zauważyłam spuchnięte kostki...ale widzę nie byłam sama wczoraj

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Ja to wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim....niech sobie ludzie gadają jak chcą
uczę się tego.

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaaaaaa ja też miałam fatalną noc, sypialnia na poddaszu bez klimy to był kiepski pomysł

oddałam moczi jadę na ostatnie badania ciążowe
ja mam mieszkanie tuż pod poddaszem niestety nieodizolowane już mam 27'C a w nocy pewnie temp. spadła raptem o 1 stopień Jak będzie tak upalnie w dalszym ciągu to przekroczy 30'C jak 2 lata temu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 08:20   #3012
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
chmielinka, może nie ma co panikować z tą szyjką, skoro lekarz mówi, że się ładnie trzyma.
tylko że jeden lekarz mówi tak, a drugi inaczej, więc ja już mam mętlik w głowie. Chciałam się tylko dowiedzieć czy przez ostatnie skurcze bardziej się nie skróciła a tu klops.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ale bezsens z enie podał Ci wymiarów szyjki, no ale moze wieczórem sie dowiesznajwazniejsz e ze wszytsko ok
zaskoczył mnie wczoraj... właśnie odnoszę wrażenie, że on jest trochę zbyt "luzacki"
może coś się dowiem wieczorem

Franuś
Stary 2012-06-19, 08:28   #3013
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Haniu najlepsze życzenia z okazji urodzin, spełnienia marzeń, zdrówka dla CIebie i dzidzi
Dziękuję

Witam się urodzinowo Ostatni raz z dwójką z przodu Na razie częstuję wirtualnym tortem
Mam już zagniecione ciasto kruche i potem będę je piec z truskawkami To mój debiut z kruchym ciastem i mam nadzieję, że wyjdzie

Zaraz zbieram się do położnej-usłyszenie bicia serduszka mojego dziecka to będzie najlepszy prezent
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hehe4.jpg (91,6 KB, 8 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:36   #3014
wanilllka82
Wtajemniczenie

cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz

z nowości to wczoraj wieczorem miałam regularne skurcze, małż się wystraszył a ja jakoś czułam że to jeszcze nie teraz i go trochę nakręcałam po kąpieli mi przeszło ale nastawiłam małża że jak mi nie przejdzie to będzie odbierał poród w wannie

Cytat:
najważniejsze że z potomkiem dobrze a tą szyjka może faktycznie aż tak nie trzeba się przejmować
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Witam się urodzinowo Ostatni raz z dwójką z przodu Na razie częstuję wirtualnym tortem
Mam już zagniecione ciasto kruche i potem będę je piec z truskawkami To mój debiut z kruchym ciastem i mam nadzieję, że wyjdzie
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! szybkiego porodu i pięknego zdrowego, dzieciaczka

cieszę się że wczorajsze wizyty były udane
Witam Kacperka na wątku i gratluję mamusi
Muminku, Prince i Hania
Soleika witam nadal w dwupaku nastraszyłaś nas

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-19 o 08:42
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:41   #3015
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Zaraz zbieram się do położnej-usłyszenie bicia serduszka mojego dziecka to będzie najlepszy prezent
Hania, ale ciacho

Kochana wszystkiego naj naj naj, lekkiego porodu i zdrowej córci

Franuś
Stary 2012-06-19, 08:51   #3016
asia665
Wtajemniczenie

Hello

Haniu wszystkiego najlepszego dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

No i Karolina witaj

Czuje się wykończona, nie wiedziałam że końcówka ciąży będzie taka męcząca. Wszystko mnie denerwuje rozpoczynając od mojego psa a kończąc na mężu

Wczoraj moja mama rozmawiała z ciocią i dowiedziała się,że u nich w szpitalu jeśli matka miała jakieś komplikacje przy porodzie i musi zostać na obserwacji w szpitalu to noworodek zostaje przy niej (o ile matka wyraża na to zgode) . A znowu koleżanka mówiła mi ,ze w "moim" szpitalu na pewno tego nie praktykują.

A jak jest u Was?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:52   #3017
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny

- upały

Jakoś mnie nie uspokoił.

cieszę się że wasze wczorajsze wizyty były udane.
Muminku i ciastuś za badania:
Soleika fajnie że jesteś w domu

idę dalej poczytać co u was

Moja szyjka ma ok 25mm ale mam założony pesar. Teraz biorę Magnokal i luteinę i na razie mi się nie skraca. Ale może skoro lekarz twierdzi, że jest ok. to nie ma się martwić? Poza tym z tego co wiem to na skracającą się szyjkę najskuteczniejsze jest odpoczywanie i dużo leżenia I oczywiście bez stresu...
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 08:56   #3018
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Moja szyjka ma ok 25mm ale mam założony pesar. Teraz biorę Magnokal i luteinę i na razie mi się nie skraca. Ale może skoro lekarz twierdzi, że jest ok. to nie ma się martwić? Poza tym z tego co wiem to na skracającą się szyjkę najskuteczniejsze jest odpoczywanie i dużo leżenia I oczywiście bez stresu...
ja nie mam założonego pessara, ale też nie mogę leżeć bo mam zastoje w prawej nerce, a kolejny atak kolki nerkowej wywoła u mnie poród. Nie wiem ile dzisiaj ma moja szyjka, przed skurczami miała 29 mm. Poproszę wieczorem lekarza z usg żeby zrobił mi jej pomiar

Franuś
Stary 2012-06-19, 08:57   #3019
karmeelek
Zadomowienie

Haniu STO LAT! Lekkiego porodu i zdrowej córuni!
Ja juz nadrobiłam wczorajszy dzień i tak po któtce:
Soleika super, że już w domku jesteś i nadal w dwupaku. Nie spieszcie się nigdzie - obiecałaś przecież, że nie będziesz się w kolejkę dziewczynom wpychać
Alexandra, phdwao, karolka, muminku cieszę się, że z maluchami wszystko ok
Chmielinka dobrze, że dziś masz to usg to będziesz spokojniejsza.
A na wagę nie mamy co narzekać - przy tej pogodzie to teraz dopiero będziemy puchły ale pamiętajcie, że to tylko woda i szybko zleci po porodzie.
A teraz prośba a sonda zarazem czyli wybór koloru wózka hihi (moja mama niezbyt zadowolona bo akurat captivy jej się strasznie nie podobają):
szary http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=3&option1=0
brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?c...on=5&option1=0
brazowo-bezowy http://www.sklepbobas.pl/?cc&cp=2709
Powiększcie zdjęcia i powiedzcie proszę, który kolor najlepszy. Jeśli chodzi o wózek beżowo-brązowy to ten brąz jest taki sam jak w tym jednokolorowym wózku tylko na zdjęciach bardziej przypomina szary.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 09:02   #3020
asia665
Wtajemniczenie

Karmelku mi podoba się brązowy- beżowy

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:03   #3021
wanilllka82
Wtajemniczenie

karmeelek
brazowy http://www.sklepbobas.pl/index.php?cc=83&cp=2703& option=5&option1=0
brazowo-bezowy http://www.sklepbobas.pl/?cc&cp=2709 - a ten mi się wydaje beżowo - szary ale może to kwesta monitora
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:03   #3022
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

Pani Ładna, 100 lat!!! Spokoju, radości i worka pieniędzy aby móc spełnić wszystkie marzenia. No i oczywiście lekkiego porodu A trójka z przodu tak nie boli
Stary 2012-06-19, 09:06   #3023
Paulaaa23
Rozeznanie

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dzidziejsze
Haniu wszystkiego najlepszego, szybkiego i łatwego porodu i grzecznego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mnie często boli żołądek jak jestem głodna, a czasami właśnie nawet tego nie czuję
mnie też...

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
to wszystkiego dobrego

Jak uczciliście pierwszą rocznicę?

dziękuję a nie mamy za bardzo kaski, tak więc byliśmy tylko w kinie na "Faceci w czerni " a potem nad wodą

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czy Wam tez dretwieja stopy?

tak, koszmarnie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zobaczysz znajdzie się w najmniej oczekiwanym miejscu jak nigdzie nie wychodziłaś to przecież nóg nie dostała.
Ja od lat swojej nie noszę i nawet nie wiem gdzie ją mam
no gorzej, jak utopiła się w kiblu..

Soleilka fajnie, że do nas wróciłaś, i to jeszcze z brzuszkiem

W końcu doszłam do porozumienia z tzem i wybraliśmy imię dla małego, będzie Adam Krzysztof

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość

A teraz prośba a sonda zarazem czyli wybór koloru wózka hihi (moja mama niezbyt zadowolona bo akurat captivy jej się strasznie nie podobają):
Powiększcie zdjęcia i powiedzcie proszę, który kolor najlepszy. Jeśli chodzi o wózek beżowo-brązowy to ten brąz jest taki sam jak w tym jednokolorowym wózku tylko na zdjęciach bardziej przypomina szary.

ja jestem za brązowym
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:06   #3024
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

wszystkiego najlepszego stu latek no i łatwego porodu bez żadnych komplikacji
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:08   #3025
nel_a
Zakorzenienie

Urodziny!!!!! nie zagaduj tylko lej - najlepiej schłodzoną mineralną bo goooorrrąco

Najlepszego ***

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:14   #3026
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam założonego pessara, ale też nie mogę leżeć bo mam zastoje w prawej nerce, a kolejny atak kolki nerkowej wywoła u mnie poród. Nie wiem ile dzisiaj ma moja szyjka, przed skurczami miała 29 mm. Poproszę wieczorem lekarza z usg żeby zrobił mi jej pomiar
To lepiej poczekać spokojnie do wieczora i wtedy sprawdzić. Mnie założyli pessar bo między 14 a 18 tygodniem szyjka mi się skróciła z normalnych rozmiarów do 25 mm - tempo było błyskawiczne i dlatego.
Stary 2012-06-19, 09:18   #3027
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
jak się czujesz?Przeszły te skurcze, bo ponoć ostre wymioty mogą wywołać nawet poród właśnie przez te skurcze
No właśnie wiem o tym. Na szczęście wymioty nie powtórzyły się. Dziś jednak dalej pobolewa żołądek i brzuch, no i brakuje mi siły. Mam nadzieję, że Małej nic nie zaszkodziło.
Skurcze macicy już wczoraj się uspokoiły, były ale słabsze i rzadsze.
Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę... U mnie dalej taka duchota, że szkoda gadać...
Były piękne wyładowania, a ja nie miałam siły, żeby im się przyglądać.

Haniu wszystkiego najlepszego,spełniania marzeń!

Karmelku mi podoba się ten szary, ewentualnie brązowy.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:18   #3028
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam laski... wiecie co mam stresa, bo ta babka co mnie stuknęła miała wczoraj zadzwonić i nie zadzwoniła, a jak ja dzwonię to nie odbiera

Haniu , 100lat , a torcikiem się częstuję, podejrzewam że będziesz musiała dopiec

A my dzisiaj zaczynamy 40 tydzień
Mój komentarz do tego :

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-06-19 o 09:20
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:18   #3029
chmielinka
Zadomowienie

Karmelku najładniejszy wg mnie jest nr 2 (brązowy z jasną rączką)

edit: sama widziałam go na żywo i jest boski

sama chciałam ten wybrać ale mąż nie chciał tej imitacji lnu i wzięliśmy ten wózek z klasycznym materiałem beż/krem

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-06-19 o 09:20
Stary 2012-06-19, 09:19   #3030
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny

- upały

Jakoś mnie nie uspokoił.

Ja miałam podobnie, jeden lekarz mnie nastraszył, że za chwilę będę rodzić a wczoraj moja ginka mnie uspokoiła mówiąc, że nie jest tak źle bo narazie wszystko się trzyma tam gdzie powinno. Tylko tyle, że dalej muszę brać fenoterol.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
cześć mamcie melduje się że jeszcze nie urodziłam, jakoś nie mam weny do udzielania się ale podczytuje co u Was, z dobrych wieści to mój maluch już jest donoszony bo zaczynam dziś 38 tydz
Gratuluję 38 tygodnia

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Alexandra, phdwao, karolka, muminku cieszę się, że z maluchami wszystko ok

Najbardziej podoba mi się ten brązowy

Haniu, wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń i lekkiego porodu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości