![]() |
#1141 | |
BAN stały
|
Dot.: Tatuaż część II- wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to w ogóle nie swędziało, nic a nic, a jak przestało boleć to już był mega luz z całym gojeniem
![]() |
#1143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby tatuaże miały się rozlewać to nie byłoby coverów tatuaży, tatuaży na takich miejscach jak penis, czaszka itp gdzie skóra jest megacienka i unerwiona. A już argument z trefnym tuszem trochę od czapy - chyba, że facet używał tuszu kreślarskiego. Tym bardziej, że kontury najczęściej robi sie czystym czarnym tuszem. Dopiero do cieniowania używa sie czarnego tuszu rozcieńczonego w różnych proporcjach. Rozlewanie się tatuażu to w 90% wina braku umiejętności tatuażysty i powstaje wtedy gdy igła rozrywa skóre i farba dostaje sie pomiedzy skórę właściwą a naskórek. Po pewnym czasie z lini grubości np-0,5 mm zrobi sie nawet 3-4mm i to nierównomiernie. Przyczyną są najczęściej zbyt duże napięcie na zasilaczu ,zły kąt igły, za mocne dociskanie dziobem do skór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mnie sie coverowany przez kogoś innego dalej rozlał po raz drugi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na stronach prawniczych jest wysyp postów o możliwość oskarżenia tatuażysty o błąd w sztuce... Weszłam na Twojego bloga i nie widziałam żadnych tatuaży poza jakimiś maleństwami na stopach - masz gdzieś zdjęcia wszystkich swoich tatuaży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzeniona
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ma dużo pieprzyków? Bo ja mam mnóstwo i dopiero teraz sobie zdałam sprawę, że tatuaże muszę tak komponować, żeby mi na te pieprzyki nie nachodziły... A u mnie mam nawet i 8 tuż obok siebie i obawiam się, że jakieś dziury bym musiała zostawić :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie mam dużych tatuaży, wszystkie do tej pory były małe. W sumie mam 6. Pewnie, że łatwiej... ale własną dziewczynę by okłamał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak na serio - to wiadomo każdy ma troche inną skórę i sa bardziej podatne na tatuaże i są mniej. Ostatnio jak byłam w studio to mój tatuażysta mi opowiadał, że dwa dni przede mną miał klienta - pozornie łatwy tatuaż z tyłu na łydce - mówił, że w życiu nie widział takiej skóry - z wyglądu normalna - ale mówił, ze barwnik wchodził jak w drewno - tatuaż na 2-3 h pracy robił prawie 6 ![]() To samo tatuaże np na łokciu - mój się trzyma a mój tatuażysta miał 3 razy nakładany barwnik i zawsze mu wychodził... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem, że po 1,5 mies. najlepiej najwcześniej opalać się w solarium, ale możecie mi wytłumaczyć co ewentualnie mogłoby się stać, jeśli poszłabym po 3 tyg.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
A, no i jakiekolwiek opalanie kiedykolwiek tylko z nałożeniem kremu z wysokim filtrem na tatuaż. Jednak dla mnie posiadanie tatuażu a opalanie się trochę się wyklucza... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Polecam do poczytania: http://rdzaniespi.blogspot.com/2012/...tatuazu-i.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja opalałam, niewiele, ale jednak. Nic się nie stało. Mój ex mieszka na Cyprze, jego tatuaż z racji na nieustanną ekspozycję słoneczną nieco zbladł. Ale oboje mamy tatuaże czarne. Nie wypowiem się odnośnie żółci i czerwieni. Edytowane przez Tor_Zireael Czas edycji: 2012-06-19 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem w stanie, za każdym razem będę go zakrywać stanikiem jeśli będę się opalać. Chciałam się tylko dowiedzieć co się może stać. mimo wszystko dziękuję za odpowiedzi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z pierwszym tatuażem chwilę się siłowałyśmy z tatuażystką, żeby trafić akurat pomiędzy nie ![]() Teraz był mniejszy problem bo na udzie nie mam tyle pieprzyków. Wszystko pewnie zależy od wzoru i od ilości pieprzyków w danym miejscu. Ja jestem blada jak ściana i mam mnóstwo pieprzyków więc w ogóle nie powinnam się opalać. Co prawda trochę tam się opalam ![]()
![]() |
#1156 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z jednej strony to fajnie, ale z drugiej mam utrudnione pole obserwacji gdyby coś się z nimi działo.... Mam jasną skóre (blada wręcz), ale o dziwo opalam się łatwo i na brązowo, ale staram się w ogóle nie opalać - smaruję rękawy kremem z filtrem SPF50 nawet pod rękawkami od bluzek (bo cienka bawełna to o ile pamiętam ''odpowiednik" SPF8) ale ja to mam lekkie skrzywienie na tym punkcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Nawet, jeśli będziesz zasłaniać stanikiem, to pamiętaj, że materiał nie daje wysokiej ochrony i tatuaż mimo to trzeba smarować kremem z filtrem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
nie ma sprawy, dzięki za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Jak długo osocze leciało Wam po wykonaniu tatuażu ?
Ja wczoraj po godzinie 20 wyszłam ze studia, mam tatuaż na nadgarstku, wielkość ok.3cm x 4,5cm. To jest w ogóle mój pierwszy tatuaż i wszystko jest nowe ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nakładanie zbyt dużej warstwy maści powoduje rozmiękczenie tatuażu i negatywnie wpływa na gojenie. Jeśli jutro dalej będzie się sączył przed wyjściem z domu przykryj go folią (ja polecam oddychająca: http://www.janniezbedny.pl/produkty/...sci-long-fresh , ale na taki mały tatuaż zwykła też wystarczy. Nie owijaj całego nadgarstka naokoło (jest gorąco) Przytnij plasterek i przymocuj do skóry plastrami albo fizeliną wokół tatuażu. Co 3-4 godziny zdejmuj folię, przemywaj, nakładaj maść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję - tak zrobię !
![]() A czy np. naklejenie plastra z opatrunkiem - takiego oddychającego nie byłoby lepsze od nałożenia na to miejsce folii ? Mówię o dniu jutrzejszym, dziś tatuaż się cały czas wietrzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba, że przykleisz go z takim ''zapasem'' i będziesz uważać (weź plaster na zmianę i maść do torebki ;-)) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy było - ale wrzucam: http://inkah.tumblr.com/archive
fajny blog (?) z tatuażami i człowiek, który go prowadzi, na prośbę czytelników robi tez zestawienia wybranych motywów fajne ![]()
#1164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://25.media.tumblr.com/tumblr_m2...t56o1_1280.jpg http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2...ubpjo1_500.jpg http://weheartit.com/entry/25778520 http://25.media.tumblr.com/tumblr_m2...5fqo1_1280.jpg ma-sa-kra-cja. Widać,że ta moda ogólnoświatowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
a tak, tak, to zdecydowanie moda ogólnoświatowa
tak samo jak malutkie kotwiczki jak narysowane flamasterkiem... ale jak przeglądałam to nawet fajne rzeczy tam są, no nie wiem, mnie inspirują ![]()
#1166 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja w Lidlu byłam obsługiwana przez Panią Kasjerkę, która na wewnętrznej stronie nadgarstka miała ogromny tatuaż z własnym imieniem, coś w stylu "Klauduśśśś"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
BAN stały
|
Ja tam uwielbiam napisy, ale takie w stylu Freyi Brehi, a nie lacinskie sentencje dla polswiatka"vide cul fide" ktore tatuuja sobie panowie w strojach sportowych, co by być bardziej twardzi
![]() Chociaż ostatnio np poznałam w pociągu kolegę, który miał po łacinie Ojcze Nasz i chwalił się, że siedział, ale sympatycznie się rozmawiało ![]() Edytowane przez Tor_Zireael Czas edycji: 2012-06-19 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
BAN stały
|
A ja mam kolejny pomysl, niech mi tylko kasa spłynie...
![]() na kolejny, nieoryginalny napis |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.