Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 17:56   #1111
martabeata
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy [posty chorobowe, wątek zbiorczy]" cz. II

Myśli anorektyczne to wynik wygłodzenia... To jakas bzdura. Przeciez jakos trzeba "dojsc" do tego wygłodzenia. Wiec myśli ano pojawiaja sie jeszcze przed tym wygłodzeniem.

Nie podoba mi sie ta metoda :-P W ogole nie skupia sie na przyczynach.
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:28   #1112
aguseq
Raczkowanie

Ale niepodważalnym pozostaje fakt, że kiedy anorektyczka/anorektyczkę się dożywi, to gadka jest inna. Widzę to po sobie. Za to po tym etapie powinna chyba pojawić się jakaś terapia skoncentrowana na ANOREKTYCZNYCH MYŚLACH, które btw pozostają, a nawet czasem się nasilają...
Nie podoba mi się ta terapia. ; ))
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 21:43   #1113
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguseq Pokaż wiadomość
Ale niepodważalnym pozostaje fakt, że kiedy anorektyczka/anorektyczkę się dożywi, to gadka jest inna. Widzę to po sobie. Za to po tym etapie powinna chyba pojawić się jakaś terapia skoncentrowana na ANOREKTYCZNYCH MYŚLACH, które btw pozostają, a nawet czasem się nasilają...
popieram.
tnajpierw ycie +terapia, rozmowy o tym co przezywamy itd..
pozniej terapia jest juz inna, koncentracja jest na czyms innym niz waga i jedzenie..
widzi sie roznice we wlasnym podejsciu ..

szkoda ze wiekszosc rezygnuje na etapie pierwszym..
Stary 2012-06-18, 22:58   #1114
Ilta
Zadomowienie

Większość święcie właśnie wierzy, że problem jest tylko w jedzeniu.
Idąc tą drogą to teraz, po terapii, ile razy zaczynam myśleć na melodię: "A może by tak 10kg mniej ? To bym była drobna, piękna, miała to, miała tamto, tamten by popatrzył, tamten by lubiał, bla bla bla" powinnam iść po drożdżówkę

No dobra - w tym sensie podoba mi się ta metoda, buhahaha

Śmiechem chichem ale teraz poważnie - jak się chce polecać jakąś metode, to trzeba walić konkretami, nazwiskami, literaturą. I te konkrety to np. co to są, kurcze, te "anorektyczne myśli".

A tak w ogóle to napisałam w tamym poście "młyn na wodę" a nie "woda na młyn"
Ilta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 09:51   #1115
misia332
Zakorzenienie

Dalej leżac U:

- placek dukanowy (1 jajo, 3 łyżki otrąb, łyżka jog. nat) z połową jogurtu i truskawkami, pomarańcz, czarna kawa, kilka fistaszków

- sałatka : kuskus, pomidor, ogórek, czerwona fasola, tuńczyk z wody, łyżka serka homo, przyprawy

-lód jogodowo-śmietanowy, ale własnej roboty

-jajko na twardo, warzywa
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:03   #1116
NiomNiom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dalej leżac U:

- placek dukanowy (1 jajo, 3 łyżki otrąb, łyżka jog. nat) z połową jogurtu i truskawkami, pomarańcz, czarna kawa, kilka fistaszków Spojrzywszy na "leżąc", zatwierdzam. W porządku, tylko fistaszków mogło być nieco więcej

Tu owoce. Niewiele, bo "leżąc", ale jabłko + gruszka jak najbardziej ok.

- sałatka : kuskus, pomidor, ogórek, czerwona fasola, tuńczyk z wody, łyżka serka homo, przyprawy Gut, mogło być zaliczone jako "obiad".

-lód jogodowo-śmietanowy, ale własnej roboty W porządku, jak własnej roboty, to zdrowiej : )

-jajko na twardo, warzywa 2 jajka + mam nadzieję, że warzyw było sporo.
Ogólnie jadłospis ciężko ocenić, biorąc pod uwagę tryb "100% leżenie". Ale radzisz sobie : )

P:
śniadanie:
*jajecznica na teflonie - 2 jajka + chuda szyneczka
* 2 małe kromki żytniego, 3,5 plastra twarogu, parę plastrów ogórka

II śniadanie:
*jabłko
(miała być jeszcze kanapka, ale... )

obiad:
*pół woreczka ryżu brązowego (taaak, wreszcie nie 2 łyżki!)
* kaaawał duszonego łososia (z 30 dag?)
* sałata, 1/4 ogórka, 1/3 puszki groszku

podwieczorek:
*wędzony cycek z kurczaka - 170g na oko
* parę gryzów moreli - piekielnie kwaśna...

kolacja:
* cała miseczka twarogu aksamitnego z cynamonem
* średnia marchew + 1/3 kalarepy + 6 pomidorków koktajlowych

Po 3-dniowej wycieczce-półgłodówce rozpycham sobie jeszcze żołądek colą zero, żeby móc zjadać pełne porcje bez bólu brzuszka.

Do piątku kilogram, a potem tak bardzo chcę wrócić na treningi

Trzymajcie się, dziewuszki.
NiomNiom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:35   #1117
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aguseq Pokaż wiadomość
Ach... to już rozumiem, dlaczego najpierw mają mnie dożywić w szpitalu i nauczyć na nowo jeść i dlaczego nie mogę iść od razu na oddział terapeutyczny... to naprawdę taka różnica, naprawdę zmieniają się myśli?

Wiecie.. dzisiaj pierwszy dzień bez liczenia kalorii (!) SUKCES. Nie wiem co dodać, zmienić? Jakie porcje? Bo w ogóle nie mam wyczucia...
A wagę piszę z paragonów ze sklepów i opakowań.

Ś: 80 g bułki wieloziarnistej z serem smażonym polana
nektarynka
herbata

O: 2 filety w kostce mrożone z mintaja, 2 średnie marchewki, ziemniak, szklanka zupy grochowej (wszystko zmiksowane w blenderze) i łyżka surówki colesław, 7 truskawek

K: 0,5 l wody z elektrolitami z apteki (serce koślawo i niemrawo bije..), 2.5 kromki jasnego chleba posmarowane masłem i od serca żółtego sera, herbata z cytryną

Jestem zapchana po brzegi. Ale postawiłam sobie sprawę jasno....
1 - w miarę sprawnym tempie dojść do normalnego jedzenia
2 - jeść to na co mam ochotę, byle nie przesadzić ilościowo
3 - nie wymiotować i nie brać przeczyszczaczy
4 - zapisywać jadłospisy (tak przykazał mi Mój Kochany)
5 - nie ważyć się, nie mierzyć i codziennie rano patrzeć w lustro i mówić sobie "Dasz radę" a po całym udanym dniu "Brawo, udało Ci się. Możesz być z siebie dumna"
6 - wyrzucić wszystkie małe ciuchy do rozmiaru 36 włącznie (czyli 3/4 szafy...)
7 - przytyć i mieć znów swoje wymiary sprzed 3 lat (99-72-98)
8 - cieszyć się życiem i każdym dniem.
marma53 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:53   #1118
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marma53 Pokaż wiadomość
Ach... to już rozumiem, dlaczego najpierw mają mnie dożywić w szpitalu i nauczyć na nowo jeść i dlaczego nie mogę iść od razu na oddział terapeutyczny... to naprawdę taka różnica, naprawdę zmieniają się myśli?

Wiecie.. dzisiaj pierwszy dzień bez liczenia kalorii (!) SUKCES. Nie wiem co dodać, zmienić? Jakie porcje? Bo w ogóle nie mam wyczucia...
A wagę piszę z paragonów ze sklepów i opakowań.

Ś: 80 g bułki wieloziarnistej z serem smażonym polana
nektarynka
herbata

O: 2 filety w kostce mrożone z mintaja, 2 średnie marchewki, ziemniak, szklanka zupy grochowej (wszystko zmiksowane w blenderze) i łyżka surówki colesław, 7 truskawek

K: 0,5 l wody z elektrolitami z apteki (serce koślawo i niemrawo bije..), 2.5 kromki jasnego chleba posmarowane masłem i od serca żółtego sera, herbata z cytryną

Jestem zapchana po brzegi. Ale postawiłam sobie sprawę jasno....
1 - w miarę sprawnym tempie dojść do normalnego jedzenia
2 - jeść to na co mam ochotę, byle nie przesadzić ilościowo
3 - nie wymiotować i nie brać przeczyszczaczy
4 - zapisywać jadłospisy (tak przykazał mi Mój Kochany)
5 - nie ważyć się, nie mierzyć i codziennie rano patrzeć w lustro i mówić sobie "Dasz radę" a po całym udanym dniu "Brawo, udało Ci się. Możesz być z siebie dumna"
6 - wyrzucić wszystkie małe ciuchy do rozmiaru 36 włącznie (czyli 3/4 szafy...)
7 - przytyć i mieć znów swoje wymiary sprzed 3 lat (99-72-98)
8 - cieszyć się życiem i każdym dniem.
A gdzie terapia??
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 20:58   #1119
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez NiomNiom Pokaż wiadomość
Ogólnie jadłospis ciężko ocenić, biorąc pod uwagę tryb "100% leżenie". Ale radzisz sobie : )

P:
śniadanie:
*jajecznica na teflonie - 2 jajka + chuda szyneczka
* 2 małe kromki żytniego, 3,5 plastra twarogu, parę plastrów ogórka

II śniadanie:
*jabłko
(miała być jeszcze kanapka, ale... )

obiad:
*pół woreczka ryżu brązowego (taaak, wreszcie nie 2 łyżki!)
* kaaawał duszonego łososia (z 30 dag?)
* sałata, 1/4 ogórka, 1/3 puszki groszku

podwieczorek:
*wędzony cycek z kurczaka - 170g na oko
* parę gryzów moreli - piekielnie kwaśna...

kolacja:
* cała miseczka twarogu aksamitnego z cynamonem
* średnia marchew + 1/3 kalarepy + 6 pomidorków koktajlowych

Po 3-dniowej wycieczce-półgłodówce rozpycham sobie jeszcze żołądek colą zero, żeby móc zjadać pełne porcje bez bólu brzuszka.

Do piątku kilogram, a potem tak bardzo chcę wrócić na treningi

Trzymajcie się, dziewuszki.
Ten jadłospis to R, do P jeszcze daleeeeeekooooo.. Trzymam kciuki !
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:05   #1120
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej leżac U:

- placek dukanowy (1 jajo, 3 łyżki otrąb, łyżka jog. nat) z połową jogurtu i truskawkami, pomarańcz, czarna kawa, kilka fistaszków

- sałatka : kuskus, pomidor, ogórek, czerwona fasola, tuńczyk z wody, łyżka serka homo, przyprawy

-lód jogodowo-śmietanowy, ale własnej roboty

-jajko na twardo, warzywa
Głodowo wręcz.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 21:32   #1121
aguseq
Raczkowanie

dzisiejsze P:
ś : 2 kromki pszennego, 1 z masłem, serem żółtym i szynką, 2 z pasztetem i serem żółtym, po pomidorze i ogórku na każdej; serek homo z garścią płatków i kawa
2 śn: a) drożdżówka z rabarbarem i kawa z automatu
b) mała bułka z serem, szynką i ogórkiem
o : 1,5 buchta () z jogurtem i pasek gorzkiej czekolady
p : deser mleczny Riso i ogromniasty banan (no, przysięgam, takiego to jeszcze w życiu nie widziałam O.o )
k : 1,5 kromki pszennego, z masłem, serem, szynką, warzywkami; kawa zbożowa z mlekiem

potem wpadnie jeszcze miseczka jogurtu lub serka homo z płatkami

I jak to wygląda? Można to potraktować jako jakiś fundament? Co pozmieniać ?..
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:05   #1122
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
A gdzie terapia??
Dzisiaj miałam być przyjęta na całodobowy oddział psychiatryczny nastawiony właśnie na terapię, ale kierownik stwierdził, że nie przyjmie mnie dziś, bo nie mogę zacząć terapii, kiedy nic nie jem, a co zjem to zwymiotuję. I że najpierw do szpitala i po potwierdzonym pobycie w szpitalu może mnie przyjąć..... w maju! ... Z jednego odesłali mnie do drugiego z braku miejsc, w drugim ordynator napisał na skierowaniu, że data przyjęcia "16.sierpnia" i taki tekst "Jeśli pani chce się u nas leczyć, to musi coś ze sobą zrobić, bo tak dalej niejedząc i ograniczając płyny nie dożyje pani z takim bmi. Musi pani znaleźć sobie inny szpital. Do widzenia." ... rozpłakałam się..
Nie ma co liczyć na służbę zdrowia... sama muszę się za siebie wziąć, sama się przemóc, sama się pilnować, sama przytyć...
A znalazłam takie zdjęcie jak powinien mniej więcej wyglądać jadłospis osoby z ED...
Stary 2012-06-19, 22:12   #1123
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dzisiaj miałam być przyjęta na całodobowy oddział psychiatryczny nastawiony właśnie na terapię, ale kierownik stwierdził, że nie przyjmie mnie dziś, bo nie mogę zacząć terapii, kiedy nic nie jem, a co zjem to zwymiotuję. I że najpierw do szpitala i po potwierdzonym pobycie w szpitalu może mnie przyjąć..... w maju! ... Z jednego odesłali mnie do drugiego z braku miejsc, w drugim ordynator napisał na skierowaniu, że data przyjęcia "16.sierpnia" i taki tekst "Jeśli pani chce się u nas leczyć, to musi coś ze sobą zrobić, bo tak dalej niejedząc i ograniczając płyny nie dożyje pani z takim bmi. Musi pani znaleźć sobie inny szpital. Do widzenia." ... rozpłakałam się..
Nie ma co liczyć na służbę zdrowia... sama muszę się za siebie wziąć, sama się przemóc, sama się pilnować, sama przytyć...
A znalazłam takie zdjęcie jak powinien mniej więcej wyglądać jadłospis osoby z ED...
często na oddziałach endokrynologicznych jest możliwość hospitalizacji w celu "dożywienia". będziesz pilnowana, odbudujesz organizm, a 16. sierpnia trafisz na terapię.

kiedy byłam w szpitalu, kolega z baaardzo zaawansowanym ED, bmi 12 bodajże, wymiotował po każdym posiłku, leżał pod kroplówką prawie non stop, został przeniesiony na endokrynologię właśnie, bo jaki jest sens ratowania życia u osoby totalnie! zdominowanej przez objawy w szpitalu leczenia zaburzeń odżywiania? chłopak przez trzy miesiące nie osiągnał BMI, od którego można było rozpocząć terapię; doktor Curyło dał mu szansę i wziął go raz na terapię grupową na próbę i chłopak nie odezwał się ani slowem, zasypiał, był całkowicie wyłączony, gdyż jego myśli zajmowało jedzenie, głód i kombinowanie jak zwymiotować.

może spróbuj na tej endokrynologii? nie wiem, jak dokładnie wygląda procedura przyjęcia, więc z tym Ci nie pomogę, ale dobrze mieć świaodmość, że istnieje takie wyjście.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:14   #1124
misia332
Zakorzenienie

[QUOTE=NiomNiom;34804336]Ogólnie jadłospis ciężko ocenić, biorąc pod uwagę tryb "100% leżenie". Ale radzisz sobie : )

w sumie dzisiaj nie leżałam w ogóle, już chodziłam....
Stary 2012-06-19, 22:15   #1125
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
byłam w takiej samej sytuacji..
pozwolilo mi sie to odbic..
wzielam za siebie odpowiedzialnosc..

znalazlam inny szpital,zgadzajac sie na wszystkie warunki..

od Ciebie zalezy co teraz zrobisz..
Stary 2012-06-19, 22:28   #1126
marma53
Raczkowanie

Co zrobię? Wrócę do wyglądu sprzed 3 lat i będę szczęśliwa. To mój cel.
Nauczę się jeść, kontrolować się. I jak przytyję pójdę na terapię.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
często na oddziałach endokrynologicznych jest możliwość hospitalizacji w celu "dożywienia". będziesz pilnowana, odbudujesz organizm, a 16. sierpnia trafisz na terapię.

kiedy byłam w szpitalu, kolega z baaardzo zaawansowanym ED, bmi 12 bodajże, wymiotował po każdym posiłku, leżał pod kroplówką prawie non stop, został przeniesiony na endokrynologię właśnie, bo jaki jest sens ratowania życia u osoby totalnie! zdominowanej przez objawy w szpitalu leczenia zaburzeń odżywiania? chłopak przez trzy miesiące nie osiągnał BMI, od którego można było rozpocząć terapię; doktor Curyło dał mu szansę i wziął go raz na terapię grupową na próbę i chłopak nie odezwał się ani slowem, zasypiał, był całkowicie wyłączony, gdyż jego myśli zajmowało jedzenie, głód i kombinowanie jak zwymiotować.

może spróbuj na tej endokrynologii? nie wiem, jak dokładnie wygląda procedura przyjęcia, więc z tym Ci nie pomogę, ale dobrze mieć świaodmość, że istnieje takie wyjście.
O, dziękuję za tę informację. Bardzo przydatna. Spróbuję więc i zobaczę co da się zrobić. Bardzo, bardzo chcę w końcu być zdrowa.
Stary 2012-06-19, 23:00   #1127
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Co zrobię? Wrócę do wyglądu sprzed 3 lat i będę szczęśliwa. To mój cel.
Nauczę się jeść, kontrolować się. I jak przytyję pójdę na terapię.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

O, dziękuję za tę informację. Bardzo przydatna. Spróbuję więc i zobaczę co da się zrobić. Bardzo, bardzo chcę w końcu być zdrowa.
skad jestes i ile masz lat?
moge Ci dac namiary,,
Stary 2012-06-19, 23:20   #1128
Ilta
Zadomowienie

Cytat:
Póki co to z posta nie da się nic wywnioskować - jest czerwiec a wypisali Ci przyjęcie na maj. 2013 ? Coś mi się wierzyć nie chce- w najbardziej obleganych szpitalach słyszałam o półrocznym terminie pobytu.
A ten 16 sierpień to do czego ma być ? Do szpitala psychiatrycznego czy normalnego ?
Stary 2012-06-20, 07:10   #1129
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
Póki co to z posta nie da się nic wywnioskować - jest czerwiec a wypisali Ci przyjęcie na maj. 2013 ? Coś mi się wierzyć nie chce- w najbardziej obleganych szpitalach słyszałam o półrocznym terminie pobytu.
A ten 16 sierpień to do czego ma być ? Do szpitala psychiatrycznego czy normalnego ?
Tak, na ten oddział terapeutyczny są takie długie kolejki, wczoraj oddziałowa pielęgniarka sprawdzała wolne terminy.
A ten 16 sierpień to do wojskowego szpitala psychiatrycznego.

Tapetka22, dziękuję za chęć pomocy

edit. 8:36
Właśnie zjadłam śniadanie. Powiecie mi czy w sam raz? Naprawdę nie mam pojęcia jakie porcje jeść...
Ś: 1 naleśnik z odrobiną banana i 2 łyżeczkami konfitury truskawkowej,
1 naleśnik z (na oko) 50 g twarogu półtłustego, cynamonem, odrobiną cukru i łyżką śmietany 30%
kromka chleba pszennego - 1/2 z serkiem topionym śmietankowym, 1/2 z serem smażonym polana
kawa 2 w 1

Edytowane przez marma53
Czas edycji: 2012-06-20 o 08:40
Stary 2012-06-20, 08:36   #1130
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Tak, na ten oddział terapeutyczny są takie długie kolejki, wczoraj oddziałowa pielęgniarka sprawdzała wolne terminy.
A ten 16 sierpień to do wojskowego szpitala psychiatrycznego.

Tapetka22, dziękuję za chęć pomocy
są długie, ale zawsze istnieje możliwość przyspieszenia przyjęcia. Ludzie rezygnują, duuużo osób odpada, część przerywa hospitalizację i wtedy są wolne miejsca.

trzeba dzwonić - a nuż się uda.

Stary 2012-06-20, 08:42   #1131
marma53
Raczkowanie

Tak, tak, z tamtą siostrą oddziałową jestem w stałym kontakcie, bo na tym oddziale przyjmuje mój lekarz, więc jak coś się zwolni jako pierwsza będę wiedziała, będzie do mnie dzwonić.
Warunek przyjęcia i rozpoczęcia terapii - przytyć. I jeść normalnie.
Stary 2012-06-20, 10:42   #1132
Ilta
Zadomowienie

To ja się pytam co Ty robisz za ekranem zamiast leżeć na oddziale w normalnym szpitalu w celu dożywienia ? Jak zobaczę zdanie z użyciem słowa "sama" to zacznę walić głową w mur.
Stary 2012-06-20, 11:42   #1133
misia332
Zakorzenienie

Moje już prawie chodzące U:

8.00 trzy ciastka z płatków owsianych ( sama upiekłam rano i miałam wielką ochotę), trzy plastry świeżego anansa

12.00 salaterka sałatki (makaron 2 garście, grillowane warzywa (cukinia, papryka, groszek zielony świeży, szpinak), świeży pomidor)

16.00 pomarańcza, kawa czarna

20.00 nie mam pomysłu
Stary 2012-06-20, 13:14   #1134
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:

8.00 trzy ciastka z płatków owsianych ( sama upiekłam rano i miałam wielką ochotę), trzy plastry świeżego anansa

12.00 salaterka sałatki (makaron 2 garście, grillowane warzywa (cukinia, papryka, groszek zielony świeży, szpinak), świeży pomidor)

20.00 nie mam pomysłu
Głodujesz.
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 13:24   #1135
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

20.00 nie mam pomysłu
Właśnie. Co to za głodówa? I po co się usprawiedliwiasz odnośnie ciastek?
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 16:52   #1136
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilta Pokaż wiadomość
To ja się pytam co Ty robisz za ekranem zamiast leżeć na oddziale w normalnym szpitalu w celu dożywienia ? Jak zobaczę zdanie z użyciem słowa "sama" to zacznę walić głową w mur.
chcesz sie wyleczyc i byc zdrowa?
chcesz isc do szpitala z terapia?

musisz najpierw pocierpiec troche i isc na oddzial endo lub wewnetrzny..
innej drogi nie ma a SAMA nie dasz sobie rady!!
Stary 2012-06-20, 19:33   #1137
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
chcesz sie wyleczyc i byc zdrowa?
chcesz isc do szpitala z terapia?
musisz najpierw pocierpiec troche i isc na oddzial endo lub wewnetrzny..
innej drogi nie ma a SAMA nie dasz sobie rady!!
Co ja tu robię po drugiej stronie ekranu? Siedzę. I nie piszę pustych słów.
Postarałam się dzisiaj.

Dziś:
Ś: 1 naleśnik z 4 plastrami banana i 2 łyżeczkami konfitury truskawkowej
1 naleśnik z 50 g twarogu półtłustego, łyżką śmietany 30% i 1/4 małego banana, cynamonem i łyżeczką cukru, kawa z mlekiem, kromka chleba pszennego - 1/2 z serem smażonym polana, 1/2 z serkiem topionym

IIŚ: 2 jabłka, serek bakuś biszkoptowy, kanapka "mleczny start", szklanka truskwek, kawa z mlekiem

O: 110 g łososia pieczonego, 2 łyżki zasmażanej marchewki z groszkiem, 60 g bułki pszennej z masłem i żółtym serem, 50 g bułki wiejskiej ciemnej z masłem i pomidorem suszonym

P: jabłko, brzoskwinia, 7 truskawek, Monte drink

K: 100 g bułki pszennej z masłem - 1/2 z żółtym serem, 1/2 z pastą łososiową

Ojciec nie zgodził się, abym poszła gdziekolwiek do szpitala, bo nie widzi takiej potrzeby, że mogę przecież jeść w domu to na co mam ochotę, a nie w szpitalu takie "wyjałowione i pozbawione smaku jedzenie".
Że nigdzie lepiej mi nie będzie jak w domu i nigdzie szybciej do siebie nie dojdę jak w domu.
Stary 2012-06-20, 19:58   #1138
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Ojciec nie zgodził się, abym poszła gdziekolwiek do szpitala, bo nie widzi takiej potrzeby, że mogę przecież jeść w domu to na co mam ochotę, a nie w szpitalu takie "wyjałowione i pozbawione smaku jedzenie".
Że nigdzie lepiej mi nie będzie jak w domu i nigdzie szybciej do siebie nie dojdę jak w domu.
a Ty? co uważasz? i ile masz lat?

napisałaś to, o czym powiedział Ci ojciec raczej chłodno, poczułaś się zbagatelizowana?

Stary 2012-06-20, 20:39   #1139
marma53
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a Ty? co uważasz? i ile masz lat?

napisałaś to, o czym powiedział Ci ojciec raczej chłodno, poczułaś się zbagatelizowana?
ja mam 20 lat. jestem od niego emocjonalne uzależnieniona i strach przed jego wybuchem furii jest paraliżujący. Czasami umiem mu dogadać i zrównać go z błotem, ale kiedy chodzi o mnie to wolę się nie wypowiadać, bo on uważa, że to wszystko to moje wymysły i jak sama tak się zniszczyłam to i sama mam się "naprawić".
Po dzisiejszym dniu jest okej.. trochę dolegliwości fizycznych - ból brzucha, przejedzenie itd. Ale psychicznie dobrze, bo... pozwoliłam sobie to zjeść i powtarzam sobie, że to "na zdrowie i dla zdrowia". Patrzę na zdjęcia z przed 3 lat i chcę do tego wrócić. Nie chcę już wyglądać jak 12-latka..
Zbagatelizowana i olana poczułam się wczoraj jak lekarz w ostatniej chwili zmienił zdanie i odesłał mnie do drugiego szpitala, a tam powiedział kierownik, że nie ma miejsc i że mam poszukać sobie innego szpitala.
Był ze mną mój chłopak, który powiedział (zresztą jak i mój ojciec), że żaden szpital i oddział mi nie pomoże i nie dopilnuje mnie, dopóki ja sama nie wezmę za siebie odpowiedzialności... i wczoraj dotarło do mnie, że nie mogę wymagać od innych pomocy samej nic nie robiąc albo za mało robiąc i tak naprawdę jestem zdana sama na siebie i skoro potrafiłam siebie pilnować, żeby nie jeść i chudnąć, tak teraz mogę się pilnować, aby jeść, przybrać do BMI w normie... pierwszy raz powiedziałam ojcu, że przez cały czas mam problem z jedzeniem i on też mi pomaga. Tylko palnął głupie zdanie "Chociażbyś miała zwymiotować, to jedz" .. staram się unikać emocji, gdy piszę o nim. Byłoby ich za wiele.
Stary 2012-06-20, 21:33   #1140
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 20 lat. jestem od niego emocjonalne uzależnieniona i strach przed jego wybuchem furii jest paraliżujący. Czasami umiem mu dogadać i zrównać go z błotem, ale kiedy chodzi o mnie to wolę się nie wypowiadać, bo on uważa, że to wszystko to moje wymysły i jak sama tak się zniszczyłam to i sama mam się "naprawić".
Po dzisiejszym dniu jest okej.. trochę dolegliwości fizycznych - ból brzucha, przejedzenie itd. Ale psychicznie dobrze, bo... pozwoliłam sobie to zjeść i powtarzam sobie, że to "na zdrowie i dla zdrowia". Patrzę na zdjęcia z przed 3 lat i chcę do tego wrócić. Nie chcę już wyglądać jak 12-latka..
Zbagatelizowana i olana poczułam się wczoraj jak lekarz w ostatniej chwili zmienił zdanie i odesłał mnie do drugiego szpitala, a tam powiedział kierownik, że nie ma miejsc i że mam poszukać sobie innego szpitala.
Był ze mną mój chłopak, który powiedział (zresztą jak i mój ojciec), że żaden szpital i oddział mi nie pomoże i nie dopilnuje mnie, dopóki ja sama nie wezmę za siebie odpowiedzialności... i wczoraj dotarło do mnie, że nie mogę wymagać od innych pomocy samej nic nie robiąc albo za mało robiąc i tak naprawdę jestem zdana sama na siebie i skoro potrafiłam siebie pilnować, żeby nie jeść i chudnąć, tak teraz mogę się pilnować, aby jeść, przybrać do BMI w normie... pierwszy raz powiedziałam ojcu, że przez cały czas mam problem z jedzeniem i on też mi pomaga. Tylko palnął głupie zdanie "Chociażbyś miała zwymiotować, to jedz" .. staram się unikać emocji, gdy piszę o nim. Byłoby ich za wiele.
tu nie musisz ich tłumic..
predzej czy później bedzie ich tyle ,że wybuchniesz...zajesz,za** ygasz, zapijesz...

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości