Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 16:46   #3061
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

szajajaba
widze ze bardzo lubisz osadzac innych ludzi, najpierw do jednej z wizazanek pisalas ze jej slub głupota, bo w ciazy jest (ktora cos ostatnio juz sie nie odzywa ) teraz do mnie - no za przeproszeniem to forum nie jest chyba od tego. Dla mnie cc jest bezpieczniejsza ale juz o tym pisalam, poza tym nawet jak na zyczenie to jest tylko i wylacznie moja sprawa, a pisalam w poscie ze nie zycze sobie typowych gorszacych odzywek "matek polek", ja moge wymieniac szereg powiklań wynikajacych z porodu naturalnego
"nie sądź a nie będziesz sądzony" znasz??

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Lady
Dzidzius sliczny, ja mam wizyte jutro

Dziś w pracy mialam ciezko, przyszedl taki facet, ze juz prawie dzwonilam po policje ale podnioslam sluchawke to wyszedl, ale sie zdenerwowalam, jutro mam dyzur w innym miejscu niz moja praca, dojezdzam do pracy autem 12 km no i jak dyzur to przesiadam sie w pks i mam 17 km, autem nie moge bo wtedy mi nie zwroca kasy za dojazd, a jezdze co sroda, bo kolezanka na wychowawczym, po czym wracam z powrotem, bo mam dentyste i wracam do domu i do gina jedziemy 50km, takze od jutra zaczyna sie maraton

Ja tez mam juz spory brzuszek, ale Dzidzius malutki jeszcze, to moze przez to obzarstwo, w spodnice swoje juz nie wchodze, nie zapinaja sie w pasie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:53   #3062
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja do tej pory miałam tylko i wyłącznie dowcipne..... a chcę już w końcu móc z mężem wejść
Mój TŻ chyba nigdy nie będzie mógł zobaczyc Bąbla na żywo bo moja lekarka przyjmuje rano- a on pracuje.... Szkoda, to musi być wielkie wydarzenie....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 16:57   #3063
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jakie piekne te Wasze fasolki normalnie nie moge sie napatrzec

Co do chustowania to ja juz przy pierwszym dziecku mialam zamiar, ba, kupilam nawet chuste, ale jakos nic z tego nie wyszlo. Kilka razy probowalam ale mialam wrazenie, ze ani mi ani mlodej wygodnie nie bylo. Tz za to kilka razy nosil
A chuste mamy taka: http://www.thebabasling.com/
Ja też takie coś miałam...i wyrzuciłam...straciłam kasę tylko, bo jak dla mnie mała się w tym dusiła..zero dopływu świeżego powietrza no i też mi było maksymalnie niewygodnie..
Stary 2012-06-19, 17:04   #3064
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój przyjmuje tylko w poniedziałki i na szczęście cały dzień, więc umawiam się zawsze koło 18

Debrah wiem, ale ja bym się czuła strasznie niekomfortowo, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji gdzie mój mąż stoi nade mną a jakiś inny facet ma ręce między moimi nogami tak jak Sylwietta napisała mam nadzieję, że następna wizyta już będzie normalna

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:05   #3065
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba butki boskie!!! Chyba je od Ciebie odgapię, mogę mogę??? Po prostu walnęła mnie miłość od pierwszego wejrzenia!!!
hehe możesz możesz
teraz są w ogóle przecenione jeszcze
Stary 2012-06-19, 17:12   #3066
Delicjanka
Zakorzenienie

Ja mam nadzieje ze mój TŻ przyjedzie na wizytę w przyszłym tygodniu w piątek o 13.30.. tak bym chciała........ ale nie wiem teraz w Łodzi w delegacji i nie wiem jak z czasem;/ a urlop na pewno będzie miał od 2 lipca heh... ale upał, kocham upały ale chyba jednak nie w ciąży- jestem wykończona, jeszcze egzamin miałam dziś = stres, jeszcze czwartek i koniec... przyszłam z uczelni i poszłam spać, jeszcze teraz sobie leże hehe ale chyba czas wstać i coś zjeść?? ..zjadłabym coś, narobiłyście mi ochoty na KFC

Dziewczyny, czy Wy już zdecydowałyście.... czy... będziecie rodziły same czy Wasz TŻ będzie przy was?? chodzi mi o ten poród rodzinny :p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:14   #3067
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje ze mój TŻ przyjedzie na wizytę w przyszłym tygodniu w piątek o 13.30.. tak bym chciała........ ale nie wiem teraz w Łodzi w delegacji i nie wiem jak z czasem;/ a urlop na pewno będzie miał od 2 lipca heh... ale upał, kocham upały ale chyba jednak nie w ciąży- jestem wykończona, jeszcze egzamin miałam dziś = stres, jeszcze czwartek i koniec... przyszłam z uczelni i poszłam spać, jeszcze teraz sobie leże hehe ale chyba czas wstać i coś zjeść?? ..zjadłabym coś, narobiłyście mi ochoty na KFC

Dziewczyny, czy Wy już zdecydowałyście.... czy... będziecie rodziły same czy Wasz TŻ będzie przy was?? chodzi mi o ten poród rodzinny :p
Jeśli mi jednak nie zrobią cc, to chcę żeby mąż ze mną był
Stary 2012-06-19, 17:19   #3068
Debrah
Zakorzenienie

No tak, moja gin jest kobietą, wiedziała o co mi chodzi więc się zasłoniłam a Tż stał tak, że wzrok nie padał bezpośrednio tam. Zresztą, monitor go zahipnotyzował zupełnie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:20   #3069
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A ja się zasłoniłam trochę i lekarka normalnie zawołała Tżta. Na prawdę można stworzyć takie warunki, żeby dało radę. Szkoda odbierać tatusiowi przyjemność oglądana bijącego serduszka.
Też tak uważam, mój mąż był przy badaniu i nie miał z tym żadnego problemu.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 17:22   #3070
LadyWhisper
Zakorzenienie

djerba to ile one teraz chodzą? dzisiaj miałam iść na zakupy a doszłyśmy tylko na "plażę"

Delicjanko też bym wolała, żeby mój mąż przy mnie był.... Nie wyobrażam sobie, żeby go nie było

Stary 2012-06-19, 17:23   #3071
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
djerba to ile one teraz chodzą? dzisiaj miałam iść na zakupy a doszłyśmy tylko na "plażę"

Delicjanko też bym wolała, żeby mój mąż przy mnie był.... Nie wyobrażam sobie, żeby go nie było
40zł
Stary 2012-06-19, 17:27   #3072
LadyWhisper
Zakorzenienie

cholibka jutro po nie śmigam

Stary 2012-06-19, 17:32   #3073
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jeszcze nie zdecydowałam, wcześniej mówiłam że w żadnym wypadku mój TŻ ze mną! ale teraz sie tak nad tym zastanawiam co raz bardziej...pewnie będzie w delegacji i nie zdąży ale w pracy zapowiedział, że w styczniu bierze 2 tygodnie urlopu

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-19, 17:50   #3074
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój był przy mnie przy najbardziej chorych i najtrudniejszych sytuacjach, od samego początku, więc wiem po prostu, że bez niego nie dałabym rady przejść przez poród

hehe co do tego, że Twój nie zdąży mojego męża przyjaciel pojechał sobie do pracy, w pracy w ogóle nie ma zasięgu, po nocce wrócił do domu, a że nie mieszkali ze sobą akurat wtedy to poszedł spać, obudził się i dopiero wtedy sprawdził telefon no i się okazało że w czasie gdy on spał to jego żona rodziła także przeszedł zupełnie bezstresowo poród hehe

Stary 2012-06-19, 17:52   #3075
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
cholibka jutro po nie śmigam
śmigaj
Stary 2012-06-19, 17:53   #3076
meduzza
Zadomowienie

Ja się zawsze nie mogę nadziwić jak na TLC w programie Porodówka pokazują porody: mąż, matka, babcia, ciotki, położne, lekarze mnóstwo osób jak tu się skupić
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:02   #3077
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
mój był przy mnie przy najbardziej chorych i najtrudniejszych sytuacjach, od samego początku, więc wiem po prostu, że bez niego nie dałabym rady przejść przez poród

hehe co do tego, że Twój nie zdąży mojego męża przyjaciel pojechał sobie do pracy, w pracy w ogóle nie ma zasięgu, po nocce wrócił do domu, a że nie mieszkali ze sobą akurat wtedy to poszedł spać, obudził się i dopiero wtedy sprawdził telefon no i się okazało że w czasie gdy on spał to jego żona rodziła także przeszedł zupełnie bezstresowo poród hehe
Nom mój też zawsze był przy mnie w ciężkich dla mnie chwilach, no nie wiem... musze z nim jeszcze obgadać temat o też mojego tż kolega miał tak samo hehe... rano wstaje czyta sms a tu że już dzidzia na świecie

Jejku, obejrzałam filmik o reprezentacji naszej i się poryczałam smutno mi się zrobiło buuu http://demotywatory.pl/3839535/Reprezentacja-Polski

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja się zawsze nie mogę nadziwić jak na TLC w programie Porodówka pokazują porody: mąż, matka, babcia, ciotki, położne, lekarze mnóstwo osób jak tu się skupić
O tak!
W ogóle na TLC to fajne są programy

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-19, 18:06   #3078
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
szajajaba
widze ze bardzo lubisz osadzac innych ludzi, najpierw do jednej z wizazanek pisalas ze jej slub głupota, bo w ciazy jest (ktora cos ostatnio juz sie nie odzywa ) teraz do mnie - no za przeproszeniem to forum nie jest chyba od tego. Dla mnie cc jest bezpieczniejsza ale juz o tym pisalam, poza tym nawet jak na zyczenie to jest tylko i wylacznie moja sprawa, a pisalam w poscie ze nie zycze sobie typowych gorszacych odzywek "matek polek", ja moge wymieniac szereg powiklań wynikajacych z porodu naturalnego
"nie sądź a nie będziesz sądzony" znasz??[COLOR="Silver"]
Słucham??

A GDZIE ja ci napisałam, że głupia jesteś??? NIGDZIE. Mało tego - wyraźnie napisałam, że nie moja sprawa, NIE OCENIAM. Nie skrytykowałam twojej decyzji również nigdzie. Wyjaśniłam jedną kwestię tylko, bo w błąd wprowadzasz pisząc o cc (konkretnie: że przy cc dzieko nie będzie w kanale rodnym bo się wcześniej cc robi) - więc następnym razem czytaj ze zrozumieniem.

Proszę bardzo, tu KONKRETNY post w którym się wypowiadam:

https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=34801204

I kolejny, w którym wyraźnie napisałam:

A, żeby ni było - ja nie uważam, że to głupota czy coś, nie moja sprawa. Chciałam tylko wyjaśnić do końca, jak to z cc jest, że to nie tak że na pewno lepiej dla dziecka. Po prostu bywa różnie, i nie ma znaczenia, czy jest to planowane, na życzenie, czy w trakcie porodu wychodzi.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3021

Tak więc to ty mi zarzucasz
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:07   #3079
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Sama

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:15   #3080
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż stwierdził, że nie może być przy porodzie, bo tego nie wytrzyma i nie chce zemdleć Wolałabym żeby był, byłoby mi raźniej, ale nie zmuszę go

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:16   #3081
LadyWhisper
Zakorzenienie

też na demotywatorach to oglądałam i jak fanką piłki nie jestem tak to mnie naprawdę wzruszyło i Ci kibice!!!

meduzza też nie ogarniam tego, jak tyle osób może patrzeć się w krocze rodzącej a kiedyś oglądałam jakiś film i tam normalnie poród kręcili i zdjęcia były robione, no masakra!

Stary 2012-06-19, 18:23   #3082
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
też na demotywatorach to oglądałam i jak fanką piłki nie jestem tak to mnie naprawdę wzruszyło i Ci kibice!!!

meduzza też nie ogarniam tego, jak tyle osób może patrzeć się w krocze rodzącej a kiedyś oglądałam jakiś film i tam normalnie poród kręcili i zdjęcia były robione, no masakra!
Właśnie jak byłam nastolatką to naoglądałam się takich filmów, gdzie wszystko było widać. Pamiętam te sceny jak wychodziła główka... Miałam tak ok 13 lat, więc troszkę mnie to wtedy przeraziło W życiu bym się nie zgodziła na robienie zdjęć czy kręcenie filmu podczas porodu.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:27   #3083
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja się jeszcze nie zdecydowałam generalnie chciałabym go mieć i tak i nie.
Np jakby przed dzieckiem wyskoczyło mimowolnie co innego??? : cojest:
no padłabym tam chyba razem z nim

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 18:30   #3084
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja się jeszcze nie zdecydowałam generalnie chciałabym go mieć i tak i nie.
Np jakby przed dzieckiem wyskoczyło mimowolnie co innego??? : cojest:
no padłabym tam chyba razem z nim
: hahaha:

Jeszcze troche czasu do rozwiązania, jednak myśli juz mi chodzą po głowie.

Co by tu zjeść na kolacje hmmm..... zjadłabym gyrosa, ale nie chce mi się robic;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-06-19, 18:55   #3085
sindi016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hosenka* Pokaż wiadomość
ja lubię mięso, ale nie jadałam często (1-2 razy w tygodniu), ale teraz, w ciąży zdecydowanie bardziej ciągnie mnie do mięsa niż owoców (btw: Zmusiłam się do zjedzenia pomarańczę i mi niedobrze ...) czy warzyw.

Po pracy czeka na mnie spagetti z kurczakiem i sosem

---------- dopisano o 15:01 ---------- poprzedni post napisano o 15:00 ----------

hehehe, mnie też :d od prawie miesiąca nie zjadłam ani jednego i w ogóle mi nie przychodzi do głowy, ze można by zjeść.

ale zachciało mi się pomarańczy!!!
A jajek nie jadam jak nie jadłam i o dziwo fast foodów również choć kebaba widzę z okna

aniołek [*] 9.07.2011r.
aniołek [*] 21.06.2012r.

30.07.2009 - Małżonkowie

sindi016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:01   #3086
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, dlatego wcześniej możesz lewatywę mieć

A wiecie, że zamiast męża to może być siostra, mama, przyjaciółka itd?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:08   #3087
badziabadzia
Zakorzenienie

ja bym chciala zeby Tz byl przy porodzie wiem ze z nim byloby latwiej
Stary 2012-06-19, 19:25   #3088
ania13.03
Zadomowienie

Ja ostatnio bez Tzta bym chyba nie urodzila Zostalam pozostawiona sama sobie na kilka godzin, sama w sali, podpieta do ktg. Z kazdym skurczem tetno dziecka spadalo i Tz ochodzil sie chyba z 15 razy zanim ktokolwiek sie tym w ogole zainteresowal Naprawde nie wiem co bym bez niego zrobila. A mloda urodzila sie dwa razy owinieta pepowina

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:28   #3089
e_vel
Wtajemniczenie

Myślałam, ze sobie popiszę z Wami, ale zaczyna grzmieć, więc się zanosi na burzę.
Apropo kwasu foliowego to mój lekarz od początku mi powtarza, że jest to baaaardzo ważne. I zamiast zwykłego kwasu biorę do piątku FEMIBION NATAL 1, a po 12 tygodniu FEMIBION 2 z kwasami DHA. W tym drugim są już witaminy. Do 12 tygodnia nie powinno się jeść witamin, żeby dziecko za duże nie urosło. Przy córeczce też brałam te preparaty ale miały jeszcze starą nazwę FEMINATAL. Można sobie poczytać o tym na ich stronce. Inna bajka jest taka, że jest drogi. Za 2 dałam 46 zł

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

ja mam nadzieję rodzić z Mężem - córeczkę też rodziliśmy razem i polecam wszystkim
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 19:31   #3090
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34802764]Hope, dlatego wcześniej możesz lewatywę mieć

A wiecie, że zamiast męża to może być siostra, mama, przyjaciółka itd?[/QUOTE]

rozważam jeszcze nie gadaliśmy o porodzie

mam pytanie do nauczycielek, studentek etc
orientujecie się o jakiejś pozycji w internecie nt Wychowania religijnego? właśnie przełożyli nam zajęcia i na gwałt prezentacja

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości