|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Super,że wizyta udana
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam My wczoraj przyjechaliśmy na "swoje" i mąż ubrał łóżeczko - SAM Z SIEBIE . Tylko biedny nie umiał nałożyć moskitiery na stelaż-ale poczytał w internecie i udało się mu![]() No i wczoraj zrobiło mi się troche smutno. Bo myślałam/miałam nadzieje ,że mąż będzie ze mną w tej I fazie porodu. Ale on mi powiedział,że sam nie wie czy chce,że w sumie to on raczej nie chce bo on nie chce czuć tej całej atmosfery porodówki . Rozumiem go i nie mam zamiaru zmuszać, ale chciałam żeby chociaż był przy mnie jak będę zmuszona leżeć pod KTG,albo jak będę chciała pójść do WC. A on mi powiedział,że woli być na korytarzu .Wiadomo niby mam "swoją" położną, ale mimo wszystko mąż to mąż.
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
ale ludzi na pasku
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po, Z Adasiem wszystko ok, wazy prawie 2kg, niestety nie wpuscila nas do gabinetu z dzieckiem, wiec TZ czekal na dole. Szkoda
Liczylam na to, ze jednak sobie popatrzy. Bedzie musial na plycie. Ale to chamstwo zeby brac 250zl za USG 4D, a robia problemy z dzieckiem, przeciez gdyby jej przeszkadzal, odzywal sie czy chcial szalec to TZ by wyszedl z gabinetu Trudno.
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina gratki za wizytę
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On tez sie musi czuc komfortowo
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszę się, że maluszek ma się dobrzePiszecie o przygotowaniu łóżeczka. Mamy łóżeczko turystyczne, na materac rozkładam prześcieradło i to chyba byłoby na tyle? Coś jeszcze w takim łóżeczku powinno się znaleźć? Maluch będzie spał albo w śpiworku albo pod kocykiem. |
|
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula , faktycznie chamstwo. Rozumiem gdyby to było bezpłatne badanie czy coś. Ale w takim przypadku??
edit. Tak wiem, nie będę zmuszała. Po cichu liczę ,że może jak zacznie się poród to zmieni zdanie. . .
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2012-06-20 o 13:03 |
|
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestes donoszona![]() Cytat:
Nie, one sa tak jak chusta, tylko motać nie trzeba , dziecko jest bezpośrednio przytulone do rodzica i podtrzymywane pod pupcią, nie wisi.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy ma swoj urok. Cytat:
A ja bym jednak wolala wszystko ustalic troche wczesniej...Super ![]() Cytat:
![]() Biedna, trzymam kciuki zeby Ci przeszlo jak najszybciej...
|
|
#3611 | |
|
Raczkowanie
|
phdwao mi ani gin, ani chirurg nie pozwolili stosować proctohemolanu - tylko posterisan (maść i czopki), avenoc (czopki, ale nie maść, bo coś tam zawiera) i aesculan? (cośtam z kasztanowca i lidokaina).. A w ogóle to będę monotematyczna i powtórzę, że dostałam Diosminex w tabletkach i jego głównie biorę (2xdziennie), ale po porodzie trzeba odstawić, bo nie wiadomo czy przenika do mleka matki...
Chyba zostaje - to po mojej mamie, której już niestety z nami nie ma, ale wiecie ile osób zadowolę? ![]() teściowa, szefowa i sekretarka u męża w Katedrze(b. ważna persona) - wszystko Basie ![]() Cytat:
Ja dziś też I też nie mam na nic ochoty - aż niedocukrzenia dostałam przed chwilą i musiałam ratować się soczkiem... Generalnie dziś pogoda beznadziejna i ja mam też beznadziejny humor - jadę zaraz do diabetologa - strasznie mi się nie chce... rano o 6 obudziły mnie skurcze, ale minęły, a mąż się ze mnie naśmiewa, że się nakręciłam... to się na niego obraziłam! jeszcze nie jestem psychicznie gotowa i chciałabym mieć chociaż z tydzień, a z drugiej strony już jestem zmęczona... w weekend zaczynam 38 tydzień - trzymajcie za nas kciuki, plis...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Raczej tyle wystarczy ![]() Cytat:
)A no szkoda
|
|
#3613 | ||||
|
Branzoletka
|
Bryy, wczoraj zajrzałam do mamusiek czerwcowych, bo tam jakiś wzruszający poród pisałyście że był no i wsiąkłam tam, bo tam tyle rad co i jak się sprawdza dla noworodków przy konkretnych problemach
![]() Wiem, że mamusie u nas też będą pisać co się sprawdza ale nie umiałam się oderwać od ich wątku- pseplasam za małą zdradę ![]() Btw i tak nie natrafiłam na opis tego porodu za to zrobiło mi się przykro jak ciężko przechodzą niektóre mamy ten pierwszy m-c z noworodkiem(kłopoty z karmieniem, kolki, przemęczenie itp.) Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj sie opiniami innych i bądź z siebie dumna, że dbasz o środowisko ![]() O ile to możliwe nadrabiam was dalej gaduły leżąc przed wiatrakiem
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jade pozniej z Michalem do alergologa, tez mi sie nie chce. Zwlaszcza ze idziemy na NFZ, czyli kolejka gwarantowana ![]() Trzymamy kciuki
|
|
#3615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
za udaną wizytę!Cytat:
Cytat:
gratulacje !!!i współczuje bólu głowyCytat:
![]() Kochane trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez podziwiam mamy, ktore beda uzywac wielorazowek. Sama tez bym chciala, ale wiem, ze nie bede potrafila, ostatnio wspomnialam TZ o wielorazowkach, to mnie spytal po co chce sobie dokladac roboty i czy przy dwojce nie bede jej maila wystarczajaco duzo
|
|
#3617 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej wróciłam
Tylko troche sie roztopiłam-mam nadzieje ze tluszcz ![]() Tż był z Zosia u lekarza -narazie inhalacje jak nie pomogą do weekendu to antybiotyk Oby przeszło![]() Moja Wizyta jak zawsze -nic konkretnego nie wiem "Wszystko dobrze " zamyka temat. dobrze że byłam te 3 tyg temu na dokładnym usg bo inaczej bym świrowała.GBS ujemny A i tylko 0,4 kg w 3 tyg Potem byłam na tej obronie-było dość nerwowo , jeden prof sie czepnił i drążyl , drązył ale sie udało i mój kierownik od dziś jest panem doktorem Mam nadzieje że ja tez za jakies 4-5 lat tak sie bede tytułować a pozostali to mysleli ze jestem żona i "niedługo nagroda" Masakra hehCytat:
![]() Cytat:
Nie chce mi sie gotowac![]() Ad2 Gratulacje- 39 brzmi poważnie ![]() Cytat:
Zwłaszcza że to prywatnie
|
|||
|
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz to chyba zalezy od lekarza. Albo jest mily albo nie
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3620 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() i czekam na te gofry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co za chamstwo W głowie się nie mieści ![]() My chodziliśmy z Dorotką, a ona akurat wtedy marudna była, a nikt nas z gabinetu nie wyprosił-a ja za darmo na skanie byłam. Dobrze, że z synkiem ok ![]() Zrobiłam porządek w dziecięcych rzeczach, ale tak po prawdzie wystarczyło mi sił tylko na te dorotkowe Resztę muszę przejrzeć i podzielić na mniejsze i większe. Na razie Dorotka śpi, więc muszę to odłożyć na popołudnie...
|
||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3623 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej,
dziś rano pierwszy raz obudziłam się z lękiem o poród, ból.. A to dlatego że wczoraj późnym wieczorem dość mocno bolał mnie brzuch... Pomyślałam że skurcze porodowe będą dużo bardziej bolesne i takie nieprzyjemne.. Moja znajoma - jak robiło jej się rozwarcie - stwierdziła że to ból jak na @ tylko mocniejszy dużo, jakby ktoś ją nożem na żywca kroił Pumas gratki za 39 tc. ![]() gratuluję u mnie też +/- początek 36 tc. ufffffffffff Cytat:
ale te zakazy dotyczą pierwszego trymestru głównie, tym niemniej mój gin powiedział, ze jesli problem nie jest wielki to lepiej niczego nie stosowac ja nie leczyłam i minęło ![]() Cytat:
Cytat:
a w razie czego zawsze jest TZ... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Irmusia Tobie też gratuluję 36 tc.
|
|||||||
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
choć nic one nie wniosły d-dimery wzkazują na zakrzepice zył głębokich, zatorowość płucną, jadę zaraz do lekarza i się boje co mi powie, oby moja ginka była, norma nie w ciąży to do 500, w ciazy to 2500(google) a ja mam ponad 5100 ;(
|
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczę że 9 lipcato w ogóle zuśmiechem na twarzy pójdę do tego szpitala![]() żeby to nie były objawy przedporodowe ![]() A włoski śliczne, aż niemożliwe że tak fajnie farba złapała ciemne włosy bez rozjaśniania Cytat:
Po pierwsze stwierdzilo, że nie będzie jak dureń leżeć do góry nogami, a po drugie po porodzie chce od razu być piękna z okrągłą główką, bez krwiaków i wypoczęta tylko o mamie nie pomyślała... no chyba że pomyślała i też nie chce żebym za bardzo się wysilała![]() jakaś Ty zgrabna!! Cytat:
dla Adasia, dla lekarza za podejście...trzymamy!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba,że może wcześniej miała jakieś koszmarne przygody z dziećmi i teraz ma jakiś uraz ![]() Cytat:
Ooo to podziwiam,bo z reguły większość dzieci w trakcie choroby jest marudna. W sumie to nie tylko dotyczy dzieci się tyczy. Ja sama taka jestem jak źle się czuje ![]() Cytat:
|
|
#3628 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co ja bym zrobiła? zrezygnowałabym z badania Cytat:
prześcieradełko do założenia na materacyk, który jest w łóżeczkudzidzi będzie spała w otulaczku i ew. pod kocykiem śpiworek po miesiącu dopiero Cytat:
w końcu każde dziecko wyprodukuje małe wysypisko śmieci, które bedzie sie rozkładać 600 lat a moja córa nie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3629 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z Was ma pojedyncze zwapnienia w łożysku??
|
|
#3630 | ||||
|
Rozeznanie
|
gratuluję
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moim zdaniem mąż powinien być w tej I fazie, nie mówię o ostatniej. Ale my nie będziemy się czuć komfortowo tak czy tak, a już tym bardziej jak będziemy na porodówce z nieznajomą położną. I atmosferę porodówki będziemy czuć, czy chcemy czy nie. Każda z nas też wolałaby sobie posiedzieć na korytarzu w spokoju, ale skoro facet był na tyle odpowiedzialny, żeby zdecydować się na dziecko, to niech będzie z nami w tych bólach początkowych. Nic mu się z tego powodu nie stanie, ból na niego nie przejdzie, a nam będzie choć trochę lepiej. Ale to tylko moje zdanie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale z czego one są? jakieś gumowe, badziewne, czy porządne w miarę? Bo nie wiem czy jest sens z domu się ruszać
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

za wizytę.
.
. Tylko biedny nie umiał nałożyć moskitiery na stelaż-ale poczytał w internecie i udało się mu
. Rozumiem go i nie mam zamiaru zmuszać, ale chciałam żeby chociaż był przy mnie jak będę zmuszona leżeć pod KTG,albo jak będę chciała pójść do WC. A on mi powiedział,że woli być na korytarzu
.Wiadomo niby mam "swoją" położną, ale mimo wszystko mąż to mąż.

Liczylam na to, ze jednak sobie popatrzy. Bedzie musial na plycie. Ale to chamstwo zeby brac 250zl za USG 4D, a robia problemy z dzieckiem, przeciez gdyby jej przeszkadzal, odzywal sie czy chcial szalec to TZ by wyszedl z gabinetu 
On tez sie musi czuc komfortowo 
cieszę się, że maluszek ma się dobrze

Oby przeszło
Co za chamstwo