Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 09:47   #3361
mmmmmm
Zakorzenienie

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Odbiorę dopiero w przyszły weekend, bo jest u Ineso, a ona wyjechała

A gdzie ty mieszkasz? Może podjadę po prostu. Jak mieszkasz niedaleko Kasiencji, to ja co czwartek jeżdżę do znajomego na korepetycje, na Podedworze.

A, od dziś wcieram Jantar
ok, zaraz do Ciebie piszę

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
tak, ale salka była zaraz przy wejściu,dalej nie wchodziłam strasznie to wygląda nowocześnie, boję się iść

wczoraj niby chłopak przeprosił i w ogóle, ale z doświadczenia wiem że to jak grochem o ścianę czasem - nic nie pomaga. zobaczymy...

nie wiem na ile dobrze orientuję się, gdzie 6m teraz mieszka, ale mam wrażenie że to może być tak samo niedaleko Pandy, więc się dogadajcie
1. Zawsze to jakiś pierwszy krok!
2. No jego wytłumaczenie trochę dziwne było...
3. Nie wiem gdzie mieszka Panda

Cholerko jak tam akwarysta w ogóle? Słyszałam co się stało

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Mój Jantar stoi jeszcze w pudełku, nie rozpakowany

Widzisz? Szybko Ci minęło to "zasiedzenie" w Krakowie
mój też
Stary 2012-06-19, 09:59   #3362
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szyrek Pokaż wiadomość
Wpadam na chwilę chciałam się przywitać

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Cieszę się bo rozmawiałam z mama i powiedziała mi, że strasznie tęskni...Poza tym udało mi się załatwić kilka spraw więc lista rzeczy 'do zrobienia' jest co raz mniejsza i już mnie tak nie gnębi

A używasz po myciu odżywki w sprayu? Ja postawiłam koło niej jantara, zaraz obok leży szczotka-nie ma szans abym zapomniała go użyć Nie widzę nowych włosków ale od świąt wielkanocnych (czyli od kiedy go stosuję) strasznie urosły mi włosy i wczoraj z ulgą poszłam je podciąć
Na długo jedziesz?

Używam odżywki do spłukania, nie sprayu ;p
Chętnie bym odżywiła włosy, ale z drugiej strony nie chcę mieć baby hair. I bez tego mam włosy różnej długości przez co wyglądają na pierzaste, zamiast gładko spływać na ramiona
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Cholerko jak tam akwarysta w ogóle? Słyszałam co się stało
??
Coś niedobrego?

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:07   #3363
mmmmmm
Zakorzenienie

Nie chciałby ktoś rozebrać tego?
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...%C2%B4Eau.html
Ja bym chciała Miss Dior Cherie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Lenka http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...ego-szkla.html
I nie zdążyliśmy tak pójść
Stary 2012-06-19, 10:15   #3364
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Nie dopisałabym nikogo do współwłasności mieszkania swojego
Ślub ok ale jakby mi mąż wyskoczył z tekstem że on się do remontu/mebli nie dołoży bo nie ma współwłasności to bym umarła ze śmiechu, zmartwychwstała i się pożegnała.
A widzisz różnicę między mieszkaniem u kogoś bez ślubu a mieszkaniem u kogoś po ślubie? Bo ja wielką. Dokładasz się wtedy do wspólnego gniazdka, a nie do cudzego.

Zerwanie konkubinatu może być łatwe, szybkie i człowiek zostaje goły i wesoły. I bez oszczędności wydanych na remont, za które mógłby wyremontować coś własnego.
Cytat:
moje mieszkanie kupili mi rodzice chcąc abym ZAWSZE miała zabezpieczenie.
Widzisz - facet remontujący Twoje mieszkanie nie ma żadnego zabezpieczenia
Cytat:
To oni za to płacą-nie wyobrażam sobie ustanawiać teraz z kimkolwiek współwłasności mieszkania przed ślubem.
Nie miałam na myśli ustalania chłopakowi współwłasności dla remontu, to głupie. Miałam na myśli sprawdzony związek, który ma być już na zawsze, niezależnie od tego czy ze ślubem, czy bez.

Jakbyś nie zamierzała brać ślubu (nieważne czemu, "bo tak"), to byś to zrobiła dla partnera, z którym chcesz spędzić całe życie? Jeśli nie, to czemu?

Swoją drogą ciekawe, że wypowiedziały się tylko osoby, które mają własne mieszkanie i nie żyją w formalnym związku

Spójrzcie na to ze strony osoby, która by wyłożyła 10 000 zł swoich oszczędności na remont Waszej nieruchomości. Nie uważacie tego za egoistyczne?

Skoro nie chcecie sformalizować znajomości w żaden sposób, to czemu spodziewacie się remontu za pieniądze osoby, która może je wydać na kupno czegoś własnego? Czemu nie akceptujecie, że ktoś też chce mieć "zabezpieczenie", nie mając własnej nieruchomości?
Cytat:
Malla, podrażniło Cię po masce algowej, tak? Czy coś przekręciałm?
Z tego co kojarzę, najlepiej stosować pod nie jakieś treściwe serum (okluzja plus bardzo korzystny układ mikro i makroelementów w algach, który wspomaga transport), ale nie jest to wymogiem - podobnie jak z peelingiem przed, wszystko zależy od stanu/wrażliwości skóry.
Tak jak już pisałam, zastosowałam krem nawilżający Biotherm i olej z pestek śliwki. Nie pozwoliłam na zaschnięcie maski. Po zdjęciu miałam ładną cerę, ale czerwoną na całej powierzchni maski.
Cytat:
Ktokolwiek używa tylko jednej linii kosmetyków?
Też mi się ten argument wydawał naciągany, a już zwłaszcza spod palców osoby, która go napisała.
Stary 2012-06-19, 10:38   #3365
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Na długo jedziesz?

Używam odżywki do spłukania, nie sprayu ;p
Chętnie bym odżywiła włosy, ale z drugiej strony nie chcę mieć baby hair. I bez tego mam włosy różnej długości przez co wyglądają na pierzaste, zamiast gładko spływać na ramiona
Wracam po weekendzie, nie płacz
Te włoski chyba nie są tak widoczne, wcieraj jantara i już! :P

Malla jakby licytować się pieniędzmi to można spojrzeć na to tak: ktoś wyłożył na remont 10 000 zł i mieszka tam powiedzmy 2 lata. Jak podzielimy tą kasę na miesiące to nie wychodzi duża kwota-mniej niż miesięczny czynsz Bo jednak dla drugiej osoby fakt, że nie trzeba już wynajmować mieszkania jest zdecydowanie odciążający finansowo...
Zresztą można się tutaj kłócić i wspierać-nie ma 'złotego środka'
Stary 2012-06-19, 10:40   #3366
szyrek
Zadomowienie

Cytat:

nawet nie wiedziałam, że facet ma problemy z lokalem.

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
A
2. Tak jak już pisałam, zastosowałam krem nawilżający Biotherm i olej z pestek śliwki. Nie pozwoliłam na zaschnięcie maski. Po zdjęciu miałam ładną cerę, ale czerwoną na całej powierzchni maski.

3. Też mi się ten argument wydawał naciągany, a już zwłaszcza spod palców osoby, która go napisała.
2. A jak odczucia? Skóra piekła, czułaś jakiś dyskomfort? Po jakim czasie zszedł kolor? Pod grubszą warstwą maski hydroplastycznej nieco rośnie temperatura, łatwo o zaczerwienienia. Miałaś tak z innymi maskami?
Przepraszam że tak drążę - strasznie mnie to ciekawi 'zawodowo'
3. Niezupełnie o to mi chodziło Pytam bo stosowanie jednej linii jest często zalecane, zwłaszcza przy wrażliwych skórach. Ja ostatni raz robiłam tak chyba w liceum, najczęściej jeśli lubię tonik to coś mi nie pasuje w kremie albo na odwrót, zresztą mam swoje ulubione produkty z różnych firm. Ale ostatnio strasznie mi sie pogorszyły naczynka i po tym co napisała Ineso zaczęłam się zastanawiać czy po prostu czegoś nie przekombinowałam

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

coś mi chyba ucięło?

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:46   #3367
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Uważam, że remontowanie mieszkania swojemu chłopakowi to inwestycja w ciemno. Jak już miałabym remontować cudze (tak, chłopaka znaczy cudze!) lokum, w którym zamierzałabym spędzić trochę czasu, wymagałabym ślubu i dopisania do współwłasności mieszkania.

Wiem, że Ty i Ineso inaczej podchodzicie do kwestii formalnych związku niż ja. Tu nawet nie chodzi o konserwatyzm czy religię. Ja już się sparzyłam na długoletnim związku i wspólnej własności włącznie z interwencją policji (!) i nie zamierzam żyć z kimś długo na kocią łapę, bo jeśli w pewnym momencie nie zrobi się dalszego kroku, to w większości przypadków źle się to kończy.
Rzoumiem obawy o inwestowanie w nie swoje mieszkanie i jednocześnie brak zabezpieczenia ale miałam na myśli jak chciałabyś aby męzczyzna który ma mieszkanie zapewnił Ci w nim udziały? Bo małżeństwo niczego nie zmienia .

Cytat:
1. Spójrzcie na to ze strony osoby, która by wyłożyła 10 000 zł swoich oszczędności na remont Waszej nieruchomości. Nie uważacie tego za egoistyczne?

Skoro nie chcecie sformalizować znajomości w żaden sposób, to czemu spodziewacie się remontu za pieniądze osoby, która może je wydać na kupno czegoś własnego? Czemu nie akceptujecie, że ktoś też chce mieć "zabezpieczenie", nie mając własnej nieruchomości?

2. Też mi się ten argument wydawał naciągany, a już zwłaszcza spod palców osoby, która go napisała.
1. A spójrz ze strony osoby która przepisuje połowę mieszkania które spłacała przez x lat. Czy ona nie ryzykuje? Chyba znacznie więcej.

2. Moja odpowiedz była kontrargumentem dla Ineso, bo skoro używanie maski lawendowej z serum innej firmy może wywołać podrażnienia to tak samo stosowanie podstawowych kosmetyków z różnych serii może je wywołać. Ja mieszam i miksuje, nie uczula mnie to.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:47   #3368
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:

Ja byłam zaraz po remoncie (w ogóle dostałam tam propozycję pracy). Wszystko wyglądało naprawdę fajnie, zadbane, czyste.
Najgorsze jest to, że koleś nie poniesie żadnych konsekwencji swoich czynów. Ale przynajmniej tyle, że nie skrzywdził zwierzaków...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:48   #3369
Ineso
Matka Smoka

hiper - jak można sprawdzić czu jestem zarejestrowana w paczkomatach zamówiłam coś na allegro z dostawą do paczkomatu i teraz widzę w mailu, że powinnam tam być zarejestrowana. Kiedyś kupowałam coś w sklepie internetowym z taką dostawą, ale nie pamiętam faktu rejestracji.

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
Ineso jak Ci sie sprawuja te szampony z YR?Bo jade dzis kupic ...
Myłam raz tym odżywczym, jest ok
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
1. To po co w takim razie planujesz kupić serum z Bielendy pod ich maski skoro to bedzie za dużo substancji aktywnych które się nie wchłoną?
.
Przecież pisałam o serum w tym poprzednim poście Bo m. in. ułatwia przenikanie substancji z maski i je wzmacnia.
Cytat:
!

Napisałaś, że nie dziwisz się, że mnie podrażniło, co tu przekręcać? Czy możesz w takim razie wyjaśnić, o co Ci chodziło?

Napisałam, że ukręciłam potem serum z wit.C, a nie że zastosowałam pod maskę. Serum stosuję na noc.
.
Dwa ksometyki stosowane razem mogą podrażnić, solo nie - o to mi chodziło.
Może nie zrozumiałam, że serum na noc, bo było to w jednym zdaniu.
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Nie dopisałabym nikogo do współwłasności mieszkania swojego
Ślub ok ale jakby mi mąż wyskoczył z tekstem że on się do remontu/mebli nie dołoży bo nie ma współwłasności to bym umarła ze śmiechu, zmartwychwstała i się pożegnała.
Amen
Cytat:
1.Z tego co kojarzę, najlepiej stosować pod nie jakieś treściwe serum (okluzja plus bardzo korzystny układ mikro i makroelementów w algach, który wspomaga transport), ale nie jest to wymogiem - podobnie jak z peelingiem przed, wszystko zależy od stanu/wrażliwości skóry.

2.Ineso - kiedyś dostałam od Ciebie jakiś czerwony proszek i zapomniałam co to
A próbowałaś jako serum używać liposomów? Wydaje mi się że będą działać lepiej właśnie pod maską
1. O to mi chodziło.
2. Ekstrakt z pine bark (patrz mazidla.com)
Właśnie tonik którym się spryskuję przed algami ma liposomy

Cytat:
.

Widzisz - facet remontujący Twoje mieszkanie nie ma żadnego zabezpieczenia

Nie miałam na myśli ustalania chłopakowi współwłasności dla remontu, to głupie. Miałam na myśli sprawdzony związek, który ma być już na zawsze, niezależnie od tego czy ze ślubem, czy bez.

Swoją drogą ciekawe, że wypowiedziały się tylko osoby, które mają własne mieszkanie i nie żyją w formalnym związku

Spójrzcie na to ze strony osoby, która by wyłożyła 10 000 zł swoich oszczędności na remont Waszej nieruchomości. Nie uważacie tego za egoistyczne?

Nie da się nigdy na 100% zabezpieczyć w związku.
Nie ma nigdy pewności, że to ,,na zawsze".
Pogrubionego nie rozumiem - i co z tego?
A kto mówi o 10 tysiącach? Takie remont robi się raczej rzadko.
Mnie chodziło raczej o zwyczajowe malowanie ścian, itp. To jest inwestycja która się amortyzuje. To, że on zapłaci za moją farbę w tym roku, a za 5 lat się stąd wyprowadzi nie znaczy, że coś stracił a ja zyskałam. Bo przez te 5 lat równo z tego korzystaliśmy, a ja i tak znów będę musiała malować za kolejny rok.
Zakup mebli i sprzętów nie jest problemem, bo można to wszystko sprzedać i podzielić kasę.
Egoizmem jest być w związku kilka lat i odkładać sobie na kupkę oszczędności, jak druga osoba wypruwa sobie flaki i robi konieczne inwestycje w mieszkanie, żeby jako tako funkcjonowało.

I na wszelki wypadek dodam - nie, mój tż nie zasponsorował żadnego remontu w moim mieszkaniu.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:55   #3370
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
kasiencja nie pisze 2 prac tylko mam 2 prace
zaczęło się od tego, że chciałam zmienić kino na coś innego, zwłaszcza po tym, że najpierw proponują mi awans a później nic z tym nie robią... no i wysyłałam CV i zadzwonili z restauracji Trattoria Pergamin no i sobie tam też pracuję a kina jeszcze nie rzuciłam więc mam 2 prace no ale napiwki w restauracji są tak duże że chyba lepiej rzucić to kino całkiem :d ale czekam narazie żeby się na dobre zadomowić w drugiej pracy bo nie chce zostać na lodzie
matko
i jeszcze do tego studiujesz?
czy tylko ja tu jestem takim leniem?

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam zimę! To najpiękniejsza pora roku. Ośnieżone drzewa wyglądają bajecznie No i można szaleć na nartach Chociaż nie lubię ubierać na siebie tylu warstw i marznąć na przystankach to i tak uwielbiam zimę
o nieee, zima jest be. mogę na nią popatrzeć kilka dni jak jest dużo śniegu i mi wystarczy

Cytat:
3. Nie wiem gdzie mieszka Panda
dowiedz się na trasie tramwaju z Płaszowa w każdym razie

Malla, trudno mi coś konkretnego powiedzieć, dlatego że nie mam tak na dobrą sprawę większej ilości własnych pieniędzy, a w obecne mieszkanie nie zamierzam inwestować kasy (może ewentualnie poza farbą do ścian), bo do końca studiów zostało mi 2 lata a potem nie wiem co ze mną będzie. ale rozumiem Cię - niesformalizowany związek łatwiej może się rozpaść. nie wiem, czy ładowałabym kasę w mieszkanie, które nie należy do mnie. jeżeli należałoby do mojego faceta (nie męża, to co innego) - racja, fajnie byłoby mieć jakieś plany dotyczące przyszłości.

z tym że np. u nas brak takich planów wynika raczej z niestabilnej sytuacji życiowo-finansowej, wychodzę z założenia że ślub zakłada już jakąś niezależność i samodzielność, której żadne z nas nie ma. dlatego wydaje mi się, że sam fakt, że któreś z nas miałoby na własność mieszkanie i nie trzeba byłoby płacić za wynajem, dużo zmieniłby na plus i wtedy podejmowanie wszelkich decyzji wyglądałoby inaczej. zamotałam, nie wiem czy mnie rozumiesz.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-06-19 o 10:57
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 10:55   #3371
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Też mi się ten argument wydawał naciągany, a już zwłaszcza spod palców osoby, która go napisała.
czy ten pseudodyplomatyczny wybieg był w moją stronę? jeśli tak to niepotrzebnie - trezba było napisać wprost jak czegoś nie zrozumiałaś.
Nie jest żadną tajemnicą, że radzi się, aby używać jednej linii kosmetyków, jesli się ma skłonność do alergii/ podrażnień/ innych problemów. Nie napisałam, że ja tak stosuję, pomijając fakt, że chyba większość osób tutaj orientuje się, że w ogóle nie używam drogeryjnych rzeczy. Ale jak sobie zrobię kuku, i wiem, że może to przez mix składników to nie straszę tutaj wszystkich, żeby nie używali jednego z nich, bo mnie podrażniło
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:08   #3372
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
hiper - jak można sprawdzić czu jestem zarejestrowana w paczkomatach zamówiłam coś na allegro z dostawą do paczkomatu i teraz widzę w mailu, że powinnam tam być zarejestrowana. Kiedyś kupowałam coś w sklepie internetowym z taką dostawą, ale nie pamiętam faktu rejestracji.
Odbierając/nadając paczkę w paczkomacie musisz mieć założone konto, ponieważ w innym przypadku nie miałby jak Ci przyjść kod na telefon.
Możesz to sobie sprawdzić tutaj https://manager.paczkomaty.pl/?profi...anguage=polish, wpisując swojego maila i klikając "zapomniałem hasła". A jak to nie pomoże, to daj znać, spróbuję na dole odszukać Twoje konto.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34791190]Na 100% zamawiam dzisiaj stąd - http://www.e-glamour.pl/. Jak chcecie coś to najpewniej sms.[/QUOTE]

Lolita Lempicka jest taka tania?! Do tej pory myślałam, że to raczej taka droższa marka...
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:14   #3373
szyrek
Zadomowienie

Cytat:
Ekstrakt z pine bark (patrz mazidla.com)
Właśnie tonik którym się spryskuję przed algami ma liposomy
coś takiego potrzebowałam pod oczy
wciąż kojarzę tonik jako coś z minimalną ilością składników aktywnych

szyrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:16   #3374
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
O nieeee
Ja tam byłam i bardzo mi się podobało. Zarówno ekspozycje, jak i zwierzątka (szczególnie małpki ). Aquarium nie wyglądało na zaniedbane, zadłużone czy w ogóle jakieś nie halo. Wszystko było super przygotowane - zagospodarowanie miejsca, oprawa terrariów itp itd.
Przykre

Stary 2012-06-19, 11:23   #3375
201608010929
Konto usunięte

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34792701]
Lolita Lempicka jest taka tania?! Do tej pory myślałam, że to raczej taka droższa marka... [/QUOTE]

Lolita skończyłam 50 ml niedawno ale na święta od bratowej dostałam 100ml

Lubicie kupować nowe zapachy czy raczej jak się Wam skończy jeden ulubiony to zaopatrujecie się w te same perfumy?
Poza tym nie wiem dlaczego tak jest ale czasami za niektórymi osobami zapach tak długo się "unosi" jak przejdą? Czym to jest spowodowane? Bo chyba nie ilością pachnidła na skórze. Gdzieś czytałam, że trzeba na skórę przed psiknięciem perfumami rozetrzeć trochę wazeliny - ma to powodować, że zapach będzie trwalszy i intensywniejeszy. Nigdy tego nie próbowałam, ma ktoś jakieś doświadczenia i rady w tym temacie?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:24   #3376
cholernarejestracja
Copyraptor

Akwarium miało problemy od dawna, właściciel był niestety osobą nierzetelną, myślącą chyba, że skoro jest obcokrajowcem to w Polsce mu się wszystko upiecze...ot, krętacz. Akwarysta sobie poradzi, to obrotny facet.

Napiszę wam jeszcze coś w klubie.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:45   #3377
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla jakby licytować się pieniędzmi to można spojrzeć na to tak: ktoś wyłożył na remont 10 000 zł i mieszka tam powiedzmy 2 lata. Jak podzielimy tą kasę na miesiące to nie wychodzi duża kwota-mniej niż miesięczny czynsz Bo jednak dla drugiej osoby fakt, że nie trzeba już wynajmować mieszkania jest zdecydowanie odciążający finansowo...
O, to jest dobry argument, przemawia do mnie

Choć nie zamierzam remontować koledze mieszkania, w którym mieszkam 3 lata i zamierzam mieszkać dalej (postanowiłam, że kolejne będzie moje własne, o!) z tego tylko powodu, że po znajomości wynajmuję taniej niż cena rynkowa. Jednak koleżeństwo a miłość to co innego.
Cytat:
A jak odczucia? Skóra piekła, czułaś jakiś dyskomfort? Po jakim czasie zszedł kolor? Pod grubszą warstwą maski hydroplastycznej nieco rośnie temperatura, łatwo o zaczerwienienia. Miałaś tak z innymi maskami?
Nie, nic nie czułam. Czerwień zeszła po ponad pół godzinie. Przetarłam hydrolatem oczarowym i nałożyłam pantenol. Po Bielendzie miałam tak tylko na samej krawędzi maski, tam gdzie warstwa była cieńsza i zaschła - całkiem zrozumiałe.

Nie mam wrażliwej skóry. Podobny efekt czerwieni bez pieczenia miałam tylko po testowanej masce Alterry, ale popatrz na opinie na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html
Cytat:
Rzoumiem obawy o inwestowanie w nie swoje mieszkanie i jednocześnie brak zabezpieczenia ale miałam na myśli jak chciałabyś aby męzczyzna który ma mieszkanie zapewnił Ci w nim udziały? Bo małżeństwo niczego nie zmienia .
Chciałabym być w związku traktowanym przez obydwie strony poważnie i na stałe Wydaje mi się naturalne, że wiąże się to z pewną wspólnotą dóbr materialnych lub/i sformalizowaniem relacji. Będąc w poważnym związku nie zakładam, że za 5 lat się skończy, choć oczywiście może się to przydarzyć, ale... nie w tym rzecz. Wyraźna niechęć partnera do dokonania pewnych papierkowych czynności każe mi wątpić w jego zaangażowanie.

Małżeństwo o tyle zmienia, że po śmierci małżonka ja i dzieci odziedziczylibyśmy nieruchomość

Gdybym zdecydowała się na związek na kocią łapę na całe życie i w dodatku bezdzietny, chciałabym mieć udziały w mieszkaniu partnera, żeby w razie czego nie musieć się z niego wynosić z dnia na dzień i zostawać na lodzie. Stanowiłoby to dla mnie pewien rodzaj dowodu zaufania i zabezpieczenia przyszłości.
Cytat:
A spójrz ze strony osoby która przepisuje połowę mieszkania które spłacała przez x lat. Czy ona nie ryzykuje? Chyba znacznie więcej.
Gdybym traktowała małżeństwo jako ryzyko, nie pchałabym się w nie. Nigdy nie ma się pewności, że przetrwa, ale z takim nastawieniem związek to tylko źródło stresu.
Cytat:
Mnie chodziło raczej o zwyczajowe malowanie ścian, itp.
Łeeee, to nazywasz remontem? Dla mnie to odświeżenie mieszkania, a remont to kucie ścian, nowa podłoga, meble... Malowanie kosztuje tyle co jedna solidna impreza i nie ma co się nad tym roztkliwiać
Cytat:
Egoizmem jest być w związku kilka lat i odkładać sobie na kupkę oszczędności, jak druga osoba wypruwa sobie flaki i robi konieczne inwestycje w mieszkanie, żeby jako tako funkcjonowało.
Kwestia podejścia. Dla mnie egoizmem jest życie 5 lat bez ślubu, jeśli ma się stabilną sytuację finansową (nie jak u Kasiencji, że życie studenckie na wynajmowanym) i tłumaczenie tego "niepotrzebny mi papier, bo przecież za kolejne 5 lat możemy już nie być razem, ale dołóż się do generalnego remontu mojego mieszkania" Przykro by mi było, gdyby nieruchomość była dla kogoś ważniejsza niż Nasze wspólne życie.
Cytat:
Moja odpowiedz była kontrargumentem dla Ineso, bo skoro używanie maski lawendowej z serum innej firmy może wywołać podrażnienia to tak samo stosowanie podstawowych kosmetyków z różnych serii może je wywołać. Ja mieszam i miksuje, nie uczula mnie to.
Warto zacząć od tego, czemu producent zaleca stosowanie tylko swoich produktów?

Może to jedynie kwestia reklamy, może chodzi o wzmocnienie efektu i zniwelowanie niepożądanych (typu tonik nawilżający po wysuszającym żelu), a może producent przeprowadza testy dermatologiczne na osobach stosujących całą serię, umożliwiając wykluczenie produktów, które się "gryzą"?

Nigdy nie wiemy, jak jest naprawdę w przypadku danej serii kosmetyków.
Cytat:
Dwa ksometyki stosowane razem mogą podrażnić, solo nie - o to mi chodziło.
Może nie zrozumiałam, że serum na noc, bo było to w jednym zdaniu.
Ach, jeśli o to chodzi, to stosowałam już to połączenie, bo ten krem jest lekki, więc czasem go wzmacniam olejami i nic się nie dzieje Na szczęście jeszcze się nie zdarzyło, by olej zrobił mi krzywdę. Napisałaś "nie dziwię się, że cię podrażniło", więc zdziwiła mnie pewność Twojego tonu, jakby były jakieś powszechnie znane drażniące właściwości śliwki, o których nie wiem.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34792458]Ja byłam zaraz po remoncie (w ogóle dostałam tam propozycję pracy). Wszystko wyglądało naprawdę fajnie, zadbane, czyste.
Najgorsze jest to, że koleś nie poniesie żadnych konsekwencji swoich czynów. Ale przynajmniej tyle, że nie skrzywdził zwierzaków...[/QUOTE]
To jest jakaś makabra. Jak widać, żadna strona konfliktu (nie tylko właściciel) nie kierowała się dobrem zwierząt i walorami edukacyjnymi tego miejsca, tylko kasą
Cytat:
Lubicie kupować nowe zapachy czy raczej jak się Wam skończy jeden ulubiony to zaopatrujecie się w te same perfumy?
Poza tym nie wiem dlaczego tak jest ale czasami za niektórymi osobami zapach tak długo się "unosi" jak przejdą? Czym to jest spowodowane? Bo chyba nie ilością pachnidła na skórze. Gdzieś czytałam, że trzeba na skórę przed psiknięciem perfumami rozetrzeć trochę wazeliny - ma to powodować, że zapach będzie trwalszy i intensywniejeszy. Nigdy tego nie próbowałam, ma ktoś jakieś doświadczenia i rady w tym temacie?
Lubię nowe zapachy, ale nieraz kupuję już znane. Lubię mieć dużo buteleczek i stosować w zależności od okazji.

Na mnie perfumy trzymają się krótko, czemu dowodzi choćby to, że na spotkaniach mamy czasem z dziewczynami te same pachnidła, ale to one dostają komplementy, że ładnie pachną, a u mnie tego samego zapachu nikt nie zauważa
Stary 2012-06-19, 11:53   #3378
gg22
Zakorzenienie

nie zacytowało mi się wszystko

dzięki za wypowiedzi na temat koloru- mam teraz wrażenie że jestem jedyną osobą której podoba się mój blond i moje kreski i chociaż mi się to podoba i dobrze się w tym czuję biorę Waszą konstruktywną krytykę pod uwagę i będę to przymyśliwać
swoją drogą zawsze miałam wrażenie, że kreska na oku je powiększa i nadaje wyrazistości spojrzeniu. Za ciemne, za mocno, nie pasują mi?

obawiam się farbowania, bo nie wiem co wyjdzie na moich rozjaśnionych włosach, nie wiem czy będę się w tym dobrze czuła, a ściąganie zawsze osłabia. Poza tym chyba trochę późno zaczęłam o tym myśleć, bo moja fryzjerka wyjeżdża niedługo na stałe do Anglii i do kogo ja teraz będę chodzić???
Lenka- zareagowała tak, bo mnie zna widziała jak ze 2x panikowałam i histeryzowałam, że kolor jest nie taki po czym po tygodniu dzwoniłam do niej przepraszając i rozpływając się nad tym jaki jest śliczny
i masz rację, że jak już sama się przekonam i go polubię nie będzie problemu. co tylko jak nie polubię?

czemu tak narzekacie na ciepło? ja uwielbiam słońce i nienawidzę zimna. fakt, że upalne dni są w mieście męczące, ale wolę to niż pogodę która nam ostatnio towarzyszyła

Cytat:
A gdzie ty mieszkasz? Może podjadę po prostu. Jak mieszkasz niedaleko Kasiencji, to ja co czwartek jeżdżę do znajomego na korepetycje, na Podedworze.

A, od dziś wcieram Jantar
co Kasiencji, dlaczego tylko Kasiencji???
może jak będziesz na tych korepetycjach to zajdziesz po swoje zamówienie? tylko nie wiem która z Was ma tą maskę rozdzielać?
na razie stoi wszystko u mnie w pracy

Cytat:
Napisane przez torbydka Pokaż wiadomość
Bo ja wiem? Prezydent Bydgoszczy jest z PO, więc może chciał zostawić Irlandczyka w mieście by wiedzieć jak zrobić drugą Irlandię :P

A na serio, to podobno chłopak się odłączył od grupy, więc automatycznie stał się łatwiejszym celem by dostać .

jestem zachwycona postawą irlandzkich kibiców i ich dopingiem- coś pięknego! wczoraj też (Irlandia odpadła po meczu z Włochami) zgotowali im niesamowity doping po czym piłkarze rozłożyli na boisku płachtę z podziękowaniami dla swoich kibiców- bardzo fajny gest i postawa piłkarzy. W końcu mówi się że kibice są 12-stym zawodnikiem.

minusem ich pobytu np. w Gdańsku był ogromny syf jaki tam zrobili. Czytałam artykuł, że ludzie byli niezadowoleniu, bo jakkolwiek można imprezować, wiadomo śmieci będą, ale zbijanie szyb w wystawach i sikanie w ciągu dnia do fontanny Neptuna to trochę przegięcie.

Cytat:
Włosy G.w klubie
aż się boję
i bez imion proszę

Cytat:
Zobaczysz na żywo W końcu kiedyś G. się zdecyduje
dziadu! też bez imion

Cytat:

jaka szkoda a było tam tak fajnie!
dobrze, że wtedy żeśmy tam poszły nie ma to jak oglądać gady o 4 rano

Cytat:
ja mam jakieś 10-15 różnych zapachów mam swoje ulubione do których wracam, ale polubiłam testowanie i zmienianie w zależności od humoru i dnia. dużym ułatwieniem są rozbiórki Melki () bo za małe pieniądze kupuje się małe opakowania w sam raz na testowanie.

od zawsze mi się marzy żeby zapach utrzymywał się jeszcze chwile po tym jak przeszłam nie wiem jakie są na to patenty, ale sama jestem ciekawa

w temacie mieszkania:
przeżyłam remont, a w zasadzie urządzanie mieszkania od postaw z P. i nie dołożyłam ani złotówki- uważałam, że jest ono jego i nawet jeśli będziemy tam razem mieszkać to na etapie związku- związku (nieformalnego) nic mi do tego. Czynsz płaciliśmy wspólnie, dodatki już kupowałam. Skończyło się jak się skończyło i uważam, że dobrze wtesy postąpiłam. Już samo zabieranie dodatków czy jakiś gadżetów było trudne i smutne, a co mówić żeby dochodzić tego jaki był mój wkład w remont. nie wyobrażam sobie ustalania, że np. odda mi połowę kasy za szafę itp. Zresztą i tak sporo rzeczy, które były wspólne lub które nawet ja kupiłam mu zostawiłam.
mając swoje mieszkanie i je remontując również nie oczekiwałabym, ba! nie chciałabym żeby mój partner się do tego dokładał. Dlaczego? bo jest moje i nie chciałabym kuriozalnych roszczeń po rozstaniu.
Przepisywanie własności czy coś w tym stylu? no way ani jako właścicielka ani jako pretendentka bym tego nie chciała. To, co przed ślubem jest moje/jego, co po ślubie nasze.
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 11:59   #3379
cholernarejestracja
Copyraptor

Gg, jaką maskę? Mówisz o szamponie, czy ja się znów pogubiłam?

Sorry za imię

I ja też nie dokładam się do mieszkania P.
Stary 2012-06-19, 12:06   #3380
Konto usunięte

Cytat:
Lolita skończyłam 50 ml niedawno ale na święta od bratowej dostałam 100ml

Zdecydowanie lubię zmieniać, ponieważ wyjatkowo szybko się nudzę zapachami. Muszę mieć min. 5 różnych zapachów w kosmetyczce

Szlag jasny mnie trafi z tym YR... W zeszłym tygodniu powiedzieli mi, że paczka jest spakowana, a dzisiaj, że czekają jeszcze na brakujące produkty... Przypominam, że zamówienie złożyłam 03.06!
Stary 2012-06-19, 12:17   #3381
OneMoreDress
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34794268]
Szlag jasny mnie trafi z tym YR... W zeszłym tygodniu powiedzieli mi, że paczka jest spakowana, a dzisiaj, że czekają jeszcze na brakujące produkty... Przypominam, że zamówienie złożyłam 03.06![/QUOTE]
Ja paczkę zamówioną 03.06 dostałam w zeszły czwartek lub piątek....

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

GG
http://kwejk.pl/obrazek/1244610/taki...5-kobiety.html

Stary 2012-06-19, 12:20   #3382
blair witch
Zakorzenienie

Mistrzyni - ja mam wrażenie że to zależy od skóry i konkretnych perfum - przykladowo moje "stałe" perfumy sama czuję na sobie cały boży dzień (i nie tylko ja tylko wszyscy) , a Lanvina po pół godzinie na mnie nie czuć wcale. Reguły nie ma
Stary 2012-06-19, 12:21   #3383
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Gg, jaką maskę? Mówisz o szamponie, czy ja się znów pogubiłam?
.
ee sorki, mówię o szamponie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34794268]
Szlag jasny mnie trafi z tym YR... W zeszłym tygodniu powiedzieli mi, że paczka jest spakowana, a dzisiaj, że czekają jeszcze na brakujące produkty... Przypominam, że zamówienie złożyłam 03.06![/QUOTE]

co za lipa:/ ale jak był ostatnim razem szał na YR to też tak długo co niektóre czekały.

Cytat:
nic dodać nic ująć
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:24   #3384
cholernarejestracja
Copyraptor

Gg, to chyba zostawię odbiór MLH, bo jej może bardziej zależeć - ja wciąż mam jeszcze zapas szamponów
Stary 2012-06-19, 12:26   #3385
kasiencja
Pani Buka

a ja jeszcze nie znalazłam codziennych perfum które się na mnie długo trzymają to znaczy fakt, że rzadko kupowałam jakieś super drogie i markowe, ale... dłużej ode mnie czuć Paryżankę i Giordani White Gold z Oriflame, ale oba to cięższe, wieczorowe zapachy.

a wszystkie lekkie, dzienne - mam wrażenie że ulatują po godzinie a miałam różne... z Oriflame, Mexxa, YR, jakieś tam inne, no i nawet jabłuszko z DKNY.

dobra, idę się uczyć

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:29   #3386
Konto usunięte

Cytat:
Ja paczkę zamówioną 03.06 dostałam w zeszły czwartek lub piątek....
Ale paczkę zamówioną 08.06 dostałam 13.06

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
co za lipa:/ ale jak był ostatnim razem szał na YR to też tak długo co niektóre czekały.
szlag by ich...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie znalazłam codziennych perfum które się na mnie długo trzymają to znaczy fakt, że rzadko kupowałam jakieś super drogie i markowe, ale... dłużej ode mnie czuć Paryżankę i Giordani White Gold z Oriflame, ale oba to cięższe, wieczorowe zapachy.

a wszystkie lekkie, dzienne - mam wrażenie że ulatują po godzinie a miałam różne... z Oriflame, Mexxa, YR, jakieś tam inne, no i nawet jabłuszko z DKNY.
Mój ukochany wycofany Armani pachniał nawet po wzięciu prysznica. A na szalikach to nawet po miesiącu go było czuć... A teraz nie mam swoich ulubionych perfum Nic się nawet do Armaniego nie umywa
Stary 2012-06-19, 12:32   #3387
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Mam swój ukochany zapach, który ma stałe miejsce na półce. Pozostałe zapachy są prezentami.
Może i chciałabym zmienić ten ulubiony, ale gdy idę do drogerii i testuję 2-3 zapachy, to mi się odechciewa. Nie mam cierpliwości do szukania

Nie słyszałam o tym sposobie i nie mam doświadczenia.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34794268]Szlag jasny mnie trafi z tym YR... W zeszłym tygodniu powiedzieli mi, że paczka jest spakowana, a dzisiaj, że czekają jeszcze na brakujące produkty... Przypominam, że zamówienie złożyłam 03.06![/QUOTE]
Niepoważni są

gg, robisz takie długie posty zawsze z cytowaniem, że mi ucina! Teraz ucięło całość! Wobec tego nie skomentuję tego co miałam, foch!

Stary 2012-06-19, 12:35   #3388
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
dzięki za wypowiedzi na temat koloru- mam teraz wrażenie że jestem jedyną osobą której podoba się mój blond i moje kreski i chociaż mi się to podoba i dobrze się w tym czuję biorę Waszą konstruktywną krytykę pod uwagę i będę to przymyśliwać
swoją drogą zawsze miałam wrażenie, że kreska na oku je powiększa i nadaje wyrazistości spojrzeniu. Za ciemne, za mocno, nie pasują mi?
Czekaj na mnie, czekaj na mnie!

Wypowiem się: mi się podobasz taka, jaka jesteś Te włosy, ten makijaż. Uważam, że pasują do Twojego wyglądu oraz osobowości. Uwielbiam Twoje kolorowe kreski.

Nie podobałabyś mi się w miedzi, bo... stałabyś się rudą zołzą Ładnie by Ci było, ale stałabyś się jędzowato drapieżna, a teraz jesteś seksownie drapieżna.

W Trzebiatowskiej byłabyś bardziej niewinnie kobieca, myślę że byłaby to dobra zmiana. Ciepły kolor pasowałby Ci do buzi i nie postarzałby jej wiekowo.
Cytat:
czemu tak narzekacie na ciepło? ja uwielbiam słońce i nienawidzę zimna. fakt, że upalne dni są w mieście męczące, ale wolę to niż pogodę która nam ostatnio towarzyszyła
Bo jest albo zimno, albo gorąco, a nie ma w sam raz. W moim mieszkaniu jest sauna, kot ciągle śpi.
Cytat:
jestem zachwycona postawą irlandzkich kibiców i ich dopingiem- coś pięknego!
Szalenie mi się to podobało. Szkoda właśnie, że taki burdel został. Ale to nie tylko po nich.
Cytat:
w temacie mieszkania:
Dziękuję za opinię Chętnie poczytam też inne wypowiedzi.
Stary 2012-06-19, 12:46   #3389

Jakieś spontaniczne spotkanie dzisiaj?
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 12:51   #3390
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jakieś spontaniczne spotkanie dzisiaj?
Dzisiaj mam w planie weterynarza, bo kotek mi rzyga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości