|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)
W sam raz do tulania
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Mam złe wrażenie, czy dzisiaj jest nieco chłodniej?
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
U mnie termometr wskazuje 28 stopni... ale wiatr troszke dmucha to mzoe jest chlodniej. Oby.
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj też wiało o tej godzinie, a potem co było... Nie obrażę się na lekki wiatr, bo w końcu uda mi się zrobić przeciąg
.Cytat:
. Uwielbiam polskie morze i też bym się wybrała chętnie .
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Czy z sypkimi pigmentami da się coś zrobić, żeby je wsadzić do glamboxowych wyprasek i mieć w bardziej poręcznej formie?
|
#3486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja lecę jutroI teraz będę kombinować aby między 1 a 7 sierpnia być w krk i zgarnąć kota
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas wydaje mi się, że dzisiaj sobota
|
#3490 |
|
Copyraptor
|
A mnie się śniło, że wydawało mi się, że jest sobota, co mnie bardzo cieszyło, bo miałam mało pieniędzy na koncie i cieszyłam się, że na pewno dojdą w poniedziałek (jak wiadomo, w weekend pieniądze nie przychodzą). Po czym zorientowałam się, że jest środa, i jednak najwyraźniej nie dojdą, bo nikt ich nie wysłał
|
|
|
|
#3491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Lenka- specjalnie dla Ciebie krótsze cytowanie
![]() 1/2 Cytat:
2. dlatego już nic nie powiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() spisanie umowy jest dojrzałym posunięciem, które zabezpiecza obie strony. Niestety wg mnie nie można wierzyć na słowo i co w takiej sytuacji jak nie masz umowy? bo rozwala, ale jakie jest prawdziwe ![]() jeeeeee ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale generalnie masz rację. Nie można poddać się ogólnemu wyścigowi szczurów i rezygnować z przywilejów młodości. Oczywiście sytuacja na rynku wymaga szybszego dorośnięcia, ale trzeba pozostawić sobie swój margines, bo młodość i beztroska zdarza się tylko raz i trwa bardzo krótko, a na dorosłość mamy całe życie. Cytat:
chce zobaczyć ten Twój piękny uśmiech chociaż nie wiem czego się czepiałaś, bo lachon z Ciebie jak siemasz no ale baby tak mają
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||||
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie zauważyłam godziny wysłania wiadomości. Zastanawiałam się nad wysłaniem smsa, ale w efekcie tego nie zrobiłam, sama nie wiem, dlaczego Złożyłam podanie o akademik, więc kolejna sprawa papierkowa załatwiona
|
|
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
2/2
dzisiaj rano patrząc na siebie w lustrze przypomniał mi się Twój podpis i pomyślałam sobie, że chyba powinnam go skopiować ![]() Cytat:
W obecnej sytuacji, gdy to ja mam mieszkanie i gdybym miała faceta nie pozwalałabym mu płacić za mój kredyt- jakoś byśmy sobie to musieli dograć. Po ślubie byłabym za tym żeby spłacać kredyt razem, ale mieszkanie przepisać na dziecko- jest to dla mnie najbardziej sprawiedliwe Cytat:
M. jak nie będziesz miała go z kim zostawić to ja mogę go zgarnąć skoro nie przeszkadza Ci opieka laika Cytat:
mogę Ci oddać miejsce na weekend 6-8lipiec. Zaprosił mnie znajomy, ale nie zamierzam skorzystać. Nie powiem żebym nie żałowała, no ale cóż... życie... mam jeszcze niewykorzystany bilet do Toskanii z którego również nie będę mogła skorzystaća mnie się śniło, że Kuba Błaszczykowski zaprosił mnie na kawę
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||
|
|
|
#3495 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34815201]https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...58&postcount=2[/QUOTE]
Oooo.... już wiem, co będę robić w najbliższym czasie. Mam kilka sypkich cieni - pójdą pod ...wypraskę. Cytat:
2. Wpadamy w tę spiralę - szkola->studia->praca->dom, stresujemy się, szukamy, stajemy na rzęsach by MIEĆ... A później jest zaskoczenie, że osoba, która w naszych oczach ma fajny związek, własne mieszkanie, dobrą pracę (czyli wszystko co mieć powinna) nie czuje się szczęśliwa. Coraz trudniej jest ludziom czuć się tak po prostu szczęśliwymi - niezależnie od zasobności portfela, dóbr materialnych czy posiadania połówki. Czegoś brak, czegoś głębszego, jakiegoś sensu. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Post o próbowaniu i żałowaniu, który napisała hiper w klubie, uświadomił mi, że większość fajnych rzeczy, które mnie spotkały w życiu, jest skutkiem moich błędnych decyzji albo ewentualnie korygowania tychże. Z moich własnych powziętych decyzji nic dobrego nie wyszło, ale właściwie większość pomyłek i porażek wyszła mi na dobre.
Coś tu się nie zgadza |
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
ville, jeśli możesz, rozwiń swoją wypowiedź, bo brzmi interesująco.
|
|
#3501 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Mistrzyni ja tylko nie chcę żeby kotek był sam w mieszkaniu któe jest mu obce :P
|
|
|
|
#3503 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak! 30 stopni na termometrze, ale przyjemny wiaterek
![]() U mnie w weekend albo u siebie w trakcie urlopu Miss ![]() Pożyczenie od kogoś kota to świetny test, jeśli myślisz o własnym. Mi kot Miss udowodnił, że dobrze zrobiłam, biorąc większego :P Nie przejmuj się tym, że będzie sam w domu, przecież kot i to w dodatku mały przez większość dnia śpi, a w domu Miss, który był mu na początku obcy, błyskawicznie się zaaklimatyzował.
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy potrafię to wytłumaczyć, ale spróbuję. Często w życiu zdarzało mi się podejmować złe decyzje – źle wybrałam, źle zrobiłam albo inaczej: nie wybrałam czegoś, nie zrobiłam. Następnie więc przychodzi chwila „załamania”/żałowania/wyrzucania sobie, że mogłam coś zmienić, mogłam… itp.
Jednak OK., żyje się dalej. Podobnie jest z jakimiś rzeczami, które nie są ode mnie zależne: spotkało mnie coś złego/krzywdzącego/przykrego. Po jakimś czasie okazuje się, jednak, że w jakiś sposób, samoczynnie, cała sytuacja obróciła się na moją korzyść. „Samoczynnie” to słowo-klucz. W wielu przypadkach zdarzyło się, iż ja nawet nie próbowałam odkręcać danej rzeczy albo odkręcałam bez zapału. Pogodziłam się z czymś i OK., karawana jedzie dalej. A okazało się, że wyszło na dobre. Że kiedyś coś, co uważałam za porażkę, przemieniło się w pozytywną rzecz. To wydawałoby się nawet normalne, że najpierw jest źle -> później lepiej, ale bilans w moim życiu przechyla się jednak bardziej na stronę „dobrych rzeczy, które są skutkiem złych” niż „podjętych przeze mnie samą dobrych decyzji”. Podam przykład, prosty i głupkowaty, ale może naświetli sytuację. Jak wiecie, rok temu mieszkałam w akademiku X i o niego się starałam na obecny rok akademicki. Dostałam jednak Y, co mnie wprowadziło w stan absolutnej rozpaczy Próbowałam to odkręcać, ale nic to nie dało i odpuściłam. I później się okazało, że, cholera, cieszę się, że mieszkam w Y. Spodobało mi się, jeszcze doszły inne, dodatkowe plusy mieszkania w Y. No i doszło do tego, że na przyszły rok również staram się o Y.I teraz nie wiem, jak postępować: specjalnie źle robić, żeby wyszło na dobre? Ale wtedy będę myśleć, że robię dobrze, robiąc źle, więc wyjdzie coś odwrotnego, coś, czego nie będę chciała. To jest dziwnie pokręcone i wychodzi na to, że sama siebie dobrze nie znam
Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-06-20 o 13:05 |
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja decyzje rozgraniczam tak: - jeśli w ostatecznym rozrachunku zyskałam, to to jest dobra decyzja; - jeśli straciłam - zła. Oczywiście nie zawsze wszystko widać od razu . Czyli te "złe" decyzje, jak je nazywasz, wg mojej definicji są dobrymi .Się filozoficznie zrobiło tu i tam .
|
|
|
|
|
#3506 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. 1 a 7 lipca wyjeżdżam Cytat:
Cytat:
![]() 2. Następna! )Cytat:
![]() Cytat:
a tak wogóle to obiecaj, że przytniesz mu te pazurki
|
|||||
|
|
|
#3507 |
|
Copyraptor
|
A to mój
Tylko zdjęcie robione telefonem ponoć, bo aparat siadł. Nie mogę się doczekać odbioru |
|
|
|
#3508 |
|
Nie depcze krokusów
|
Cholerka - aaale fajowy! Weź go do mnie, to poszarzeje :P
|
|
#3509 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre pytanie. W ten sposób to każdą decyzję, skutek można przekuć na coś pozytywnego. Wystarczy czekać aż to dobre nadejdzie. Czy to miesiąc, czy rok, czy 10 lat i powiedzieć "to była dobra decyzja"
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

W sam raz do tulania

.
. Uwielbiam polskie morze i też bym się wybrała chętnie

mam jeszcze niewykorzystany bilet do Toskanii z którego również nie będę mogła skorzystać