PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-20, 10:54   #2911
asia_28w
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość

Gospodarkę przestrzenną. To u mnie odwrotnie - ja maturę z matmy napisałam rewelacyjnie, ale moja wina, bo sama sobie trochę ją na studiach olałam, to teraz mam za swoje.
A to pewnie masz troszkę inną matmę niż ja miałam. Ale spokojnie na pewno nadrobisz
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:55   #2912
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Szczerze to po weselu u koleżanki i poprawinach, to stwierdziłam, że nie biorę orkiestry na poprawiny. Mało kto tak naprawdę miał siłę się bawić, parkiet w 2 dzień prawie cały czas był pusty, więc to strata kasy, w naszym przypadku 1 tys. U nas będzie na poprawinach wieża i z niej puszczana muzyka.
A znowu w rodzinie tż ludzie na poprawinach się bawią. A przy naszym zespole szaleli lepiej, niż na weselu 3 lata temu, także nie mogłabym bez zespołu mieć poprawin. Poza tym oni do nas przyjeżdżają prawie 400km więc głupio tak nawet na 1 dzień

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:55   #2913
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko, że lepiej kupić używane 7 letnie Audi czy VW za 40 000zł niż nową Toyotę Yaris Chociaż może zły przykład dałam, bo Toyotki to podobno teraz dobre auta No to weźmy Fiata Punto
No no, złego słowa na Yariska nie dam powiedzieć Super się sprawuje, fajnie sie prowadzi, dużo lepiej niż naszą corsę bez wspomagania
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:55   #2914
littlemary
Rozeznanie

Dla nas nie byłoby problemu z pieniędzmi, ale nie chcemy poprawin dla własnej wygody. Chcemy odpocząć i wszystko ogarnąć. Nikt nie będzie brał nie wiadomo jak długiego urlopu, trzeba spakować ciasto i jedzenie oraz pożegnać gości, którzy zostają na noc. Chcemy mieć chwilkę dla siebie, a takie poprawiny według nas nie wniosą niczego nowego. Poza tym "francuskie pieski" by nie przyjechały no bo kto by ich odwiózł do domu

Just awesome!

Edytowane przez littlemary
Czas edycji: 2012-06-20 o 10:58
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 10:57   #2915
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Punto Grande teraz też jest niezłe Także to też średni przykład Ja prędzej bym właśnie toyoty nie kupiła

A mój wujek ostatnio wyjął ze skarpetki oszczędności i kupił sobie nowego, salonowego VW Polo za 53 800zł
I jeździ nim do kościoła i na zakupy 5 minut
Aaaaaaaaa no to nie wiem Opel Corsa
W każdym bądź razie gdybym dysponowała takimi pieniędzmi na samochód to raczej na pewno wybrałabym porządną markę, bo często takie 7-letnie Audi czy VW będzie lepsze niż salonowy Opel, Honda czy co tam jeszcze

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ty to wiesz, ja to wiem, wszyscy to wiedzą, ale jak tż się uprze to nie ma siły ...
Ja byłam bardzo przeciwna, ale z drugiej strony to było jego marzenie, zbierał na auto 3 lata... Powiedział mi tak: "Twoim marzeniem jest JEDNA NOC - chodziło mu o ślub - my wydamy na niego jakieś 50 tys bo noclegi nam wychodzą 6tys --- a moim taki samochód"
Wiem że wesele nam się troche zwróci, tyle że na wesele dajemy po połowie, a on auto sobie kupił sam.
Do tej pory sobie tłumacze że to jego pieniądze, że ciężko pracował na to i że jest bardzo dumny z tego - więc już odpuściłam.
Jak mu się zepsuło to byłam taka mega zła ale wyobraziłam sobie jak jemu musi być przykro i go pocieszyłam bo chciał włożyć byle jaki silnik i sprzedać.
Kochana, ale tak już mają faceci A na ten silnik nie miał wpływu, oby Wam teraz tylko dobrze służyło. Mój ma Audi i też mu się marzył albo nowszy model, albo BMW, chciał to sprzedać, drugie tyle dołożyć i kupić coś fajniejszego, ale mu to wyperswadowałam, bo to jego Audi (odpukać) chodzi bez zarzutu.
Stary 2012-06-20, 10:58   #2916
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że lepiej kupić używane 7 letnie Audi czy VW za 40 000zł niż nową Toyotę Yaris Chociaż może zły przykład dałam, bo Toyotki to podobno teraz dobre auta No to weźmy Fiata Punto
Mój kupił BMW pocieszam się tylko że te auta nie tracą tak na wartości i jak mi się nigdy nie podobały to ta jest ładna i zadbana z super kolorkiem
Teraz tż marzą się koła z felgami za 5tys. -SZOK ale on już ma swoją połowe na wesele odłozoną więc może sobie pozwolić.
Ja mu powiedziałam że póki co to w jego wydatki się nie będę mieszać i mówie że to co dozbiera sobie przed ślubem dodatkowo to będą tylko i wyłącznie jego pieniążki i sam zdecyduję co sobie z nimi zrobi
Stary 2012-06-20, 10:59   #2917
tajeczka
Zadomowienie

hej ja dopiero co wstałam, byłam pewna, że jest jakoś po 8 a tu mi Tż mówi, że już 10.45
zaraz jadę zrobić gościńce na wesele na sobotę, jedynie 150
co do poprawin to my też nie będziemy mieli, bo dla mnie to trochę wyrzucanie kasy w błoto, nie mam dużo przyjezdnych gości a ci, co będą w większości mają tu rodzinę u której się zatrzymają jakieś poprawiny zrobimy u Tżta dla znajomych (grill i jakies inne pierdoły) ale to będzie może ze 20 osób
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:01   #2918
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kupił BMW pocieszam się tylko że te auta nie tracą tak na wartości i jak mi się nigdy nie podobały to ta jest ładna i zadbana z super kolorkiem
Teraz tż marzą się koła z felgami za 5tys. -SZOK ale on już ma swoją połowe na wesele odłozoną więc może sobie pozwolić.
Ja mu powiedziałam że póki co to w jego wydatki się nie będę mieszać i mówie że to co dozbiera sobie przed ślubem dodatkowo to będą tylko i wyłącznie jego pieniążki i sam zdecyduję co sobie z nimi zrobi
Zauważyłam że ja z TŻ jesteśmy jedną z niewielu par która ma wspólne pieniądze przed ślubem mimo że razem nie mieszkamy
Stary 2012-06-20, 11:01   #2919
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu też się marzyły alusy, tylko troszkę tańsze, za 2000zł Ale znów głos rozsądku (czyli ja) zwyciężył i tak odświeżył sobie oryginalne alusy Audi jakie miał od początku i teraz się pięknie prezentują
Stary 2012-06-20, 11:02   #2920
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale tak już mają faceci A na ten silnik nie miał wpływu, oby Wam teraz tylko dobrze służyło. Mój ma Audi i też mu się marzył albo nowszy model, albo BMW, chciał to sprzedać, drugie tyle dołożyć i kupić coś fajniejszego, ale mu to wyperswadowałam, bo to jego Audi (odpukać) chodzi bez zarzutu.
I mądrze...nie ma co zmieniać auta, jak jeździ i nic mu się poważnego nie dzieje.
Mój przyszły teść tak w kółko zmienia auta, w kółko kupuje nowe i coś w nie wkłada, w końcu się wkurza i sprzedaje i kupuje inne, w którym też coś jest nie tak i nie chcę już nawet wiedzieć, ile kasy na tym stracił, zamiast już jedno sobie doprowadzić do porządku. Bezmyślność totalna....

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-20, 11:02   #2921
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi też mieli takie założenie na początku, ale jak wróciliśmy z ostatniego wesela, to stwierdziliśmy, że nikomu by się nie chciało jechać popołudniu 30km na poprawiny. Ciotka z wujkiem doszli do tego samego wniosku, robią wesele we wrześniu, miały być poprawiny, ale jednak nie będzie wcale U nas będą w domu

Za znalezienie pierścionka i 100dni

Gospodarkę przestrzenną. To u mnie odwrotnie - ja maturę z matmy napisałam rewelacyjnie, ale moja wina, bo sama sobie trochę ją na studiach olałam, to teraz mam za swoje.

Yariski akurat lubię Sama bym chciała mieć. Tylko np. taką astrę możesz za 48 tys kupić nową, a uważam, że to też są dobre samochody.

Chociaż z 2 strony lepiej kupić 2-3 letnie auto, bo szybko wtedy tracą na wartości.

Zresztą o czym ja piszę. Marzenie...

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
albo znajdziesz drogę do moich cycków, albo...
Wypi***alaj
mu_minka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:03   #2922
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
To moja mama była od początku anty poprawiny lokalu. Mój tata był od początku za, bo chciał jej oszczędzić tej roboty - szykowania, gotowania, sprzątania, zmywania. My z tż go poparliśmy. A rodzice tż nie wiem jak się na to zapatrują. Na spotkaniu wtedy mama tż zarzuciła pomysłem pt. fontanna czekoladowa Że to takie fajne, że tyle frajdy dla dzieci z tego jest Prędko ucięłam uświadamiając ją ile taka przyjemność kosztuje
Moi rodzice chcieli przenocować 20 gości w domu, zaoszczędzilibyśmy 1tys tylko, więc im uświadomiłam że koszta są tak niskie, bo przecież trzeba im dać śniadanie i ugościć. Powiedziałam mamie że nie życze sobie żeby zajmowała się moimi gośćmi, a ja po weselu na pewno nie będę siedzieć rano w garnkach więc pozostało na tym że będą spać w hotelu ze śniadaniem gratis
Stary 2012-06-20, 11:04   #2923
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Zauważyłam że ja z TŻ jesteśmy jedną z niewielu par która ma wspólne pieniądze przed ślubem mimo że razem nie mieszkamy
My też U nas nie ma moja kasa, Twoja kasa i jakieś pożyczenie i oddawanie. Jak coś potrzebuję, a nie mam, to tż mi daje. Innym razem to ja mu daję i mamy wspólne pieniądze.
Dziwi mnie jak np, moja koleżanka... w sumie nawet nie jedna mieszkają ze swoimi chłopakami i oni płacą po połowie wszystko - łącznie z zakupami spożywczymi Nie wiem no, ale my z tż wyznajemy zasadę, że albo jesteśmy razem albo nie i co moje to jego i na odwrót. Wiadomo, że nie zabieram mu połowy wypłaty na moje bzdury, ale no :P

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-20, 11:05   #2924
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Yariski akurat lubię Sama bym chciała mieć. Tylko np. taką astrę możesz za 48 tys kupić nową, a uważam, że to też są dobre samochody.

Chociaż z 2 strony lepiej kupić 2-3 letnie auto, bo szybko wtedy tracą na wartości.

Zresztą o czym ja piszę. Marzenie...
No dokładnie, ledwo wyjedziesz z salonu, a jego wartość już drastycznie spada.

Ja nie umiem jeździć małym autem Od zawsze jeżdżę dużymi. Tylko prawko zdawałam na Micrze, ale wtedy się uczyłam, więc nie patrzyłam czy małe, czy duże, tylko byłam w stresie cały czas.
A tak na serio to nie wyobrażam sobie wsiąść w Seicento czy Cinqecento Chyba bym ze strachu umarła
Stary 2012-06-20, 11:05   #2925
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
pierścionek się znalazł tż przełożył go na półkę

nie opowiadałam o oświadczynach, bo w sumie wszystko na wariackich papierach było, pierścionek dostałam przy zamawianiu obrączek

dzisiaj mamy z Oliwką studniówkę
super, że pierścionek się znalazł i za 100-dniówkę
Cytat:
Moja mama zaś na odwrót "Po co te poprawiny? To tylko większy wydatek." A znowu rodzice tż są za poprawinami. I fakt, jest to większy wydatek i czasem jestem o nie zła, ale w sumie wiem, że żałowałabym jakby ich nie było, bo to już jest taki dzień moim zdaniem dla pary młodej, gdzie mogą się pobawić, wypić nawet i już jest luźniej Poza tym dlaczego sobie nie przedłużyć tego najcudowniejszego weekendu w życiu ?
no ja też bym żałowała pewnie bo czasem poprawiny sa lepsze niż wesele wchoćby z tego względu, że nie ma kamery ani foto i można na luzie sobie popić i się pobawić
Cytat:
Ja jednak nei jadę do zdjęcia. Nie chce mi się
osz Ty:ja za chwilę się szykuję
Cytat:
A za ile zespół? Jeśli dobry, to się nei przejmuj, że są tam 4 kobiety.
Co do poprawin, to 2 tys., to dla mnie dużo, a zarazem i nie. U mnie w okolicy też poprawiny trwają 4-5 godzin.

Szczerze to po weselu u koleżanki i poprawinach, to stwierdziłam, że nie biorę orkiestry na poprawiny. Mało kto tak naprawdę miał siłę się bawić, parkiet w 2 dzień prawie cały czas był pusty, więc to strata kasy, w naszym przypadku 1 tys. U nas będzie na poprawinach wieża i z niej puszczana muzyka.
zespół za ok 4000 tys. za 1 dzień a za poprawiny chyba 1000 zł ale my i tak nie będziemy brać na drugi dzień. U mnie tez pewnie będzie muzyka z laptopa
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:05   #2926
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
To jest racja Samochód jak wyjeżdża z salonu to tak naprawdę już traci jakieś 30% na wartości A można kupić 2-3letnie auto z gwarancją salonową

Mnie się marzy Kia Ceed albo Nissan Qashqai czy jak to się tam pisze Ogólnie te takie duuże.... Albo VW Touareg

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2012-06-20 o 11:07
Stary 2012-06-20, 11:08   #2927
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaaaa no to nie wiem Opel Corsa
W każdym bądź razie gdybym dysponowała takimi pieniędzmi na samochód to raczej na pewno wybrałabym porządną markę, bo często takie 7-letnie Audi czy VW będzie lepsze niż salonowy Opel, Honda czy co tam jeszcze
Ja tam na opla powiedzieć nic nie mogą!!!! Mam do nich sentyment i mi się bardzo podobają.
Rzadko które BMW mi się podoba.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2012-06-20, 11:09   #2928
perfuzja
Zakorzenienie

To ja na szybko z pracy

mia my też mamy wspólne pieniądze w zasadzie, mimo, że na oddzielnych kontach

kaczuszka gratulacje studniówkowe!

A samochody mamy 2, dosyć gratowate (szczególnie 1 z nich), ale wolimy tak, niż jeden wypasiony. Nie ma o nie strachu przynajmniej, a jezdżą jak marzenie i mało palą
Stary 2012-06-20, 11:10   #2929
littlemary
Rozeznanie

Cytat:
My też U nas nie ma moja kasa, Twoja kasa i jakieś pożyczenie i oddawanie. Jak coś potrzebuję, a nie mam, to tż mi daje. Innym razem to ja mu daję i mamy wspólne pieniądze.
Dziwi mnie jak np, moja koleżanka... w sumie nawet nie jedna mieszkają ze swoimi chłopakami i oni płacą po połowie wszystko - łącznie z zakupami spożywczymi Nie wiem no, ale my z tż wyznajemy zasadę, że albo jesteśmy razem albo nie i co moje to jego i na odwrót. Wiadomo, że nie zabieram mu połowy wypłaty na moje bzdury, ale no :P
Nasi znajomi mieszkający razem zawsze się dzielą na pół. Często jestem świadkiem rozmów w stylu: "a oddałeś/aś mi za to?", "kto za to płacił?". Myślę, że gdybym mieszkała z TŻ to mielibyśmy wspólny budżet, chociażby na podstawowe opłaty i zakupy. W innym przypadku czułabym się jak jego współlokatorka, a nie dziewczyna Oni mają inne odejście do życia, mieszkają razem od ponad 5 lat i dla nich ślub to w sumie papierek i nic więcej, ale w takim wypadku dlaczego dzielą się tak wydatkami? Nie wiem, może zamierzają tak do końca życia oddzielać "twoje" od "mojego"?

Just awesome!

Edytowane przez littlemary
Czas edycji: 2012-06-20 o 11:11
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:10   #2930
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Moi rodzice chcieli przenocować 20 gości w domu, zaoszczędzilibyśmy 1tys tylko, więc im uświadomiłam że koszta są tak niskie, bo przecież trzeba im dać śniadanie i ugościć. Powiedziałam mamie że nie życze sobie żeby zajmowała się moimi gośćmi, a ja po weselu na pewno nie będę siedzieć rano w garnkach więc pozostało na tym że będą spać w hotelu ze śniadaniem gratis
U nas nocleg kosztuje 50zł od osoby bez śniadania Więc jakbyśmy chcieli przenocować 50 osób to ile by to wyszło. Nie ma mowy... Dlatego będą spali w naszych domach, u rodziny.

Cytat:
To my mamy osobną kasę. Ja pracuję u tż, ale mam normalną wypłatę taką jak ta dziewczyna w innym biurze, premię też mam wyliczaną normalnie. Nie mam taryfy ulgowej i nie wykorzystuję tego, że tż jest moim szefem, nie nadużywam dni wolnych i nie wychodzę wcześniej z pracy Każdy ma swoją kasę, jak gdzieś idziemy to albo każdy płaci za siebie, albo np. raz stawia tż, a raz ja. Jak idziemy na wesele to też do koperty się zrzucamy po połowie. Jeśli nie mam kasy i biorę od tż, to zawsze mu potem oddaję. I zawsze strasznie mi z tym źle, że muszę od niego pożyczać. Wiem, że zawsze mogę na niego liczyć, ale po prostu nie lubię.
Stary 2012-06-20, 11:10   #2931
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Właśnie zauważyłam, że urodziłam się w Międzynarodowy Dzień Garbusa To tłumaczy moją miłość do naszego Golfika

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-20, 11:11   #2932
mu_minka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
A znowu w rodzinie tż ludzie na poprawinach się bawią. A przy naszym zespole szaleli lepiej, niż na weselu 3 lata temu, także nie mogłabym bez zespołu mieć poprawin. Poza tym oni do nas przyjeżdżają prawie 400km więc głupio tak nawet na 1 dzień
U nas mojego rodzeństwa z tego co pamiętam, to się też bawili na poprawinach przy muzyce z wieży.

24.08.2013

- 17 kg

Drogi tłuszczu...
Wypi***alaj
Stary 2012-06-20, 11:12   #2933
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
no my tez robimy zakupy tak że raz ja raz on ale się nie rozliczamy. A przeciez jak jeszcze studiowałam to tylko TŻ zarabiał wiec on płacił za zakupy No chyba że tak jak np wesele teraz to się składaliśmy, czy prezenty dla dzieciaków to też się składamy
Ale znam parę która np każde zakupy na pół i sobie przypominają o tym np :"nie oddałaś mi jeszcze za wodę" no i są już małżeństwem ale wiem że to nic nie zmienia
Stary 2012-06-20, 11:12   #2934
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość
Nasi znajomi mieszkający razem zawsze się dzielą na pół. Często jestem świadkiem rozmów w stylu: "a oddałeś/aś mi za to?", "kto za to płacił?". Myślę, że gdybym mieszkała z TŻ to mielibyśmy wspólny budżet, chociażby na podstawowe opłaty i zakupy. W innym przypadku czułabym się jak jego współlokatorka, a nie dziewczyna Oni mają inne odejście do życia, mieszkają razem od ponad 5 lat i dla nich ślub to w sumie papierek i nic więcej, ale w takim wypadku dlaczego dzielą się tak wydatkami? Nie wiem, może zamierzają tak do końca życia oddzielać "twoje" od "mojego"?
Zupełnie nie wyobrażam sobie czegoś takiego... U nas na szczęście wszystko wyszło zupełnie naturalnie.
Stary 2012-06-20, 11:13   #2935
dastin
Zakorzenienie

Uciekam się ogarniac i idę do tego miastaWpadnę później
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:13   #2936
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się marzy Kia Ceed albo Nissan Qashqai czy jak to się tam pisze Ogólnie te takie duuże.... Albo VW Touareg
KIA Sportage Ford Kuga Honda CR-V
Widzę, że mamy podobny gust
Mojemu tż się marzy to co mi On by chciał duży, rodzinny samochód A mi by została wtedy pewnie Audiczka i nie mam nic przeciwko, bo uwielbiam tym autem jeździć

Cytat:
Ja tam na opla powiedzieć nic nie mogą!!!! Mam do nich sentyment i mi się bardzo podobają.
Rzadko które BMW mi się podoba.
Mi też się podobają, ale podobno mają słabą blachę.
Mnie się podobają te nowsze BMki
Stary 2012-06-20, 11:16   #2937
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
To my mamy osobną kasę. Ja pracuję u tż, ale mam normalną wypłatę taką jak ta dziewczyna w innym biurze, premię też mam wyliczaną normalnie. Nie mam taryfy ulgowej i nie wykorzystuję tego, że tż jest moim szefem, nie nadużywam dni wolnych i nie wychodzę wcześniej z pracy Każdy ma swoją kasę, jak gdzieś idziemy to albo każdy płaci za siebie, albo np. raz stawia tż, a raz ja. Jak idziemy na wesele to też do koperty się zrzucamy po połowie. Jeśli nie mam kasy i biorę od tż, to zawsze mu potem oddaję. I zawsze strasznie mi z tym źle, że muszę od niego pożyczać. Wiem, że zawsze mogę na niego liczyć, ale po prostu nie lubię.
My mamy osobne źródła pieniędzy i wiadomo, że ja swoje stypendium mam dla siebie, a on swoją wypłatę dla siebie, ale jak potrzebujemy to nigdy nie ma pożyczania. Cenię sobie niezależność, ale niezależność finansowa też na czym innym polega moim zdaniem - nie na tym, aby mieć swoją kasę i dzielić to na moje/twoje, ale po prostu na tym, żeby każde z nas coś do tego wspólnego konta wkładało i na tym, że gdybym została sama to, żebym była w stanie sobie poradzić finansowo z własnych pieniędzy.
Teraz wiadomo, nie pracuję i mam mniej kasy od tż, ale jakoś nie jest mi z tym głupio, bo co mogę, to wrzucam na konto nasze itd.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
no my tez robimy zakupy tak że raz ja raz on ale się nie rozliczamy. A przeciez jak jeszcze studiowałam to tylko TŻ zarabiał wiec on płacił za zakupy No chyba że tak jak np wesele teraz to się składaliśmy, czy prezenty dla dzieciaków to też się składamy
Ale znam parę która np każde zakupy na pół i sobie przypominają o tym np :"nie oddałaś mi jeszcze za wodę" no i są już małżeństwem ale wiem że to nic nie zmienia
Moja koleżanka tak ma...ehh... niby mówi, że on jej nie musi oddawać, bo chodzi o to, żeby się między nimi układało, ale jak przyjdzie co do czego i rozmawiamy, to mi mówi, że jej tż wisi kasę jeszcze

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-20, 11:18   #2938
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
KIA Sportage Ford Kuga Honda CR-V
Widzę, że mamy podobny gust
Mojemu tż się marzy to co mi On by chciał duży, rodzinny samochód A mi by została wtedy pewnie Audiczka i nie mam nic przeciwko, bo uwielbiam tym autem jeździć

Mi też się podobają, ale podobno mają słabą blachę.
Mnie się podobają te nowsze BMki
tą honde mój szwagier ma służbową a jeżdzi się tak
śmiejemy się że ludzie się boją mafii ukraińskiej, bo auto na ukraińskich blachach
Stary 2012-06-20, 11:19   #2939
asia_28w
Zakorzenienie

My mieszkamy razem od ponad 8 miesięcy. Tż pracuje, ja studiuję dziennie więc dostaję jeszcze kasę od rodziców. Jedyne co za mieszkanie płacę sama. Zakupy robimy wspólnie, raz on płaci, raz ja. Wiadomo, że u niego z kasą lepiej to częściej on coś kupuje, jak idziemy gdzieś do restauracji/na imprezę to płaci on.
Natomiast jakieś większe pożyczki mu oddaję. Np. rok temu zapłacił za moją część wspólnych wakacji (2800 zł), więc oddałam mu je gdy zarobiłam przez wakację, teraz pożyczył mi na wybielanie zębów, i też planuję mu zwrócić jak zarobię.
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-20, 11:19   #2940
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Nie chcę nic mówić, ale wątek nie ma nawet tygodnia a tu prawie 3000postów

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości