Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 10:21   #4891
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
z tym super długo to bym nie przesadzała ja Oliego karmilam prawie rok i wydawało mi się że to krótko z Bianką mam wrazenie, że bedzie jeszcze krócej (bo jakby tego mleka mniej bylo) chociaż póki co nie zanosi się na odstawienie, bo widzę że ona tego bardzo potrzebuje i obawiam się że tak łatwo jak z Olim nie będzie
co nie znaczy, że krytykuję mamy, ktore odstawiają po 3 czy 6 mies - to jest indywidualna sprawa i uwarunkowana różnymi czynnikami
ale dla mnie super długo to jest np. 3 lata czego sobie osobiście nie wyobrażam
Dla mnie to super długo jest, bo ja już dawno nie karmię cycem
Każdy patrzy ze swej perspektywy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:21   #4892
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
A ja nie stałam przy garach tylko moja siostra kucharz -szybko zrobiła jedzonko

ja to jestem nerwowy typ i mimo że w knajpie, to i tak sie stresowałam do momentu az wyszlismy z kościoła w domu bym chyba z okna wyskoczyła a tak w knajpie, stół pięknie przyozdobiony, wszystko pięknie podane, w odpowiedniej kolejności, o nic się człowiek nie martwi, no i sprzątac nie trzeba, loozik po prostu

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:22   #4893
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Co sadzicie o tym wózku? Mówi Wam coś ta firma? I jak się sprawdzają te małe kułeczka w mieście ?

http://tablica.pl/oferta/wozek-space...53fff171;r:3;s:
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:23   #4894
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

Glam - jak to facet oni nawet po zmianie pieluchy wielce zmęczeni
Oj racja
Stary 2012-06-19, 10:24   #4895
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Znalazłam Britaxa

http://tablica.pl/oferta/britax-voya...53fff171;r:3;s:
Stary 2012-06-19, 10:24   #4896
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Co sadzicie o tym wózku? Mówi Wam coś ta firma? I jak się sprawdzają te małe kułeczka w mieście ?

Nie znam się, wiec nie będę się mądrzyć Ja mogę powiedziec, że wizualnie jest oki, ale ta wstawka różowa to chyba bardziej dla dziewczynki?
Stary 2012-06-19, 10:26   #4897
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
u nas nie będzie tego problemu-każdy przyjezdny,majacy obowiązki w domu,a co poniektórzy nastepnego dnia idący do pracy
rozumiem, poza tym macie domek, a to zmienia postac rzeczy - w takiej sytuacji też zrobilabym obiad w domu po prostu w mieszkaniu w bloku zageszczenie 12 osób to dla mnie za dużo, nienawidze takich spędów w malych pomieszczeniach, zwłaszcza w takie upały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 10:26   #4898
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten mi się bardziej podoba
Stary 2012-06-19, 10:28   #4899
owieczka86
Zadomowienie

witam w kolejny gorący dzień, w domu mam 27stopni ciekawe c będzie później.... obiadek się gotuje - ziemniaczki i gulasz dziś mam teścia na obiadzie bo teściowa z mamą pojechała do szpitala do Kielc,ciekawa jestem co tam babci powiedza.
na spacer wybieramy się po 16 bo gorąc teraz straszny.
Nocka taka sobie... gorąco... pobudka na kupę o 12.30 i problem z uśnięciem, ale kizianie po pleckach go uśpiło
widziałam ze pisałyście o ślubach więc u nas był kościelny z cywilnym (konkordatowy się chyba nazywa wszystko w kościele się odbyło. Ślub wzięliśmy po 6latach bycia razem w tym roku będzie 3rocznica ślubu. Za wesele płacili nasi rodzice,suknię też mi kupowali,my z tżtem opłaciliśmy fotografa,księdza i takie różne "pierdoły" dekoracyjne, wesele było na 200 osób poprawiny też mieliśmy sukni nie kupowałam w salonie bo za drogo szyłam na zamówienie wyszło taniej do ołtarza prowadził mnie tata ślub .... piękny dzień ostatnio śmiałem się do tżta że chcę w 10rocznicę powtórzyć ślub bo mi się teraz inne suknie podobają hehehe
nie mam pojęcia co kupić tżtowi na dzień taty... no i nie wiem co mojemu tatusiowi sprawić...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:29   #4900
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Nie znam się, wiec nie będę się mądrzyć Ja mogę powiedziec, że wizualnie jest oki, ale ta wstawka różowa to chyba bardziej dla dziewczynki?
tak wiem, dlatego tez wstawiłam drugiego linka.
Stary 2012-06-19, 10:30   #4901
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:

moja koleżanka go ma jest super fajnie się go prowadzi

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 10:31   #4902
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Oli tak sobie właśnie przypomniałam, że od mojej kuzynki dostłam kiedyś sukienkę na chrzest - po jej córeczce - taką właśnie"balową" - kremowa a wokół dekoltu różyczki ogólnie ładna - musze odszukac i zobaczyć, czy nie za mała. Tak więc chciałam kupić cos normalniejszego - ale odświętnego, żeby ewentualnie przebrac później malutką jakby jej było nie wygodnie. Myślę, ż ena necie znajdę nową sukienke o wiele tańsza niż u nas w sklepie...

No i oczywiście plusem robienia przyjęcia poza domem jest to, że nikt mi nie będzie siedział do późnego wieczora
i o to głównie chodzi bo, szczególnie dla Malucha w tym dniu najwazniejszego bardzo uciązliwy jest taki harmider - przeciez nie o to chodzi żeby wszyscy się gościli, a często to tak wygląda, że impreza najwazniejsza, a dziecko cierpi, bo to dla niego nowa sytuacja

a co do sukieneczki to poszukaj, może rzeczywiście będziesz miała zakup z głowy

Stary 2012-06-19, 10:31   #4903
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

moja siostra ma podobny(tej firmy tylko trochę inny model) ona jest zadowolona a ja jak go prowadziłam to denerwowały mnie obrotowe kółka i to że jest taki "sztywny" jak dla mnie ale ja mam wózek na paskach wieć przyzwyczaiłam się że wózeczke się fajnie "kołysze" jak sie go prowadzi
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:41   #4904
princessskaa
Wtajemniczenie

Uciekamy Mamusie
papa
Stary 2012-06-19, 10:55   #4905
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
dla mnie też

wg mnie max do roku,dziecko już wcześniej zaczyna być swiadome i dla mnie byłoby kłopotliwe by w miejscu publicznym zaczęla się drzeć bo chce cycka albo dobierać się do niego-a byłam świadkiem takiej sytuacji w autobusie,no,ale kazda z nas ma inne zdanie

może nie nazwałabym tego "obleśne" ale na pewno "nieapetyczne" poza tym wszystko dozwolone ale z umiarem - moim zdaniem nie ma nic zdrożnego w karmieniu nawet ponad rocznego dziecka, ale dlaczego od razu w autobusie? przecież można tak rozplanować czas, żeby takich sytuacji nie dopuszczać, tym bardziej że takie "starsze" dzieci juz nie potrzebują tyle ssać, no ale to zależy od matki na co sobie pozwoli - ja jakoś nie pamiętam, żebym musiała "narażać" innych na widok jak karmię prawie rocznego młodego w domu co innego z Bianką poza domem to pamiętam raz, jak miała 3 czy 4 mies. wracaliśmy skądś i strasznie chciało jej się pić, a że ona nie toleruje butli, to na przystanku (było juz ciemno) zaslonięta przez wózek, tżta i sis, szybko ja napoiłam poza tym jednym razem, przez 6 mies jej zycia nigdy nie karmilam jej na dworze czy w miejscu publicznym - czyli mozna

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja karmiłam tez prawie rok Polusie (tzn 10,5 mies) i przez kilka dni plakac mi sie chciało jak porzuciła cycka i tez miałam wrażenie, że króciutko karmiłam :/ choć patrząc na to, że czasem mamy karmią zaledwie miesiąc czy dwa to faktycznie to się długo wydaje. Teraz chciałabym do pełnego roczku karmić
ja tez bym chciała, ale nie wiem czy się uda jestem tak sfrustrowana z powodu mojej wagi i tak bym juz chciala przejść na Dukana, że chyba lepiej jak odstawię wcześniej, niż zawezmę się że będę karmić do roku, ale bedę nieszczęśliwa w swoim ciele

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dla mnie to super długo jest, bo ja już dawno nie karmię cycem
Każdy patrzy ze swej perspektywy
tyz prowda

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

mówi i o ile np. krzesełka do karmienia mają fajne, to wózki to raczej najniższa półka ja bym na pewno nie kupiła, chociaż obok wszechobecnych Coneco to bardzo popularna marka chyba w każdym mieście

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
no ta marka juz lepsza a moze rozejrzyj się za Peg Perego takim jaki ma goldi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 10:59   #4906
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
robiłam ostatnio dwa razy - pychotka - ale bolał mnie po niej brzuch (zalewałam kawe rozpuszczalną zimnym mlekiem - może dlatego, że na surowo? )
Mój przepis na kawę mrożoną: Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalać odrobiną wrzątku ( mniej wiecej łyżka, tak by się kawa rozpuściła), zamieszać. Do lać prawie do pełna lodowatym mlekiem, na to bita śmietana i odrobina przyprawy do kawy (ja mam kamis). Pić przez słomkę. Jak już jie bede na diecie to sobie zrobię, bo uwielbiam:lov e: A kawę rozpuszczalna polecam nescafe creme, ona nie jest w granulkach, tylko taki pyłek....

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była mega burza i dzisiaj od razu inaczej się oddycha
U nas też była burza niestety. U nas w szkole jest zasada, że bez względu na pogodę dzieci muszą być poza budynkiem szkoły. I wczoraj w czasie strasznej burzy, durna wychowawczyni mojego syna miała dyżur na przerwie i wygoniła wszystkie dzieci (klasy od 1-4) na podwórko, tylko kazała stać pod wiatą. No a dzieci jak to dzieci, nie wszystkie stały na baczność pod dachem. I stało się nieszczęście:prosi : Piorun uderzył w maszt, a chłopczyk z 3 klasy ten maszt dotknął:pro si:. Zabrało go pogotowie. Na szczęście żyje. Z tego co wiem ma uszkodzone ścięgna w ręcę, która dotknął tego masztu. Jak dzieciaki wrócą ze szkoły to pewnie będą miały informacje z dzisiaj. Jestem przerażona i zbulwersowana. To mogło byc moje dzieckoAdaś sam się przyznał, że też wychodził spod dachu, popatrzeć na pioruny Boże..........chyba bym zabiła tą głupia babę, jakby coś mu się stało. Nie wiem jak to się wszystko skończy. Mam nadzieję, że chłopcu nic nie będzie.I że zwolnią tą rudą małpę . Po prostu brak mi słów. A nauczyciele oczywiście bezpiecznie w pokoju nauczycielskim siedzieli

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:04   #4907
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
witam w kolejny gorący dzień, w domu mam 27stopni ciekawe c będzie później.... obiadek się gotuje - ziemniaczki i gulasz dziś mam teścia na obiadzie bo teściowa z mamą pojechała do szpitala do Kielc,ciekawa jestem co tam babci powiedza.
na spacer wybieramy się po 16 bo gorąc teraz straszny.
Nocka taka sobie... gorąco... pobudka na kupę o 12.30 i problem z uśnięciem, ale kizianie po pleckach go uśpiło
widziałam ze pisałyście o ślubach więc u nas był kościelny z cywilnym (konkordatowy się chyba nazywa wszystko w kościele się odbyło. Ślub wzięliśmy po 6latach bycia razem w tym roku będzie 3rocznica ślubu. Za wesele płacili nasi rodzice,suknię też mi kupowali,my z tżtem opłaciliśmy fotografa,księdza i takie różne "pierdoły" dekoracyjne, wesele było na 200 osób poprawiny też mieliśmy sukni nie kupowałam w salonie bo za drogo szyłam na zamówienie wyszło taniej do ołtarza prowadził mnie tata ślub .... piękny dzień ostatnio śmiałem się do tżta że chcę w 10rocznicę powtórzyć ślub bo mi się teraz inne suknie podobają hehehe
nie mam pojęcia co kupić tżtowi na dzień taty... no i nie wiem co mojemu tatusiowi sprawić...
wow czyzbyscie w kieleckim brali ślub? bo słyszałam że tam takie mega imprezy to standard

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość

U nas też była burza niestety. U nas w szkole jest zasada, że bez względu na pogodę dzieci muszą być poza budynkiem szkoły. I wczoraj w czasie strasznej burzy, durna wychowawczyni mojego syna miała dyżur na przerwie i wygoniła wszystkie dzieci (klasy od 1-4) na podwórko, tylko kazała stać pod wiatą. No a dzieci jak to dzieci, nie wszystkie stały na baczność pod dachem. I stało się nieszczęście:prosi : Piorun uderzył w maszt, a chłopczyk z 3 klasy ten maszt dotknął:pro si:. Zabrało go pogotowie. Na szczęście żyje. Z tego co wiem ma uszkodzone ścięgna w ręcę, która dotknął tego masztu. Jak dzieciaki wrócą ze szkoły to pewnie będą miały informacje z dzisiaj. Jestem przerażona i zbulwersowana. To mogło byc moje dzieckoAdaś sam się przyznał, że też wychodził spod dachu, popatrzeć na pioruny Boże..........chyba bym zabiła tą głupia babę, jakby coś mu się stało. Nie wiem jak to się wszystko skończy. Mam nadzieję, że chłopcu nic nie będzie.I że zwolnią tą rudą małpę . Po prostu brak mi słów. A nauczyciele oczywiście bezpiecznie w pokoju nauczycielskim siedzieli
brak słów

Stary 2012-06-19, 11:04   #4908
dygotka8
Zakorzenienie

ja parę razy karmiłam w miejscu publicznym albo na parkingu w autobusie,ale zawsze cycka zakrywam piluchą

Magdalena-az mnie ciaru przeszły
ale czmu każa dzieciom wychodzić z budynku??to ma jakieś logiczne uzasadnienie????przecież na dworzu piorum może własnie kogoś trafić....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:05   #4909
saaraa_lub
Rozeznanie

Magdalena straszne co piszesz.Ciekawe czy pociągnął do odpowiedzialności tą nauczycielkę.Bo z jednej strony durny przepis szkoły no i pewnie sama była a dzieciaków tłum.Oby chłopiec wyszedł bez szwanku.
Oli nie tylko w kieleckiemJa z lubelszczyzny i było 160!
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 11:05   #4910
dominej
Raczkowanie

Goldi, sorki - jeśli mi umknęło - a TY masz który model tego Peg Perego? Sama spacerówkę, czy 3w1?

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:06   #4911
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Najważniejsze,że nic się nie stało.Mój też śpi z nami i jak je od brzegu łózka to też się boje,ze przekręci się na brzuch i spadnie.Takze dzisiaj chyba połoze kilka poduszek koło łózka.
za nowe umiejętnosci.
dlatego my kupilismy barierke do montowania w lozkach sypialnianych. Poki co dobrze chroni gorzej bedzie jak mlody zacznie sie przez nia przewieszac :/
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:08   #4912
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
dlatego my kupilismy barierke do montowania w lozkach sypialnianych. Poki co dobrze chroni gorzej bedzie jak mlody zacznie sie przez nia przewieszac :/
A no własnie.Jak łóżeczko było na najwyższym poziomie to mi sie przewieszał (nie to ze tam spi ale wkładam dla "oswojenia" ) takze tutaj mogłoby byc podobnie.
Stary 2012-06-19, 11:08   #4913
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
no ta marka juz lepsza a moze rozejrzyj się za Peg Perego takim jaki ma goldi?

szukam kochana i coś ich jest malo, nawet jedną babkę zaczepiłam we Wro na spacerze i zrobiłam z nią wywiad, widziałam na żywo i jest super jak znajdę to jasne, że po niego pojadę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-19, 11:08   #4914
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czekam na kuriera i na listonosza bo prawie tydzień idzie mi już list priorytetowy z zamówiem z all chyba,że ktoś sobie przygarnął i podpisał się za mnie....
ostatnio czekalam na paczke 1,5tyg juz chcialam isc reklamowac no ale dotarla... cos PP sie leni ostatnio. Najszybciej dochodza do mnie paczki z Korei
Stary 2012-06-19, 11:10   #4915
saaraa_lub
Rozeznanie

Tak piszecie o tych wózkach,że mam ochotęsprzedać naszego wielofunkcyjnego x-l i kupić jakąs fajną spacerówę, bo jakos nie jestem szczególnie zadowolona i Mały tez nie przepada.
Stary 2012-06-19, 11:11   #4916
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Oli nie tylko w kieleckiemJa z lubelszczyzny i było 160!
fajnie

Stary 2012-06-19, 11:13   #4917
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, nie dam rady nadrobić

Dziś kolejny uplalny dzień, więc po obiedzie jedziemy do tża na wieś. Później jedziemy do jego kuzynki w odwiedziny bo przyjechała z Angli, cały dzień poza domem...
W czoraj po 1.5h usypianiu malutkiego dałam go do naszego łóka i zasnął w 5 sekund przeniosłam, spał do 3, godzina usypiania przy cycku, jakoś zasnął, o 6 wstał - dalej marudzi i marudzi, dałam butlę, inne dziecko, śmiał się, rozmawiał, sam się bawił, więc sądzę że mleka w cycochach mam jak na lekarstwo więc po mału będziemy się żegnać z cycusiem ...
moj tak ladnie zasypial w lozeczku swoim ale zul stwierdzil, ze ma go za malo w ciagu dnia i chce go wyprzytulac chociaz przed snem w konsekwencji czego mlody zasypia a naszym lozu
a dzis przespal cala noc bez pobudki! obudzilam sie rano i pacze nie ma dziecka w naszym lozku. Zerkam do lozeczka lezy z nakryta buzia poduszeczka! pierwsza mysl - udusil sie!!! wystrzelilam jak z procy, a ten zaczal sobie pochrapywac
Stary 2012-06-19, 11:15   #4918
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
ja parę razy karmiłam w miejscu publicznym albo na parkingu w autobusie,ale zawsze cycka zakrywam piluchą

Magdalena-az mnie ciaru przeszły
ale czmu każa dzieciom wychodzić z budynku??to ma jakieś logiczne uzasadnienie????przecież na dworzu piorum może własnie kogoś trafić....
Wiesz co, nie wiem czy tak nie jest w całych Niemczech.? Dzieci mają być na dworze bez względu na pogodę, bo to zdrowo, mają się hartować niby Ale dlaczego podczas burzy też, to nie wiem. Może to wymysł tej nauczycielki.

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:17   #4919
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
moj tak ladnie zasypial w lozeczku swoim ale zul stwierdzil, ze ma go za malo w ciagu dnia i chce go wyprzytulac chociaz przed snem w konsekwencji czego mlody zasypia a naszym lozu
a dzis przespal cala noc bez pobudki! obudzilam sie rano i pacze nie ma dziecka w naszym lozku. Zerkam do lozeczka lezy z nakryta buzia poduszeczka! pierwsza mysl - udusil sie!!! wystrzelilam jak z procy, a ten zaczal sobie pochrapywac
OMG ja z Bianką mam podobnie, tylo u niej to norma że jak spi to tak sie jakoś "wycisza", że muszę podejść i ruszyć jej np rączką, żeby się poruszyła - wtedy wiem że oddycha - taki ma spokojnym sen

Stary 2012-06-19, 11:18   #4920
rudominka
Raczkowanie

Witanko
Oliveira mam dwa wózki Bebe Confort - na spacery u mnie na wsi - High Trek a do samochodu Loola Up - ma pełną rączkę i składa się jak parasolka. Do obu mogę wpiąć fotelik MC Cabriofix.

Magdalena - to paskudna historia. Rozumiem, że dzieci powinny być dużo na dworze, ale w czasie burzy to przegięcie absolutne. Mam nadzieję, że zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do tej nauczycielki. Poza tym chyba wy jako rodzice też możecie jakąś skargę złożyć, prawda?

Byłam z młodą na ważeniu - przybrała 20 g przez miesiąc Jako że nie wygląda na zagłodzone dziecko, jest bardzo ruchliwa i ma dobrą morfologię kolejne ważenie za 2 tyg.

Idę sobie kawę mrożoną zrobić...
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości