|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17
Cytat:
![]() wiem gdzie jest outlet aggi w krakowie ![]() sa tez nowe kolekcje, nie wiem czemu tam trafiaja bo nie maja nigdy uszkodzen ![]() nie poznalam cie
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PMki Polsce na Euro kibicują, a w międzyczasie ostro wizażują:D PM2013 cz. 17
Cytat:
wiem jak to jest jak człowiek przyzwyczaja się do pieniedzy a później ciach i nie ma ani grosza.... miejmy nadzieję że się uda. Już przed końcem umowy wysyłaj CV, a najlepiej chodź osobiście, bo wiem że pracodawcy patrzą wtedy inaczej na taka osobę
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Niestety tak mnie rozłożyło ze zostałam w domu i nie poszłam do pracy;/ ale zrobiłam coś pożytecznego TŻ został ze mną i pojechaliśmy na gioełdę tych ciętych kwiatów. JUż piszę co się dowiedzialam![]() Eustomy(w opakowaniu 10 sztuk - dużo tego jak na moje oko) - 50zł Gozdziki wszystkie klory pakowane też po 10 sztuk ale wiadomo goździki mają rozgałęzione te łodyżki - 45 zł Róze od 2-3 zł pakowane zazwyzcaj po 10 sztukj Gipsówka (gigantyczne opakowanie ,chyba z 2kg, ale ręki nie dam sobie uciąć bo źle się tam czułam strasznie więc 2 albo 3 kg) - 17,5 zł Zielone wypałniecze czyli jakieś liscie, paproć czy cuś to koszt od 12 17 zł, też w opakowaniach po 10 sztuk I takie zielone kuki http://www.e-kwiaciarnia.net/app/www...5/1050_max.jpg jak te tutaj na zdjęciu to koszt 50zł za opakowanie, ale w opakowaniu jest ich mnóstwo. Wystarczy jedno takie opakowanie kupić i mozna obskoczyć kosciół i salę z dekoracja Nie wiem ile mieczyki i tulipany bo aktualnie nie było tam Jak będe się czuła lepiej to pojadę tam jeszcze raz i dopytam o inne rzeczy ![]() Wiecznie co się stało z cycatą Marylą? Dobra zmykam do łożka się kurować bo ta wycieczka mnie wykończyła ;/ Edytowane przez myszka 1234567 Czas edycji: 2012-06-20 o 13:43 |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześnie się dziś urwałam i będę z wami z póltorej godziny
Potem widzę się z koleżanką i na chwilę wracam do pracy. Z finansami u nas jest tak, że TŻ zarabia duużo więcej ode mnie, ale ja jeszcze dostaje pieniądze od moich rodziców. Więc w sumie mam pewnie z połowę tego co TŻ. Ale to całkiem mi odpowiada, bo on jest lepszy w oszczędzaniu ode mnie : ) Rachunki płaci on, ja robię więszość zakupów domowych, ubraniach itp. każdy sobie z założenia, chyba, że jesteśmy razem na zakupach albo ja znajdę coś ładnego dla TŻta Samochody kupujemy 3-4 letnie i nie wyobrażam sobie inaczej Jeszcze nie wymaga dużych nakładów, a już nie trzeba się o niego przesadnie martwić. I albo można sprzedać po kilku latach tracąc relatywnie niewiele, albo jeździć praktycznie do zajeżdżenia Z pierwszym dzieckiem chciałabym się wyrobić do 25 urodzin, jak nas wyjdzie od razu po ślubie, to mam szanse A w ogole to chciałabym dwoje z małą różnicą wieku albo trójkę z większą. Ewentualnie dwójkę i tak po 10 latach kolejną dwójkę - ale to już szaleństwo. Generalnie zobaczymy jak nam się będzie wiodło. A za tydzień o tej porze będę się już ostatecznie szykować do wyjazdu. Strasznie mi się już smutno zaczęło robić...
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie lubię proste sukienki, aczkolwiek podkreślające ładnie figurę
Myślałam żeby ożywić sukienkę i kupić różowy pasek zamiast tego szarawego, do tego w takim samym kolorze paznokcie i może kwiat we włosy
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo
![]() gozdziki widze cena przystepna
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ja jestem przekonana, że nam się nie zwróci. Obstawiam, że "z powrotem" dostaniemy 1/3, mooże połowę.
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
eeeeeeeee
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tez sie tego obawiala. od dwoch par dostala po 150zl. jedna osoba jej odmowila bo powiedziala ze nie ma pieniedzy wiec byla tylko na slubie. oprocz tego dostala od jednej dziewczyny dwa porzadne komplety poscieli.wydaje mi sie ze ludzie zdajam sobie sprawe jaki to jest koszt i staraja sie mlodych nie "zawiesc"
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy mi żeby dobrze wyglądać, bo to wesele brata Tżta i pewnie będę pod obstrzałem spojrzeń ciotek/wujków, których jeszcze nie poznałam, bo będą ciekawi skoro za rok nasze wesele... Edytowane przez asia_28w Czas edycji: 2012-06-20 o 13:50 |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie o koperty tutaj chodzi.My z tż teraz idziemy na wesele i dajemy od nas 500zł młodym. Sporo jak na nas, ale tż będzie świadkował i pieniądze bierzemy z naszego weselnego. Moja mama się śmiała, że my im teraz, oni nam za rok :P W sumie to po części racja :P No, ale zamierzam kupić ładną kartkę z życzeniami i tę kartę w kopertę i w nią pieniążki. Do tego kwiaty i będzie
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony nie wierze że ktoś nigdy nie pomyślał o tym ile wyda na wesele a ile dostanie i jakie będzie saldo. Jakbym chciała zarobić na weselu to bym pogła tak poobcinać koszta że jeszcze by mi wyszło 10tys na plus, a tego nie robie. Kwestia tego ile mi się zwróci wynika pewnie z mojej natury ciekawskiej osoby. Choc nie ukrywam że miłoby było jakby się połowa albo 1/3 chociaż zwróciła
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam kilka przypadków (biednych osób), które dostając zaproszenie na ślub z wierszykiem typu "chcemy pieniędzy nie prezentów" (od razu pisze że nie chce nikogo urazić ) nie poszło na taki ślub/wesele, bo było im ewidentnie wstyd, że nie stać ich na włożenie większej sumy do koperty, a przecież 50 czy 100 zł nie włożą.
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2012-06-20 o 13:53 |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz od swiadka mamy juz zapowiedziany toster z makro
|
|
|
#3076 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
hihihi też jestem ciekawska ale nie licze żeby w połowie mi się zwróciło
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
niby tak, ale postaw się na miejscu biednej osoby. Jak ona się poczuje wkładając 50 zł do koperty.. Raczej nie będzie to miłe uczucie.. I zapewne poczułaby się lepiej dając nie wiem głupi album na zdjęcia, jakieś kieliszki..
|
#3079 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Wiadomo, że lepsza kasa ale są takie czasy i nie wszystkich stać żeby dać do koperty.
|
|
|
|
|
#3080 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A po 2 Marta czy Ty sugerujesz że ode mnie śmierdzi ![]() ? Rano się kąpałam i wieczorem też to zrobię . Depiluję się raczej na bierząco Nie jestem jakaś strasznie zapuszczona . A i ktoś pytał czy sama z dzieciakami jestem w tym cvzasie. No tak sama, a nawet jak moja mama jest to mi nie pomaga... raczej dochodzi mi 4 dziecko...:/Cytat:
Zresztą ja nie poto robię wesele żeby się zwracało ale miłoby jednak było.... Tymbardziej że też chciałabym kupić autko... No i my mieszkanie będziemy musieli urządzić, ale tak czy inaczej kreyt wziąć będzie trzeba bo i wesele i mieszkanie i samochód to jednak duuużo za dużo jak na nasze możliwości. Cytat:
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy 2 wierszyki na karteczkach, jeden z kwaitami a drugi kwiaty+pieniadze. bedziemy indywidualnie dobierac karteczki
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie takie czasy mamy niestety
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dobra koleżanka mi ostatnio opowiadała, że już wie, że nie pójdzie na ślub swojej znajomej, bo ona jej wprost powiedziała, że chce min. 1000zł w kopercie :/ To, że ona ma kasiastych rodziców nie znaczy, że inni mają dla niej wyskakiwać z takiej kasy :/
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy nie napiszę jakiejś krótkiej informacji o kwiatach w formie nie-wierszyka, a pieniądze sobie daruje. Zakładam, że ludzie nie kupią w ciemno żelazek, tylko zapytają, co byśmy chcieli
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja z doświadczenioa powiem tak: kasa jest ok bo wydacie ją tak, ja sami chcecie, ale prezenty to pamiątki które będą Wam służyć latami i przypominać o osobach które je dały.
A co do wierszyków to będę szukać jakiegoś żeby nie kwiaty tylko wino albo zabawki- przybory szkolne. U nas zabawek i przyborów szkolnych nigdy za dużo dzieciaki zużywają to w magicznym tempie a jak ktoś ma 20zł na jakiś wiecheć wydać to niech lepiej kredki kupi to pożytek będzie z tego . A no i moje dzieci będą miały pożytek z wesela i przyjemność
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jak tak można?
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa wkladane do zaproszen. moze wierszyki sa infantyle jednak jakos nie widzi mi sie proza
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- moniczka pomyslalam o tobie jak to zobacyzlam ( ze wzgledu na rozlake) http://www.joemonster.org/art/20368/...ten_przedmiot_
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
chyba czas na kawę, bo mnie głowa zaczyna boleć
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

wiem jak to jest jak człowiek przyzwyczaja się do pieniedzy a później ciach i nie ma ani grosza.... miejmy nadzieję że się uda. Już przed końcem umowy wysyłaj CV, a najlepiej chodź osobiście, bo wiem że pracodawcy patrzą wtedy inaczej na taka osobę

Przecież nie o koperty tutaj chodzi.

? Rano się kąpałam i wieczorem też to zrobię
Nasz najpiękniejszy dzień
. Jak tak można?