|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
j,
Cytat:
Dziękuję za podzielenie się doświadczeniami! |
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety tak. Leczenie ma trwać rok, czyli do września mam zastrzyki + pończochy a potem po wizycie się okaże co dalej.
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardzo boję tej choroby, muszę chyba pogadać z lekarzem i może jakieś badania zrobić skoro mniej się ruszam.. |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie a propo ruchu, to ja przed ciążą się dużo ruszałam, regularnie ćwiczyłam, nie brałam już parę lat hormonów, nie byłam obciążona genetycznie a i tak się "przypałętało". Lekarze twierdzą, że to przez ciążę i że nie byłam jedynym takim przypadkiem. Pogadaj koniecznie z lekarzem (ja np. w ewentualnej 2 ciąży będę musiała brać najmniejszą dawkę zastrzyków z heparyną i nosić pończochy. wiem też, że osoby chore, które leżą dostają takie zastrzyki profilaktycznie). Ale koniec marudzenia, bo wyszłam z tego cało, mogę chodzić no a przede wszystkim, mimo wszystko, urodziłam zdrowe dziecko
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jodie dasz sobie radę Nocko miłego wyjazdu Twin współczuję zakrzepicy
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Od rana mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi. Nie wiem, jak wytrzymam tydzień w takim chorobowym klimacie w domu. Mam wrażenie, że wszędzie są wirusy, mam ochotę cały dom oblać chlorem... Nie mam pojęcia! Dzięki, naprawdę przechorowywanie tego w takim wieku jest strasznie męczące! Właśnie wczoraj miałam już fazę "mam półpaśca", bo coś mi wyskoczyło na żebrach... ale chyba jeszcze mnie nie dopadło. Podobno w tym wieku zaczyna się też jak ospa od objawów przeziębienia, wysokiej gorączki i bólu... |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
emilko - zdrówka dla męża a bluzka taka z kokardkami lub piórami - Asiuk pisała że zakupiła , a ja chwilę wcześniej sie nimi interesowałam ![]() sanetko - dzięki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sanetko kiedyś w DDTVN mówili o tym, że niektóre mamy urządzają "ospa party", żeby ich dzieci się zaraziły... pediatra zdecydowanie odradzał takie postępowanie. Mówił, że lepiej jak dziecko samo złapie "przypadkiem" ospę a jeszcze lepiej jest się zaszczepić przeciwko niej. Nie zdawałam sobie sprawy, że szczególnie u dzieci do 1 r.ż. ospa może dawać dużo niebezpiecznych powikłań i dlatego też lepiej jej unikać.
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama widzisz - cesarka nie taka straszna ![]() Biedactwo z Dawidka, Ewa przechodziła to samo - wrodzone zapalenie płuc i bardzo zielone wody. Też wymagała tlenoterapii (biernej, nCPAP - to zupełnie co innego, niż respirator), dostała tylko 3 punkty w pierwszej minucie, a więc znacznie gorzej z nią było - teraz jest wszystko dobrze, świetnie się rozwija ![]() Mój lekarz powiedział, że znacznie częściej wrodzone zapalenie płuc występuje u dzieci rodzonych przez CC. Cytat:
Cytat:
Ale z ciuchów po 1-2 praniach. Fioletu używałam do pępka młodej i gdy ma problemy z gardłem.Cytat:
![]() Taka: http://www.pakamera.pl/bluzki-inne-b...e-nr644858.htm |
||||||
|
|
|
#852 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysł z hotelem świetny. Tylko weź mi taki znajdz na Kalabrii ![]() W ogóle mam lęki przed wakacjami z powodu pogody. Powinnam na Maderę lecieć żeby być pewną że upałów nie dośwadczę...ale znowu za dalek lot. Cytat:
heh..no nawalona i to mocno. Tylko kurna ja mam dziecko i nie mogę od rana nawalona chodzić ![]() Cytat:
Cytat:
2 kg co miesiąc.Pewnie nie przytyjesz. Moja kumpela też taka drobna przytyla podstawowe minimum. Persi podczas karmiena lekko się powiekszyły tylko. Jak dla mnie to duży plus..nie ma stresu że zwisy się zrobią ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też nie sypia w dzień..raz że upały, dwa że ma fazę obserwowania wszystkiego. Nawet na spacerze liście ogląda zamast spać. ![]() W domu ją rozbieram do golasa... i jakoś daje radę. A na zewnątrz tylko sukienka. Teściowa wczoraj w panice byla ze skarpet jej nie założyłam Non stop musisz w nich chodzić?
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Miśkowa - a jak Ty się czujesz? zdiagnozowali coś u Ciebie ?
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdiagnozowali właśnie
Resztę badań muszę robić na własną rękę, lekarze tylko powiedzieli, co ew. mogę zrobić jeszcze i co warto sprawdzić, ale wydałam w tym miesiącu dużo ponad normę na sprawy lekarskie i leki, więc na razie odpuszczam. Czuję się całkiem ok już, wszystko jem. Dziwne to wszystko.A u ciebie? |
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------- Dziewczyny kojarzycie kiedy zaczynają się wyprzedaże?? Kurde mamy z mężem braki w garderobie letniej..a póki co ceny szalone. Kupiłam wczoraj szorty..ale to za mało na cale lato
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby jak byłam przedwczoraj w ch to były szyldy prawie wszędzie, że sale i sale, ale czy to tylko ściema to nie wiem, bo nie wchodziłam nigdzie, ale myślę, że jak jeszcze nie ma prawdziwych przecen, to się zaczną lada chwila. Chyba w kolejny weekend się już wybiorę na shoping |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź tu choruj ktoś słusznie zauważył - trzeba mieć dużo zdrowia aby chorować ![]() u mnie bez zmian - na szczęscie wszystkie badania serca potwierdziły ze zdrowe - ale też nie wiedzą co mi jest resztę badań przełożyłam na lipiec z dwóch względów - finanse - to co zrobiłam tak jak i u Ciebie jest dużo ponad normę i mam dołek finansowy przez to a po drugie brak czasu
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy pozwiedzać troszkę.. No wiesz, nawet nie mając dziecka nie bardzo tak z tym nawaleniem non stop Cytat:
Nie wiem jak w innych sklepach, bo nie mam za bardzo czasu...ale z Reserved już skorzystałam
|
||
|
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam na wakacjach można non stop ![]() W reserved też już skorzystałam Co kupiłaś? Ja czaję sę na Pull& Bear i Zarę. A tam ni widu ni słychu ![]() Poczekam do week tak jak Miskowa pisze może się ruszy coś
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
samopoczucie różnie, ale generalnie męczy mnie wszystko i najgorsze są ataki w których tracę oddech i padam
![]() Hania w mohito widziałam że są promocje - wyskoczyło mina fb
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wymagań kurna wszyscy mają 100... moja mama, że ma być piasek, M. że ma być płycizna itp itd...jezusie... A w reserved kupiłam dwie bluzeczki i sandały
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na długość wolniej. Długo chodził w rozmiarze 56 a potem długo nosił 68 (niektóre ubrana do teraz).U mnie balkon był wybawieniem, bo mamy od 13 cień, wiał lekki wiaterek i spał nieprzerwanie 2 godz u nas od dawna prababcie i czasem babcie panikują jak od małego nasze dziecko jest ubierane. Trafił nam się gorący chłopak, co musi chodzić ubrany tak lekko jak my, bo inaczej zaraz potówki się pojawiają. Na spacerze zawsze jest jednym z najlżej ubranych dzieci i nieraz mi jakieś babcie zwracały uwagę jakbym lepiej znała swoje dziecko. A już brak czapki przy 15 stopniach (w ciepły ale niesłoneczny dzień) zawsze nie zostanie bez komentarza ![]() W pończochach muszę chodzić od wstania do pójścia spać. Na noc ściągam na całe szczęście ![]() Mój Synek opił się wód płodowych podczas naturalnego porodu musieli mu odciągać. TŻ mówił, że było tego naprawdę sporo. Potem prze jakieś 3 dni jeszcze jakimiś resztami potrafił się krztusić ale lekarz mówili, ze samo przejdzie i przeszło. Na szczęście żadnych powikłań nie miał.
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Jodie, a może to astma?
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wykluczyła moja rodzinna niby ale może przebadam sie i na to gdzieś dokładnie dzięki za podpowiedź.
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
No tak mi to przyszło do głowy, jak napisałaś, że nie masz siły i problemy z oddychaniem... ja też tak miałam...
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie ataki najczęściej gdy nieco za długo mówię i bardzo często w nocy, gdy się położę (okresowo, na początku lata).
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby cos,sluze informacja....
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Butter a jakie badania najlepiej zrobić aby zweryfikować astmę ?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

), gratulacje! Ja w ciąży przytyłam 8kg. Waga zaczęła mi rosnąć dopiero od 18tc, wtedy też dopiero można było zobaczyć, ze jestem w ciąży (pod warunkiem, że miałam obcisłą bluzkę).
Mój Sz. waży Sanetko więcej niż Twój Bartek bo 8,5kg. Także Twój Synek musi być szczypiorkiem, bo mój do grubasków zdecydowanie nie należy a jest sporo młodszy
Dziś nawet Synek musiał spać w wózku n balkonie, bo w mieszkaniu zrobiło się zbyt duszno i biedaczek nie dawał rady tam spać. 

Ja jakoś tak wiedziałam, przed testowaniem że to już
Wyszliśmy w poniedziałek, po zrobieniu rtg, które pokazało już czyste płucka. A w domu czekała nas masakra bo Oliwka jest okropnie zazdrosna o braciszka. Trzeba dużo cierpliwości, tłumaczenia i czasu. Mam nadzieję, że to się unormuje bo inaczej chyba dostanę na głowę. Na razie mam jeszcze pomoc męża ale po max dwóch tyg ojcowskiego musi wrócić do pracy.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Resztę badań muszę robić na własną rękę, lekarze tylko powiedzieli, co ew. mogę zrobić jeszcze i co warto sprawdzić, ale wydałam w tym miesiącu dużo ponad normę na sprawy lekarskie i leki, więc na razie odpuszczam. Czuję się całkiem ok już, wszystko jem. Dziwne to wszystko.
ktoś słusznie zauważył - trzeba mieć dużo zdrowia aby chorować
(okresowo, na początku lata).