|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Polacy, nic się nie stało! Ale nam butów wciąż za mało! cz. 70
|
|
|
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I bajki, że ludzie nie powinni chodzić po trawnikach, są dla mnie śmieszne Zobaczymy, czy jak będziesz mieć dziecko, to ono nie wejdzie NIGDZIE, gdzie mu nie pozwolisz.12 lat miałam owczarka niemieckiego (który, jak się możesz łatwo domyślić, nie robił małych kupek) i jakoś trzeba było żyć. Fakt, miałam ten komfort, że mieszkam w lesie. Prawie. Wiec chozilam z nim na spacery po lesie, do którego mało kto chodzi i było łatwiej. Nie było u nas I NIE MA DO DZIS tabliczek, ale jak Aksel się załatwiał, to albo zakopywałam w ziemi, albo ładowałam do woreczka i do smietnika. Zrobiło się larum, bo dostosowało się przepisy do rzeczywistości. Jakoś jak ktos ma krolika, chomika, myszoskoczka, papuge, kanarka i inne W DOMU to im sprzata klatke, bo pod nosem to widać i śmierdzi. A jak ma psa, to go wyprowadza na pole i ma " To chcesz emka taką wielką klatkę dla zwierząt na zewnątrz, którą będzię po Twoim psie sprzątać miasto? A niby dlaczego.Z drugiej strony, odnoszac sie do części dotyczącej czegoś zastepczego, racją jest, że nie ma nic zastepczego. Totalnie, i pomysł dopiero kuleje i jest całkiem w powijakach. Nie mozna nikomu NAKAZAĆ, ze ma sprzatnac po psie, jesli nigdzie w poblizu nie ma na to terebki czy pojemnika. Rozumiem to poniekad, bo skoro cos jest zreobione od dupy strony i to do polowy, to nie bardzo jest jak "odpowiedziec" na to prawo, bo nie ma fizycznych mozliwosci. Ale nie mozna wychodzic z zalozenia, ze skoro nie ma, to pies za przeproszeniem sra gdzie popadnie i na trawnikach nawet obok ulicy, gdzie byle kto moze wejsc. Jesli idziemy z psem w taki rejon, to ja uważam, ze należy po nim posprzątać. Co do chamskiego zachowania kolesia - no coment. Mógł to powiedziec w inny sposo, moze wywiazalaby sie dyskusja, w ktorej przyznałby Ci rację, że nie ma gdzie psich odchodów wyrzucić. Powtorze jeszcze raz, mieszkam w bloku i przez dwanaście lat miałam owczarka niemieckiego. Edytowane przez Choco_ Czas edycji: 2012-06-19 o 16:54 |
||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ktos bierze ze soba zwykly?
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie bedzie problemu. nie wiem kurcze
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
No własnie
![]() Cytat:
Nic nie robia, przechodzi przez prase, wiec praktycznie znika (w sensie objętościowo), a jesli wedruje na tasme segregacyjna to idzie przez prase, ludzie wyjmuja z taśmy smieci segregowalne i odnawialne, a kupa jedzie do spalarni przez tą właśnie taśmę. |
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc żeby wzbudzić w właścicielach sprzątanie powinny być specjalne kosze a przy nich torebeczki papierowe. ale tego nigdzie nie ma. jak psy będą sikać to trzeba jakąś butelkę wytrzasnąć. a kto po bezdomnym psie sprząta?
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Miasto, czyli Ty, a raczej Twoja mama z podatkow. A wlasciwie to bezdomne psy sie odstrzeliwuje, wiec problem tez coraz bardziej znika. Ale mowa o tych za ktore wlasciciel jest odpowiedzialny bezposrednio.
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki potrzebuje wiedziec taka informacje. Czy obecnie wszytskie polecone przesylki są rejestrowane i można je śledzić? Będę wdzięczna za odpowiedź, to dla mnie ważna kwestia
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawi mnie ten temat, bo u mnie w miescie zwierzeta wedruja do schroniska, wiec nie moze to wynikać z zadnych ustawowych uregulowań, wiec to chyba coz z regulaminow wewnetrzncyh nie orientujesz sie?
|
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na jeszcze rozumiem, chodniki to oczywiste, trawniki tez. faktem jest, ze nie raz nie ma gdzie innaczej psa wyprowadzic, ale wtedy ok, mozna by sprzatac, tyle ze w praktyce takich koszy praktycznie nie ma. (przynajmniej w duuzej okolicy tam gdzie ja mieszkam). u mnie jest park, calkiem spory i tez tam policja wlazi (albo wjezdza autem) i wystawia mandaty za kupe. rozumiem trawknik gdzies przy ulicy czy alejce. ale park? no bez przesady. gdzies miedzy krzakami pies sie nie moze zalatwic chociaz nikt tam nie chodzi? a najlepsze jest to, ze nie ma ani jednego kosza specjalnego. prawie nie ma nawet normalnych. ale tych na kupy zero. nie ma torebek, wiec jedyna opcja to wziac zwykla reklamowke i wrzucic to do zwyklego kosza. z tego kosza musi to potem wyciagac jakis dozorca rekami, bo NIE MA nawet pol worka w tych koszach. wspolczuje. a potem wszystko to z tych foliowkach leci na jedno wielkie smietnisko. no swietnie.
|
||
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Sa rejestrowane.
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię o parku/miejscu gdzie by się wyprowadzało psy. nie tylko mój pies tylko tych którzy tam przyszli. skoro są firmy która sprzątają klatki schodowe za dopłatą do czynszu to czemu nie zrobić coś takiego? więc wychodzisz z podobnego założenia że do lasu to nie sprzątasz w lesie. zazwyczaj czepiają się tego ci którzy nie mieli/nie mają psa. i też nie wiem czy czytałyście dokładnie bo zarejestrowałyście tylko że pies sra, ale że moja mama sprząta po nim to wzrok nie ogarnął.
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tata jest b. mysliwym i oni maja prawo do odstrzeliwania psow uznanych za bezdomne i walesajace sie (tak, wiem, to konrowersyjne) i czesto miejscowosci wykorzystuja do tego mysliwych. DzIalalo to na zasadzie jakiegos upowaznienia oraz zachodzacych czynnikow. Ale wiesz kto by to sprawdzal czy te czynniki mialy miejsce...
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-06-19 o 17:08 |
|
|
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie na osiedlu kilku jeszcze żywych, więc się zastanawiam czy to też obejmuje .
|
|
#556 | |||
|
Zakorzenienie
|
To Ty?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
?! to mój królik ma lepiej, bo ma żwirek w klatce
|
|||
|
|
|
#557 | ||
|
Rozeznanie
|
Mam, nawet dwa.
Przy czym u mnie problem ten praktycznie nie istnieje, ponieważ mieszkam w domu wolnostojącym ze sporym ogrodem. To, że sprzątam 'psie pamiątki' z własnego trawnika jest chyba oczywiste; gdy wybieram się gdzieś z moimi zwierzątkami uwierz, że sprzątam za każdym razem. Cytat:
A co do tego, że nie wszędzie są kosze - rzeczywiście, to utrudnienie, ale gdy wypijesz napój a nigdzie w pobliżu nie ma kosza to plastikową butelkę wyrzucasz na trawnik? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
W Opolu w parku przy Odrze, którym można dojść do ZOO, jest wydzielone miejsce, wysypane piaskiem, odgrodzone murkiem do pasa i jest tabliczka: "Toaleta dla psów". I to jest dobrze pomyślane. Takie miejsca powinny być na osiedlach, w parkach i innych miejscach, gdzie ludzie często chodzą ze swoimi psami
|
|
|
|
#561 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Kupa od wielu lat leżała na trawie i nigdy nic nikomu nie przeszkadzało, jakoś ludzie żyli ![]() Cytat:
Cytat:
są miejsca przeznaczone do zabawy dla dzieci i są miejsca, w których dziecko biegać niepowinno. Ja nie mówię i nie mówilam o maleńkim skrawku trawy przy bloku/uliczce, ale o większych trawnikach, które są bo są, do przechadzania/skracania drogi/bawienia się nie służą, zakrzaczone z drzewami i kupa tam komuś przeszkadza ![]() zutylizyjmy psy razem z odchodami! |
|||
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wychodzę z podobnego założenia, tylko mówię, że było mi łatwiej, dlatego, że po gęstych chaszczach i maliniakach w środku lasu mój pies biegał i dużo łatwiej byłoby mi "pozbyć" się psich odchodów w takich miejsach. A jeśli Twój wzrok nie ogarnal, to napisalam, ze jesli chodziłamz psem w miejsca publiczne, czesto uczeszczane to po nim sprzątałam ![]() Odnośnie firm - pomysł jakiś, ale nie wyobrażam sobie realizacji. Chciałabyś, dopłacając do czynszu, żeby wieczorami i rankami, Ci z osiedla obok przybiegali na taki "wybieg" dla psów i nie dopłacając do czynszu też zaśmiecali teren? Nie byłabyś obojętna. Niechże każdy pilnuje swojego nosa i będzie odpowiedzialny za siebie, przestając jednoczesnie patrzeć na innych. |
|
|
|
|
#563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde nie piję, nie palę, nie biorę narkotyków, pomagam innym jestem miła i sympatyczna to mogę mieć jeden kurna grzech! będę pracować nad teleportem to będę z mig na polu. później to opatentuję i będę bogata.
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszedzie w mojej okolicy, po parku, walaja sie rozbite buletki, na chodnikach, na trawknichach. pelno tego. i jakos nikt nie podnosi alarmu, ze takie dziecko, pies czy dorosly moze sobie zrobic krzywde i to nie mala o takie potluczone szklo. a tego nikt przez dluugi czas nie sprzata i wielokrotnie moje psy rozcinaly sobie o to lapki. to juz wole zeby moje dziecko wlazlo w kupe, niz rozcielo sobie cos o te szkla. a tym sie jakos nikt nie przejmuje. |
|
|
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malkontentom mówimy NIE! |
|||
|
|
|
#568 |
|
BAN stały
|
a ja się przyznam, że nie sprzątam i nie będę (ale nie pozwalam psu srać, za przeproszeniem, gdzie popadnie)dopóki oprócz ustalenia przepisów nikt nie zrobi nic, żeby z tymi przepisami dało się jakoś żyć i funkcjonować
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
wiec jeśli paczka została rzekomo wysłana 12 czerwca, to mając jej identyfikator zobaczę gdzie aktualnie się znajduje?
![]() Pytam, ponieważ dostałam taki od sprzedawcy, ale na stronie PP pokazuje mi "Brak przesyłki o podanym identyfikatorze".
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzisz tu i musisz wpisac caly nr (razem z zerami poczatkowymi, ale pomijajac nawiasy) http://sledzenie.poczta-polska.pl/
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Zobaczymy, czy jak będziesz mieć dziecko, to ono nie wejdzie NIGDZIE, gdzie mu nie pozwolisz.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ciekawi mnie ten temat, bo u mnie w miescie zwierzeta wedruja do schroniska, wiec nie moze to wynikać z zadnych ustawowych uregulowań, wiec to chyba coz z regulaminow wewnetrzncyh

Przy czym u mnie problem ten praktycznie nie istnieje, ponieważ mieszkam w domu wolnostojącym ze sporym ogrodem. To, że sprzątam 'psie pamiątki' z własnego trawnika jest chyba oczywiste; gdy wybieram się gdzieś z moimi zwierzątkami uwierz, że sprzątam za każdym razem.