|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: kiecki maxi, kiecki mini, odchudzanie do bikini!
Cytat:
Zaczęły się takie upały i teraz mnie to totalnie dołuje ![]() Ostatni raz, kiedy nie wyglądałam tak strasznie tragicznie megaturbo grubo, tylko po prostu jak "gruszka przy kości" to było 9kg temu ... Kiedy mi się uda pozbyć 9kg?! A kiedy 14? Wiem kiedy - nigdy :/.
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po czym przytyłam w ciągu ostatniego roku 10 kg. Ładnie można podsumować, jest 15 kg na plusie. I zawaliło mi się duużo, zresztą same wiecie, co miało też związek z tym, że tyłam itd. No i po długich przejściach, leczeniu itd jakoś dotało do mnie, że wnerwianie się na rzeczywistość nic nie da i niczego nie zmieni, nic się też nie zmieni tak po prostu z dnia na dzień, nie obudzę się z motywacją do diety i ćwiczeń. Jedyne co mogę zrobić to sama na to pracować. Zwłaszcza, że gdybym miała cudowną figurę, pewnie wcale bym się nią nie cieszyła. No tak już jest, dopiero jak na coś zapracujemy, jesteśmy w stanie to docenić. Jak ze zdrowiem, nie? Nie myśli się o tym dopóki się nie zachoruje. Ja wiem, że pierniczę i to się nie nadaje w ogóle na wątek o odchudzaniu, bo logiczne- nie wejdę na wątek o paznokciach z tekstem, że poobgryzane pazury też mogą być ładne. Noo, generalnie chodzi mi o to, że jak przestałam się przejmować wagą, odchudzaniem, narzuciłam sobie jakieś tam ograniczenia w jedzeniu ale tylko takie, których spełnienie nie jest problemem, a ćwiczę żeby bardziej lubić swoje ciało, a nie żeby osiągnąc jakieś abstrakcyjne założenia, to zaczęłam chudnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Winyl, ja też nigdy nie schudnę
![]() Mam za mało silnej woli....... A wszystko co zrzuciłam to powróciło jak bumerang przez tą sesję ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Idę się jeszcze pouczyć i spać... Dobranoc ![]()
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
kocham Was
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aniabaniaa Czas edycji: 2012-06-18 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Wiiiinyyyyyyyyl, ja przez wielkie cyce i brak talii wyglądam jak taki mały wieloryb
![]()
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny... dlaczego zakładacie ,że nie dacie rady? z takim podejściem na pewno Wam się nie uda!
trochę więcej wiary w siebie i w swoje możliwości. nie możecie poddawać się już na starcie ![]() spiąć poślady, rozpisać sobie plan działania i do roboty!możecie jeść dużo i zdrowo, ale mimo to i tak najwazniejsze są ćwiczenia. zacznijcie sobie na początek coś delikatnego,i stopniowo zwiększajcie. nie rzucajcie się od razu na mega męczące ćwiczenia, bo wiadomo,że po pierwszym 10 minutach będzie zmęczone i zniechęcone do działania. najpierw spróbujcie czegoś luźnego. po 20 minut dziennie i stopniowo zwiększać czas ćwiczeń. z czasem wejdzie Wam to w krew. głowa do góry i nie smucić mi się tu i nie poddawać!! ![]() czytam Was cały czas, ale jakoś nie mogę się wbić, bo mam @ i wszystko jest na NIE....
#879 | |
Zakorzenienie
|
Agnesuk, tylko kiedy znaleźć czas na ćwiczenia?
Ja wstaję o 6:00, do domu wracam 17:30. Zanim cokolwiek ogarnę to jest po 18:00. Potem tż/koleżanki/jakieś bieżące sprawy, wracam o 22:00, prysznic i śpię. Pół soboty załatwiam sprawy, na które nie mam czasu w tygodniu, potem zazwyczaj coś już mamy zaplanowanego. Mogę ćwiczyć 8min,ale na mnie już dawno przestaly robić wrażenie, a na godzinę ćwiczeń nie mam czasu ![]() Wczoraj jak wyszłam 6:30 to wróciłam po 22:00 i padłam spać, nie wiem skąd mam wytrzasnąć czas na ćwiczenia,już nie mówiąc o siłowni ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie przeciwnie, przy takim jedzeniu żyję, mam energię,a nie czuję się jak ociężały potwór :P Wpadłam w dołek,jak wygrzebię się z niego to napiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Moooniaaaaa, co jest?
![]() Agnesuk też mam @ masakra! Nie dość, że gorąco i jak będę jechać busem to dupa mi się do fotela przylepi to jeszcze @... ![]() ![]()
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
monia - jak się chcę to sie znajdzie czas. każda wymówka jest dobra żeby nie ruszyć tyłka i tylko marudzić,że jest się grubym.
psyhe - noooo, masakra jakaś jest!!
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj siedziałam chyba z godzinę w przychodni i tak mi się tyłek i plecy przykleiły,że zaczelam się zastanawiać czy nie usiadłam na pomalowanym krześle ![]() Agnesuk to nie wymówka, tylko ciężko znaleźć czas na cokolwiek jeśli pół doby pochłania praca. Nawet jak się uczyłam i pracowałam to było mi latwiej znaleźć czas na cokolwiek, można było iść na zajęcia, potem do pracy, a po robocie w dres i biegałyśmy chociażby o 22:00 bo następnego dnia nie trzeba było rano wstawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
Chciałam Wam życzyć udanego popołudnia i wieczoru
![]() Ja się kąpię, maluję, ubieram, wsiadam do mojej bryki z "ręczną klimą" i jadę tam, gdzie nie powinnam ![]()
#884 |
Wtajemniczenie
|
monia - no dobrze rozumiem Cię, ale takim sposobem ciężko będzie uzyskać zadowalające efekty. nie chcę tutaj nikogo urazić itp. po prostu podpowiadam to co wiem i to co mogę. mam nadzieje,że nie odebrałaś tego w złośliwy sposób.
![]() laura - gdzieś Ty pojechała? ![]() a ja właśnie się zajadam sorbetem truskawkowym, który zrobiłam SAMA ![]()
#885 |
Zakorzenienie
|
Byłam u tż, bo sprzedał auto i nie miał jak się do mnie dostać, a mieliśmy rocznicę.. No to MYK i śmignęłam do Niego!
O mały włos nie wróciłabym do domu, bo powiedziałam mu, że znosi mnie autem na lewą stronę. Kazał mi oddać sobie kluczyki i robił "test" na autostradzie. Oczywiście okazało się, że coś jest nie tak i nie chciał mnie puścić do domu. Jeszcze chwila i pokłócilibyśmy się o auto ![]() Śniadanie: Kromka pieczywa z serem, szynką, pomidorem, ogórkiem Obiad: Pierogi ruskie Potem - kawa i pyszne lody - dwie gałki - jabłko i straciatella.
#886 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i najlepiej nie wrócić ;p 2. hehe zazdroszczę parą, które mają taką datę :P my nie mamy, przez mój brak zdecydowania ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. ![]() tez tak mam, choc mysle ze to glownie przez moj wysoki wzrost ;p mam traumę, bo kiedyś miałam faceta który był ze mną równy + mega chudy, matkooo jakie ja miałam przez to kompleksy ![]() ![]() ja lubię wielkich facetów ;p moj tez ma ok. 185 ale juz np. moj tatuś slodziak ma niby 176, ale coś mi się nie wydaje ;p i jest taki drobniutki i sliczny, czemu nie mam po nim genów ![]() Cytat:
![]() z tym badylem, to dobre, jak mnie wkurzy to mu to powiem ![]() hehe nie wiem, wiesz, ja uwazam tak samo jak Ty ;P cale zycie gdzies jezdzilam i nie byl dla mnie wazny standard ;p wazne bylo, zeby byc poza domem, przezyc cos fajnego, miec mase wspomnien. czesto na wyjazdach jest tak, ze to co idealne = nudne, tak jak piszesz - jestem na to za młoda ;p w d.pie mam takie snobistyczne 14 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. eeeeeeeeeeeeee! nie śmieszne :P to bylo apropo tych obrzydlistw podskornych ![]() ![]() ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() nie wiem co jest, ale waga sukcesywnie rośnie ![]() Cytat:
![]() a wiecie, że wszystkie Was tak widzę? ![]()
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Laura! Faceci to dziady. To oni powinni się starać, kombinować i góry przenosić żeby się do nas dostać. zwlaszcza nasi, mimo ze w to zdanie wpleciemy sobie : eee nie do konca, sama tez nie jestem super ;p to jednak mimo wszystko, sa to te gorsze polowy jak to prawidlowo ujelas
![]() musialam to napisac ;p ale jednocześnie musze przyznac, że jesteś turbo słodziakiem i powinien Ciebie teraz nosić na rękach! w ogole powinien, za caloksztalt ![]() BŚ, tez lubię slowo alkoholek ;D ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- a jeszcze odwołam się do tego co napisalas w swoim długim poscie do Winyla, pisząc ze panikuje ;D no panikuje ![]() kazdy kg wywoluje panike, to prawda, no i ciezko jest mi z tym walczyc . czasami sama sobie wkrecam, ze dodatkowy kg, czy 2 mnie nie ruszaja, ale jednak nie ![]() chcialam sie tylko wytlumaczyc ;p
Edytowane przez aniabaniaa Czas edycji: 2012-06-20 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze nikt nigdy nie nazwał mnie turbo słodziadkiem! Bania.. Jesteś moim guru! ![]() W ogóle wczoraj chciał być taki trędi i w ogóle kolorowy, bo większość Polaków jest ubranych smutno - miał na sobie niebieskie spodnie i różową koszulkę. Myślałam, że padnę ![]() Alkoholek? Na śląsku mówi się ALKUS! Zaraz muszę jechać do roboty... rany, gdzie weekend!
![]() |
#889 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przeczekaj @, chwila moment i będzie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj sobie zrobiłam 1 dzień redukcji, zobaczcie menu, bo ja nigdy nie wiem jak to ustawiać: Rano: kanapka chleba sojowego z masłem orzechowym (-30% tłuszczu) (proteinki! ![]() Potem: 700g truskawek, brzoskwinia, banan, podgryzłam też ze 100g płatków. Obiad: Krem z kalafiora z makaronem. Kolacja: Truskawki (+/- 300g) z jogurtem naturalnym i garścią naturalnej granoli. Koniec. Dzisiaj od razu mi lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Biegaaaaaaaałaaaaaaaam
![]()
![]() |
#891 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Fajne menu, ile zjadłaś w ciągu dnia, 500kcal? Widzę, że jedzenie a la Loriette rządzi. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro normalnie jem 3 posiłki dziennie, a latem jest tak gorąco, że nie chce mi się jeść nawet tych 3 to nie rozumiem dlaczego miałabym się zmuszać. Nie pamiętam jak to jest chodzić z burczącym brzuchem mimo tego, że jem niedużo. Odkąd skurczył mi się żołądek to nie jem za wiele, bo wiąże się to z niepotrzebnym rozpychaniem i dużym bólem. Nie moja wina, że nie szaleje za słodyczami, ciastami i innymi pierdółkami.
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to dobiłam do swojego wagowego celu, jeszcze kilka centymetrów w kilku miejscach i mission accomplished ![]() ![]()
Edytowane przez Sunday Rose Czas edycji: 2012-06-20 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Winyyyyyyyyl
![]() ![]() Na śniadanie zjadłam twaróg, szynkę i pół pomidora Na 2 śniadanie sałatkę z brokułami, fetą, kukurydzą i sosem czosnkowym Na obiad będzie mała miseczka pomidorówki z ryżem Na podwieczorek truskawy i 2 łyżeczki jog. nat. ![]() ![]() Na kolację zjem wieśniaka z pomidorem i powiem mamie żeby mi rzodkiewkę kupiła ![]() No i jeszcze coś! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Sandej, gratki ![]()
![]() |
#895 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyrzucić wagę z domu! (albo niech ktoś Ci kupi wagę, która permanentnie pokazuje za mało ![]() Cytat:
![]() Alkus to mogę być ja po niej ![]() Cytat:
![]() Jesteś dzisiaj miszczynią złośliwości ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co myślisz o takich zwykłych przysiadach? W trakcie oglądania seriali? ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko fajnie, tylko że zastanów się nad tym jak jadłaś kiedyś i ćwiczyłaś i co się stało, więc wybacz, że jak piszesz "zjadłam dzisiaj dwa liście odtłuszczonej sałaty i biegałam 30km" to Ci nie przyklaskuję. Masz bardzo ładną figurę, w życiu Ci się układa, zdrowa jesteś i po co to psuć? ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Te 8-minutówki są naprawdę genialne, szczególnie na początek ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ODDAWAJ MI TE SAŁATKI!! ![]() Kocham zieloną herbatę!
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2012-06-20 o 15:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przynajmniej widzę, że ktoś mnie rozumie ![]() ![]() Ja myślę, że te przysiady dają milion razy więcej niż osławione brzuszki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
Winyl biegam rano
![]() ![]() ![]() U mnie właśnie cały dzień pochmurno, ale koło południa było duszno... Teraz trochę wieje ![]() Mówiłam Ci hooooooooooo Winyl do mnie będę Ci robić różne sałatki plus moją popisową jest z tuńczykiem, na co Ty, że nie lubisz tuńczyka ![]() Złamałaś moje biedne, małe, psyholkowe serdunio ![]() Tekst z odtłuszczoną sałatą mnie zabił ![]() AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!! !! Psyhe chce we wrześniu pobiec w półmaratonie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#899 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo, super super! kojarzę te z 8-minutówek, parę wymachów a byłam wykończona ![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz, że nie powinno się jeść więcej, niż puszkę tuńczyka miesięcznie? ![]() ![]() Półmaraton brzmi super, trzymam kciuki żeby się udało! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marzę o tym, żeby sama z siebie chodzić spać o 23-24 i budzić się o tej 7-8 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.