|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
U nas teraz pogoda łądna ale w nocy taka była burza że szok
![]() Mama d my też już w spacerówce Gabi wozimy ![]() ![]() Co do uszek to Gabi tak jak Julek Balbinki nie dość ze pcha sobie pianę do uszu to jeszcze ją zjada bo wpycha piąstki do buzi ![]() ![]() ![]() U nas poszczepienna nocka spoko, Gabi zareagowała chyba tak jak ostatnio- zwiększoną sennością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
u nas burza ma byc w ciagu dnia, teraz zapowiada sie ladna pogoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Mama d a gdzie jak coś mogę ten mararonik kupić? A co do wkładania do spcerówki to lepiej nie mów...Raz chciałam go w niej położyć i już więcej nie probuje. U nas jak się spacerówkę uruchomi to ona jest jak grobowiec normalnie. Dziecko nic w niej nie widzi. I jemu się to wcale nie podobało. Woli leżeć w tej nakładce-nosidełko-foteliku.. Tzn wolał,bo teraz się gniewa na wózek. No to Julian sobie na sto procent gardło wyćwiczył.. Bo w nocy była błoga cisza ![]() ![]() ![]() Rybka ten specyfik to jest rumiankowy granulat. W Bootsie babka mi go poleciła. Bo jak zobaczyłam ile tego wszystkiego było to zgłupiałam. Zel mi odradziła,bo ponoć dziecko zliże zje i nawet nie zdąży to zadziałać.. Ten granulat też niby Julek zaraz wciągnie jak mu tylko nasypię.. Ale jakoś mniej chyba go boli,bo przez jakieś 2h (tyle ile wymagają odstępu między 1 a 2 dawką) siedzi cicho... No chyba że czegoś tam dosypali "na spokojność" ![]() ![]() Dziś mamy szczepienie... LAski mam takiego stracha... Bo po tym co mi Mlody ostatnimi czasy funduje to spodziewam się najgorszego...
#2284 |
Wtajemniczenie
|
Balbinko może akurat będzie ok. Jaką szczepionką szczepicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nocka lepsza, mala wieczorem ladniej zasnela, az tak ze przez sen nie chciala pic haha obudzila sie przed 4 na jedzenie, oczywiscie byla syrena.... a potem o 7 na spiocha pokarmilam troszke, obudzila sie, pogadala... poki co bez marudy, oby to oznaczalo poprawe ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka taka se,pobudki byly trzy. Poznym wieczorem nie bylo pradu,na szczescie tylko godzine,bo juz sie zdenerwowalam,bo akurat po duzych zakupach i lodowka i zamrazalnik pelne... A dzis mamy 2 miesiace! ![]() Ale to zlecialo!A dopiero z brzuchem chodzilam ![]() Moj Eryczek juz tak fajnie gada,coraz lepiej mu to wychodzi,zaczal tez smiac sie glosno i probuje dotykac zabawek,na razie udaje mu sie piastka w nie trafiac.Z podnoszeniem glowki na brzuszku jest problem.Eryk albo na brzuchu nie chce lezec i jest ryk,albo zasypia i w sumie nie ma kiedy cwiczyc.Jak go trzymam to glowke ma sztywno,ale nie wiem jak go zachecic do tego lezenia na brzuchu ![]() I ja tez z tego,ale oszczedna nie jestem wcale ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
A rozmawialas z nim o tym?Mowil dlaczego nie chce?
![]() |
#2287 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
![]() tynka ja tak się czuję cały czas, jak pisałaś emigra czy mąż ma opory bo nie chce żebyś znów cierpiała? tzn. strach przed kolejną ciążą? ![]() mój tż znów na delegację jedzie, ![]()
#2289 |
Zakorzenienie
|
Gosia
![]() ![]() Dobry ![]() ![]() ![]() Zaraz idziemy na szczepienie już się boję co to będzie. Jedzie ze mną szwagierka bo mąż nie może musi siedzieć w pracy do 18 ;/ a sama bym się bała bo nie wiem jak Oskar zareaguje a tak to ja będę prowadziła auto a szwagierka dotrzyma towarzystwa Oskarkowi i w razie czego będzie próbowała uspokoić. W sumie to chrzestna to niech się przyda na coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Wtajemniczenie
|
Aaagga na pewno dasz radę
![]() Cytat:
![]() Balbinka, Gosia, Niki trzymam kciuki za Was oby maluchy były dzielne i dobrze zniosły szczepionki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gosica ja pamietam tez jak Adas uwielbial w spacerowce jezdzic! Mial raczki zwiniete w piastki i palce wskazujace wyprostowane i tylko wskazywal w wielkim podnieceniu na rozne rzeczy i gadal, tak jakby chcial mi powiedziec : "zobacz" ![]() Fajne to bylo, no ale to juz byl troszke wiekszy chyba. Nowaken no Ty tez z naszego sknerowatego regionu , no chyba ze pochodzisz z innego miasta ![]()
![]() |
#2292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
makarony są na basenach wśród deseczek i innych przyborów do nauki pływania. ciekawa jestem jak się wam będzie pływało, my idziemy w przyszłym tygodniu jak tylko się pozbędziemy katarku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam do ciebie pytanie dot. autora cytatu z twojego podpisu. Co on pisze? Bo często ludzie go cytują. A ja nigdy nic jego nie czytałam.
![]() |
#2294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() On pisze przeważnie wiersza i takie aforyzmy właśnie Aaagga, często można w księgarniach jego tomiki, ja dostałam kilka na różne okazje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w miarę... choć Hania zrobiła sobie przerwę w spaniu o północy, a potem o 4 i 6.30... no i jak po tej 6 wzięłam Ją na karmienie do naszego łóżka tak przeleżała (nie spała) do 9 razem z nami... a my spaliśmy, a Hania cieszyła się do stojaka na wino ![]() POtem karmienie i przełożyłam Ją do łóżeczka i sama zasnęła (bez smoczka, pieluszki i jakielkolwiek mojej ingerencji). Zeszło Jej to dobre 40minut, ale w ogóle nie marudziła... a byłam przekonana, że padnie podczas karmienia. Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia. Oby wszystko obyło się bez większego bólu i krzyku |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaga-tydzien to faktycznie dlugo ![]() Ale tak jak Gosica mowi- masz tutaj nas i jakby jakis dolek to wpadaj i nie krepuj sie zeby ponarzekac i sie wyzalic! Ja w przyszlym tygodniu zostaje sama na 1 noc i nocuje wtedy u mojej mamy ![]() Bede sie czula bezpieczniej, a mam tam nadal moj stary pokoj i moja mama ma lozeczko, tak wiec nie mam problemu! Nie lubie byc sama ![]() Emigra ja myslalm rowniez ze te 15 tyg to dlatego ze Ty nie chcesz ![]() Fajnie ze nocka lepiej! Milych zakupow ![]() Gosia GRATULACJE dla Eryczka ![]() Ja oszczedna tez zbyt nie jestem , lubie zakupy ![]() Ale jestem z tych co nigdy nie wydadza kasy do zera, zawsze musze miec cos na czarna godzine! Ja wczoraj gafe strzelilam, kupilam mleczko dla viki to Bebilon Comfort na kolki i zaparcia, dzisiaj na nie patrze a to jest mleczko 2 po 6 m-cu ![]() ![]() I 2 razy juz dostala, dobrze ze dzisiaj to zauwazylam. Tak wiec mamuski z kompleksami- jak widzicie nawte mamuski drugich dzieci sa omylne ![]() Tak mnie dzisiaj glowa boli ze masakra- lepiej niech mnie dzisiaj nikt nie zaczepia ![]()
![]() |
#2297 |
Rozeznanie
|
hej! u nas nocka rewelacja Filip jak zasnął o 21 tak wstał o 7.50
![]() ![]() ![]() pogoda trochę do d*py a muszę jakoś się na miasto wybrać i kupić Tżtowi prezent na dzień taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
u nas szczepienie we wtorek, mam nadzieję, że zniesie je tak samo dobrze jak ostatnie. Tylko troszkę popłakała, ale była dzielna (po szczepieniu oczywiście).
W przyszłą niedzielę opuszczam męża na tydzień ![]() w sobotę idziemy na 18. brata ![]()
#2299 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Desiu, ale z tym mlekiem to dałaś ![]() Cytat:
![]() mam do Ciebie kochana pytanie, wiem że na noc wkładasz butelkę z wodą na mleczko do podgrzewacza i na jaką temp nastawiasz? ale Wam fajnie! ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas też nocka do chrzanu, mała od 2.30 do 6.00 prawie w ogole nie spała ![]() ![]() ![]() na Mazurach pogoda też beznadziejna... Cytat:
![]() u nas na szczęście nie ma z tym problemów ![]() no to imprezka! Gratulujemy ![]() ![]() my za dwa dni już 3 ![]() Aga, mów sobie, że dasz radę ![]() Hej ![]() tyle zdąrzyłam nadrobić zanim mała wstała, bo miała drzemkę, a teraz w między czasie karmiłam i bujam w bujaku, bo najchętniej to by tylko w pionie chodziła ze mną. O patrze, że już ją muli ![]() wkurza mnie to siedzenie na walizkach, nic nie mogę znaleźć ![]() nie wiem jak naturalnie zmniejszyć laktację, chciałąm wydlużać ściaganie, ale zanim te 6 godzin minie to mnie zalewa mleko ![]() ![]()
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ja rodowita poznańska pyra i nigdy przenigdy się tego nie wyparłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jedyne co wiem to wlasnie wydluzanie przerw pomiedzy odciaganiem na zmniejszenie laktacji , jeszcze picie szalwi i miety. Sa tez tabletki na zatrzymanie laktacji, jesli naturalne matody nie podzialaja to moze warto? Karolca, na wakacje jedziesz?
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- My też jedziemy tylko w ostatnim tygodniu sierpnia jak tż pozamyka wszystkie projekty w pracy już rezerwację zrobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
U nas wieczory dalej do bani. To zasypianie jest koszmarne. Nawet spanie ze mną jej nie pasuje. Mam tylko nadzieję że wyrośnie z tego i będzie jednak spała w łóżeczku.
Moja w nocy się nie budzi ale za to kwęczy i dopóki nie dam cyca na śpiocha to nawet smok nie pomaga ![]() Nabywa za to coraz więcej umiejętności ruchowych i wokalnych. Wczoraj podpełzła kilka centymetrów ![]() Byłoby super gdyby nie to usypianie, bo o ile dzień już jest znośny to wieczór masakryczny |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
![]() Michałek pospał od 22:30 do 4 ![]() ![]() Dzisiaj mam ten cholerny zabieg boję się jak cholera ![]() gosia ![]() ![]() trzymam kciuki za wszystkie szczepienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dam sobie czas do końca miesiąca, jak nie uda się naturalnie to zapiszę się do gina - bo to tylko ginekolog może dać te tabletki? Czy internista też bez problemu wypisze? Cytat:
![]() ![]() Doszła nareszcie ta karta szczepień! Jak tż wróci z pracy to pojedziemy zapisać małą. A przy okazji wybrać farby do pokoju ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Bądź dzielna ![]() tak mnie natchnęłyście, że też zapisałam się do dentysty, bo mnie coś pobolewa czasem z jednej strony, więc wolę działać za wczasu, a wiadomo ciąża i karmienie trochę z nas wyciągnęło ![]()
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Może głupie ale skąd wiecie że idą zęby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2 razy jadla nawet ![]() Nie narzekaj, w szwecji jak mialam alergie to na wizyte u akergologa czekalam 4 m-ce ![]() Wprawdzie w miedzyczasie przyjal mnie rodzinny ale tylko przez nich sie sterydow najadlam za wszystkie czasy w moim zyciu ![]() Tak wiec kochana nie jest u nas wcale najgorzej ![]() A plus taki ze (pal licho nas najczesciej) jesli dziecko chore to zawsze masz mozliwosc isc prywatnie, co innego ze nie kazdego na to stac. ![]() W szwecji np nie dostaniesz sie do lekarza z chorym dzieckiem tak od razu, odczekujesz 3 dni , jesli temperatura czy cokolwiek nie minie to wtedy idziesz ![]() i to wcale nie do pediatry tylko do rodzinnego ![]() To samo chyba pisz dziewczyny z Uk, wiec nie mamy tak zle jakby sie wydawalo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może nienajgorzej tu u nas, ale zbyt dobrze też nie jest ![]() Joanaros moja strasznie się ślini, aż śliniak muszę jej zakładać, pcha piąstki do buzi i czasem smoczka zamiast ssać to go podgryzuje tak jakby. W dodatku dość marudna - ale to akurat nie tylko na zęby. A może sobie wkręcam... ![]()
![]() |
#2309 | |
Zadomowienie
|
Hej..mam chwilkę..Mofik dał się odłożyć i nawet kwadrans już sam śpi..
Konia zdrówka dla męża...codo chrzcin to super wyglądaliście rodzinko ![]() ![]() Jolka powodzenia ![]() ![]() Chyba ma ten skok + jeszcze upał mu doskiwera...dziś to już chyba 5 dzień..ile to może trwać..co najśmieszniejsze to nocki są super...po kąpieli śpi nawet 5 godzin...w nocy co 4 się budzi..te jazdy zaczynają się przed południem i kończą wieczorem... Cytat:
![]() Emigra to super, że zdecydowaliście się sami budować/kupić domek...własnie miałam Ci pisać że lepiej ze znajomymi w takie układy nie wchodzić...różnie to potem bywa.. Cytrynka udanego wypoczynku na działce.. Mama d witaj ![]() Balbinka, Nikki i Gosia powodzenia na szczepieniu ![]() Gosia brawa dla Eryczka za 2 miesiące ![]() Mój też nie lubi na brzuszku...a jak już leży to tak nogami przebiera ze obkręca się wokoło.. Lenka a szczepieniami się nie martw...dla mnie to im później będzie to pierwsze tym lepiej.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Wczoraj wieczorem pokazałam mojemu tż moje dzieło czyli bloga ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.