|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
[QUOTE=sylwietta1988;34799 707]Dlatego smieję się do małża, że jeśli to chłopczyk to będzie Baltazar
![]() ![]() ![]() A jak u Ciebie z róznymi ciązowymi "przyjemnościami"? Ja ciągle mam poranne prześniadaniowe wymioty, a już myslałam ze przeszło, kiedy nie pojawiły się jednego dnia.... a tak z ciekawości- byłaś na USG ostatnio? Jak duży jest Twój maluszek? ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A potem do dziecka..Baltazarku :coj est: dobre Jeśli chodzi o moje ciążowe "przyjemności" to wymiotów ani nudności nie miałam do tej pory. w początkowych tygodniach cały czas chciało mi się spać i wszystko co robiłam bardzo mnie męczyło. Nadal odczuwam większe zmęczenie przy najprostszych czynnościach. Apetyt mam cały czas, najbardziej kwaśne albo ostre. Od słodkiego mnie odrzuca. Jeśli chodzi o usg to byłam ostatnio 6 czerwca wtedy maluszek miał 37,6 mm, a więc prawie 4cm. Następną wizytę mam 4 lipca.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-06-20 o 12:27 |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
mnie podobają sie książki Moniki Szwai, pisane lekko, humorystycznie. pochłaniam je w jedno popołudnie
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
D. Browna fajne książki
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lubię![]() Ja mam jutro egzamin ale jeszcze się za to nie wziełam, a co do pracy licencjackiej ja nie będę pisała. U nas zrobili egzamin ustny, podali ok 70 zagadnień trzeba opracowac i odpowiadać. Wolałabym pisać pracę no ale ... mam nadzieje że otworzą u nas magisterkę...
|
|
|
#3185 | |
|
Raczkowanie
|
Aż buźka mi się śmieje. Test z rana 2 kreseczki. Staraliśmy się z mężem o tego drugiego malude 1,5 roku mamy już prawie 4 letniego synka Antosia. Ostatnia miesiączka to 22.05. Przewidywany termin porodu według kalkulatora to 21.02. (mąż ma urodziny 19.02 więc się ucieszy) Jeszcze mu nic nie powiedziałam bo czekam na dzień ojca
![]() I mam jeszcze obawy. Gdy robiłam test zaaplikowałam mocz i chciałam test przenieś na komodę i w tym momencie mi wypadł z rąk... Teoretycznie mogło to spowodować fałszywy wynik testu... Ale ja nie chcę żeby tak było jutro rano zrobię nowy. Przygarniecie mnie do siebie??? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
32 razy przeczytałam pierwszą część. Każdą pozostałą już stopniowo mniej razy ![]() Pracę licencjacką zaczynam pisać w tym semstrze co był Semestr ma już zaliczony Jako jedynej na roku udało mi się pozaliczać wszystko na piękne oczy i aktywność na zajęciach i tak o to nie miałam sesji w tym roku Ulga niesamowita.
|
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hey ! gratulacje! Przygarniemy przygarniemy!!
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, ja wstałam o 12:20
masakra normalnie!!! I dalej mogłabym spać!!! Ale już musiałam się z wyra podnieść bo przecież ileż można..... :/Co do seksu to miałam takie libido jak nigdy, normalnie chodziłam jak bomba zegarowa ale dostaliśmy zakaz totalny do końca pierwszego trymestru więc..... W sumie to ostatnio totalnie mi się odechciało, widzę, że zupełnie w drugą stronę niż Wy ![]() a książki to ja pochłaniam - jeszcze jak ktoś lubi thrillery medyczne to Tess Gerritsen, uwielbiam ją, chociaż najlepsze są książki z Rozzoli i Isles. A tak poza tym to fantastyka, zaraziłam się od mojego męża ![]() rany muszę tyłek ruszyć do sklepu, ja mam już tylko jedne spodnie w które wchodzę legginsy to są tak obcisłe niemożliwie, że muszę gumkę pod brzuch ściągać bo mam wrażenie, że za bardzo dzidzię uciska..... Ostatnio się ważyłam u lekarza i jestem 1kg do przodu, a brzuch naprawdę duży i zaczyna wyglądać na ciążowy, a wchodzę w 10 tydzień dopiero ;>
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zmierzchu (teraz popularne) no nie, nie mogę się przemóc żeby to przeczytać, może dlatego że obejrzałam najpierw film.. i jest dla mnie badziewny
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tak niewyspana i jeszcze ta duchota mnie dobija
|
|
#3191 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A fantastyką to ja sama męża zaraziłam, a mnie - mój były
|
||
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe przywitanie
Synek w listopadzie będzie miał 4 latka mimo to z mężem postanowiliśmy wziąć ślub dopiero później i tak jesteśmy 1,5 rocznym małżeństwem. Mąż pracuje za granicą ja studiuje finanse i rachunkowość przedsiębiorstw. Jestem młodziutką mamą... Bardzo młodziutką... Mam 21 lat. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
a Zmierzch fajny jest tylko rzeczywiście książka jest fajna a film nudny i bez wyrazu. Książka "Poczwarka" też super. A ostatnio czytam "Kwiaty na poddaszu" i drugą część "Płatki na wietrze" przy tych to dopiero idzie popłakać.
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem ciekawa My z synkiem wstaliśmy o 11.30 dzisiaj dopiero. Taka ta pogoda jest że spaliśmy niesamowicie...
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczwarkę polecam również
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Masz termin na 1 stycznia? Ale fajnie
Tylko biedne dziecko jak się mimo wszystko urodzi jeszcze w starym roku ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Chyba nie wytrzymam do tego 23 czerwca - Dnia Ojca z tą wiadomością...
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki żeby był styczeń
a jak zdrowie i samopoczucie?
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
ja rodziłam z mamą, ale moja mama jest pielęgniarką i pracowała w tym szpitalu wiele lat (zna połżne, lekarzy) . Tak jakoś czułam sie bezpiecznej. A tż po pierwsze nie chicał on, po drugie nie chciałam ja a po trzecie miał mega grypę więc i tak by go nie było
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
może będzie styczeń
![]() zdrowie i samopoczucie ok żadnych rzygawek, mdłości, zaparć itp i oby tak zostało
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuniczek mam kilka wiec tego raczej nie kupie
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
JA podzielam zdanie Laurki też nigdy z mamą blisko nie byłam i wiem że tylko by mnie denerwowała.
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie może być tak, że go zawołają np do przecięcia pępowiny tylko? |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie swetry to nie problem bo i tak długie wszystkie kupuje, i mam dwa luźniejsze z pierwszej ciąży, gorzej z kurtką będzie :/ Wcześniej pożyczyłam jedną od teściówki może teraz też tak zrobie żeby nie kupowac
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! i są mdłości.. się pojawiły ;/ mam takie chwilówki, niby jest wszystko ok i fajnie, a w pewnym momencie przychodzi jakiś niesmak, słabo mi, głowa pęka. Najgorzej jest w pracy jak jakiś petent przychodzi, a ja zimne poty..
Dzisiaj przyszedł gostek poczułam fajki od niego i brrr.... aż łzy w oczach miałam... Dzisiaj równy 7 tyg. w poniedziałek do ginki zobaczymy czy już serducho będzie.. Ogólnie te nerwy mnie dobijają, najchętniej bym wyła cały czas... O wszystko trzepię portasami jak mnie brzuch zaboli, w głowie się zakręci, do tego praca, ślub... Cały 6 tydz. udało mi się przetrwać bez kawy sukces normalnie bo dziennie piłam nawet z 5 ale dzisiaj sobie wypiłam malutka filiżankę...
|
|
|
|
#3206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję że teraz mój organizm się nie będzie tak bronił ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Mój mąż mówi że chyba by znienawidził to dziecko że przez nie jego kochana żona musiałaby tak cierpieć i to na jego oczach a on nic by nie mógł zrobić. Na szczęście to mamy wyjaśnione i będzie na 99,9 % Cesarskie cięcie.
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak fajnie jesteś w moim wieku )
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedy macie ślub? Współczuje Ci mdłości... Musisz to przetrwać kawy jeszcze nie nauczyłam się pić
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a mnie nie :/ Mąż był tydz i na prawde musiałam sie zmuszać :/ Mam nadzieje ze jak w lipcu przyjedzie to mi libido wreszcie skoczy!!!
|
#3210 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że kolejna 21 latka
co to taki wysyp ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A gdzie Mąż wyjeżdża?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

:coj est: dobre

bo oryginałów nie wsadzam 
masakra normalnie!!! I dalej mogłabym spać!!! Ale już musiałam się z wyra podnieść bo przecież ileż można..... :/

Jestem tak niewyspana i jeszcze ta duchota mnie dobija