|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Dodam, że u mnie w rodzinie kobiety nie miały rozstępów po ciąży, więc to może faktycznie geny... No ale używam kremu przeciwko no i się masuję...
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Maja cudna
![]() ok dziewcyznki podczytuje Was, ale nie ebde duzo pisala raczej, bo maly bardzooo marudny po tcyh szczpeionkach, Co sie przzebudzi to w ryk rozpaczy. mam nadzieje, ze mu szybko przejdzie
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja się boją ją tak samą zostawić w łóżeczku jak śpi |
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Mój po szczepieniu dwie godziny był marudny i jak go nie noszę na rękach za dużo to po szczepieniu mąż go nosił albo był przy cycku ale potem to usnął i było ok.
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem jak dam rade napisac cos tu, ledwo podczytuje Was.
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę się umawiać na usg do San-Medu słodziutkie zdjęcia widzę, że obrączkę nosisz, ja nie mogę swojej wcisnąć na palec jak tak dalej pójdzie to będę musiała powiększyć...zrzuciłam już kg nabyte w ciąży więc nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
chyba musze internet odłączyć bo nie posprzatam
![]() przymierzyłam spodniczke i spodnie 3/4 dzinsowe. na upartego moglabym chodzic, ale po pierwsze troche sie rozciagną, a po drugie nie lubie jak mi brzuch odstaje |
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa ja chcę już zobaczyć moje dziecię dziś taka piękna data 3 rocznica ślubu cywilnego a mój mały oportunista siedzi sobie w środku w najlepsze i ani myśli zrobić rodzicom przyjemność
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrączkę ubrałam kilka dni po powrocie do domu. ciężko było na początku, teraz już bez problemu. teraz jest dosyć gorąco, może masz spuchnięte palce... Alfa wszystkiego dobrego
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
niunka ale masz pyze malutka
) sliczna )
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam gina, dam znać jak wrócę co tam z moim rozwarciem...
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia ![]() Justyś Maja słodka
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
ok, dzis nastala ta wielkopomna chwila-matka przestala sie ceregielic z małym terrorysa. od rana spacer, B spal 2 godziny, potem butla, zasnal sam w lozeczku
, potem znow butla ( tym razem mm) i wsadzilam goscia do hustawki i juz spi godzine przebudza sie wlasnie, ale przynajmniej mialam chwile zeby cos zrobic innego poza karmieniem. pokarm sciagam i karmie butla, za czesto wisial na cycu i poharatal mi sutki, wiec jego dobrobyt na razie troche zastopuje, a ja odpoczne odrobine. jak nie bedzie padac to znow go zabiore xs jakies 2 godziny na spacer... ehhh.... a dzis byl tak zły i głodny rano, ze ugryzł sie w przedramie Cytat:
u mnie tez ( bo ktoras pisala) w jednym cycu mniej mleka i ciezej leci niz w drugim. lewa piers jest bardziej "mleczna". Maja sliczna!!! czekamy na info ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- wogóle to mam miazge chyba z tym pokarmem, z jednej piersi uciągnełam 80 ml, a z drugiej 60ml... co prawda jak ją nacisnę mocniej to jeszcze leci, ale laktator widzę ze już rzempoli i mnie też już trochę bolą brodawki, a poza tym jadę 15 minut wiec nie ma sensu wiecej sie meczyć. Przynajmniej wiem, ze moje dziecko nie oszukiwało i faktycznie sie nie najadało. Nie wiem czemu mi si ebardziej nie rozhulała ta laktacja jak on co troche je, przeciez przystawialam go co godzinę, co 1,5h. powinnam byc jedną wielka mleczarnia.... ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- chyba zaczne tez powoli urozmaicać moją dietę, bo obawiam sie, ze w zwiazku z tymi wszystkimi ograniczeniami moj pokarm tez nie jest jakis super jakosciowo. boze ale kołowrotek z tymi dziecmi, istny cyrk
|
|
|
|
|
#2116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie ryzykuję i generalnie Hanię rzadko kładę na brzuszku. Swoją drogą, że Ona tego po prostu nie lubi ![]() Jeśli chodzi o pokarm w cyckach, to ja mam właśnie mleczarnie Hania ssie raczej regularnie co 2h, a pomimo tego pokarmu mam bardzo dużo. W ciągu dnia kapie mi z sutków, a w dzisiaj w nocy obudził mnie ból piersi, takie były przepełnione, nabrzmiałe
|
||
|
|
|
#2117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas dzisiaj młody trochę mniej marudny o wczoraj to jakaś masakra była, od 8.30 miał dwie drzemki 30min i 1 godz a tak to ryczał i ryczał. W końcu płakałam razem z nim. Dobrze że mąż był w domu i rodzice Oliwkę wzięli na spacer bo bym chyba nie wyrobiła. Za to w nocy przespał pięknie. Do tego ocieplają nam blok i od rana napierdzielają wiertarami, młodemu to nic nie przeszkadza za to Oliwka aż się trzęsła z przerażenia. Masakra :/ Cytat:
Cytat:
Śliczne są nasze wątkowe dzieciaczki
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Agatka zmieniłabym lekarza
![]() Wszystkie dzieci to słodziaki Mam komputer to krótko o moim porodzie który tym razem był koszmarem ![]() Wszystko zaczeło się w sobotę wieczorem, dostałam skurcze chyba dość regularne ale w dużych odstępach czasu wiec stwierdziłam, że idę spać. I tak leżałam do trzeciej w nocy az zasnęłam. Rano jak się obudziłam skurczy brak albo ich nie czułam ale szyjka musiała się rozwierać bo zaczełam plamić. Wykąpałam sie, spakowała szczoteczkę do zębów, dokumenty, badania i klapki. Przygotowałam obiad i po godz 12 zaczeły się znowu skurcze co 5 min. Nie za mocne więc się położyłam, stwierdzając że musze odpocząć. Po 3 godz. skurcze się nasiliły i były co 3 min więc mówię do Tż, że jedziemy do szpitala. W szoku był, jego mina bezcenna bo to jeszcze nie termin Przyjeli mnie na oddział, położyli na dużej sali rodzinnej, Tż nawet miał rozkładany fotel dla siebie, na stoliku woda i sok z lodem do picia. Około 24 zaczął się koszmar, skurcze nadal co 3 min ale tak mnie bolały, myślałam że umrę, najgorsze było to że musiałam leżeć bo przy każdym skurczu nogi odmawiały mi posłuszeństwa. Wziełam długą kąpiel i wstawałam tylko do toalety. O godz. 4 w poniedziałek kolejne badanie i rozwarcie na 5 cm więc się załamałam ze w takim tempie to do wtorku poleżę. Położna zaglądając co około 30 min stwierdziła, że przebije pęcherz widząc jak się męczę ale radzi jeszcze poczekać więc czekamy, czego się nie robi dla własnego dziecka. Około 5 nie dałam rady i mówię niech przebija, rozwarcie już na 7 cm, woda poleciała a mi się zrobiło fajnie ciepło pod plecami i tu nagle zaczęły mi się już skurcze parte więc popłoch, zleciały się położne i rodzimy. Na szczęście nie parłam długo nie pamietam dokładnie ale chyba nie dłużej niż pół godz bo ostatni raz spojrzałam na zegar i była 5.20 a urodziłam Maximiliana o godz. 6.02 Mój największy błąd to, że nie zgodziłam się na epidrual a to tylko dlatego że dzień wcześniej naczytałam się, że po nim mogą zginąć skurcze parte ![]() Opieka w czasie porodu i po nim super
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
o udało mi się coś napisać
![]() a tak tylko was czytam i przesuwam stronę w lapku stopą ![]() mały spał by ciągle na mnie i wisiał, w łóżeczku to 10 min była położna powiedziała, że mam mieć non stop okno otwarte, bo dzieci lubią dostęp świeżego powietrza i, że radio ma mu delikatnie grać, żeby czuł się bezpiecznie, zobaczymy jak na razie pisze do was, choć słyszę, że kwęka ![]() co miałam napisać aha, dziewczyny gratki za rozpakowania ostatnie żabcia- mały słodki faktycznie podobny do Ciebie _agata- maciek istny model, fotki super agatka- Twój synuś też niczego sobie, a jak smacznie sobie spał niunia- jaka laleczka, do schrupania Gabi- z Hani będzie ładna dziewczynka begi- slodkie malenstwo rośnie ![]() już wiemdlaczego mnie ta pierś paliła, znalazłam grudkę, trzeba masować i przystawiać dziecko do piersi na pozycje spod pachy a tak tęsknie za wami |
|
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u NAS to z tym jest średnio Jak mnie tak będą podczas porodu traktować jak ostatnio to chyba powyzywam te położne;/ he he Ech u mnie to jak krew z nosa idzie, chyba miałyście racje, że po tej luteinie to za prędko nie urodzę;/ a myślałam, że odstawie i pójdzie szybko ;/ |
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
fak, ale maly rozpaczliwie placze po tych szczepionach
i od 10 nic nie zjadl, wypluwa i placze :/ biedna moja mala kluchaa lekarza bezapelacyjnie zmieniamy, maz byl tez bardzo oburzony jej zachowaniem ![]() niektore babska to wredne sa i tyle, dziecko ma ryczec i juz, mamusia ma sie wykonczyc bo takie jest macierzynsgtwo i juz. Dziecko placze bo ma plakac eh dalej jestem lekko poirytowana;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-20 o 15:55 |
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Andzya jak juz ulozysz taka diete to jak sie da poprosze o kopie, chetnie bym sprobowala
|
#2123 |
|
Rozeznanie
|
agatka a jaką formę szczepionek wybrałaś?nie żeby to miała cos wspólnego tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Agatka po szcepieniu tak moze byc, moze tez wystapic goraczka. A pediatra nie powiedzial ze mozesz podac Viburcol na uspokojenie.
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
i ja tez poprosze koppie:P
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemy za miłe słowa
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale macie słodziaki śliczne!!
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
czopki na uspokojenie juz dostal
kupilam juz je kiedys na kolki wiec teraz sie rpzydaly![]() bralam bezplatne szczepionki, mial 3 wklucia, ja na to nie patrzylam tylko maz go trzymal, tak sie maly darl, ze sie cala spocilam ze stresu
|
#2129 |
|
BAN stały
|
Witam
Ale duchota u nas i nadchodzi burza mały dzisiaj przespał calutki dzionek prawie śpi już od 11 z przerwami na mleko ,teraz też śpi ale pewnie w nocy da nieźle czadu za godzinkę będę go kąpała robię to sama już 4 dzień bo mąż w pracy nawet mi to wychodzi muszę przyznać zakupiłam dzisiaj wagę i cooo? wkurzyłam się bo po porodzie ładnie mi zleciało 14kg a teraz waga stoi w miejscu ważę 68kk ,porażka ...chciałam dziś przejść na dietę kopenhaską ale mąż się na mnie wściekł i kategorycznie zabronił mi takich drastycznych diet ,ma któraś z was pas poporodowy? sprawdza się? bo chciałabym sobie zakupić ...nie mogę patrzeć jak wystaje mi brzuch w sukienkach i ciekawi mnie czy po cc można go używać....hmmm. Edytowane przez szerylka Czas edycji: 2012-06-20 o 17:03 |
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny dzieciaczki słodkie Ja tak na szybciocha Podczytuję Was ale z pisaniem gorzej co tylko siądę przy komputerze gadzina się uaktywnia ![]() Teraz też jedną ręką piszę a drugą bujam ![]() Niestety u nas sielanka po mm się skończyła co prawda nie jest tak źle jak po cycu, ale dzieje się ![]() Także jutro idziemy po mleko na receptę Agatka cieszę się, że u Was zmiana pomogła Byłam bardzo ciekawa co Ci lekarka powie i za przeproszeniem cycki mi opadły jak przeczytałam co napisałaś ![]() To dziecko ma się zawrzeszczeć z bólu bo karmienie piersią to jedyny słuszny wybór co za baba... Skąd się tacy lekarze biorą to ja nie wiem ![]() Rozumiem Twój dylemat bo sama strasznie bym chciała karmić, ale próbowałam naprawdę różnych sposobów i nic małemu nie przynosiło ulgi w bólu dopiero zmiana mleka... Pisałyście o rytmie dnia niestety dzieci z problemami brzuszkowymi mają w głebokim poważaniu wszelakie planowanie i raczej ciężko idą na współpracę ![]() Rytmu dnia nie mamy, ale za to możemy się pochwalić, że noce mamy poukładane ![]() Po 20 idziemy spać w okolicach 1 pobudka przewijanie, butla i potem zasypia odłożony do łóżeczka, i potem to samo o 5
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

mnie pod koniec 8 miesiąca tak wysypało z rozstępami, że mam całe kolonie na udach, brzuchu i cyckach.
na nic się zdały masaże, kremy typu mustella itp. Stwierdziłam, że jak komuś mają wyjść, to i tak wyjdą
ja jestem bardzo zadowolona z niego
Dodam, że u mnie w rodzinie kobiety nie miały rozstępów po ciąży, więc to może faktycznie geny... No ale używam kremu przeciwko no i się masuję...

jak tak dalej pójdzie to będę musiała powiększyć...zrzuciłam już kg nabyte w ciąży więc nie wiem o co chodzi
dziś taka piękna data 3 rocznica ślubu cywilnego a mój mały oportunista siedzi sobie w środku w najlepsze i ani myśli zrobić rodzicom przyjemność 

poczekam może biodra wrócą do dawnych rozmiarów,bo ja nie mam w czym chodzić,kupiłam jedna materiałowe portki 3/4 ale kurna chcę wrócić do moich starych portków,bo bardzo je lubiłam i są fajne i poza tym szkoda mi kasy na nowe.
Hania ssie raczej regularnie co 2h, a pomimo tego pokarmu mam bardzo dużo. W ciągu dnia kapie mi z sutków, a w dzisiaj w nocy obudził mnie ból piersi, takie były przepełnione, nabrzmiałe