Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-19, 22:05   #4891
Dojotka1987
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV

uciekam spac spijcie spokojnie) dobranoc i do jutra)
Stary 2012-06-19, 22:07   #4892
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
no ja slyszalam ze podobno dziasla sa takie mieksze i latwiej przyklajaja sie resztki posilku, wiec niedokladne umycie powoduje pruchnice... dlatego ja myje i zeby i dziasla)

a powiedz mi jak Ty czujesz te skurcze? spina Ci brzuch? bo ja jedyne skurcze jakie mialam to lydki;/
Dziasla sa bardziej rozpulchnione i podatne na krwawienie i wiele osob ze strachu nie czysci dobrze zebow,bo boi sie krwawienia i wtedy niedomyte zeby=wieksze prawdopodobienstwo próchnicy
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:07   #4893
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
spina brzuch i robi się twardy jak kamień
aha, ale da sie to wyczuc tak normalnie? bo ja sie zawsze boje ze cos by sie dzialo a ja nie wyczuje;/
Stary 2012-06-19, 22:08   #4894
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
proszę bardzo
Dziękuje
Stary 2012-06-19, 22:09   #4895
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
Dziasla sa bardziej rozpulchnione i podatne na krwawienie i wiele osob ze strachu nie czysci dobrze zebow,bo boi sie krwawienia i wtedy niedomyte zeby=wieksze prawdopodobienstwo próchnicy
a tak z innej beczki pruchnica "u" czy "ó" ??
Stary 2012-06-19, 22:09   #4896
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
skoro wiesz kto to jest to porozmawiaj z nia...
a tego ze Twoj TZ stoi za Toba murem to zazdroszce z celgo serca!! no moj niestety czesto staje po stronie innych;( zwlaszcza innych lasek;/ jak mnie to denenrwuje tyle razy Mu mowilam ze nie powinno tak byc, ze On popiera kogos innego a nie mnie;/ bez sensu a szkoda gadac bo juz mi sie humor zespul( ale naprawde! ciesz sie ze tak jest u Ciebie

Kochana nie bede sobie ☠☠☠☠☠☠☠ami zaprzatac glowy i sobie nerwow psuc.olewam to totalnie.
moj TZ opowiadal mi ze jak stracilam przytomnosc i erka mnie zabrala do szpitala to najbardziej czego sie bal ze jak cos nie tak bedzie z dzidzia to On nie wiedzialby co ma ze mna zrobic... bo wie ze to byla by dla mnie wiadomosc ktora by mnie zabila....
ja naprawde nie wiem czy psychicznie bym dala rade... dobra! nawet nie chce o tym myslec...
To przykre jak nie masz oparcia w najblizszej Ci osobie ale widac ze sie o Ciebie martwi i kocha-sytuacja o ktorej pisalas to pokazuje.widocznie taki jest ale walcz o swoje!!
Moj M jest naprawde wyajtkowym facetem-takim z innego swiata(kiedys myslalam ze tacy nie istnieja)oczywiscie nie jest bez wad-bo nie ma ludzi idealnych ale jesli chodzi o mnie to ja czasami jak jego guru zyciowe sie czuje.moja tesciowa mi kiedys powiedziala(na samym poczatku) ze moj maz jak sie zakocha to calym soba i jest wtedy jak plastelina w milosci-jak mu sie sie ustawisz tak on sie przylozy.rzeczywiscie ale jednoczesnie to facet z jajami-u niego jest krotka pilka-uwielbiam jego pewnosc siebie i determinacje i zaradnosc w kwestii obstawania za mna to jest tak nawet jak krzykne na Laure czy cos choc nie powinnam to nigdy nie podwazy mojego autorytetu i nie pozwala zeby mala mi pyskowala.ma swoje zasady i sie ich w zyciu trzyma.czasami az mnie to wkurza ale wiem ze dziki nim cos w zyciu osiagnie.bardzo duzo mnie nauczyl.wiele tlumaczyl godzinami czasami ale jeszcze wiele przed nami bo wciaz wlaczy z moja naiwnoscia i zbyt latwym spoufalaniem sie z ludzmi-on wyznaje zasade ze do wszytskiego potrzeba czasu a poki sie nie ma pewnosci trzeba trzymac dystans-ja jestem cholernie latwowierna

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
booooski
ps. fajna bluzka/kiecka/tunika nei wiem co to jest ale ładne
Tunika-chcesz??kupie Ci w prezencie slubnym a TŻ dorzuce cosik w gratisie:Pzeby nie bylo ze tylko tys dostala

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
Czescs wszystkim-znowu dwa dni nadrabialam

Ja mam
Dlaczego?Ja wczoraj wchodzilam
juz?? mam nadzieje ze to nie jelitowka zebyscie nie kurde nie wymeczyli :/

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Myślałam, ale boję się. Kurcze musiałabym wszystkie 4 sztuki usunąć, tylko że one raz są a raz nie. A nie każdy dentysta chce sie podjąć u nas takiego wyrywania jak nie widac zęba Wogóle to nie można w ciąży zębów usuwać???? moja znajoma to chyba ze 3 usuneła w 10-12 tc
ja usuwalam wpoprzedniej.nie ma przeciwskazan.oczywiscie lepiej tego nie robic ale jesli nie mozna czekac trza rwac
Tort rewelacja-szczegolnie napis

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
ooo maaatkooooo nadrobilam was ale malo pamietam
martii chudzino tyyyy jedna cudny brzuszek
madzia makijaz i fryzura pierwsza klasa
kurcze ale wy dzis mutne rzeczy piszecie

kocyk mam identyczny tylko jasny roz gabi ko kocha musi byc do spania wyglada juz jak szmata fdo podlogi ale bez niego nie pojdzie spac kupilam drugi identczny i juz nie przejdzie

ja padam sprzatalam dzis budowe a jeszcze tyle mam tam roboty ogolnie super dzien ustailismy mlodej zjezdzalnie do basenu i miala ekstra zabawe a teraz doppiero zasypia
Gruba sie odezwala powiem Ci ze mojej bratowej siostra miala to samo z synem z tymze w gre wchodzila pielucha.i byla afera jak ja prala bo najpierw musiala ja wyswiechtac jak tylko mogla bo inaczej nie wzial jej ryczal

Dziekujemy za mile slowka a ten komplecik 3 czesciowy pod spodem biala koszula na dlugi rekaw. jest u nas super komis-dla dziewczynek wszytsko!!ale wlasicicelka-moja znajoma mowi ze jej siostra urodzila 2 miesiace temu i bedzie wszytsko wstawiac u siebie to da mi znac

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:09   #4897
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dojotka1987 Pokaż wiadomość
a tak z innej beczki pruchnica "u" czy "ó" ??
ó :d

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:10   #4898
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie dziąseł to ja sobie kupiłam taką pastę przeciw paradontozie, jest ona przeciwko krwawieniu i ładnie ściąga dziąsła. Nie używam jej za każdym razem jak myję zęby, ale jak czuję, że robią się takie miękkie.

Miałam już zapalenie dziąseł i to jest masakra. A dostałam go jedząc słonecznika, który wbił mi się w dziąsło. Myjąc zęby nie skupiałam się wcześniej na dziąsłach tylko zębach. Przez kilka dni mogłam jeść tylko papki.
Dodatkowo Przy takim zapaleniu trzeba koniecznie myć często zęby. Jest ogromny ból, krew się leje z dziąseł. Masakra.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:12   #4899
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Kochane idę spać. Proszę za dużo nie pisać!!!
Dobranoc

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:13   #4900
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

A ja mam w poniedziałek wizytę i ciekawa jestem czy znów da mi skierowanie na USG Niby powinien, ale zobaczymy... Ja to chyba za często chce oglądać tego mojego szkraba

A teraz zmykam do łóżka, jestem padnięta.
Rano jade do laboratorium i trzeba wstac
Dobranoc
Stary 2012-06-19, 22:14   #4901
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a ja zaliczyłam dzisiaj pierwszy skurcz ała coś czuję, że i tym razem bez tabletek się nie obejdzie jak się będą często powtarzać, to muszę przyspieszyć wizytę u gina...
ale masz bolesne??

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
mów na rozstępy. Pisałam wcześniej, że używam tych Babydream fur Mama.
Miałam 2 próbki takich balsamów dla kobiet w ciąży z Perfecty Mama i Ziai.
Moje odczucia:
1) Perfecta - raczej nie skuszę się na niego, bo jak dla mnie kiepsko nawilża, nie mówiąc o natłuszczaniu. Być może u innych się sprawdza, ale nie u mnie.
2) Ziaja - Mniej nawilża i natłuszcza niż ten z Babydream, ale i tak robi to dobrze. ( oczywiście efekty czy będą rozstępy czy nie to później). Jak dla mnie ma zdecydowanie ładniejszy zapach niż Babydream.
Może kupię go sobie z uwagi na zapach.

Ale i tak numerem jeden jak narazie jest dla mnie Babydream, pomimo, że zapach mógłby mieć lepszy i trudno się wchłania.
ktoras juz pisala o tym z ziaji-chyba sprobuje skoro polecacie.

Cytat:
hhehe niezle.
ale mnie maly kopie teraz po tym budyniu

weroniczka wlasnie sie zastanawialam gdzie jestes a pozneij mi sie przypomnialo ze rano cos pisalas ze cie nie bedzie)
to juz szaleje mowisz

do mam ktore dobrze czuja rochy- jak wlasnie jest z ruchliwoscia Waszych malcow?? maja juz swoje pory??moj Mikos ma stale pory o ktorych wariuje

Stary 2012-06-19, 22:15   #4902
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
aha, ale da sie to wyczuc tak normalnie? bo ja sie zawsze boje ze cos by sie dzialo a ja nie wyczuje;/
wierz mi, jak Cię zepnie, to na pewno poczujesz
Stary 2012-06-19, 22:16   #4903
peperonik
Zadomowienie

Sola pisałaś kiedyś,ze dostajesz skierowanie na usg i robisz na nfz, jak cos pokrecilam to mnie popraw. Ciekawi mnie to,bo moja ginka twierdzi,ze ich sprzet jest za slaby na pomiary i mnie wysyla prywatnie i na polowkowe pewnie tez tak bedzie,a ja wolalabym na nfz zrobic jak by byla taka mozliwosc.
Stary 2012-06-19, 22:17   #4904
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
ale masz bolesne??
niestety
Stary 2012-06-19, 22:23   #4905
marti86
Zakorzenienie

ale to niedobrze poki bezbolesne sa to ok gorzej jak bola:/

Stary 2012-06-19, 22:23   #4906
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Sola pisałaś kiedyś,ze dostajesz skierowanie na usg i robisz na nfz, jak cos pokrecilam to mnie popraw. Ciekawi mnie to,bo moja ginka twierdzi,ze ich sprzet jest za slaby na pomiary i mnie wysyla prywatnie i na polowkowe pewnie tez tak bedzie,a ja wolalabym na nfz zrobic jak by byla taka mozliwosc.
Tak, zgadza się
Ja chodzę do przychodni na Bemowie. Nie wiem czy mają tutaj najbardziej nowoczesny sprzęt na świecie , ale bez problemu robią badania.
Jak byłam ostatnio to gościu bez problemu wybadał to co się dało. Nie dało się zrobić przezierności, ale tylko dlatego, że maluch już był za duży.
Na połówkowe dostanę skierowanie na następnej wizycie, którą mam 13 lipca, więc chyba również da się to zrobić na tym sprzęcie. Nic mi nie mówili, że mam robić prywatnie.
Stary 2012-06-19, 22:23   #4907
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiec wrzucam najedzonego bebenka sprzed pol godzinki to nasz 19 tydzien

i dzisiejszy zakup dla Mikosia
Piękny brzuszek I komplecik śliczny

Ja dzisiaj ruszyłam w końcu z nauką do obrony Znaczy z robieniem notatek, nauka to za duże słowo To będzie jakaś masakra Jak się obronię, to się upiję. Za rok
Stary 2012-06-19, 22:30   #4908
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Tak, zgadza się
Ja chodzę do przychodni na Bemowie. Nie wiem czy mają tutaj najbardziej nowoczesny sprzęt na świecie , ale bez problemu robią badania.
Jak byłam ostatnio to gościu bez problemu wybadał to co się dało. Nie dało się zrobić przezierności, ale tylko dlatego, że maluch już był za duży.
Na połówkowe dostanę skierowanie na następnej wizycie, którą mam 13 lipca, więc chyba również da się to zrobić na tym sprzęcie. Nic mi nie mówili, że mam robić prywatnie.
Dzieki za odpowiedz. Ciekawe czy jak bym przyszla ze skierowaniem z innej przychodni czy by mi zrobili. Moglabym podjechac na Bemowo,zaden problem.Mam wizyte 12 lipca,to zobacze co mi ta moja powie, moze to tylko do przeziernosci byl za slaby aparat,a polowkowe mi zrobi. Powiedziala,ze porozmawiamy o tym na nastepnej wizycie,a ja sie nie dopytywalam co i jak, tylko przytaknelam.

Leci w telewizji Jedz,módl się,kochaj oglada któras?

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-06-19 o 22:33
Stary 2012-06-19, 22:30   #4909
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ale to niedobrze poki bezbolesne sa to ok gorzej jak bola:/
no wiem przerabiałam to już w pierwszej ciąży... od połowy jechałam na fenoterolu, a pod koniec szyjki nie było wcale jakoś dam radę, muszę
Stary 2012-06-19, 22:31   #4910
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj ruszyłam w końcu z nauką do obrony Znaczy z robieniem notatek, nauka to za duże słowo To będzie jakaś masakra Jak się obronię, to się upiję. Za rok
hehe dokładnie - za rok jak najbardziej
będzie dobrze - wszystkie będziemy tu trzymać kciuki i pójdzie jak z płatka
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:32   #4911
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ale masz bolesne??

ktoras juz pisala o tym z ziaji-chyba sprobuje skoro polecacie.

to juz szaleje mowisz

do mam ktore dobrze czuja rochy- jak wlasnie jest z ruchliwoscia Waszych malcow?? maja juz swoje pory??moj Mikos ma stale pory o ktorych wariuje

moj szaleje pooludniamii wieczorem, rano ejst nieogarniety jak matka
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:37   #4912
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz. Ciekawe czy jak bym przyszla ze skierowaniem z innej przychodni czy by mi zrobili. Moglabym podjechac na Bemowo,zaden problem.Mam wizyte 12 lipca,to zobacze co mi ta moja powie, moze to tylko do przeziernosci byl za slaby aparat,a polowkowe mi zrobi. Powiedziala,ze porozmawiamy o tym na nastepnej wizycie,a ja sie nie dopytywalam co i jak, tylko przytaknelam.
To jak chcesz to Ci wyślę na PW adres gdzie chodzę i możesz zapytać ( zadzwonić czy podjechać).
Nie wiem czy tam nie jest tak, że trzeba dostać skierowanie od lekarza, który pracuje w tej przychodni, ale tak naprawdę to nie pytałam o to, więc trudno mi powiedzieć. Jak chcesz adres to daj znać.

Może też być tak, że Twoja gin ma prywatny gabinet i chce po prostu na Tobie zarobić. Mój na początku też nieśmiało próbował zasugerować prywatne wizyty, ale nie po to płacę podatki, żeby z tego nie korzystać. Powiedziałam, że zobaczymy i temat się skończył.
Stary 2012-06-19, 22:37   #4913
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

[QUOTE=marti86;34808189]

Tunika-chcesz??kupie Ci w prezencie slubnym a TŻ dorzuce cosik w gratisie:Pzeby nie bylo ze tylko tys dostala

/QUOTE]

hehhe czuje ze bede musiala ci ekiedys odwiedzic bo tam fajne rzeczy macie

ja to sie boje bo mojego tża wszedzie chwale boje sie ze w piorka obrosnie.jest naprawde kochany, ponpoprzednich zwiazkach mam porownanie.zawsze szukalam męzczyzny zaqradnego, z poczuciem humoru, takiego troche jajcarza ale jednoczesnie twardo po ziemi, meskiego w charakterze, takie zdecydowanego a zarazem uczuciowego, romantycznego.no i michal ma to wszytsko.on am mowi na moje gderanie, ze pewnie jaks ie roztyje mnie zostawi, że on kocha jak łabędź na całe życie mowi mi co dzien jak mnie kocha itd .no ma swoje wady, czasem sie klocimy, bo no np. jest uparciuch, ja tez, poza tym ja jestem straszny wrazliwiec i latwo mnie zranic a on czasem palnie jedno slowo za duzo i ja od razu w placz .no ale i tak dostaje tyle uczucia i szacunku od niego jak od nikogo.dobra koniec piesni pochwalnej
Stary 2012-06-19, 22:38   #4914
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
moj szaleje pooludniamii wieczorem, rano ejst nieogarniety jak matka
Stary 2012-06-19, 22:43   #4915
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tez ma stale pory .. rano wstaje ok 6 ( no chyba ze wczesniej a ja przez sen nie czuje ) kolo poludnia zawsze sobie spi i wiem ze moge go wtedy nie czuc przez co sie nie denerwuje, potem roznie, czasem kopnie czasem nie a najbardziej wariuje wieczorem .. I tak dzien w dzien

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

A co do skurczow to ja dzisaj znowu mialam taki dosc mocny .. Brzuch mnie wtedy nie boli ale bola mnie plecy .. nie wiem czemu No i ciezej mi sie oddycha .. a przechodzi tak po ok minucie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:49   #4916
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Tak

Przy czym na USG wyszło mi ostatnio, że dzidziuś jest o prawie tydzień starszy i planowaną datę porodu mam na 29.11. , ale podobno to się może jeszcze zmieniać.
Ja też miałam termin na 6.12 ale po przezierności okazało się że maleństwo jest o 4 dni starsze i termin przesunał mi się na 2.12 ciekawe jak będzie po połówkowym

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-19, 22:49   #4917
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
To jak chcesz to Ci wyślę na PW adres gdzie chodzę i możesz zapytać ( zadzwonić czy podjechać).
Nie wiem czy tam nie jest tak, że trzeba dostać skierowanie od lekarza, który pracuje w tej przychodni, ale tak naprawdę to nie pytałam o to, więc trudno mi powiedzieć. Jak chcesz adres to daj znać.

Może też być tak, że Twoja gin ma prywatny gabinet i chce po prostu na Tobie zarobić. Mój na początku też nieśmiało próbował zasugerować prywatne wizyty, ale nie po to płacę podatki, żeby z tego nie korzystać. Powiedziałam, że zobaczymy i temat się skończył.
Dam Ci znac po wizycie co wymysli, najwyzej wtedy mi podeslesz. Na poprzednie usg poszlam gdzie chcialam,nie sugerowala mi zadnego adresu, to moze nie chodzilo jej o kase.

[QUOTE=czarnamadonna1982;3 4808988]
Cytat:

/QUOTE]

hehhe czuje ze bede musiala ci ekiedys odwiedzic bo tam fajne rzeczy macie

ja to sie boje bo mojego tża wszedzie chwale boje sie ze w piorka obrosnie.jest naprawde kochany, ponpoprzednich zwiazkach mam porownanie.zawsze szukalam męzczyzny zaqradnego, z poczuciem humoru, takiego troche jajcarza ale jednoczesnie twardo po ziemi, meskiego w charakterze, takie zdecydowanego a zarazem uczuciowego, romantycznego.no i michal ma to wszytsko.on am mowi na moje gderanie, ze pewnie jaks ie roztyje mnie zostawi, że on kocha jak łabędź na całe życie mowi mi co dzien jak mnie kocha itd .no ma swoje wady, czasem sie klocimy, bo no np. jest uparciuch, ja tez, poza tym ja jestem straszny wrazliwiec i latwo mnie zranic a on czasem palnie jedno slowo za duzo i ja od razu w placz .no ale i tak dostaje tyle uczucia i szacunku od niego jak od nikogo.dobra koniec piesni pochwalnej
Kochany ten twoj tz

Moj tez mi codziennie mowi,ze mnie kocha i ze nie jestem gruba,chociaz wiem,ze jestem,ale on mi tak slodko sciemnia czasem sie poklocimy,ale to pewnie kazdy tak ma. Ja jestem raczej zachowawcza,a on bardziej spontaniczny i dlatego czasem zgrzyty wychodza,ale przynajmniej nie jest nudno
Stary 2012-06-19, 22:50   #4918
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Ja też miałam termin na 6.12 ale po przezierności okazało się że maleństwo jest o 4 dni starsze i termin przesunał mi się na 2.12 ciekawe jak będzie po połówkowym
ja mialam trzy rozne terminy, na poczatku 25 listopad, pozniej 21 a teraz od dwoch miesiecy utzrymuje mi sie na 15tego listopada wiec zobaczymy
Stary 2012-06-19, 22:53   #4919
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
A co do skurczow to ja dzisaj znowu mialam taki dosc mocny .. Brzuch mnie wtedy nie boli ale bola mnie plecy .. nie wiem czemu No i ciezej mi sie oddycha .. a przechodzi tak po ok minucie ..
jak coś boli przy skurczu to niefajnie musisz zwrócić na to uwagę, jak często cię łapią, czy to jest kilka razy w ciągu dnia czy godziny, jak długo trzyma itp. i powiedzieć ginowi, na pewno nie chcę cię straszyć ale lepiej dmuchać na zimne
Stary 2012-06-19, 22:54   #4920
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny jak u was z rozstępami ? Ja jestem załamana
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości